Şimdi Ara

LENOVO IDEAPAD Y550 DERNEĞİ (35. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
3.530
Cevap
14
Favori
303.720
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 3334353637
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • direkt olarak değişim yapmazlar elbet
    çok rahatsız olan varsa tabiiki götürmesinde fayda var. ben pek göndermek istemiyorum şimdilik gidecek bilgisayar gelmeyecek haftalarca belkle bekle dur. voltaj ile alakalı birşey olsa yani tehlikeli veya sorun yaratacak birşey olsa elbette lenovo y550 modelini toplatırdı piyasadan, yani lenovo gibi kaliteyi birinci planda tutan bir arka bunu yaprdı en azından diye düşünüyorum.evet ses bende de oluyor ve bazen insanı gıcık ederrcesine pıt layabiliyor fakat bunun için servise gönderme taraftarı değilim en azından şimdilik, bir sene içinde bu 3. laptop olunca haliyle durum bu bende.

    bakalım ne kadar gider bu, felsefemi değiştirdim bundan sonra sakınan göze çöp batar iyice anladım. HP aldık 2000tl verdik, gözümüz gibi baktık 3 hafta içinde 1 kere değiştirdiler sonra yenisinde de sakındıık herşeyden hemen ekranı bozuldu, aylarca uğraş aracı firmayla falan ... sonra gittik acer aldık onu başlarda pek sakınmadan kullandım 5 ay falan sonra bir seyahate çıktık açmadım bile birşeyler ne olur ne olmaz diye, yine sakındık gözümüzden ohooo bide baktık gözümüz çıkmış, çalmışlar güzelim laptopu.
    en sonunda lenovo aldık y550 bunu bayaa bir hor kullanıyorum şimdilik bakalım ne olacak.

    serivse gönderen arkadaşımız sonucu burada paylaşırsa ilerleyen günlerde ona göre hareket ederim bende ama çok önemli birşey olduğunu sanmıyorum dediğim gibi. inş da değildir.
  • Serhat_wWw hp dv6000 vardı para iadesi almıştım bununda donanımsal bir sorunu varsa çözelim yani:) alıştık nede olsa 2 ay pcsiz kalmaya:)aslında piyasaya

    sürmeden bizim gibi kullanıcılara deneme imkanı verse tüm markalar tüm sorunları çözülecek te bu açılımı kimse de yapmaz tabiki:) Bu arada bende baya bi oynadım

    performansı oldukça iyi (t6600 işlemcili bendeki) hiç bir sıkıntısı olmadı şimdiye kadar bu pıt sesinide çok sallamadım donanımsal bir sorun olarak düşünmemiştim

    benim bir tek sorunum var bu one key recovery tuşu hard disk i orjinal aldığım gibi kullanmama rağmen one key rescue system programını çalıştırmıyor ilk o tuşa

    basıyorum direk vista açılıyor bu sorunu çözen olursa burda paylaşırsa sevinirim. ayrıca windows 7 orjinali sipariş edince one key recovery EISA yapılandırması bi işe

    yaramayacak çünkü adam vistayı kullanmak istemiyor sipariş ediyor zaten sorun oldumu tuşa basınca(benim tuşta çalışmıyor:)) gelip vista yüklenecek ne anladık bu

    işten:)
  • o utş sorunu için birşey diyemeyeceğim ben daha hiç basmadım bile

    bu arada w7 gelince büyük bir ihtimalle lenovo bu recovery kısmı için bir ayarlama yapar diye düşünüyorum sorun olacağını sanmam. zaten sanırım onun için dvd gönderimi yapılıyor firmalar yapıyor yani yoksa internetten de yapabilirlerdi byu yükseltmeyi sanırım
  • cevap için sağol serhat gözümden kaçmış..


    bu pıtt sesini ne zaman yapıyor hoparlör dikkatimden o da kaçtı sanırım ....




    birde cdye mp3ü kopyala yapıştır ile attım...

    bilgisayarda çalıyor ama oto cd çalarda çalmıyor....
    acaba neyi eksik yapmış olabilirim bir fikriniz var mı...

