Şimdi Ara

Lenovo IdeaPad L340 Gaming Kullanıcı Platformu (47. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
949
Cevap
23
Favori
75.725
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 4445464748
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • meXel_ kullanıcısına yanıt
    En mantıklısı gerek yok serviste yapmaya.
  • meXel_ kullanıcısına yanıt

    Bilgisayarın alt kapağı çok rahat açılıyo. Ben ssd'yi bağlarken internetten sökme videosunu da izledim her ihtimale karşı. Vidaları açtıktan sonra yavaş yavaş tırnakları kırmadan kapağı kaldır gerisi kolay zaten. Boşa o kadar masraf etme. Hiç beceremem diyosan ram'i kendin sipariş et bi bilgisayarcıdan sadece takmak için yardım iste. O kadar para vermeye gerek yok.

  • selamlar


    daha önce konuşulmuş ama net bir sonuç göremedim. L340-15IRH Gaming Laptop (ideapad) - Type 81LK sahibiyim. içinde 256 gb NVMe var. kapasite artırmak istiyorum.


    2,5"lik boş slota sata kablosuyla hdd mi ekleniyor sadece yoksa ssd de eklenebiliyor mu? yabancı forumlarda falan da çok baktım net bir sonuç yok. lenovonun dokümanlarında o slot hdd için denilmiş ama youtube videolarında insanlar 2,5" ssdler takmış oraya. kafam karıştı açıkçası, bu fiyatlarla da yanlış bir ürün almak istemiyorum.


    İlave olarak bracket ve kablo meselesi var bir de. normalde ikisi de olmuyor sanırım pcnin içinde. ama laptopun içini açtım baktım. bende metal bracket var, kablo yok :D bunu da ilk kez gördüm sanırım. kablo almak lazım 2,5"lik slotu kullanabilmek için, hdd de olsa ssd de olsa. kablo zaten 150-200 tlye falan gelecek. onun yerine içindeki default 256lığı söküp yerine 500lük PCIe NVMe almak daha hesaplıya gelebilir bile. takması da daha zahmetsiz olur herhealde.


    Özetle;

    1-2,5"lik slota ssd veya hdd takılabiliyor mu yoksa sadece hdd mi? bunların kabloları farklı farklı mı?

    2-yeni disk yerine içindekini mi değiştirsem direkt?





  • innovation698 İ kullanıcısına yanıt
    Hocam bende 2. portta 870 Evo takılı yani ssd de takabilirsin hdd de. Zamanında araştırırken yabancı bir sitede bizim anakart ile uyumlu bütün parçaları gösteriyordu o siteye denk gelebilirsen ne uyar ne uymaz görürsün. Benimkinde caddy de yoktu sata kablosu da. Aliexpress’ten aldım o şekilde monte ettim. Sende caddy mevcutsa uygun bir sata kablosunu buradan da bulursun. Günlerce kargo beklemene gerek kalmaz.
  • Arkadaşlar merhaba. Bilgisayarımın garantisi mart ayı sonu itibari ile son buluyor. Garantisi bitmeden bilgisayarımı servise göndermek istiyorum. Hem temizliği için hem pilin çabuk bitme sorununun giderilmesi için. Daha önce bilgisayarını servise gönderen oldu mu? Memnuniyetiniz nasıl? Bir de 8 gb ram kapasitesini 16 gb a çıkartmak istiyorum. Servis montajını yapar mı? Teşekkür ederim.

  • babayı izle kullanıcısına yanıt

    merhaba hocam,

    cevap için teşekkür ederim. dediğiniz gibi yaptım. 500 gb samsung 870 evo aldım (şu an 900 amazonda, 200 liraya yakın zam gelmiş bir haftada) bir de yurtiçi bir satıcıdan sata kablosu alıp taktım. biraz zahmetli oldu takması ama gayet verimli çalışıyor şu ana kadar. düşünenlere öneririm..

  • innovation698 İ kullanıcısına yanıt
    Rica ederim hocam. Ben de aynı ssdyi kullanıyorum gayet memnunum. Sende caddy olması büyük avantajmış. Ben bir ay kargo bekledim.
  • RAM yükseltmeyi yapanlar hangi marka model tercih ettiğini söyleyebilir mi ?
  • yutu61 kullanıcısına yanıt
    https://www.gskill.com/product/2/197/1540867012/F4-2666C18S-16GRS

    Ben bunu aldım zaten bizim anakart en fazla 16 gb destekliyor memnunum tavsiye ederim. 2400 MHz olanını da tercih edebilirsin.
  • babayı izle kullanıcısına yanıt

    Eyvallah sağ olasın. 2666 olanı arıyordum bende.

