Şimdi Ara

Lenovo İdeapad Y510p Kullanıcılar kulübü (5. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
111
Cevap
6
Favori
14.291
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • quote:

    Orijinalden alıntı: sahin123.

    arkadaşlar pazar günü aldım. aynı gün eve gelerek kurdum bilgisayarı. prize takılı iken sorun yoktu. ancak prizden çıkartarak gücünü bataryadan almaya başlayınca kulağı çok rahatsız eden tiz bir ses çıkartmaya başladı. teknik servisi aradım ve bazı önerilerde bulundular ancak sonuç değişmedi. sonradan şunu farkettim güç seçeneklerinden yüksek performansı seçerek ekranın parlaklığını artırınca sorun yok ancak dengeli veya güç tasarrufu moduna geçtiğinde bu ses çıkıyor. bugün (salı) tekrar teknik servisi aradım ve laptopu yolladım. bakalım nasıl bir çözüm bulacaklar. o kadar para verip bilgisayarı aldığım ilk gün böyle birşey başıma gelmesi canımı çok sıktı ama bu istisnai bir durumdur umarım ve sizin aldığınız ürünlerde böyle bir sorun çıkmaz. ancak almayı düşünen arkadaşlar bataryayı takarak güç tasarrufu veya dengeli seçeneklerini denesinler ve sesin gelip gelmediğini kontrol etsinler.

    arkadaşım aynı sorun bendede var laptobun geldiğinde banada bilgi verirsen ççoooookkkkkk sevinirim bende servise yollamayı düşünüyorum ama 20 gün civarı bekleyeceğim için göndermiyorum




  • Cihazı cumartesi aldım. Once sarja takıp pili fulledim. Sonra cihaz sarjda iken ilk kurulumu yaptım. Sonra ücretsiz Windows 8.1 yükseltmesini yaptım. Sonra, SLI'yı Windows 8.1 de gorebilmesi icin, Lenovo'nun sayfasından Windows 8.1'e yükseltme işleminden sonra yapılan Ekran Kartı BIOS'u güncellemesini yaptım. Sonra, artık Ekran Kartı BIOS'u güncellenmiş olduğu için hem de ileride yapmak zorunda kalırsam, ilk seferinde dumur olmayayım diye, OneKey Recovery'i calıştırıp, cihazı tekrar fabrika ayarlarına döndürdüm.

    Sonra, tekrar tüm Windows 8 güncellemelerini yapıp, tekrar Windows App Store dan 8.1'i kurdum. Zaten Ekran Kartı BIOS'u güncel olduğu icin, Windows 8.1 direkt olarak SLI'ı gördü. Sonra Windows 8.1 ve Ofis güncellemelerini yaptım. Sonra NVDIA sürücülerini güncelledim. Sonra, Lenovo sayfasından bütün program ve driverların Windows 8.1 64bit sürücülerini/versiyonlarını kurdum. Herşey bittikten sonar Disk CleanUp'ı Sistem Dosyalarını temizleme modunda calıstırdım. (10GB yer kazandım). Sonra, arka arkaya 4 Defrag yaptım. Her Defrag den sonra bilgisayarı RESTART ettim. Windows 8 ve sonrası gercek bilgisayar baslatma işlemini RESTART ile yapıyor cünki. KAPAT secenegi bir çeşit Hibernate aslında. Oyunları kurmadan once ve sonra manuel Sistem Geri Yükleme Noktaları olusturdum.

    Tüm bunlar bitince WoW, StarCraft II, Diablo III, Company of Heroes serisi, Dirt, Flight Simulator X kurdum. Tüm oyunları kurduktan sonra Defrag yaptım.

    VSYNC aktif olduğu için, tüm oyunları mümkün olan en yüksek ayarlarda (Extreme, Ultra vs) net 60 FPS ile oynuyorum (VSYNC oyunları ekranin FPS sine eşitler.) Driver güncellemeleri çok önemli. Güncellemeleri yapınca ne Touchpad, ne Wifi ne SLI, hiçbir sorun kalmıyor. (Zaten en basta da sorun yasayacak kadar kullanmadan, kutuyu açar açmaz bunları yaptım)

    Oyun esnasinda CPU: 80, GPU:65-70 üstüne daha çıkmadı. Mükemmel ötesi. Ama yazın evin ortam/oda sıkcaklığı (ambient temperature)30-35 dereceleri bulacak. Klimam yok. Dolayısıyla bir soğutucu almak gerekebilir.

