Şimdi Ara

LENOVO IDEAPAD 700 CORE İ7 6700HQ 2.6GHZ-16GB DDR4-1TB HDD-15.6'-GTX950M 4GB-W10 (5. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
211
Cevap
10
Favori
41.283
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 34567
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • quote:

    Orijinalden alıntı: reko

    kndi soruma kendim cevap vereyim..m2 ssd slotu pilin yanında bakır soğutucu üstünde olacak şekilde yerleşiyor...ve samsung 850 evo M.2 SSD 120 yada 250 gb bu pcye uyuyormuş..

    Kendiniz takınca garanti dışı kalıyor mu peki?

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • josephenglish J kullanıcısına yanıt
    isim ve birim vermeyeceğim ilgili firmada çalışıyorum ve y50-70 önermeyeceğim.
    ideapad700 ekranda problem yaşamazsınız ssd slotu yok klavyesi gayet rahat ve sağlamlık hissi veriyor
  • Jormanqund.# kullanıcısına yanıt
    SSD takanlar var nasıl slot olmuyor?
  • En uygun nasıl alabilirsin bu laptobu

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Jormanqund.# kullanıcısına yanıt
    servis kapağı mevcut. ram ve hdd değişiminde cihaz garanti dışı kalmıyor
  • Bu bilgisayar mat ekran mı parlak ekran mı?+
  • arkadaslar ideapad 700 olarak 2 farklı ürün var.

    birisi 80RU005VTX
    diğeri 80RU00F5TX

    bunların arasında hiçbir fark göremedim bilen biri ikisi arasında ne fark var soyleyebilir mi?
  • Cihazı alalı 3-4 gün oldu.Teknosadan 3699 TL'ye aldım.İzlenimlerimi paylaşayım.
    Öncelikle arasında kaldığım modelleri paylaşmak istedim:

    http://www.vatanbilgisayar.com/asus-n552vw-core-i7-6700hq-2-6ghz-16gb-1tb-256-ssd-15-6-gtx960m-4gb-w10-notebook.html

    Bu cihaz gece indirimiyle 3499 TL ye kadar düşmüştü.Siparişi verdim ama sipariş sırasında havaleyi seçtim yanlışlıkla ve baktım maximum karta 9 taksit yok vazgeçtim.
    Ekran kartı bir tık üstü yani 960m arada 10-15 fps oynuyor.
    Cihazla ssd geliyor ama ssd'nin okuma hızı 500lerde olmasına rağmen yazma hızı çok düşük.cihazın haalandırması yeterli değil ve solda havalandırma çıkışı var fazla ısınıyor.Ayrıca ses kalitesi kötü.

    http://www.vatanbilgisayar.com/asus-x550vx-core-i7-6700hq-2-6ghz-16gb-ram-1tb-hdd-gtx950m-4gb-15-6-w10-notebook-24194.html#ozellikler

    Bu cihazda hemen hemen aynı ama plastik kasa cihazda ssd yok.Isınma sorunu,ses sıkıntısı ve ssd olmayışı ile 950m olması eksileri.

    http://www.hepsiburada.com/hp-pavilion-gaming-15-k002nt-intel-core-i7-6700hq-2-6ghz-3-5ghz-16gb-1tb-8gb-ssd-15-6-fhd-tasinabilir-bilgisayar-t1f78ea-p-BDT1F78EA?magaza=Hepsiburada&wt_gl=cpc.elk.bilgisayar-notebook.pla&gclid=Cj0KEQjw0MW9BRDxtYTn2_S699MBEiQAw33y47CUXvqXMA0ekcXKpwJF-FcIVOS5uG6jnoH_6jqUSSYaAoOj8P8HAQ

    Bu ürün güzel ama ağ bağlantılarını açıkcası beğenmedim ve yine 950m var.İyi tarafı içindeki hdd'nin biraz daha iyi olması.

    http://www.hepsiburada.com/dell-inspiron-gaming-7559-intel-core-i7-6700hq-2-6ghz-3-5ghz-16gb-1tb-8gb-sshd-15-6-fhd-tasinabilir-bilgisayar-b6700w161c-p-BD512928

    Bu cihazda ilgilmi çekmişti 960m olduğu söyleniyor ve fiyatı uygun.

    Benim Lenova almam tamamen tesadüf oldu.Bunlar arasında tercih edecek olsam ve bir şansım olsa Asus'u tercih ederdim.Biraz pişmanlık var mı? Evet var biraz.