  • babayı izle kullanıcısına yanıt

    32gb destekliyor mu acaba 1x32 RAM alsam çalışır mı ?

  • yutu61 kullanıcısına yanıt
    Zamanında araştırdım max 16 diye biliyorum. Zaten bizim işlemciye 16 bile fazla 32 takmanın hiçbir mantığı yok.
  • Arkadaşlar bilgisayar ilk günkü performansından biraz uzaklaştı. Özellikle oyunlarda, oyun aşırı ağır olmamasına rağmen (mesela CSGO) fulle yakın ayarlarda ciddi fps düşüşleri oluyor. Acaba bilgisayarda mı bi' sıkıntı var yoksa ayarlarımda mı çözemedim. Pili yüksek performans yaptığımda fan hiç susmadan deli gibi dönüyor. Bilgisayarı alalı 2 seneyi geçti termal macun çekip içini temizlesek performansa etki eder mi sizce?

  • ucanpide kullanıcısına yanıt
    Isınma sorunu yoksa termal macuna gerek yok zaten oyunlarda ortalama değer 70-80 derecedir. Yavaşlama konusuna gelecek olursak ben 1tb ssd taktım bütün oyunlar orada yüklü ağırlaşma yaşamıyorum. Dahili ssd 256gb olduğundan bir ara 30gb boş alanım kalmıştı 5 saniyede açılan bilgisayar 20-30 saniyede açılmaya başladı. Bir de gerek işlemci, nvidia ayarlarım ve oyunlardaki ayarlarım minimum-orta kıvamda olduğundan fanlarım gayet makul seviyede çalışıyor. İlk senemde her şeyi ultraya alırdım hem fan hem de ısınma yüksek seviyedeydi. Şimdi ise bilgisayarın ömrünü uzatmak amacıyla yüksek performansta kullanmama rağmen kaliteden biraz ödün veriyorum. Elimizdeki cihaz güçlü olmadığından biraz ayarları buna göre şekillendirmek daha doğru olur.
  • Arkadaşlar merhaba idea gaming laptopum var modelini tam olarak bilmiyorum 8 gb ram var kullanılabilir ram 5,86 görünüyor bunu nasıl düzeltebiliriz ?

  • erkutk84 kullanıcısına yanıt

    Aynı sorundan ben de muzdariptim. Ideapad Gaming 3 modelinden bahsediyorsanız her ne kadar bu modelin forumu olmasa da yardımcı olayım. BIOS'ta UMA Frame Buffer Size ayarını 512M'ye çekin. En azından APU'ya 512 MB ayrılmış olur. Lenovo IdeaPad L340 Gaming Kullanıcı Platformu 

    Lenovo IdeaPad L340 Gaming Kullanıcı Platformu



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi empire1530 -- 22 Haziran 2022; 13:26:17 >
  • empire1530 E kullanıcısına yanıt

    Teşekkür ederim dediğiniz gibi yaptım biraz daha RAM kazandım sağ olun

  • Arkadaşlar bilgisayarda bulunun SSD yi çıkarıp yerine yeni bir SSD takabiliyor muyuz ? ve hangi SSD tipini almam gerekiyor daha önceden uygulayanlar varsa yardımcı olursa sevinirim.

  • arkadaşlar makinenin anakartı bozuldu tamiri mümkün değil,anakart için servisten fiyat bile istemedim ama Türkiye de anakart servis dışında imkansız.


    muhtemel fiyat 15-18 bin tl civarı,işlemci ve ekran kartı onboard olduğundan garanti dışından bu ürünleri tamir imkansız gibi bir durum.


    sonuç olarak 2. el L340 anakart peşine düştüm,olmadı komple sistemi satmayı düşünüyorum,Makinesi kırılan bozulan anakartı sağlam kalan ve satmak isteyen olursa mesaj atabilir.


    anakart ebay da bolca mevcut, çoğu ingiltere ilanları var 650 usd ile 800 usd arası fiyatlar var,alsak gümrükten geçermi ayrı dert.





    iyi forumlar.


    model : i5 9.nesil gtx 1650 4 gb ekran kartı 8 gb ddr4 ram 256 gb nvme m2 ssd





  • 
Sayfa: önceki 4445464748
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.