Şimdi Ara

Lenovo Ideapad Z500 Kullanıcı Platformu [SORUN VE ÇÖZÜMLER İLK SAYFADA] (366. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
7.823
Cevap
99
Favori
386.428
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 364365366367368
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Arkadaşlar merhaba.Ben de bir Lenovo z500 kullanıcısı olarak size aklımda olan soruları sorup bilgi almaya geldim bilen cevaplarsa sevinirim.


    Şimdi bende i5 işlemcili model var 3 yıldır kullanıyorum fan temizliği,macun değişimi ve kasa temizliğini mecbur elimle yapıyorum.Fandan bir gürültü gelmeye başladı,fanı 2,3 kere temizledim başlarda düzeliyordu artık hep gürültü var.Sürtüyormuş gibi bunu nasıl düzeltiri? Parça mı değiştirmeliyim?

    Bir diğer soruysa hangi parçalar yükseltilebilir sorusu.

    Ram,işlemci,ekran kartı veya direk ekran olarak yükseltme yapabiliyor muyuz? Böyle bir imkan var mı?

    Yani şimdi birbirimizi kandırmaya gerek yok herkes bu ürünü uygun fiyatı nedeniyle almıştı zamanında fakat GTA 5,PUBG,AC,FarCry gibi oyunları ve türevlerini yıllardır oynamıyorum,nasıl çalıştırır haliyle bir bilgim yok ama açmaz gibi geliyor.Bu tür oyunları oynayanınız varsa aldığınız fps oranları nelerdir? Değerler yüksek mi düşük mü merakımdan soruyorum.Benim en fazla oynadığım 2 oyun biri Skyrim biri Civ gerekli ayarları çekip oynuyorum yoksa kasıyor.Üst oyunlarda nasıl bir performansa sahip bu ürün?




  • arkadaşlar pc baya yavaşladı en son windows 10 çıktığında formatlamıştım,pc ye yeniden format atacağım ama recorvey tuşu ile atsam 8 yüklenecek galiba 8 sonrası güncelleme yapmak mı daha sağlıklı olur yoksa internetten w10 indirip kurmak mı

    birde internetten iso indirsem lisansı otomatik tanır mı.çünkü w10 a geçtiğim zaman lisans sorunu yaşamıştım,microsoftu aramak durumunda kalmıştım
  • @bakuryuuha

    Fanı tekrar temizleyin ve vidaları normal sıkılıkta "çok sıkmadan" montaj yapın. Ses halen devam ederse n11 vb sitelerden 5-10 liraya z500 fanı alın değiştirin.
    Parça konusunda, ssd hariç yapacağınız değişim efektif olmayacaktır. GPU değişmiyor bu cihazlarda.


    @Fx_57,5

    Şu an ki lisans keyinizi bir yere not edin. Akabinde tamamen temiz kurulumla, netten iso indirerek rufus yöntemiyle usb ye yazdırıp kurulum yapın. Mümkünse indireceğiniz iso son sürüm olsun tekrar tekrar güncellemeler ile uğraşmayın.
  • Arkadaşlar merhaba,
    15 gün önce samsung 850 evo ssd aldım laptopa takmak için fakat ne hikmetse biri 2 gün diğeri yaklaşık 10 gün uğraşmasına rağmen 2 bilgisayarcıda beceremedi. En son uğraşan arkadaş, samsung ve lenovo dahil aradığını ama çözemediğini (en son bilgisayarın kapatıldığında gücü kesmediğini bu ssd'nin donanımsal olarak uyumsuz olabileceğini söyledi bende forumda kendileri takıp kullanan arkadaşlar olduğunu söyledim anlamadı, fakat farklı marka bir ssd ile çalıştığını söylüyor. Fakat bendeki ssd'yi değiştiremiyorum çünkü koşulsuz iade süresi doldu) Lütfen bi el atın arkadaşlar bu ssd'yi kullananlar özellikle şu an 3. bilgisayarcıya verdim siz nasıl kurulum yaptınız nelere dikkat etmeli? Ayrıca recovery kaybolacak mı?



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi sefo3 -- 16 Haziran 2017; 15:14:11 >
  • sefo3 S kullanıcısına yanıt
    Tam olarak sorunu anlamadım. Nasıl yani bilgisayar kapanınca gücü mü kesmiyormuş? Benim asıl merak ettiğim konu bilgisayar bu ssd'yi görüyor mu görmüyor mu? Yani misal ssd'yi taktık bios'a girdik orada birimler arasında taktığımız ssd'nin adı var mı yok mu?
  • Nasıl bir hata alıyorlarmış kurulum sırasında? Kurmaya çalıştıkları win 10 belki eski nesil olup uyumsuzdur diyeceğim ama o da garip.. Aldıkları hatayı söylesinler biz yardımcı olalım bilgisayarcı arkadaşlara..