    Y510p de toplam 3 adet ekran kartı var. Bir Intel HD4600, 2 adet GT750m/GT755m. SLI varken Intel calışmaz. Tüm masaüstü ve laptoplarda bu böyledir. HD4600 driverını SLI'ı sökerek tanıtın. Sonra SLI katını tekrar takın. SLI iken ve güç yönetimi performansta iken pil 1 saat bile gitse mucize. SLI kapalı veya sökük iken ve HD4600 aktif ise, güc tasarrufunda 4-5 saat gidiyor pili.

    Bilgisayardan anlayanlar durmasın alsın. Ben çok memnunum. Güncelleme vs bilmiyorsanız, yok touchpad yok sli yok vs vs, sorun yaşayıp cihaza haksızlık edebilirsiniz.

    Not:Benimki GT750m SLI modeli. GT755 SLI ile arada sadece Core da 13 memory de 400 Mhz fark var. Bu da saniyede 2-6 kare eder. Fark vermeye değmez.




  • YVS Y kullanıcısına yanıt
    birader ben slı sökük iken hd4600 driverini kuramıyorum hata veriyor
    haha bu sefer tekrar denedim tanıdı 4600 oh sonunda okulda rahat edecem



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Nextdoorboy -- 19 Ocak 2014; 1:31:31 >
  • Gözünüz aydın! Bu arada HD4600'ün bir güzel yanı da Wireless Display'i desteklemesi. Televizyonunuz'a Wi-Fi üzerinden kablosuz görüntü aktarabilirsiniz.http://software.intel.com/en-us/articles/quick-reference-guide-to-intel-processor-graphics

    Lenovo Y510p kullanmasını bilenler için müthiş bir cihaz!

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bende bu haftasonu vatandan siparişimi verdim.Çok büyük ihtimal ile çarşamba elimde olur.

    Soğutucu konusunda baya bir araştırma yaptım ve kafama çok yatan bir ürün var oda:

    ''Cooler Master Notepal U3 Plus'' :http://www.ebrarbilgisayar.com/cooler-master-notepal-u3-plus-3fan-sogutucu-gumus-pmu291598


    Bu ürünün kafama yatmasının en büyük sebebi ızgaranın tamamen alüminyümdan olması ve 3 adet fanı olması , bu fanlarının yerlerinin isteğe göre ayarlanabilmesi.
    Planlarıma göre 2 fanı uygun bir biçimde 2. ekran kartının olduğu bölüme diğer fanıda işlemci ve 1. ekran kartının olduğu yere takacağım ve bu tarz konfigrasyonlar deneyeceğim.En iyi sonuca ulaşana kadar değişik konumlarda deneyeceğim fanların yerlerini.Fiyatıda bana uygun geldi bunuda birkaç güne sipariş ederim.
    Siyahı ebrar bilgisayarda kalmamış.Siyahını bu fiyat bandından bulunca direk alacağım.




  • Kurulum ile ilgili yardım isteyenler e-mail atıyor. Tek tek forumda yazılanları okumaya/internette araştırma yapmaya üşenip kişiye özel yardım bekleyenlere tek tek cevap verecek vaktim yok. 2 kişiye yardım ettim ama bunun sonu yok. Bundan sonra kişisel yardım isteklerine cevap vermeyeceğim.

