Şimdi Ara

Lenovo ideapad 720 intihar sebebi ! (Yardim Lütfen)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
8
Cevap
0
Favori
433
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Arkadaşlar merhaba

    Eşim için 2 yıl once ideapad 720 aldim. I5 7200 işlemci 8gb ram ve 1 tb hdd si var. Aldığım gunden itibaren bir yavaşlık vardı hdd yuzde yüz calisma hatası.1 kaç sefer servise gonderdim hic bir problem olmadığı söylenerek geri geldi. O dönem de eşim çok aktif olarak kullanmadigi için uzerine düşmedim. Kendim format attim ve win 10 kurdum güncellemeleri yaptım bir nebze düzeldi gibi oldu. Oylece 1 yıl yattı laptop. Şimdi esimin tekrar ihtiyacı oldu açtım. 10 dakikada açılıp kendine geldi windows (hdd %100 çalışır surekli). Sorun hakkinda bilgisi olan yardim edebilecek kimseler varmidir ? Benim tahminin net şekilde hdd bozuk. Ancak servise göndersem birşey yok diyip gönderecekler. Su an okadar pişmanım ki o dönem ürünü iade etmediğime.

    Not : internetteki hdd %100 calisma sorunu çözümü konularının hepsini ınceledim bir çözüm olmadi benim için.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ouz369 -- 1 Mart 2020; 20:38:3 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >







  • 1 sene kullanmadıysan cihaz güncelleme yapıyor olabilir içerisindeki uygulamalarda güncelleniyor olabilir hdd nin bozuk olması düşük ihtimal ama hd sentinel programını indirip sağlık durumuna bakabilirsiniz. Olmadı bir daha formatlayıp güncellemeleri kurun düzelecektir.
  • Güncellemeleri 1 gun surede tamamlayabildim. Sürekli donma takilma hatalari alarak su an güncel pc. Antivirus dahi kurulu deil hdd bomboş. Başlangıçta acılan tek program radeon software. Windows yaklasik 2 dakikada parola bölümüne gelior. Parolayı yazdıktan sonra 2 3 dakika da masaüstünün aktif hale gelmesi suruor. Ardından görev yöneticisini açıyorum. Sürekli %100


    Lenovo ideapad 720 intihar sebebi ! (Yardim Lütfen)

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • ouz369 kullanıcısına yanıt
    Diskin kullanan uygulamaları bulmadan işlemleri sonlandıramazsınız ki sonlandırırsanız pc zarar da görebilir bence en temizi uğraşmadan formatlamak veya ayrıntılar kısmından hangisi diski kullanıyorsa veya uygulama gereksiz çalışıyorsa onu kapatmak gerekir.
  • Güncelleme yapıyordur hocam ssd alın bi tane

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Valla bu problemi doğru düzgün giderebilen yok. Gerek win 10 dan gerek hdd nin hızı çok yüksek olmadığındandır. En iyisi varda dvd okuyucuyu çıkarıp uygunundan bir ssd takabilirsiniz. Diyorsanız parasını verir m2 alırım, o daha hızlıdır ama çok işiniz yoksa normal ssd işinizi görecektir.

    Bende de ideapad 320 var bu problemi böyle çözdüm.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Açılıştaki yavaşlığı “msconfig” üzerinden başlangıçta “hızlı başlangıç” seçip hızlandırabilirsiniz. Diskin yüzde yüz kullanım hatası durumu win 10 ilk çıktığı zamanlar bende de olmuştu. güncellemelerden sonra Bir yıldan fazladır o sorunu yaşamıyorum artık. Bir de her ne kadar yeni de olsa laptopunuz ssd ciddi şekilde hızlandırabilir.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi alaboraface -- 14 Mayıs 2020; 21:32:1 >
    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.