    Kurulum yapılırken mi hata alıyorlar, kurulum hiç başlamıyor mu.. Sizin Biosu güncellemeyi denemişler mi vs vs

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • ram'i 6GB'dan 8GB'a yükseltenler ne düşünüyor, gözle görülür faydası oldu mu?
  • Barış Can kullanıcısına yanıt
    birisi007 B kullanıcısına yanıt
    Merhabalar arkadaşlar yoğun iş temposundan dolayı cevap yazamadım, şimdi olay şöyle Lenovo z 500'ün açılış hızı bayağı bi geç kalmaya başladığı için bir ssd almaya karar verdim bir araştırma sonucuda samsug 850 evo 250 gb ürününü incehesap adlı siteden sipariş verdim ama herkesin kendi başına açıp kurduğu klon aldığı olay benim içn bir azap sürecine dönüştü

    Bilgisayarı ilk götürdüğüm arkadaş sistem kurulumunun başlamadığını söyledi ssd'de problem olabilir dedi geri aldım

    İkinci arkadaş yaklaşık 10 gün uğraştı sistemi kurduğunu fakat bilgisayara kapat komutu verildiğinde ekranın kapandığını ama güç düğmesi ışığının sönmediğini söyledi. Aynı arkadaş bendeki samsung evo 850'nın benim bilgisayarımda sıkıntı yarattığını ama kendi bilgisayarında sorunsuzca sistemin kurulup çalıştığını benim bilgisayarla donanımsal bir problem olabileceğini söyledi. Farklı bir ssd ile denediğinde(Adata SU800) problemsiz çalıştığını söyledi takas yapalım o zaman dedim samsungu alın adata'yı takın dedim patronu kabul etmedi. Ondan da geri aldım

    Üçüncü bir arkadaşa götürdüm oda kurulumun başlamadığını söyledi başka bir arkadaş kurdu dedim ssd'de bad sector denilen kısımlar olduğunu sistem kurulsa bile 250 gb'lik kapasitenin sadece 10gb'sinin boş olduğunu değişime göndermem gerektiğini söyledi iyi mi? Bende incehesap diye bir siteden almıştım bu hafta pazartesi gönderim ellerine ulaştı fakat dün aradım henüz bir sonuç yok. Korkum kullanıcı hatası diye birşey çıkarsa ne yapıcam az değil 400tl para verdim.
    Şimdi siz söyleyin ne yapmalı?



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi sefo3 -- 22 Haziran 2017; 12:42:36 >




  • sefo3 S kullanıcısına yanıt
    Zaten bir sürü iş yapmışınız. Dolayısıyla pekte bir iş kalmamış. Win 10 kapanırken ilk monitörü kapatıyor. Bu hp dizüstü bilgisayarımda da z500'ümde de yoga'da da böyle. Monitör kapanır bilgisayar biraz çalışır gibi olur bir kaç saniye sonra güç tamamen kesilir. Bu olağandır.
  • birisi007 B kullanıcısına yanıt
    Bu arada win 8 single language yüklü bilgisayarda.
  • sefo3 S kullanıcısına yanıt
    Epey zamandır da 8 kullanmadım pek hatırlamıyorum. Fakat Windows 10'da zaten 8 ile aynı temelde kurulmuştur. Bu yeni sürüm işletim sistemleri çabuk başlayabilmek için bazı şeyleri hafızasında tutuyor. Zaten dikkatinizi çekmiştir. Cihazı kapatıp açmak yeniden başlatmaktan çok daha çabuk olur. Çünkü cihazı kapat dediğimizde sistem tamamen resetlenmiyor. Yaptığı kapatmaya hazırlama işlerinden dolayı ve/veya hızlı olduğunu düşündürmek maksadıyla ekranın ilk kapatılan donanımlardan olması bu gecikmeye sebep olabilir. Eklemek isterim ki yeni kurulmuş işletim sistemi güncellemeler olur, kurulumu olsun gösterilebilecek bir çok sebepten dolayı kimi zaman ağır çalışabilir. Görmediğim bir durum hakkında kesin yorum yapmak kanımca yanlış olur. Lakin ssdniz arızalı olmayabilir. Cihazın kapatılmak istendiğinde ekranın gücü kesildikten sonra kısa bir süre çalışması normal. Anormal olan şey büyük ihtimalle uzun bir müddet açık kalması ya da sistemin ssd'yi hiç görmemesi olurdu. Uzaktan bu kadar olur. Umarım sisteminizi sorunsuz şekilde kullanabilirsiniz.