    İyi tarafları şu:

    Cihazda Full HD IPS Mat Anti Glare yani yansımasız ekran mevcut.Gündüz kullanımı çok rahat.Özelikle word açıtğınızda gözünüzü yormuyor ve yazılar ink ekranlara yakın duruyor.Beyaz renk çok canlı.Günde 4 saaten fazla pc başında duran birisi için göz sağlığı açısından iyi.Eğer mat ekrana alışkın değilseniz siyah renk daha çok griye yakın bir renk olarak gelecek size.Photoshop ve resim uygulamaları için ideal,parlamadığı için ve ips olduğu için renkler çok canlı.Film izlemek parlak ekranlar kadar güzel değil ama ekranı arkadan aydınlatmalı olduğu için çok fazlada lanet edip,parlak ekran aramıyorsunuz.Ben COH 2'yi denedim full ayarlarda rahatlıkla 60 fps alabiliyorum.Görüntüsü oyunda iyi geldi açıkcası.Birde gün ışığında olsanız bile ekranı görebiliyorsunuz.Zaten sonuçta laptopu evde tutmak için değil dışarda kullanmak için alıyoruz.Ekrana doğrudan bakma zorunluluğunuz yok ne tarafa çevirirseniz çevirin net bir görüntü almak mümkün.Bu yönüyle 3-5 arkadaş bakış açısını aayarlama güçlüğü çekmeden laptoptan rahatlıkla film izleyebilirsiniz.

    Klavyesi yumşak ve aydınlatmalı.Sıkışık bir klavye deği,tuşlar arasıında yeterince boşluk mevcut.Özelikle aydınlatmalı ve yumşak tutşlu olması,fazla mekanik klavvye gibi ses çıkarmaması gece oyun severler için iyi.

    Touchpad hasasiyeti ve kullanımı diğer laptoplara oranla iyi ve programıyla çok sayıda ayar yapmak mümkün.

    Ses aman aman çok yüksek değil.Dolby Audio ve UBL çift hopörlerle geliyor.Çok yüksek sesten ziyade kaliteli ses alıyorsunuz.Filiimlerde ve oyunlarda sesi çok gürültülü bir mekanda olmadıkça gayet net ve berrak.En üste kaçırdığım Asus laptop'ta ses bu kadar iyi değildi hatta yanında bas ve tizler için bir taşınabilir anfi ile geliyordu

    Kasa yapısını ve dizaynını çok beğendim.Havalandırma kanalları laptopun arkasında ve altında.Alüminyum kasa olduğu için ısıyı çabuk dağıtıyor ve çabuk soğuyor.Üstelik optik sürücü dahili gelmediği için cihazda çift fan mevcut.Adana'nın 36 derece sıcağında bile rahatlıkla,laptop soğutucu olmadan oyun oynayabildim.Kuzenimin Sony i7 laptopu vardı.Oyunda o kadar ısınıyorduki klavyenin üzerine el atınca eliniz yanıyordu.Asus laptop'ta ise soğutma kanalı solda,solak olanlar için pek iç açıcı değil,gerçekten cihaz biraz ısınıyor.Kasanın oyun laptoplarına göre hafif olması güzlel bir eksi tarafı ise ekranın çok ince olması ve masa hafif sallandığında bile sallanması bu yönü insanı biraz korkutuyor açıkcası.


    Gelelim iletişim özeliklerine üzerinde kaliteli bir hd kamera ve yanında çift mikrofon mevcut.Aynı zamanda wifi alıcılarıda ekranın üstüne yerleştirilmiş.Böylece çekim gücü diğer laptoplara göre bir tık artmış.Dual band intel Wifi var ve intel 1 GBS ethernet kartı mevcut.Evimde NAS sunucum var.Ev içi streaming yapıyorum.Buu yüzden 1 gb/s hız benim için çok önemli.Ethernet portuda yeni nesil ve kullanımı kolay olarak tasarlanmış.Oyunlarda ping süresi iyi ve yeterli.