    şiz mp3 cdyi nasıl yapıyorsunuz.ne önerirsiniz...
  • recovey tuşunu yapılandırabılıyorsun.
    zaten yüklemen önce sana nasıl yükleme yapılması gerektiğini seçtiriyor.
    makınayı yenı aldıgında kı programlar kayıtlı recoveryde.o yüzden sıfıra dönüyor.
    ama bunu değiştirebilirsin.makınanın hangı haldekı durumunu kayıt edersen recoverye o zamanı gerı yukleyebılıyor yanı.hatta bunun için autorun cd bile hazırlıyor...
  • quote:

    Orijinalden alıntı: gren

    cevap için sağol serhat gözümden kaçmış..


    bu pıtt sesini ne zaman yapıyor hoparlör dikkatimden o da kaçtı sanırım ....




    birde cdye mp3ü kopyala yapıştır ile attım...

    bilgisayarda çalıyor ama oto cd çalarda çalmıyor....
    acaba neyi eksik yapmış olabilirim bir fikriniz var mı...

    şiz mp3 cdyi nasıl yapıyorsunuz.ne önerirsiniz...

    pıt sesi bilgisayar açılırken,programı, herhangı bi dosyayı,winamp tan bi şarkıyı hatta wireless tusunu actığımızda pıt diye ses çıkarıyor.
    yanı işlem aktif hale geldiğinde pıt ediyor.daha sonra yapmıyor bu sesı.tabi aynı işlem için geçerli bu,başka bi dosya yada başka bir işlem yaparken aynı ses çıkıyor.
    mp3 cd içinse ses diski oluşturup en son cd ye çekmeden önce çekim hızı yazar.
    bu hızı oradakı oranın yarısına hatta biraz daha aşağıya çekersen sorunsuz çalacaktır.
    son hızda çekılen cd lerı bazı mp3 çalar aletler okuyamıyabiliyor.
  • theaozturk

    ''zaten yüklemen önce sana nasıl yükleme yapılması gerektiğini seçtiriyor ''demişsin ben o tuşa basınca program hiçbir şekilde çalışmıyor demiştim yanlış anlamışın

    bu arada windows 7 driverları bugün lenovo nun sitesine eklendi arkadaşlar haberiniz olsun.
  • Arkadaşlar herkeze merhabalar.. bende aranıza bugün bir y550 alarak katıldım :)
    ilk kurulumu kendim yapabilirim diye mağazada zaman kaybetmek istemedim. neyse açtım laptopu kurdum falan.. internet security çıktı
    onuda kurdum ama bilgisayara hiç internet bağlamadım çünki şu anda wireless modemim yok ve masaüstümünde modemi usb bağlantılı yani program yüklemek gerekiyor.
    en kısa zamanda wireless modem alıp denemek istiyorum :9

    neyse karşılaştığım sorunlara geleyim..
    internet security yi kurdum sonra flash disc imi takıp şarkı atmak istedim ve virüs uyarısı verdi
    gelen kutucuğu onayladım bilgisayar kapanıp açıldı daha sonra mp3 çaları taktım yine buna benzer bir uyarı çıkarttı. bundan nasıl kurtulabilirim.
    Ayrıca şarjım %10 kaldığında bitene kadar belirli süre aralıklarıyla rahatsız edici bir dıt sesi çıkartıyor bundan nasıl kurtulurum..
    başka bir sorun gizli dosya ve klasörleri gösterme yi işaretledim fakat bir süre sonra bu gizli klasörler tekrardan ortaya çıkıyor..
    son olarakta nasıl olduğunu anlamadığım bir sorun var. bilgisayarı kapatıp yemek yemeye gittim gelip açtığımda müzik açmak istedim fakat se4s aygıtınız düzgün çalışmıyor yazdı... aygıt yöneticisine girdim ses bölümündeki aygıtlardan en alttaki ikitanesi devre dışı bırakılmış bu nasıl oldu ??
  • arkadaşlar bişey sorcam ben lenovadan windows 7 nin 64 bit olan driverlarını indiriorum da bizim bu nvidia geforce 130gt nin driveri hangisi? çünkü açıklamalarda birinde 40 nm yazıo birinde 55nm biz hangisini indircez?
  • 55nm
    en azından benimki öyle yani yeni gelenlerde farklı mıdır bilmiyorum fakat gt130m hepsi 55nm diye biliyorum
  • Herkese selamlar.

    Arkadaşlar ben bu bölüme pek yazmam. Genelde kültür bilimde bulunuyorum.

    Yeni bir laptop almayı düşünüyorum. Lenovo seçeneklerim arasında en güçlü olanlardan. Y550 serisi fiyat olarak bana daha uygun.

    Fakat birkaç sorum olacak. Lenovonun Türkiye sitesine girdim. İki tane HDD olduğu, binisinin taşınabilir olduğu, ayrıca yüz tanıma özelliği olduğu vb. özelliklerden bahsediyor. Bunlar mevcut mu?

