Şimdi Ara

Lenovo Ideapad Z500 Kullanıcı Platformu [SORUN VE ÇÖZÜMLER İLK SAYFADA] (376. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
7.823
Cevap
99
Favori
386.386
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 374375376377378
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • quote:

    Orijinalden alıntı: birisi007

    Harici ekran çıkışıda sorunlu diyorsunuz. Yani başka sorunlar dahi olabilir. Lakin memleketimizde sorunu net bulmak biraz zor. Bildiğiniz üzere ekran değiştirilir. Aynı sorun yaşanırsa anakart sorunu var denir. Param yok dersiniz tamam lehimleri bi ısıtayım denir.

    Öngörüme göre şayet harici ekran çıkışıda sorunluysa görüntüyü dağıtan birimlerde sorun olabilir diye düşünüyorum.

    Bunun yanı sıra iki ayrı sorundan da bahsediyor olabiliriz. İlki harici ekran yollarında ve/veya görüntüyü dağıtan birimlerde ki sorun. İkincisi ise bahsettiğiniz gibi panelin aydınlatmasını sağlayan panel devresindeki bir sorun. Kanımca bu seneryo pek olası değil.
    Hayır eklediğim videodaki gibi harici ekrana bağladığımda sorun yaşamıyorum. harici ve dahili ekran kartı farketmeksizin sorun oluyor bundan bahsetmiştim.

    cihazdan çok memnunum fakat alalı 6 yıl oldu artık hem güncelliğini yitirmeye başladı hem de kozmetik hasarlar artmaya başladı kısacası eskidi. dediğiniz gibi memleketimizde tamir kavramını yenisiyle değiştirmek olarak anladıkları için bir iki yere gösterdim kimse kesin çözüm bulamadı, ekran değişmesi lazım diyenler oldu anakart değişmesi lazım diyenler oldu. bense minimum maliyetle nokta atışı yaparak sorunu çözmek istiyorum çünkü anakart ya da ekran değişimi gibi yüksek bedelleri bu cihaza harcamak istemiyorum.

    aslında ekran panelinin floresanlarını kontrol eden birimin ne olduğunu öğrenebilirsem biraz daha aşama kaydedebilirim diye düşünüyorum. mesela panel değiştiremem fakat inverteri değiştirerek deneyebilirim.

    internet üzerinde z500 için inverter de bulamadım gerçi. satışı konusunda bilginiz var mı?




  • EnderGelişenOsasunaAtağı kullanıcısına yanıt
    Yolladığınız videoyu tarayıcım açmıyor. Harici ekran düzgün bir şekilde çalışıyorsa sorun büyük ihtimalle paneldedir ( panel + devresi, kabloları ).

    Maalesef satışı konusunda bilgim yok. Z500 için inverter diye bulamamanız normal. Sorun olduğunu düşündüğünüz aparatın model adı, türü vs ile aramanız kolaylaşır.

    Belli bir zaman sonra o kadar ayrıntılı donanım ve yazılım bilgisine sahip olmak anlamsızlaşıyor. Marjinal fırsat değeri düşük. Şahsen cihazımdan hala son derece memnunum. Yerine koyacağım herhangi birşey bana daha fazla birşey katmaz. Lakin masrafı yüksek olacak bir durumu olursa şahsen değiştirmekten çekinmem.
  • Merhaba arkadaşlar elime 2.el lenovo z500 20202 model bir laptop geçti fakat ramler değiştirlmiş biri 2gb 1333mhz nanya diğeri 2gb 1066mhz bu ramleri çıkartıp yerine 4gb 1600mhz tek ram takmak istiyorum takacağım ramın voltajını bilmiyorum bazı sitelerden bakıyorum ddr3 1600mhz düşük voltaj yaziyor voltaj olayı kafamı karıştırdı düşük voltaj yüksek voltaj nedir bu laptopa uyan hangi voltajdır cpuz ile bakıp bilen bir arkadaş resim atabilirse memnun olurum teşekkürler
  • elektropin E kullanıcısına yanıt
    ddr3 ramlerin bir versiyonu ddr3l ( low power 1,35v ) diye geçer. Alacağınız ram elinizdekilerle aynı tür olsun. Kişisel fikrim elinizdeki 2 x 2 = 4gb ram'i tek 4 gb tek ram olarak kullanmak pek birşey ifade etmeyecektir. Ramin biri takılı kalsın 6gb olarak kullanmak daha mantıklı. Bende 3. nesil işlemci ve ddr3 ( 1.5v ) ramler var.
  • Son 1 aydır laptobun klavyesinide bazı tuşlarda basmamazlik sorunu vardı.Ah bugün ah yarın baktiririm derken baktiramadik.İste bu sorunla birlikte oynadığım oyunlarda basmamazlik edince biraz sertce tuşlara ardı ardına basınca diiit diye bir ses gelip kendi kendine kapaniyordu.Bu akşam da aynı şey oldu yine aynı sesle laptop kapandı ve bir daha açılmadı.Yaptigim gözleme göre şarj aleti takılıyken power tuşuna bastigimda power tusuna normal ışık geliyor ama 1saniye sonra kapaniyor.Sarj aletini çıkarıp power tusuna bastigimda ise power tusuna normalden çok daha az bir ışık gelip hemen kapaniyor yani laptop şuanda açılmıyor.Ne yapmak gerekir işin uzmanı bir arkadaştan tavsiye alabilir miyim?