  • şu leptopla last man standing felan oynayan yok mu la biri yorumlayabilir mi oynadıysa?

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • sefo3 S kullanıcısına yanıt
    Sifirdan aldim taktim. Usb uzerinden windows 10 yukledim. Kardesim

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 4 senedir kullanmis oldugum emektar z500'ümü sattim. İnanilmaz kaliteli bi notebook idi. Herhangi bir problem yaşatmadi. Bir cok güncel oyunu 2017 de dahi oynatti. Bugun kendisine ve siz degerli z500 kullanicilarina tesekkur ediyorum. F/p olarak döneminin en kalitelisi idi.



    Ulan su notebook firmalari da mal. Yapsa soyle urunler yok satar. Ama yook, illa fiyati sisirecekler.



    1kere blutut kullanmadim

    1 kere dwd takmadim

    1 kere lenovonun saçma uygulamalarini kullanmadim

    1 kere touchpad'ini şekilli şüküllü kullanmadim



    Ama yine de piyasada bissuru urun var yanina yaklasamaz hala.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Hayırlı olsun hocam.
  • Taş gibi alet taş yirim

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Beyler ana sayfada verilen win 10 uyumlu dolby home theater'ı yükledim yükleyelim sağır olmak üzereyim.Ya pc sesleri normal geliyordu öncesinde şimdi kendiliğinden bi kalınlaşıyor bi cılızlaşıyor.Hoparlör de taksam,kulaklık da taksam,bir şey takmadan da kullansam aynı durum.Hayır program güzel,ayarları da güzel ama silmek zorundayım sanırım.Böyle bir sıkıntı yaşayıp da çözen var mı?
  • quote:

    Orijinalden alıntı: kanguru_kesesi

    4 senedir kullanmis oldugum emektar z500'ümü sattim. İnanilmaz kaliteli bi notebook idi. Herhangi bir problem yaşatmadi. Bir cok güncel oyunu 2017 de dahi oynatti. Bugun kendisine ve siz degerli z500 kullanicilarina tesekkur ediyorum. F/p olarak döneminin en kalitelisi idi.



    Ulan su notebook firmalari da mal. Yapsa soyle urunler yok satar. Ama yook, illa fiyati sisirecekler.



    1kere blutut kullanmadim

    1 kere dwd takmadim

    1 kere lenovonun saçma uygulamalarini kullanmadim

    1 kere touchpad'ini şekilli şüküllü kullanmadim



    Ama yine de piyasada bissuru urun var yanina yaklasamaz hala.

    mavi ekran katası sonunda pc kapanması ve nvidia ekran kartını görmemesi dışında banada çok sorun yaratmadı diyebilirim.birde ekran ışığı en düşükte kalıyordu klavyedek parlaklık ayarına dokununca ama sanırım onada bios güncellemesi yaptılar onuda ben kurmadım.
    fiyatına göre çok çok iyi makine 1300tl ye almıştım




  • quote:

    Orijinalden alıntı: Fx_57,5


    quote:

    Orijinalden alıntı: kanguru_kesesi

    4 senedir kullanmis oldugum emektar z500'ümü sattim. İnanilmaz kaliteli bi notebook idi. Herhangi bir problem yaşatmadi. Bir cok güncel oyunu 2017 de dahi oynatti. Bugun kendisine ve siz degerli z500 kullanicilarina tesekkur ediyorum. F/p olarak döneminin en kalitelisi idi.



    Ulan su notebook firmalari da mal. Yapsa soyle urunler yok satar. Ama yook, illa fiyati sisirecekler.



    1kere blutut kullanmadim

    1 kere dwd takmadim

    1 kere lenovonun saçma uygulamalarini kullanmadim

    1 kere touchpad'ini şekilli şüküllü kullanmadim



    Ama yine de piyasada bissuru urun var yanina yaklasamaz hala.

    mavi ekran katası sonunda pc kapanması ve nvidia ekran kartını görmemesi dışında banada çok sorun yaratmadı diyebilirim.birde ekran ışığı en düşükte kalıyordu klavyedek parlaklık ayarına dokununca ama sanırım onada bios güncellemesi yaptılar onuda ben kurmadım.
    fiyatına göre çok çok iyi makine 1300tl ye almıştım

    ekran parlaklığı için masaüstünde güncel driver vardı elim ekran ışığına çarpınca en düşüğe geliyordu. Daha sonra programı kuruyordum :) şimdi toshiba qosmio aldım bi tane bakalım z500 gibi olacak mı




  • kanguru_kesesi kullanıcısına yanıt
    Beni baya daha goturur zaten is guc basladi artik oyunda oynayamiyorum. İnternet film vs sana hayirli olsun yeni notebookun

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: önceki 364365366367368
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.