Şimdi Ara

Lenovo Ideapad Z500 Kullanıcı Platformu [SORUN VE ÇÖZÜMLER İLK SAYFADA] (372. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
7.823
Cevap
99
Favori
386.386
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 370371372373374
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • m-99 M kullanıcısına yanıt
    Hocam bende bilgisayar çok iyi çalışıyor hala. 4 seneyi geçti maşallah gayet iyi durumda. Benim elim pek yatkın olmadığından dolayı fan temizliği için bilgisayarcima verdim. 25 TL ye genel temizlik termal macun vs hallediyor. Bende şarj hala 2.5 saat rahat gidiyor. Harddisk SSD olsa daha iyi olacak. Ekran kartı ister istemez güncelliğini kaybediyor. Ona çare yok.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • SudaEriyenAspirin kullanıcısına yanıt
    Hocam bu fanlar temiz ve termal macun yeni olsa dahi dediğiniz gibi coşkulu çalışıyor. Hatta bilgisayarda ısınma vs durumları olmadığında dahi bu şekilde. Ben notebooku ilk aldigimdan beri notebook soğutucusu ile kullanıyorum. Bu fan sesini ve ısınma sorununu başka bir şekilde halletme şansımız var mı acaba?

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • theoden_00 kullanıcısına yanıt
    Valla baktım da videolara falan pek yapabileceğim tarzda bir işe benzemiyor benim için de. GÜvenilir bir bilgisayarcıya vermeli ya da kendi servisi belki temizler. Bu şekilde devam edersem mutlaka yanar bir tarafı.
  • m-99 M kullanıcısına yanıt
    Hocam servise gonderebiliyorsunuz bu temizlik vs için ama çok para isterler, bu şekilde devam etmekte zararlı olur bence.



    Ek bilgi, bilgisayarda fanin olduğu yere özellikle ve deliklerin olduğu yere elektrikli süpürge tutun biraz. O oradaki pisliği vs alıyor. Ama fanin bozulma riski vs var. Notebook soğutucusu alın eğer yoksa o da iş görüyor.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • SudaEriyenAspirin kullanıcısına yanıt
    aynı ses bazen benim adaptörümden de geliyor. laptobu sıfır olarak aldığımdan beri adaptör hiç darbe almadı, sürekli masanın üstünde duruyor fakat ses olmasına rağmen çalışmasında da bir problem yok.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi EnderGelişenOsasunaAtağı -- 30 Kasım 2017; 21:38:39 >
  • Arkadaşlar bende z500 sahibiyim. buraya daha önce klavyemdeki 3 tuşun çalışmadığını ve ne yapabilirim diye fikir danıştığımı yazmıştım. z500 klavyesinin 50TL den aşşağı fiyat internette görmedim. klavyedeki benim için çok önemli olan qw tuşları çalışmıyordu. ve windows tuşuda çalışmıyordu. bir yöntemle çözdüm. para verip 3 tuş için klavye almak 50TL baymak içime sinmedi. şöyle yaptım;