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • birisi007 B kullanıcısına yanıt
    teşekkür ederim yani benim alacağım ram ddr3 1600mhz 1.50v mu olmalı birde biri makinede takılı kalsın diğerini çıkartıp yerine 4gb 1600mhz olanı takın mı diyorsunuz yeni alacağım 1600mhz ram 1300mhz olarak çalışacak ozaman kısacası şoyle sorayım 4gb 1600mhz mi 6gb 1300mhz mi performans açısından
  • elektropin E kullanıcısına yanıt
    Çok özel bir talebimiz yoksa ram ne kadar çoksa o kadar iyi. Frekans önemli ama bizim için çokta önemli sayılmaz. işlemciniz 4. nesil ise ddr3 (1.5v) kullanamayabilirsiniz. üzerindeki ramlere bakın. Alacağınız ram aynı türde olsun.
  • walt09 kullanıcısına yanıt
    Tuşa sert basmak cihazın içindeki bazı şeyleri kırmış oynatmış vs. olabilir. Bazı şeyler zaten bozulacaktır sert basınca işler hızlanmış olabilir ya da denk gelmiştir. Bu durumun bir çok sebebi olabilir. Büyük olasılıkla sorun klavyeden kaynaklanmıyor. Bu yüzden uzman bir arkadaşın fiziksel olarak cihazı görmesi gerekir.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: birisi007

    Tuşa sert basmak cihazın içindeki bazı şeyleri kırmış oynatmış vs. olabilir. Bazı şeyler zaten bozulacaktır sert basınca işler hızlanmış olabilir ya da denk gelmiştir. Bu durumun bir çok sebebi olabilir. Büyük olasılıkla sorun klavyeden kaynaklanmıyor. Bu yüzden uzman bir arkadaşın fiziksel olarak cihazı görmesi gerekir.
    Sorunun şarj aletiyle ilgisi olmadığı belli oldu .Demin bir daha denedim açılacak mı diye,5-6 sefer yine aynı şekilde power tusuna ışık gelip kapaniyordu.Son bir deneyiste açılmaya başladı PC .Windows açılış ekranına gelirken yine aynı sesi verip kapattı kendini.Klavyeyi gösterip olayı halledebilecekken usengeclik ve sinir kontrolumuzun olmayışı nedeniyle laptobu komple donanımsal olarak gömdüm herhalde.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • walt09 kullanıcısına yanıt
    Klavyenin bağlantılarını söküp deneyin dostum bi.
  • bilgisayarını hurdaya çıkarmış, çıkma parça şeklinde satan var mı?
  • format attım laptopa yine ekran parlaklığı sorunu yaşıyorum çözemiyorumda bu sefer ne kayıt defteri editi ile nede eski driverı kurarak denedim olmadı kayıt defterini değiştiriyorum hiç bir etkisi olmuyor eski driverı kurmaya çalışıyorum windows uyumluluk engelliyor eski driverı kurmamı kapattım windows uyumluluğu yinede izin vermedi nasıl çözücem bilen var mı ?
  • attakkann1 kullanıcısına yanıt
    Geçtiğimiz haftalarda windows ve intel'in dahili grafik kartlarıyla ilgili bir sıkıntısı vardı. Belkide onunla ilgilidir. Normalde windows'u kurduktan sonra ekran kartları sürücüleri güncellenir. Güncellendikten sonra yeniden başlat işlemleri bittikten sonra regedit ayarları yapılır ve yeniden başlatılır. Şimdiye kadar her denememde başarılı oldum. Eğer olmazsa sürücüyü lenovonun sitesinden çekmeyi deneyin.
  • birisi007 B kullanıcısına yanıt
    direkt lenevonun sitesinden çekipde yüklemeyi denedim yine uyumluluk sıkıntısı verdi belkide win 10 un son update i ile vs alakalı bir sıkıntıdır hala çözemedim bu arada regedit te yanlışlıkla FeatureTestControl ile birlikte Featurecontrol ünde değerini değiştirdim onunda etkisi olabilir mi orjinal değeri ne onun yazarsanız sevinirim
  • attakkann1 kullanıcısına yanıt
    Featurecontrol bendeki değeri 204

    Belki de ama bu son güncelleme ile ilgili olması çok olası.
  • win 10 a yükselttiğimden beri sıkıntılı cihaz. hiç format atmadım daha. öyle kullanıyorum. nasıl format atacağımı daha tam çözemedim. çok vaktim de yok zaten. ama açıkcası nefret ettim bu cihazdan
  • Alt kapak arıyorum, yedek parça satan var mı ?

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • laptopumu annem kullanıyordu geçen getirdi bana bozuldu diye baktım çalışmıyor şarja taktığımda veya herhangi bir şekilde açılmıyor power tuşuna bastığımda ön taraftaki batarya ışığı turuncu renkte yanıp sönüyor ne demek oluyor bu acaba bilen var mı ?
  • attakkann1 kullanıcısına yanıt
    Bataryası boşken yapıyor onu sanki. Şarj adaptörü bozulmuş ve pili bitmiş olabilir. Başka bir adaptörle çalıştırmayı deneyin.

    Bu arada bendekinde de ekran parlaklığını değiştiremiyorum artık. Ne Windows'un kendi yüklediği ile ne de Intel'in sitesindeki son sürücü ile değişmiyor.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ad33p -- 11 Mart 2019; 21:56:3 >
  • Selam, i5'li 6 gb ramli bir z500'e sahibim. İşletim sistemi olarak windows 10 ve Pardus kullanıyorum. Windows 10'da ekran parlaklığı sorununun çözümü var ancak Pardus'da bulamadım henüz, bu konuda tecrübesi veya bilgisi olan var mı?
  • 
Sayfa: önceki 374375376377378
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.