Şimdi Ara

LENOVO İDEAPAD Z510 [Ürün İncelemesi] [Sorunlar ve Çözümleri] [Kullanıcı Platformu] (45. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
4 Misafir - 4 Masaüstü
5 sn
3.524
Cevap
61
Favori
238.492
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
4 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 4344454647
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • muratgurler M kullanıcısına yanıt
    Bu fan sesi bende de var ama sendeki gibi sıcaklıklar olmuyor . Boştayken 40-45 derece arası.Webde dolaşırken 45-60 arası değişiyor. Lol de 70-80 dereceyi buluyor. Stress testlerinde 91 dereceye kadar çıktı anca. 2 kere servise gönderdim fan sesinden ama normal denilip geri gönderildi. İşlemciye ne kadar yüklenirsem fan sesi o kadar artıyor. Oyunlarda ise toz giderme sesinden biraz az ses çıkarıyor. Artık takmıyorum bu sesi ama bence sen servise göndersen belki sıcaklıklar fazla diye değişim yaparlar. Normalden fazla çünkü.
  • Arkadaslar bilgisayar ısınıyor mesela, cok büyük bir ısınma değil ama buz gibi z510'a alısınca değişik geliyor :D Ben de hemen fan temizleme modunu acıyorum buz gibi oluyor bilgisayar haha :D bunu yapmaya gerek duymadan fanın kendisi neden calısmıyor yahu
  • Önerinizi değerlendireceğim, cevap için teşekkürler!
  • quote:

    Orijinalden alıntı: muratgurler

    arkadaşlar sizdeki pc sıcaklıklarını yazar mısınız?
    benim pc şarjda iken webde dolaşırken bile 65-70 derece sıcaklıklarda geziyo, şarjdan çıkarınca ise 55-60 derecelerde. Sıcaklık fazla gibi geldi. Ayrıca şarjdayken fan sürekli çalışıyor, tiz bir fan sesi var. Oyunlarda 80 dereceyi biraz aşıyo. Şarjı çıkarınca fan çok az çalışıyo. 40 dereceleri hiç görmedim.
    sizce normal mi? Aynı durumla karşılaştınız mı?

    idm kullanıyormusun devamlı bende sıcaklığı arttırıyordu kaldırdım başka yerden indirdim sorun düzeldi.




  • pwasp kullanıcısına yanıt
    Ebrar canlı desteğe sordun mu? Bence onlara sor aralarında ne fark var diye. Bende geçen gün baktım sadece mağazaya eklenme tarihleri farklı.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: hasan253



    Arkadaşlar bununlahttp://www.pcdepo.com/msi-cx61-2od-231xtr-notebook-urun10905.html bunun arasındakı fark nedir?
    http://www.pcdepo.com/lenovo-ideapad-z510-59-391771-notebook-urun11180.html

    Msı cx61'in pil kapasitesi biraz daha fazla onun dısında, lenovoda fazladan 8gb ssd var bıraz daha saglam sssd takabılırlerdı ama pc acılısı cok hızlı gerceklesıyor yada sık kullandıgınız uygulamalara daha hızlı erısım saglatabılıyor kendısı. Kalan özellikleri aynı gıbıme geldı gözüme carpan baska bırsey yok ama fıyat farkını herzaman özellik etkılemez, kullanılan malzeme kalıtesıde etkıler. En guzelı bır vatan yada teknosaya gıdın urunlerın kasalarını ınceleyın ve secımınızı yapın, eger msı cx61'in kasası ve görünümü hosunuza gıderse secımınızı ondan yapın cunku 8gb ssd asırı gereklı degıl, 32gb fılan olsaydı ozaman aradaakı 200lıraya deger lenovoya tercıh edın derdım. Az öncede belırttıgım gıbı kasalarına bakın ve ısınma sorunları yasayıp yasamadıklarını arastırın pc'lerde, ben lonevo z510 kullanıcısıyım ve daha ısınmayla ılgılı cok buyuk bır problemım olmadı mısal bır cx61 kullanıcısınada sorun bu tur tarz soruları cunku bırtek ozellıklerle bıtmıyor olay kasa dızaynıda onemlı, sogutma olayının altından kalkabılmısler mı, kasa metal mı,alasım mı, plastık mı gıbı sorularla uzar gıder bu. Mısal en buyuk sorun suanda z510'da sarja takılı olmadan tam verım verememesı butur kullanıcı fıkırlerıne danısın + ve -'lerı cıkarıp tercıhınızı yapın ıkı urun arasında cok buyuk bır donanımsal fark yok