    öncelikle kullanmadığım q ve w ye yakın olan 1(q) ve 2(w) diye değiştirdim. artık, q ya basmak istediğimde çalışmayan q tuşunun üstündeki 1 tuşuna bastığımda aynı işlevi gördü. w içinde aynı şekilde. 1 ve 2 tuşlarına basmak istediğimde numlock tuşlarını kullanıyorum artık.
    peki bu tuş değiştirme yöntemini nasıl yaptım;
    öncelikle bunu yapmak için windows kayıt defteriyle bir ton ayarla uğraşmanız demek. daha kısa yolu bir program sayesinde yaptım. hemde istediğim kadar bilgisayarı yeniden başlatsam bile atadığım tuşlar eski haline dönmüyor. 1 kere ayarlayıp sonuna kadar öyle kullanabiliyorsunuz.
    programın ismi SharpKeys 2Mb lik dosya boyutu var programı kurup çalıştırıyoruz;
    program açıldığında Add butonuna tıklıyoruz. ardından 2 bölüme ayrılmıs tuş harfleri sırasıyla karsımıza çıkıyor. burda kendi çalışmayan tuşumdan örnek veriyorum Map this key (from key) yazılı başlığın altında örneğin ben q nun üstündeki 1 tuşunu feda ettim. oradan 1 tuşunu seçtim. ardından to his key (to key) bölümündeki harflerden ne olmasını istediğim tuşu seçtim. yani q yu seçtim. Ok butonuna bastım. o bölüm kapandı tekrardan add butonu olan ekrana geldik ordan değişiklik yaptığımız tuşu from: Key:1 to key:q oldu diye belirten yazıyı seçip allta bulunan write to registiry butonuna basıyoruz. gelen başarılı uyarısını okeyleyip programı kapatıyoruz. bilgisayarı yeniden başlatıyoruz. Artık hayırlı olsun. lazım olan tuşunuz gözden cıkardığınız tuşun yerine geçti. ben böyle hallettim. inanın 3 tuş için 50 55tl verseydim, 3 ay aklımdan çıkmazdı eğer sizinde klavyeye su dökülüp 2 3 tuşunuz gittiyse bu yöntemle klavye almaktan kurtulabilirsiniz.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mytext -- 5 Aralık 2017; 17:45:13 >




  • son w10 güncellemesiyle yine ekran kartı ayarı sabit kaldı...

    ne makinaymış arkadaş bi düzen tutturamadı lenovo, bir daha da lenovo alırsam ne olayım...
  • quote:

    Orijinalden alıntı: EnderGelişenOsasunaAtağı

    cihazdan çok memnunum, üst kasasında kırık vardı yeni üst kasa aldım taktım, tam sorunsuz devam ediyorum derken bu sefer de sök tak yaparken ekran panel kablolarından birine zarar verdim sanırım. bağlantıları da kontrol ettim düzgün takmışım

    sorunum şu ki; bilgisayar internette gezinme amaçlı vs kullanılırken hiç bir sorun yok fakat ısındığı zaman ekran sürekli yanıp sönüyor. acaba "söndüğü" sırada görüntü tamamen mi gidiyor diye el feneri tuttum, sadece lcd panelin aydınlatması gidiyor yani görüntü arkada hala var. bu sorunu nasıl çözebileceğim hakkında fikri olan var mı? paneli değiştirmek istemiyorum. hangi kabloda sorun varsa o kabloyu değiştiremez miyim?

    video:http://sendvid.com/8l070dxr

    yukarıdaki sorunu halen çözebilmiş değilim, cihaz alttaki SS'de yer alan ısılara geldiğinde üstteki videodaki gibi ekranın floresanı gidip geliyor.

    Denediğim çözümler:
    -Ekranın anakart bağlantı kablosunu sıfırıyla değiştirmek
    -Termal macun değişimi - toz temizliği

    Sizce sıcaklıkla floresan arasında nasıl bir ilişki vardır? floresanları değiştirmeye kalksam yenisini nasıl bulabilirim?




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi EnderGelişenOsasunaAtağı -- 15 Aralık 2017; 22:28:5 >




  • quote:

    Orijinalden alıntı: casper333

    Samsung Evo850 120GB HDD ben kendim kurdum pc e sorun çıkmadı. Sadece kasayı açması
    çok zahmetli ve elinde kalma olasılığı yüksek.

    Samsung un kendi clone programı sorun çıkarmıştı galiba o yüzden. Başka program kullanmıştım
    diye hatırlıyorum.

    Casper 10 veya Acronis True Image programlarından biriydi ama hangisi hatırlamıyorum.

    Ben bile yaptıysam ki ilk tecrübemdi Bilgisayarcı yapamıyorsa bence başka ustaya ver...