    Bir de ses sistemi 2+1 mi 4+1 mi?

    Son olarak ben P7350 3MB 1066 mhz keş bellek olan Y550 serisini almayı düşünüyorum, Tavsiye eder misiniz?



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mustafa_ogr -- 22 Ekim 2009; 14:07:33 >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Serhat_wWw

    55nm
    en azından benimki öyle yani yeni gelenlerde farklı mıdır bilmiyorum fakat gt130m hepsi 55nm diye biliyorum

    tşkr ederim serhat hallettim sonunda windows7 64bitedönebildim ohh be:)
  • Bir de bu ürünün kapak üstü rengi tek renk siyah mı yoksa kırmızıya yakın desenli mi? Bazı sitelerde farklı bir tasarım var. Örneğin :
    Bu desenli ürün daha güzel görünüyor.

     LENOVO IDEAPAD Y550 DERNEĞİ
  • kapak üstünde aynen bu resimde görüldüğü gibi bir desen var fakat bu kadar belirgin değil, aslında normalde epkde görülmüyor sadece bazı açılardan belirli bir ışık altında bakınca gözüküyor, yinede şık bir tasarımı var
  • Teşekkür ederim @serhat_wWw yalnız iki mesaj üstte birkaç sorum daha vardı onları da cevaplarsanız minnettar olurum.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: mustafa_ogr

    Herkese selamlar.

    Arkadaşlar ben bu bölüme pek yazmam. Genelde kültür bilimde bulunuyorum.

    Yeni bir laptop almayı düşünüyorum. Lenovo seçeneklerim arasında en güçlü olanlardan. Y550 serisi fiyat olarak bana daha uygun.

    Fakat birkaç sorum olacak. Lenovonun Türkiye sitesine girdim. İki tane HDD olduğu, binisinin taşınabilir olduğu, ayrıca yüz tanıma özelliği olduğu vb. özelliklerden bahsediyor. Bunlar mevcut mu?

    Bir de ses sistemi 2+1 mi 4+1 mi?

    Son olarak ben P7350 3MB 1066 mhz keş bellek olan Y550 serisini almayı düşünüyorum, Tavsiye eder misiniz?


    iki tane hdd, birisi taşınabilir derken ? anlayamadım ben tam olarak ne demek istediğini. iki tane hdd dediğin acaba hard disk farklılıkları olabilir mi? y550 de 320 ve 500 gb lık olmaz üzere iki farklı hdd seçeneği bulunuyor, eğer sorun buysa

    yüz tanıma özelliği mevcut, ses sistemi 2+1 ve oldukça tatmin edici, birde wawes maxx audio programı ile desteklenip farklı ses modları eklenmiş ki oldukça başarılı.
    p7350 işlemcili olanı elbette tavsiye ederim, ben p7450 olanı kullanıyorum ve aralarında fark edilmeyecek kadar bir fark var. fakat ben birde t6500 işlemcili olanlarına bakmamı öneririm, fiyat olarak 150tl falan daha uygunlar, fark olarak da performansda değişeceğini sanmıyorum, geri kalan özellikleride aynı gibi. daha önceden kıyaslamasını yapmıştık burada p7450 ile t6600 işlemcililerin mesela 3dmark puanlamasında neredeyse aynı puanı alıyorlar. arada çok fark olmasa kesinlikle p işlemcili olanı al derim enerji kullanımı açısından ve ram ler ile biraz daha uyumlu olması açısından fakat 150 lira da az değil şu günlerde, ki arada performans olarak farkı yok, en azından ben öyle biliyorum veyahut tahmin ediyorum diyebilirim. diğer arkadaşların da bir görüşlerini al derim tabiiki.

    birde vatan bugnlerde %18 indirim yapmış fiyatları uygun gibi biraz daha ama piyasayı araştırın elbette.
    birde aklınızda başka model de varsa onuda paylaşın farklı yourmlar alın, son zamanlarda piyasayı pek takip etmediğim için yeni modellerden ve fiyatlardan haberim yok. fakat y550 için içiniz rahat olsun pek sorunu olmayan bir cihaz. mesela ben neredeyse '+ saat açık tutuyorum banamısın demiyor biraz tozlandı sanırım içi normal çalışmada falan işlemci sıcaklığı geçmişe göre +6-7 derece fark ediyor şimdi ama o kadar oluurr.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: mustafa_ogr

    Herkese selamlar.