    1. Makineyi sarja tak. 30 dk sarj olsun. Sonra makine sarj da iken makineyi aç.
    2. Kurulum adımlarını takip et.
    3. Local account kullanmak istersen hotmail/outlook adres bilgisi girme. Yeni Account olustur'u seç. O akranın altında bulunan mevcut accountlu kullan seçeneğini seç. Makina kurulumu bitince, McAfee'yi sil. windows update'ten tüm güncellemeleri yap.
    4. Tüm güncellemeler bitince, windows store dan (Yesil, içinde canta olan ikona tıkla) Windows 8.1 güncellemeyi seç.
    5. 30 dakika gibi bir zaman da (internet hızına bağlı) 8.1 kurulucak. Sonra Windows update ten bütün güncellemeleri yap.
    6. Lenovo sayfasına gir. Oradan bütün donanımın Windows 8.1 64bit sürücülerini indir. (işletim sistemi 32 bit ise, buna uygun versiyonları indir)
    7. Tek tek tüm donanımın yeni sürücülerini kur. Eski Sürücülerin kaldırılabilir olanlarını Programs and Features dan /Programlar ve özellikler den (eski adıyla add/remove programs dan) kaldır (kısaca bildiğimiz program silme/kaldırma işlemi). Sonra yenilerini tek tek kur. Bunu her bir driver için tek tek yap. Her seferinde makine sana yeniden başlatayım mı diye sorunca EVET de. 3-4 sürücüyü aynı anda kaldırıp sonra yeniden başlatma vakit kazanmak için. Acele etme. Usulüne uygun git ki sonra sorun yaşama.
    8. gt755'li model SLI olmadığı için Nvidia GPU BIOS güncelleme yapmana gerek yok.
    9. Tüm bunlar bitince ofis, McAfee haricinde bir başka antivirus (avira'nın beleşini, kaspersky'nin paralısını tavsiye ederim) kur. Güncellemeleri yap.
    10. Her adımdan sonra defrag yap.
    11. Sonra, masa üstü vs ni kendi keyfine göre ayarla.
    12.Makinan artık hazırdır.




  • Not: ÖZEL MESAJ'lara bundan böyle cevap veremeyeceğim. Sorularınızı Forum üstünden sorun. Hem siz cevabınızı alın, hem de aynı soru kafasında olanlar da cevaplardan faydalansın!

    Lenovo Y510p GT750m SLI versiyonu var şu anda piyasada. Y510p GT755 SLI versiyonu daha gelmedi. Lenovo GT755 SLI'ı Mart gibi getirecek. Şu an tek kartlı GT755 li Y510p alıp sonra ultrabay'e ikinci GT755 i alıp SLI yaparım derseniz, önce Lenovo ya telefon açıp ikinci GT755 kartının ellerinde olup olmadığını, varsa fiyatını öğrenin.

    Yurt dışında ultrabay'e takmak için satılan ikinci GT755'in fiyatı 250-299 dolar. Sıkıntı şu anda Lenovonun elinde ayrıca satmak için ne ikinci GT750 ne de GT755 ultrabay kart olmaması. Ellerindeki ancak fabrika çıkışı SLI makinelere yetiyor.

    Tek GT755 li Lenovonun oyun performansı tek GT750 li Asus'tan tabiki daha iyi olacak. Asusun 16 gb ram kafanızı bulandırmasın. 8 gb ram de bile Full HD ultra ayarlı oyunlarda dahi sistem'e 4-6 gb arası boş ram kalıyor. 16 gb ram RAW formatında resim veya blue-ray video editlerken Adobe Photoshop veya Adobe Premier de işinize yarar sadece. Oyun makinesinde 8 gb ram size 5-6 yıl rahat yeter. 4K çift monitör de oyun oynayacak paranız olsa zaten Lenovo mu Asus mu diye sormaz, Sager veya Clevo'ya parayı basıp geçersiniz.

    Intel 4700MQ ve HQ işlemcilerin ikisi de eşit. Sonu 2 ile biten işlemcilerden uzak durun. Örneğin: 4702MQ veya 4702HQ. MQ ile HQ arasındaki tek fark HQ da VT-d olması. Onu kullanmayı biliyorsanız zaten Sager veya Clevo'ya parayı basacak kadar maaş alıyorsunuz demektir.

