Şimdi Ara

Lenovo IdeaPad L340 Gaming Kullanıcı Platformu (44. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
949
Cevap
23
Favori
75.737
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 4243444546
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Merhaba, ben bu bilgisayarın i5 9300h gtx 1050 modelini birkaç gün önce mediamarktan teşhir olarak 6000 liraya aldım. Görevli 2-3 hafta durduğunu herhangi bir sıkıntısı olmadığını söyledi. 2 yıl garanti ve kutusuyla verdiler. Fiyatı piyasaya kıyasla özelliklerine göre makul geldi ve kullandığım süre boyunca hiçbir sorunla karşılaşmadım. Hatta lenovo vantageden donanım taraması yaptım ve herhangi bir sorun çıkmadı. Aynı şekilde alt kısımlarda herhangi bir toz birikmesi yok, bilgisayarda tek bir çizik bile yok. Gayet hızlı. hiç kasma yok. Aklıma takılan tek nokta pil süresi. Normal modda 2 saat kadar gidiyor, bu normal midir? Bir de batarya sağlık raporuna baktığımda 45.000 mwh design kapasitesi var ancak mevcut full şarj kapasitesi 37-39.000 mwh arası. Bu teşhir bir ürün için tolere edilebilir bir durum mu? Ya da laptop ömrünü ne kadar etkiler? Şimdiden teşekkürler.
  • Hocam 3 aralıkta 4700₺ ye Amazon’dan almıştım . 1050 teşhir ürünü 6000 ₺ ye görmek benim kahretti. Böyle ekonomi de ülke de olmaz olsun.

    Ayrıca evet gayet normal değer. Ben çok yoğun kullanmamama rağmen yaklışık 8-9 ayda 40 bin küsür seviyesinde

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Teşekkürler :) Normalde HP Pavilion 15 alacaktım ama o da şu an en ucuz 6.5k - 7.5k ve mx250 (bazı modellerinde 110) ekran kartına bu kadar para vermek istemedim. Bir de HP için çok ısınan bir marka diyorlar. Oyun da oynuyorum arada. Dolar aldı başını gidiyor, fırsat bu fırsat diye atladım görünce (Aynı özellikteki sadece ssd'si 512 gb olan asus da 8.5kydı) Bugün yaptığım batarya raporunda da 39.500 civarlarında çıktı, anlamadığım şey gittikçe artmış kapasite, gerçi daha bir hafta da olmadı kullanalı ama iyi gidiyor gibi.

    Güncelleme: 39.900 oldu



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi melodyramona -- 10 Eylül 2020; 21:56:42 >
  • Klavyede hangi tuş/tuşlar ile tam ekran moduna geçiyoruz?
  • Normal her bilgisayarda aynı şey değil mi bu?
  • F11 ile yapıyordum. Fn+F11 imiş deneyerek buldum şimdi. Kusura bakmayın.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Jesudas -- 14 Eylül 2020; 18:47:10 >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: emreberk12

    Birkaç gün önce i7 9750HF 16GB ram gtx 1650 olan versiyonunu aldım. Oyun oynamaya başladığımda çok iyi performans veriyor fakat yarım saat sonra CS GO gibi basit oyunlarda bile 30-40 FPS’lere düşüyorum. XTU ile değerleri gözlemlediğimde sürekli thermal throttlinge girdiğini görüyorum. Hepsiburadaya iade gönderdim fakat kabul etmediler servise yollamam gerekiyormuş. Aynı sorunu yaşayan var mıdır yoksa benim bilgisayarımda mı bir problem var ?
    Hocam merhabalar. Aynı sorunu i5 9300HF versiyonunda ben de yaşıyorum. The Witcher 3, Divinity 2 gibi oyunları 15 dk oynadıktan sonra fps yerlerde geziyor çünkü işlemci saat hızı kendisini 800’e sabitliyor. Bunun sebebi de BDPROCHOT adlı bir protokol. Bu protokol diğer bileşenler ısınıp işlemciyi etkilediğinde cihaz zarar görmesin diye işlemci çarpanını 8x’e kilitliyor ve böylece fps düştüğünden sıcaklıklar da düşüyor. XTU ise doğru bilgi vermiyor çünkü BDPROCHOT sekmesi yok, direkt thermal throttling olarak gösteriyor. ThrottleStop kullanarak BDPROCHOT olduğunu görebilirsiniz ya da MSI afterburner vs. ile fps düştüğünde işlemci hızına bakarsanız anlarsınız. Ben ne yaptıysam çözemedim, yeni sistem kurdum her şeyi güncelledim içini açtım temizlemek için (ki toz yoktu zaten) ama nafile. Lenovoya ulaşmaya çalışıyorum fakat ulaşamıyorum telefondan, canlı sohbetteki temsilci ezberden konuşup şunu bunu sıfırlayın dedi ama ben dediği her şeyi zaten yapmıştım. Konuşabilsem birisiyle duruma göre soracağım eğer CPU stress testi yapıp göndereceklerse sıkıntı görünmez çünkü çok boyutlu bir sorun, oyunlarla denemeleri gerek. Siz servise verdiniz mi? Verdiyseniz ortalama kaç günde geldi ve sorununuz çözüldü mü? Ya da bu sorunu yaşayan/çözen başka arkadaşlar var mı?



