Şimdi Ara

Lenovo Ideapad Z500 Kullanıcı Platformu [SORUN VE ÇÖZÜMLER İLK SAYFADA] (370. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
7.823
Cevap
99
Favori
386.427
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 368369370371372
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Laptobun ekranını degistirdim. Ertesi gün pcyi açtıktan 1 dakika sonra pcden 3 kere dıt sesi geldikten sonra pc donuyor ve reset atmak zorunda kalıyorum. Hdd de sorun var sanırım. Ne yapmalı?

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • EciVeci kullanıcısına yanıt
    Üç bip genelde ram sorununa işaret eder.
  • birisi007 B kullanıcısına yanıt
    Anladım hocam. Pcyi açtıktan sonra biraz kendine gelmesi için zaman verip yavaş yavaş sürücüleri güncelledim. Umarım tekrarlamaz.

    Tekrar açmayı denedim bu sefer daha pc tam açılmadan hata veriyor. Nasıl düzeltebiliriz?



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi EciVeci -- 8 Ekim 2017; 22:1:18 >
    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • [Bu mesaj üye isteğiyle silinmiştir.]



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi HandK -- 27 Mart 2021; 12:43:42 >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: .Space.

    Herkese merhaba

    Bu cihazı 2013 senesinde 1500₺ ye almıştım. Sanırım bimeksten. 8 GB 740M versiyonu. Şimdi bir sorunla karşı karşıyayım, çözemedim.


    PC kendini sürekli onarma moduna alıyor.Onarmıyor sadece dönüyor ibre. Format atmak istesem USB'den HDD'yi görmüyor(0 MB gözüküyor), yeni disk biçimlendirme de yapamıyorum. HDD arızalı olsa BIOS da hata gözükürmü ünlem vs? eğer öyleyse oda yok. Sanırım bir virus benim system32 iyi silmişti. windows dosyaları bulunamıyor çünkü boot vs hep failed veriyor. Kısacası formatta atamıyorum. Ne yapabilirim?

    Virüs dahi olsa, "format" için windows yükleme ekranı geldiğinde hddyi görmesi gerekiyor. Hdd'yi seçip bölümü silip biçimlendirip kurmayı denerseniz sıkıntı yaşayacağınızı sanmıyorum fakat bütün bilgileriniz silinecektir.

    Kurtarmak için hddyi söküp başka bir masaüstü pcye takmanız ve ona göre kurtarmak için çeşitli işlemler yapmanız gerek. Bana kalırsa o kadar sökmüşken oraya 240lık ssd koyup, çıkan hddyi de harici olarak kullanmak daha mantıklı :)

    Kısacası, windows'u nereye yüklemek istiyorsunuz ekranında eğer hddyi silip biçimlendirirseniz sorun kalmaz, eğer sistem buna izin vermiyorsa, hddyi söküp başka bir pc de hddyi düzeltmeniz gerek.




  • Arkadaşlar lenovo z500 ' ün klavyede 3 tuş çalışmıyor (q,w, birde vindovs tuşu) su döküldü. 3 tuş için klavye değiştirecem ama fiyatlar çok pahalı en düşük 55 lira. garantisi bitti 2012 eylül ayında aldım. varmı bir alternatif önerisi yada fiyat önerisi olan, Tuş al tak yada ucuz yollu link bulup atan vb gibi tavsiyeleriniz nelerdir.
  • mytext kullanıcısına yanıt
    Tuslari söküp temizlemek iş görür mü acaba? Ya da klavyeyi komple sokup lehim vs bir bakmak mi gerekir?

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • theoden_00 kullanıcısına yanıt
    tuşları daha öce söküp temizleyip taktım işe yaramadı. yurtdışında 15 20 dolar elalem 15 lira 20 liraya işini görür hayatına bakar biz 55 60 lira vermek zorunda kalırız. gelde dert etme şu hayatı sonra Türk milleti niye mutsuz. ilgilendiğin için sağol theoden_00. ya usb li kablosuz ek klavye alıcam. yada 55 60 lirayı bayıp benzerini alıcam öyle gözüküyor şuan ekran klavyesini kullanıyorum gerekli olduğunda :) dolby v4 driveri uyumlu değil windows 10 için, sorun yaşıyorum kullandığınız driver varsa link atabilirmisiniz.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mytext -- 11 Kasım 2017; 21:35:42 >
  • mytext kullanıcısına yanıt
    Bilgisayara geçince bakayım. Var ben kullaniyordum dolbynin yeni sürümünü. Yakın zamanda temiz kurulum yaptım ondan sonra ses driverini win 8.1 şeklini kurdum lenovonun kendi sitesinden. Dolbyi de oradan kurdum üstüne. Hem ses performansı iyileşti hem de sorunsuz çalışmıştı. Şimdi bu yeni sürüm 1709 güncellemesi ile aynı sorun oluştu. Sanırım eski sürüme dön dersem düzelir. Sizde o şekilde de deneyebilirsiniz, aklınızda bulunsun.



    Ek olarak klavye ışıklı klavye ise dikkat et. Işıksız olanı alma. Bir de onunla uğraşma :).

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Arkadaşlar elime z500 i7 versiyon cihaz geçti . Klavyesi yok

    Birkaç sorunu var

    1- Fişe takınca beyaz ışık var ama güç düğmesine basınca tepki vermiyor
    Labtopu parçaladım . HDD , wifi kart ,DVD fln çıkarıp denedim yine aynı
    2 . Klavye vs nin bağlı olmaması açılmamasına etken olabilirmi ? Normalde olmaması lazım .
  • Benim bugün durduk yere klavyede kimi tuşlar çalişmaz oldu 6 hem sağdaki hemde harflerin üstündeki gitti en kösedeki ctrl ayni şekilde

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • zorbey27 kullanıcısına yanıt
    [Bu mesaj üye isteğiyle silinmiştir.]