    Ben de Z500 için Samsung Evo850'nin 250 GB'lik versiyonunu almak istiyorum ama alacağım ssd, laptopta sac kalıp içinde dahili bulunun mekanik disk yerine monte edilebiliyor mu?
    Ayrıca alırken 9.5 mm ve 12.7 mm.lik modelleri varmış. Alırken laptobuma hangisinin uyumlu olduğunu nasıl öğrenebilirim?




  • Arkadaşlar Z500 için en iyi Windows sürümü hangisi, deneyimlerinize göre fikirlerinizi belirtirseniz minnet duyarım.
  • dagnomels kullanıcısına yanıt
    Ben Windows 10 kullanıyorum. Herhangi bir sıkıntı yok. Yalnız Win 10 sürüm 1709 ilk geldiğinde biraz sıkıntılar çıktı fakat onlarda güncelleme ile düzeldi. Şu an son sürümü temiz kurulum ile yüklerseniz gayet iyi. Üzerinden çok vakit geçti ama sanırım en çok da Win 8.1 de sıkıntı yaşamıştım.
  • Arkadaşlar merhaba, bilgisayarımı kullanımdayken şarja taktıktan kısa bir süre sonra bazen 2 şarj lambası da normalden hızlı bir biçimde yanıp sönerek tahminimce uyarı işareti veriyor. Bu sırada bilgisayar şarj olmuyor. Bunun sebebi ne olabilir ?
    Daha önce de böyle bir durumla karşılaşmıştım ancak prizi çıkartıp takınca düzeliyordu ya da şu an hatırlayamadığım başka bir çözüm bulmuştum. 5-6 yıldır kullanıyorum son 3-4 yıldır aynı voltaj vs. değerlerine sahip başka bir laptop markasının şarj aletini kullanıyorum. Lenovo power management ya da energy management yüklü değil.
    Edit: Windows 10 ve Linux duble-boot olarak kullanıyorum. Çoğunlukla w10 kullanırken oluyor.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi aotat -- 18 Şubat 2018; 16:10:6 >
  • aotat kullanıcısına yanıt
    bende şarj olmama sorunu, notebookun şarjı tamamen bitip şarja takınca yapıyor. artık şarjı full bitirmemeye dikkat etmeye başladım. bu sorun için notebooku şarjdan çıkartıp şarj bitince tekrar açmaya çalışıp statik elektriği de atıyoruz, o zaman sıkıntısız devam ediyor. Birde bataryaya uzun zamandır kalibrasyon yapmadıysanız onu yapın belki düzelir.
  • 645m li laptop acaba "kingdom come deliverance" oyununu en düşük ayarlarda akıcı oynatır mı?
  • Merhaba 59366657 modelli laptopumun klavyesinde sorun yaşıyorum.Yeni klavye alacağım ama uyumluluk ile ilgili herhangi bir sorun yaşar mıyım acaba yoksa tüm klavyeler standart mıdır ?
  • turbolinea . kullanıcısına yanıt
    Dostum ben daha yeni değiştirdim klavyeyi z500 yazan modeli aldım direk uydu bir sıkıntı yaşamadım.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: bynoun

    Dostum ben daha yeni değiştirdim klavyeyi z500 yazan modeli aldım direk uydu bir sıkıntı yaşamadım.

    Peki benim şu an sıkıntılı klavyede led aydınlatma yok.Led aydınlatmalı alsam sizce uyar mı ?

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • turbolinea . kullanıcısına yanıt
    Klavye çalışır, ışık çalışmaz.
  • turbolinea . kullanıcısına yanıt
    Arkadaşta söylemiş zaten gerek yok ledli almanıza ledi kullanamazsınız.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: bynoun

    Arkadaşta söylemiş zaten gerek yok ledli almanıza ledi kullanamazsınız.

    Nereden alayım tavsiye edebilir misiniz ?
  • 
Sayfa: önceki 370371372373374
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.