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Cornelias -- 17 Eylül 2020; 18:45:44 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • Arkadaşlar merhaba,
    Benim 2 problemi var.

    1) FPS yükselsin diye zamanında Youtube'tan bakıp bazı ayarlarla oynamıştım. O günden beri masaüstünde sağ tık yapınca 1-2 saniye yuvarlak dönüyor pencere öyle açılıyor. Normalde anında gelmesi gerekiyor. Format attım ama değişmedi bu sorun. Neden olur ve nasıl düzelir?
    2 ) artık en ufak bir internet sayfası açsamda fanlar çalışmaya başlıyor. eskiden böyle durumlarda çalışmazdı fanlar. Bu neyden kaynaklı olabilir?

    Teşekkürler.
  • Cornelias kullanıcısına yanıt
    Hocam undervolt işlemi yapmayı denediniz mi?Veya arka tarafını yükseltmeyi.
  • gfblugano35 kullanıcısına yanıt
    Hocam bios güncellemesi ile de alakalı olabilir eğer format attığınızda halen sorun devam ediyorsas.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: CengizGurkan

    Hocam undervolt işlemi yapmayı denediniz mi?Veya arka tarafını yükseltmeyi.
    Evet hocam her şeyi denedim çözüm bulamadım.
  • Bende de aşırı ram kullanımı sorunu var arkadaşlar. Sistem boşta 3.7 gb civarı ram kullanıyor. Chrome'da bir kaç sekme açtığım zaman bazen kullanım 6 gb'a kadar çıkıyor. Bu kadar ram kullanımı normal mi?
  • ucanpide kullanıcısına yanıt
    Windows 10, önbellekleme yapıyor ram'i bol bulunca. Bu da, program açma-kapamayı belirgin biçimde hızlandırıyor. Sanal bellek yönetimini sisteme bırakınca sorun yaşanmaması gerek.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi akndgn -- 20 Eylül 2020; 15:20:9 >
  • Merhaba,

    1)Bios güncellemesi yaptım ilk defa. Özellikle oyunlarda faydası olur mu?

    2)Birde masaüstüne sağ tıklayınca yenile ekranında gelmesi gerekirken önce bir yuvarlak dönüyor 1-2 saniye sonra yenile ekranı açılıyor. Format atmama rağmen bu durumu çözemedim ve çok sinirim bozuldu. Fps arttırmak için youtube'tan video izledim ve bir sürü ayar yaptım ondan sonra oldu bu durum. Ancak düzelmiyor çıldırmak üzereyim.. yardım edecek varsa çok sevineceğim.
    Teşekkürler

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Merhaba arkadaşlar lenovo l340 81lk00y9tx i7 9750h 8 gbram,256 gb nvme ssd gxt 1650 4 gb laptopum var ran ve hafıza arttırmak istiyorum 32 gb ram takılıyor mu yardımcı olur musunuz?

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • onaralemdar kullanıcısına yanıt

    max 16 diye biliyorum ben

  • 16 mı 😳


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Arkadaşlar klavyede m tuşunun altına pislik kaçtı. Çıkarıp temizlemek isterken tuşun klavyedeki iki parçalı mekanizmaya geçen çentiklerden bazıları kırıldı galiba. Tuş yerinden çıkacak gibi sürekli yazı yazarken oynuyo. Tuşun altında bulunan 2 parçalı plastik sağlam. Tek parça tuş bulabileceğim bir yer var mı acaba bildiğiniz? Tek tuş için bütün klavye almak istemiyorum.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ucanpide -- 15 Aralık 2020; 19:47:59 >
  • yutu61 kullanıcısına yanıt
    Hocam o zamanki fiyatı neydi acaba bilgisayarın.
  • Bana da link atarmisiniz, acaba hdd için gerekli parçayı
  • 
Sayfa: önceki 4243444546
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.