Şimdi Ara

Lenovo Idepad 310 (15IKB) Performans Sıkıntısı

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
4
Cevap
0
Favori
168
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Merhaba arkadaşlar. 2 gün önce sıfır Lenovo cihaz aldım. 10 dakikalık bir kurulumun ardından laptobu verdiler. Eve geldim her şey dört dörtlük. Ne zaman ki gece CS:GO indirdim, o zaman donmalar, takılmalar başladı. Ertesi gün steamle birlikte oyunu kaldırım fakat performans sıkıntım aynen devam ediyor.

    En düşük ayarlarda 30fpsde oynadım cs go yu. Sonra bi 140lara çıktı, tekrar düştü. Acaba cihazın kurulumunu yapamadılar mı diye düşünmüyor değilim. Biosu güncelledim, ekran kartını güncelledim, Windowsun güncellemediğim 2 güncellemesi kaldı sadece. Onlarıda yarın yapacağım.

    Driver boost indirip tarattım. Bulduğu her şeyi güncellendim. Antivirüs var cihazda, silmem gerekiyor mu? Güvenlik duvarı açık kapatmam gerekiyor mu? Aygıt yöneticisinden ekran kartını güncelledim. Tekrar aygıt yöneticisinden sürücüyü kaldırıp nvidianın kendi sitesinden mi yükleyeyim? Yardımcı olun bana. 2 sene sonra cihaz aldım pişman olmak istemiyorum.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >







  • Arkadaşlar merhaba. Sorunumu çözdüm. Aslında abartılacak bir sorun değilmiş.

    Lenovoyu aradım ve cihazıma bağlantı kurup güncellemeleri yapmalarını söyledim. Cihazıma bağlandılar, chipset tarzı güncellemeleri yaptılar. Daha sonra bilgisayarımdan çıktılar. Sorunum aynen devam ediyordu. Küçük bir araştırma sonucu laptopun prizden çıkarıldığı zaman performans düşüşü yaşadığını öğrendim. Cihazı şarj eder halde kullanırken CS:GO'ya gireyim dedim 140 FPS. Prizden çektim 30-40 lara düştü.

    Bu sadece oyunlarda oluyor. İnternet kullanımında cihazı şarjda da kullansanız, kullanmasanızda bir sıkıntı yaşanmıyor.
  • prize takılı olmadığı zaman nvidia sürücüsü genelde çalışmaz ve oyunu işlemciden oynarsın performans da düşük olur haliyle. Nvidia veya amd ekran kartının çalışmasını istiyorsan prize takılı olması lazım.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.