  • Lenovo IdeaPad Z510 59-405839 i5-4200M 8GB 1TB 8GB SSD 2GB GT740M n11.com dan siparişini verdim cumaya elime ulaşacagını düşünüyorum yalnız ilgimi çeken bir şey oldu işletim sistemine freedos yazıyor ben pek anlamıyorum bu işletim sistemi nedir ben bu pcye nasıl windows 8 veya 8.1 kurablirim yardımcı olursanız sevinirim
  • badem2525 kullanıcısına yanıt
    google da windows 8.1 kurulumuyla ilgili araştırma yaparsan ayrıntılı bilgiye ulaşırsın.
    bende bu şekilde öğrendim ve freedos gelen pc me kurdum.
    zorlanacağını sanmıyorum
  • Serkan4554 S kullanıcısına yanıt
    bende idm kurulu değil.
    artık oyun oynamayınca sorun olmuyo
  • pc yi bu hafta işletim sistemi de var diye biraz da fiyatı inmişken hepsiburada dan kardeşime aldık lakin windows ingilizce. o sorun etmiyor ama neden türkiyede satılan bir ürün varsayılan ingilizce çıkar ve single lang. lisans olduğu için türkçe de eklenemez!
    onlarca laptop aldım/aldırdım böyle rezillik görmedim!

    konu içi arama hata verdiğinden bakınamadım, var mıdır başka örneği, çözümü (gayriresmi single lang. iso indirip kurma vs kastetmiyorum)?
  • Merhaba forum üyeleri konuyu gördüm ufak bi araştırma yaptm bu sitede bu z510u buldum . Satın almayi düşünüyorum . Bu siteye güvenebilirmiyim ? Çünkü daha önce gittigidiyordan bilgisayar aldım bilgisayarin sarj cihazi ve bataryasi Çin malı çıktı , kutusu açıktı vs. Bu site herseyi orjinal gonderip kapali kutu seklinde gönderir mi ? Çünkü fiyat cok ucuz gibime geldi ??

    Eger bu site guvenilir degilse Güvenilir sitelerden link atın lütfen.

    Bu modeli öneriyormusunuz ??


    http://www.hepsiburada.com/liste/lenovo-ideapad-z510-intel-core-i7-4702mq-22ghz-8gb-1tb-8gb-sshd-156-tasinabilir-bilgisayar-59-413189/productDetails.aspx?productId=bd601003&categoryId=98

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • Patron00 P kullanıcısına yanıt
    hepsiburada benim ilk defa online alisveris yaptigim siteydi. eski ve guvenilir sitedir.
    kalitesi biraz dustu ama sahte urun yollamazlar

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Z510'a SSD takıp dahili sürücüsünü optik sürücü kısmına takmayı deneyenler oldu mu? Böyle bir şey yapmayı düşünüyorum da, bir sıkıntı yaşama ihtimalim olur mu?
  • muratgurler M kullanıcısına yanıt
    Cihazı Boinc ile kullandığımdan GPU her zaman 80 derece ve üstü oluyor, CPU da 60 - 70 arası. Eğer hem GPU hem CPU işi olursa da CPU da 90 dereceye çıkıp turbodan düşüp 80'e inene kadar 2.5GHz hızda çalışıyor. Sonra tekrar turbo başlıyor. GPU da tabi 95 - 96 dereceye kadar çıkabiliyor, bu durumda da işlemcinin turbo devre dışı kalıyor. Uzun süre kullanıldığında cihaz işlemci frekansını yavaş yavaş daha düşük frekanslara sabitliyor.
    Ben de sadece GPU işi çalıştırıyorum bayadır. Arada test için CPU işi de veriyorum biraz.
    Ama Boinc olmadan işlemci 50 dereceler civarında kullanıma bağlı 40 civarına da inebiliyor, GPU da kullanılmadığı için 40'ın altında oluyor. Oyunlarda işlemci 80 altı oluyor, GPU da 70 derecenin altında oluyor.
  • muratgurler M kullanıcısına yanıt
    Gerekli arastirmayi yaptim cok da zor bir sey degilmis urun elime gectigin deniyecegim ilgilendigini icn tesekkurler
    Ayrica konu cok faydali olmus hem sorun ve cozumler icin hem yeni alacak arkadaslar icin acan arkadasa da tesekkurler guzel inceleme