    Kısaca öncelikle GT750 SLI lı Lenovo Y510p alın. Mümkün değilse aynı modelin SLI olmayanını (tek GT750/GT755'li olanını) sonradan SLI yapma ihtimaline karşı Lenovoda ultrabay hangi kart bulunduğunu/bulunacağını öğrenip ona göre alın. Bu da mümkün değil ise Tek GT750/GT755 li Lenovo hem ASUS tan performans olarak daha iyi hem de 1200 tl filan daha ucuz. Her halükarda Lenovo alın.




  • Arkadaşlar bende y510p slı var dayanamayıp ultrabaydaki ekran kartının içini açtım baktım adamlar gpu nun üstüne 2-3 gram termal macun dökmüş yarısı gpu da yarısı heatsing ile kartta,bir güzel temizledim kendim termal macun sürdüm battlefield 4 ultrada herşey açık full hd de 20 dakkada en fazla 72 derece gördü ikinci kart,birinci kart ise 77 biraz daha oynayıp tekrar bakcam sıcaklığa bu arada oyun sırasında gpu z arkada açıktı







    Edit:Battleield 4'tenyaklaşık 1 saat ultrada her şey fullde iken birinci kart 78 ikinci kart ise 85 derece gördü dizimin üstünde iken ve altta soğutucu yokken bir laptop için gayet iyi değerler



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Nextdoorboy -- 3 Şubat 2014; 21:20:56 >




  • Hd 4600 tanıttıktan sonra 750 sli e kendisi mi geçiş yapıyor
  • Arkadaşlar bende lenovo y510p kullanıyorum herşeyinden memnunum mükemmel bir bilgisayar fakat klavyesine bi bardak dolusu sıvı döküldü hiçbir tuşuna birşey olmadı fakat yapışkanlıgını temizlemek için fırçayla tuşları temizlerken su kaçırdım galiba bazı tuşlarım çalışmıyor internette baya araştırdım y510p klavye bulamadım bulanlar yardımcı olursa sevinirim :D
  • ben vramleri yaktim buyuk ihtimalle oyunlarda arada bir ekranin ortasina dogru oklar beliriyor. garanti kapsamina alirlar mi

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: YVS

    Cihazı cumartesi aldım. Once sarja takıp pili fulledim. Sonra cihaz sarjda iken ilk kurulumu yaptım. Sonra ücretsiz Windows 8.1 yükseltmesini yaptım. Sonra, SLI'yı Windows 8.1 de gorebilmesi icin, Lenovo'nun sayfasından Windows 8.1'e yükseltme işleminden sonra yapılan Ekran Kartı BIOS'u güncellemesini yaptım. Sonra, artık Ekran Kartı BIOS'u güncellenmiş olduğu için hem de ileride yapmak zorunda kalırsam, ilk seferinde dumur olmayayım diye, OneKey Recovery'i calıştırıp, cihazı tekrar fabrika ayarlarına döndürdüm.

    Sonra, tekrar tüm Windows 8 güncellemelerini yapıp, tekrar Windows App Store dan 8.1'i kurdum. Zaten Ekran Kartı BIOS'u güncel olduğu icin, Windows 8.1 direkt olarak SLI'ı gördü. Sonra Windows 8.1 ve Ofis güncellemelerini yaptım. Sonra NVDIA sürücülerini güncelledim. Sonra, Lenovo sayfasından bütün program ve driverların Windows 8.1 64bit sürücülerini/versiyonlarını kurdum. Herşey bittikten sonar Disk CleanUp'ı Sistem Dosyalarını temizleme modunda calıstırdım. (10GB yer kazandım). Sonra, arka arkaya 4 Defrag yaptım. Her Defrag den sonra bilgisayarı RESTART ettim. Windows 8 ve sonrası gercek bilgisayar baslatma işlemini RESTART ile yapıyor cünki. KAPAT secenegi bir çeşit Hibernate aslında. Oyunları kurmadan once ve sonra manuel Sistem Geri Yükleme Noktaları olusturdum.

    Tüm bunlar bitince WoW, StarCraft II, Diablo III, Company of Heroes serisi, Dirt, Flight Simulator X kurdum. Tüm oyunları kurduktan sonra Defrag yaptım.