    Cihaz 1 adet USB 2.0 ve 2 adet USB 3.0 portu ile donatılmış.USB 3 harici diskimle veri aktarımı yaptığımda Asus Formula masaüstü bbilgisayarımdaki aktarım hızlarını alamadım.Gerçi bunda cihazın 1 TB HDD'sin ve 5400 rpmin etkisi büyük.HD performansını açıkcası pek beğenmedim ama sessiz çalışan,NCQ özeliği olan bir hdd takılmış.Günndelik kullanımdan daha çok veeri depolamak için ideal diyebilirim.Cihazda batarya'nın yanında 1 adet m.2 sata portu mevcut.Samsung EVO 850 serisini ve Samsung PM951 serisi denemiş ve kullananlar var.Bu arada cihazda HDMİ 2.0 çıkışı var yani bağladığınız monitör ya da tvye eeğer desteği varsa rahatlıkla 4k video oynatabilirsiniz.


    Cihazda optik sürücü yok ama yanında usb dvd rw ile geliyor.

    İşletim sistemi Windows 10 Home x64 Single ama sitesinde windows 7 driverleride mevcut.

    4 GB Geforce 950m ile gelen cihaz ile çoğu oyunu yüksek grafiklerde vee doyurucu şekilde oynamak mümkün ama bence böyle bir pcye 960m daha çok yakışırdı.

    16 GB 2133 mhz ddr 4 rem mevcut.Çoğu modelde 16 GB DDR 3 bellekler kullanılıyor.16 gb rem oyunlar için şuan fazla bence onun yerine ekran kartı daha iyi olabilirdi.

    Bataryası yeni çıkan samsung cep telefonları gibi kasa içerisinde ve sökülemiyor.Aktif kullanım süresi 2 saat ile 3 saat arasında gerçi çoğu i7 laptopta durum hemen hemen aynı.

    Sorusu olan arkadaş olursa yardımcı olabilirim.




  • Doggymania kullanıcısına yanıt
    Birinin ekran kartı GTX960m, diğeri GTX950m. GTX960mli modeli öneririm GTX950m'e göre yüzde 30 kadar fps farkı oluyormuş.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • yunusbeen kullanıcısına yanıt
    GTX960m daha çok yakışırdı demişsiniz zaten 100 TL gibi bir farkla GTX960mli modeli de Teknosa'da mevcut.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • hangisi 960m olan model? ikisindede satıcıların acıklamasında 950 yazıyor?
  • Doggymania kullanıcısına yanıt
    Öyle bir model yok çünkü.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: _RaGoN_

    Birinin ekran kartı GTX960m, diğeri GTX950m. GTX960mli modeli öneririm GTX950m'e göre yüzde 30 kadar fps farkı oluyormuş.

    Her oyunda 30 fps fark olmuyor 10-20 fps arasındafull hd çözünürlükte değişiyor.Birde nvidea sürekli oyun güncellemesi çıkartıyor.COH 2 yi akıcı bir şekilde oynatabiliyor.
    Bu arada tüm ilanlarda GTX 950 olduğu yazılı bu sizi yanıltmasın cihazda 950m var ve 1366x768 çözünürlükte nerdeyse tüm oyunları akıcı şekilde oynayabiliyorsunuz.15 inch full hd ips montiröde göre görüntüsü gayet yeterli bence.
    Ama tabiki bir masaüstü performansını laptoptan beklemek mantık dışı :) Yinede fiyat performans açısından iyi bir cihaz.
    Bu arada cihaza Samsung Evo 850 m.2 250 gb ss taktım yazma 500 mb/s okuma 540 mb/s açılış süresi 3-5 saniyeye indi.




  • Kragen kullanıcısına yanıt
    Teknosa'nın sitesinde iki model var biri 950m diğeri 960m. Teknosa'ya da gittim sordum ordaki çalışan da biri 950m biri 960m dedi.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • _RaGoN_ _ kullanıcısına yanıt
    960M model sitede yok hocam yanlış yazılmış özelliklerinde doğrusu yazıyor. Çalışanlara bakmayın bildikleri yok. Eğer gözümden kaçıyorsa bir şey özür dilerim.




  • _RaGoN_ _ kullanıcısına yanıt
    Başlıkta yanlış yazılmış onu demek istemiştim. Özelliklere bakarsanız doğrusu yazıyor.
  • DonsuzBalık kullanıcısına yanıt
    Dijital elektronik hakkında hiçbir bilgin yok bir transistör ne kadar yer kaplıyor sence ?

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Kragen kullanıcısına yanıt
    Teknosa'da çalışan eleman da tam tersini söyledi. Başlık doğru özelliklerde yazılan yanlışmış.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Doggymania kullanıcısına yanıt
    dostum bende seninle aynı ayrımda kaldım farkı bulabildin mi neymiş fark iki model arasında?
  • 
Sayfa: önceki 34567
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.