    Arkadaşlar ben bu bölüme pek yazmam. Genelde kültür bilimde bulunuyorum.

    Yeni bir laptop almayı düşünüyorum. Lenovo seçeneklerim arasında en güçlü olanlardan. Y550 serisi fiyat olarak bana daha uygun.

    Fakat birkaç sorum olacak. Lenovonun Türkiye sitesine girdim. İki tane HDD olduğu, binisinin taşınabilir olduğu, ayrıca yüz tanıma özelliği olduğu vb. özelliklerden bahsediyor. Bunlar mevcut mu?

    Bir de ses sistemi 2+1 mi 4+1 mi?

    Son olarak ben P7350 3MB 1066 mhz keş bellek olan Y550 serisini almayı düşünüyorum, Tavsiye eder misiniz?



    Dostum bende P8700 2.53ghz işlemcilli olan modeli var. Ses sistemi 2-1 ve çok başarılı bence. Tasarım olarak çok güzel makina. ancak bana göre tek kusuru ekranın geriye doğru fazla yatmaması. başka da bir kusuru yok makinanın. gta4 crysis warhead dahil tüm oyunları gamer modunda tam çözünürlükte takılmadan oynatıyor. ekran kalitesine diyecek yok. ayrıca bendeki modelde bluray okuyucu a var. yüksek çözünürülükte film için gayet güzel. ben denedim. performansı süper. filmler canlı gibi. kısaca lenovo bu modeliyle gerçekten iyi.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Serhat_wWw
    iki tane hdd, birisi taşınabilir derken ? anlayamadım ben tam olarak ne demek istediğini. iki tane hdd dediğin acaba hard disk farklılıkları olabilir mi? y550 de 320 ve 500 gb lık olmaz üzere iki farklı hdd seçeneği bulunuyor, eğer sorun buysa


    Yok onu demiyordum ama cevabımı aldım. Dediğim özellik Y730 serisinde varmış. İçerisinde 2 HDD bulunduruyor ve bunlardan birisi taşınabilir özellikte.http://www.pc.ibm.com/tr/ideapad/yseries.html burada görsel olarak anlatmış.

    Anladığım kadarıyla T6600 ile P7450 arasında ve T6500 ile P7350 arasında pek fark yok. Bir de sitelere yeni düşen P7550 2.26 Mhz işlemcili bir Y550 serisi ürün bulunuyor. Bu da seçeneklerim arasında.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: realburaq

    Peki denemedin mi hiç? Denesene sana zahmet,klavyeden bir tuşa bas sonra hemen touch pade dokun donma oluyor mu?
    quote:

    Orijinalden alıntı: Zihtumreth

    Ben touchpad kullanmadim bluetooth fare kullaniyorum oyle bisi basima gelmedi




    Evet touchpad'de o şekil bir donma bende de var, nitekim laptoptan yana tek ama tek sıkıntım touchpad

    Onun dışında cihazdan çok memnunum, hele ki bende son zamanlarda başka birçok kişide de olduğu gibi bir DDR3 takıntısı baş göstermişti, tam ilaç gibi geldi bu cihaz

    Kesinlikle tavsiye ederim, alacak olan arkadaşalara sadece 2 sıkıntımdan bahsedebilirim:

    1) Çok güzel parlak bir materyal kullanmışlar laptopun iskeletinde ve ekranın dış yüzeyinde.. Buralar çok parmak izi bırakıyor

    2) Toshiba M30 serisi bir laptop kullanmıştım bundan önce yaklaşık bi 6 sene, ondan sonra bunun touchpad'i çok ağır geldi. Sık sık takılmalar ve örneğin uzun bir sayfayı aşağı doğru kaydırdığımda çoğu zaman imleç takılıyor ve sayfanın sonuna inene kadar kontrolden çıkıyor

    Bunlar dışında bence bu fiyata harkulade bir laptop

    DDR3 4gb RAM (8gb max)
    P8700 işlemci 2.53GHz
    M130 Ekran kartı
    500 GB ekran kartı ( ilerde bunu değiştirebilirim - 5400 RPM şuanda kullandığım )

    Bugun ilk defa wow'a girdim dalaranda 17-24 FPS gayet güzel bence :)
  • ya benim oyun takılmasına nedemeli üstelik şarjsız sace fiş kullanıyom acaba pc dolu diemi 106 gb hdd 3 tane virüs pro var.
  • 
Sayfa: önceki 3334353637
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.