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi HandK -- 27 Mart 2021; 12:43:31 >
  • mytext kullanıcısına yanıt
    [Bu mesaj üye isteğiyle silinmiştir.]



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi HandK -- 27 Mart 2021; 12:43:25 >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: .Space.

    Geçmiş olsun. Geçen yıl aynısı bana oldu bilgisayarcıdan cuzii miktara değiştirdim. Acaba bu cihazlar için bana önerebilecek ucuz SSD modeliniz varmı?

    Malesef hocam. klavye orjinal cıkmasi nette 60 tl felan onu alip bi yere taktırım artık birde alt kasa baya patlaklar var onuda değiştirmem lazım
  • zorbey27 kullanıcısına yanıt
    [Bu mesaj üye isteğiyle silinmiştir.]



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi HandK -- 27 Mart 2021; 12:43:15 >
  • Hocam HDD soketlerinde vs sıkıntı olmasın? Başka bilgisayara takıp deneyin isterseniz? Durduk yere fazla masraf yapmayın bence :)

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • theoden_00 kullanıcısına yanıt
    [Bu mesaj üye isteğiyle silinmiştir.]



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi HandK -- 27 Mart 2021; 12:43:9 >
  • HDD in bios ekranında biçimlendirmeyebilir. önemli olan HDD nin gerçekten bozuk olup olmadığını eğer masaüstü bilgisayarın varsa anakarta sata kablosuyla bağlayıp, sonrada bilgisayar masaüstü ekranından bilgisayarımdan hddni biçimlendirmeyi deneyebilirsin. eğerki hala hdd n biçimlendirmeye cevap vermiyorsa buradan yada özelden bana yazabilirsin yardımcı olurum. yani hddn bozuldu diye laptop'un ölmedi yeni ssd takarak canlandırabilirsin. yeni ekleyeceğın ssd hakkında :Herşeyden önce muhakkak windows 10 kopya işletim sistemini usb bellek yada harici hdd n varsa ona yükle, orjinal lisanslı aldıysan o sürümü işlemler bittikten sonra kuracaksın çünkü. aliexpress sitesine girip hdd caddy diye aratarak en fazla 10 liradır kızağı alıp cd-dvd rom bölümü nü cıkarıcaksın önce, o kızağın içine eski hdd ni takıcaksın ondan sonra kızağı dvdrom bölümüne hızalayıp içeri ittireceksin. youtubda nasıl yapılır videolarıda var boşuna para verme korkucak hiçbirşey yok. ssd nide hdd den çıkardğın bölgeye takacaksın. pc yi çalıştırmadan önce daha önce usb ye yazdırdığın kopya işletim sistemini bilgisayara tak. pc yi çalıştırdığında bios ekranı muhakkak gelir. bios ekranında açılışı usb bellek olarak göster yeniden başlat daha sonra sistem açılınca usb deki işletim sisteminden uygun olanı seç klasik formatını at format bittikten sonra orjinal lisans key(anahtarını) yazıp orjinal hale getir driverlarını fln halledersin. iş bitmiş olur :) eğerki dediklerimi yapamıyacaksın en son çare çarşıdan bir bilgisayarcıya götürmek olacak muhakak yapılırken başında dur ram çalma, yada bios pilini alıp bitmeye yakını takan uyanıklar var değiştirebilirler bilgisayarının yanında ol. sen kimsin dersen ben Bilgisayar Tek. meslek mezunuyum çukurova üni pc mühendisliği mezunuyum. amacım yardımcı olduysam ne mutlu bana . Benimde klavye tuşları çalışmıyor diye yazmıstım konuya fakat ucuz klavye bulamıyorsun 60 liradan başlıyor. yurtdısından alsak kur yüzünden daha pahalı geliyor garantiside bitti. :) 60 lirayı bayıp aynısını alıcam yada ek klavye alıp takıcam.




  • mytext kullanıcısına yanıt
    [Bu mesaj üye isteğiyle silinmiştir.]



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi HandK -- 27 Mart 2021; 12:43:3 >
  • Hdd n biçimlendirilmeyebilir. sata kablosuyla bağladıktan sonra, masaüstünde bilgisayarıma girip hdd n 2. hdd olarak ordaysa sistem otomatik harflendirir örneğin J: diye., :https://uzmanim.net/soru/windows-komut-satiri-cmd-ekraninda-diskpart-komutu-ile-harddisk-veya-usb-bellek-nasil-formatlanir/62589
    yada bu programı kuruphttps://www.gezginler.net/indir/hdd-low-level-format-tool.html hdd yi formatlayıp içindekilerini temizleyebilirsin tekrardan dosya yükleyebilirsin. level formatın arama çubuğuna cmd yazıp shell# ekranından kod yazarakta yapabilirsin ancak önce programla denemeni tavsiye ederim. e artık içindekilerini temizleyip hala çift tıkladığında açılmıyorsa yapacak fazla birşey kalmıyor :) ssd önerimde bütçe meselesi ne kadar para verebilirsin bilmiyorum ama en az 120gb lık almanı tavsiye ederim 60gb elinde kalır. :) black friday indirimlerinde ya hepsiburadayı takıp et al ucuza bulursan, yada amazon.de de yada .comda tl dolar çevirisi yap bütcene uygunsa oylede alabilirsin. tavsiyem samsung evo lar iyidir 120lik 250 lik, ama bütçem yok saniye de 250 300mb okuma yeter diyorsan sandisk adata da alabilirsin :)




  • 
Sayfa: önceki 368369370371372
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.