    VSYNC aktif olduğu için, tüm oyunları mümkün olan en yüksek ayarlarda (Extreme, Ultra vs) net 60 FPS ile oynuyorum (VSYNC oyunları ekranin FPS sine eşitler.) Driver güncellemeleri çok önemli. Güncellemeleri yapınca ne Touchpad, ne Wifi ne SLI, hiçbir sorun kalmıyor. (Zaten en basta da sorun yasayacak kadar kullanmadan, kutuyu açar açmaz bunları yaptım)

    Oyun esnasinda CPU: 80, GPU:65-70 üstüne daha çıkmadı. Mükemmel ötesi. Ama yazın evin ortam/oda sıkcaklığı (ambient temperature)30-35 dereceleri bulacak. Klimam yok. Dolayısıyla bir soğutucu almak gerekebilir.

    Y510p de toplam 3 adet ekran kartı var. Bir Intel HD4600, 2 adet GT750m/GT755m. SLI varken Intel calışmaz. Tüm masaüstü ve laptoplarda bu böyledir. HD4600 driverını SLI'ı sökerek tanıtın. Sonra SLI katını tekrar takın. SLI iken ve güç yönetimi performansta iken pil 1 saat bile gitse mucize. SLI kapalı veya sökük iken ve HD4600 aktif ise, güc tasarrufunda 4-5 saat gidiyor pili.

    Bilgisayardan anlayanlar durmasın alsın. Ben çok memnunum. Güncelleme vs bilmiyorsanız, yok touchpad yok sli yok vs vs, sorun yaşayıp cihaza haksızlık edebilirsiniz.

    Not:Benimki GT750m SLI modeli. GT755 SLI ile arada sadece Core da 13 memory de 400 Mhz fark var. Bu da saniyede 2-6 kare eder. Fark vermeye değmez.


    sizin şu açıklamalarınız yüzünden konuyu favorilerime eklemiştiştim şimdi dediklerinizi yapıyorum tekrar işe yarar bilgiler vermişsiniz




  • quote:

    Orijinalden alıntı: aytug25

    quote:

    Orijinalden alıntı: merty12

    ARKADAŞLAR BİLGİSAYARIM GELDİ.İLK İZLENİİMLERİM ŞÖYLE:
    KLAVYE ÇOK GÜZEL.KIRMIZI KLAVYE AYDINLATMASI ÇOK ŞIK. BİOSHOCK İNFİNİTE VE MW3 Ü ULTRA AYARLARDA OYNADIM.HİÇ BİR TAKILMA OLMADI.FAKAT BİLGİSAYARDA ISINMA FAZLA OLUYOR. SOĞUTUCUSUZ KULLANILMAZ.BİLGİSAYAR KASASI AĞIR AMA SONUÇTA OYUN BİLGİSAYARI.ADAPTÖRÜ DE ÇOK AĞIR.ÇOK MOBİL KULLANACAKLARA TAVSİYE ETMEM.BİLGİSAYARIN EN SEVMEDİĞİM YANI TOUCHPAD OLDU.HAKİKATEN REZALET. MOUSELA KULLANACAĞIM ARTIK.SES KALİTELİ DENEBİLECEK SEVİYEDE.GENEL ANLAMDA ŞİMDİLİK MEMNUNUM.

    hocam sıcaklık değerleri paylaşabilirmisiniz, yabancı forumlarda msi ge60 serilerinden daha serin çalıştığı söyleniyor eğer doğruysa aşırı bir ısınma söz konusu olmamalı bence, birde cooler olmadan kullanımda rahatsızlık verecek kadar mı ısındı, bence cooler olmadan kullanılmayacak bir laptopsa tasarımdan sorunlu olur, tabi ev kullanımında bende cooler ile kullanırım orası ayrı forumda bir arkadaş bf3 ultra bir saatlik sıcaklık değerlerini paylaştı, soğutucu olmadan gayet iyiydi bence

    touch pad çok mu kötü eğer biliyorsanız msi ge60 ile kıyaslarmısınız ?
    iyi günlerde kullanmanız dileğiyle, hayırlı olsun inşallah herşeyiyle memnun kalırsınız.