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Herkese iyi akşamlar. Bilgisayarı aldığımdan beri Win7 kullanıyordum. Bugün esti 8.1 yükleyeyim dedim. Driverları falan her şeyi dünden indirdim bugün 8.1'i yükledim, bir yarım saat önce. Ama bluetooth driver'ını ve intel ekran kartı driver'ını yükleyemedim bir türlü. Nvidia driver'ını da denemedim henüz. Bu 3 driver hariç hepsini yükledi fakat bluetooth ve intel ekran kartı driver'ını yüklerken hata veriyor kendisini yeniden başlatıyor bilgisayar. Hata koduda şu: video_dxgkrnl fatal_error kaç kez denedim. Çıldırttı resmen. Sorunun çözümü bilen arkadaşlar lütfen yardımcı olun. Şimdiden teşekkürler.
  • Cengaver53 C kullanıcısına yanıt
    Arkadaşım Merhaba bir konuda yardımı istiyorum. Örnek veriyorum pili doldurduktan sonra koruma moduna alıp mi sarjda bırakmalıyim

    Yoksa farKlima bir durum mu var

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Scorpak

    Herkese iyi akşamlar. Bilgisayarı aldığımdan beri Win7 kullanıyordum. Bugün esti 8.1 yükleyeyim dedim. Driverları falan her şeyi dünden indirdim bugün 8.1'i yükledim, bir yarım saat önce. Ama bluetooth driver'ını ve intel ekran kartı driver'ını yükleyemedim bir türlü. Nvidia driver'ını da denemedim henüz. Bu 3 driver hariç hepsini yükledi fakat bluetooth ve intel ekran kartı driver'ını yüklerken hata veriyor kendisini yeniden başlatıyor bilgisayar. Hata koduda şu: video_dxgkrnl fatal_error kaç kez denedim. Çıldırttı resmen. Sorunun çözümü bilen arkadaşlar lütfen yardımcı olun. Şimdiden teşekkürler.

    kardeş bendede o hata çok başıma geldi video_dxgkrnl fatal_error hatası.sen 8.1 kurduğunda zaten intel ekran driveri ve bluetooth u kendi yüklüyor eğer internete bağlı isen.benim sana tavsiyem tekrar w 8.1 i kur ama neti açma.önceden indirmiş olduğun driverleri internetini açmadan kur.eğer netini açarsan driverler hata verir.inşallah yardımcı olabilmişimdir.




  • Serkan4554 S kullanıcısına yanıt
    Cevabınız için çok teşekkür ederim. Deneye deneye bir atasözümüzün gerçekliğini kanıtlamış oldum: "Azimle s***n duvarı delermiş". Nasıl olduysa inat ettim bütün driverları sorunsuz yükledim. Nasıl oldu bilmiyorum gerçekten, hiçbir özel işlem yapmadım, diğer driverları yüklediğim gibi yükledim. Intel, bluetooth, Nvidia hepsi kurulu şu an. Yine de çok teşekkür ederim. Hayırlı kandiller herkese.
  • Merhaba arkadaşlar
    bendeki z510 un mouse padi sıkıntılı. ufak dokunuşları alıyor ama pointerı hareketlendirmiyor. aynı şekilde 2 parmaklakaydırmada da yeteri kadar iyi almıyor. ekranın sağ altında yer alan mouse pad iconunda en ufak dokunuşumu aldığını görebiliyorum ama nedense mouse pointerı tam olarak hareket etmiyor hızlı kaydırana yada dokunuşumu bir süre devam ettirene kadar Bu sorunla karşılaşan ve çözümünü bilen varmı?
  • 
Sayfa: önceki 4344454647
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.