    ben kıyasladım bende msi ge60 car gtx765m li lenovo sli destekli oyunlarda geçiyo bf4de high yükseğin bi altı olan 3 4 saat msi 86 derece oldu lenovo 90 çok bi fark yok ama msi ge60 lenovoya göre klavyesi kötü tasarımı çöp gibi ama zevkler ve renkler tartışılmaz ama msi coolerbostla haykırarrak lebovoyı geçüyor büde sölemesi arkadışımdaki gt755m sli olandı yurdışında aldı lenovo msi arasında az fark var yazı tura at o derece ama unutma sli deatekli oyunlara bak eğer desteklemitosa msi eziyo ama destekliyosa lenova döktürür

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • beyler herkeze selam. bende y510 p kullanıcısıyım. sansırsam aynı modelde bircok secenek olan bi latop. benim ekran kartım gt755m sli. size sormak istedigim bişi var. geçenlerden pc üzerinde bişi dikkatimi çekti. pc nin kulaklık cıkısında aynı optik ses çıkısına benzer bir kırmızı ışık cıktıgını gördüm. ses sürücüsünde s/pdif yani optik cıkıs oldugu görünüyor. ilk basta bunu klavyenin ışıgı sandım klavyenin ışıgını kapattım ve gitmedi. netten arastırdım ve 3.5mm jak seklinde optik ses kablosu oldugunu fark ettim. sizce o ısık optik ses cıkısımıdır ? konu hakkında bilgisi olan varmı ? yardımcı olursanız sevinirim.
  • yazmayı unuttum bide söyleme istedigim bişi var. bf4, call of duty gosht gibi oyunlarda anlamsız bi donma takılma yasayan varsa. sli kapatım 1. ekran kartıyla oynasın. bende oyun gayet akıcı olmasına ragmen sli acıkken mause ile hareket ettirdigimde kasma oluyodu ama fps düsüşlügü gibi deil sacma bişeydi. sli kapatıp denedim düzeldi
  • Arkadaslar ben urunu yeni aldim adaptoru taktim bataryayi da taktim fln power tusuna bastm ilk kurulum icin ama laptop calisyr ekranda hic goruntu yok lutfen yardmci olur musunz

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • YVS Y kullanıcısına yanıt
    selam, bugün y510p 59-415881 aldım bahsettiğin adımları izleyeyim dedim fakat birkaç yerde takıldım , öncelikle Windows store'da 8.1 yükseltme seçeneğini göremedim daha sonra lenovonun sitesine gireyim dedim driverlar vs. için ancak bu seferde indirmek için tıkladığım dosyalar için indirme işlemi başlatılamadı birtürlü zaten dosyalarında sadece birkaçı görünüyordu (ilk seçenekteliler WLAN sanırım) ötekilere tıkladığımda hiçbirşey görünmüyordu bile , durum şimdilik bundan ibaret zaten Windows 8 e alışamadım bitürlü i epey bilgisizim makine de böyle yarım kaldı yardım edebilirseniz sevinirim
  • merhaba dün y510 aldım.sizlere bir sorum var 1tb+8sshd yazıyor kutusunda sdd diye aldım doğrumu acaba bir çok sitede başlıklarda sshd yazıyor özellikler ssd var yazıyor yardımcı olurmusunuz?
  • Arkadaşlar herkese iyi geceler diliyorum benim problemim şu y510p kullanıyorum cd rom yok recovery bölümünüde yanlışlıkla sildim fakat avantajım 4 adet dvd yolladı firma ama dvd olmadığından 4 ünü birleştirip flash disk atıyorum takılıp kalıyor dvd leri nasıl birleştiririm ve daha önce böyle recovery silip kurtaran var mı aramızda ayrıca ihtiyaç halinde dvd lerin dosyalarını paylaşabilirim.
  • Arkadaşlar Windows 8.1 de WIDI Wireless Display çalışıyor mu ? ben bir türlü başaramadım. Yapan varsa yardımcı olursa sevinirim.
  • 
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.