Şimdi Ara

LENOVO IDEAPAD 700 CORE İ7 6700HQ 2.6GHZ-16GB DDR4-1TB HDD-15.6'-GTX950M 4GB-W10 (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
211
Cevap
10
Favori
41.292
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • bill54 kullanıcısına yanıt
    Hocam en kısa zamanda yükleyip, test edeceğim. Şu sıralar internet baya kötü, indirme işlemleri çok uzun sürüyor. Bilgisayarla ilgili tek bir sıkıntım var, o da Windows'la ilgili pek bilgisayarla ilgili de değil aslında. Kurulum aşamasında bütün dilleri 'Türkçe' seçmeme rağmen 'display language/görüntüleme dili' seçeneğini 'Türkçe' yapamıyorum. İnternetten denediğim yollarda Türkçe seçeneğinde 'download' kısmı gözüküyor ancak bende 'bu sürümde bu dil desteklenmiyor' diyor. Anlam veremedim, çözmeye çalışıyorum dünden beri.
  • ekrankartı ddr3 mü gpu modeli 950 çünkü 960m ddr5 var
  • agnydn A kullanıcısına yanıt
    Aynı sıkıntıyı yaşadım ben de. Sıfırdan kurulum yaptım. Kurulum aşamasındaki "dil, bölge, klavye seçimi ekranı"nda her şeyi seçtikten sonra o kutuların sol alt tarafında "Türkçe" yazan hafif silik bir yazı çıktı. Ona tıklayınca kurulum yönergeleri tamamen Türkçeye dönüştü. Şu an kurulum devam ediyor. Muhtemelen bu kez sıkıntı olmayacak.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Ben de bu ürünü bugün Vatan'dan satın aldım. Sabit diski SSD disk ile değiştireceğim ancak Recovery bölümünü USB ya da optik medyaya nasıl yedekleyeceğim, bir türlü bulamadım. Yani dilediğim takdirde sıfırdan kurulum yapılabilecek şekilde recovery partisyonunun tamamen yedeklenmesini kast ediyorum.

    OneKey Recovery uygulamasında "Sistem Yedekleme" özelliği var ama aynı işi görüyor mu; emin değilim.

    Bu konuda bilgisi olan var mı acaba?



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi marcos_alonso -- 27 Mart 2016; 5:02:28 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Ben de dün satın alarak aranıza katıldım. Şehir dışından aldığım için gece geç saatlerde eve döndüm. İlk izlenimlerim şu şekilde:

    - Ekran kalitesi gayet başarılı. Bugüne kadar Asus ve Acer kullandım. Ancak ekran böyle kalitede değildi

    - Ekranın bulunduğu üst kapak çok ince. Bu tasarım hoşuma gitti. Zaten yeni çıkan birçok üründe üst kapak ve ekran ince oluyor. Aldığım yerde farklı bilgisayarları da inceledim. Yenilerde eskiler gibi değil. Ekranın olduğu üst kapak nazik açılıp kapatılmalı. Menteşesi gayet sağlam görünüyor. Ortadan 20 cm. civarında bir menteşe yapmışlar. Menteşenin sağ ve sol taraflarında ise hoparlörler var.

    - Klavye kısmı gerçekten hoş.Tuşlar arası çok yakın değil, aralıklı yapılmış. Bu da yazarken rahatlık sağlar. Ben oyun oynamam ama oynayanlar için bu aralıklı tuşların olması önemli olabilir.

    - Klavyenin orta kısmı az bir şey ısınıyor. Eski kullandıklarıma göre buna ısınma bile demem. Zalman soğutucu alarak bunu da çözdüm. Buzdolabı gibi oldu bilgisayar.

    - İçerisinde Lenovo'nun bazı yüklediği programlar var. Sevmeyen sonradan duruma bakabilir.

    - İlk açılma süresi çok hızlı değil. Eski bilgisayarlarıma göre hızlı ama bir SSD olmadığı için açılış için fazla beklentiye girmemek lazım. SSD ile uçacaktır diye düşünüyorum.

    - Usb soketleri biraz sert geldi bana. Daha yumuşak bir şekilde olsaydı iyi olurdu. Umarım bozulmazlar :)

    Oyun oynayan birisi değilim. Senede 15-20 defa Pes-Fifa oynarım. Bu yüzden bana yeterli diye düşünüyorum. Birkaç fotoğraf çekip eklemeyi düşünüyorum. Konuda fotoğraf olsa iyi olur :)

    Oyuncuları da rahat götürür bu laptop diyorum. Ama onlar daha iyi anlarlar.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi josephenglish -- 27 Mart 2016; 11:40:36 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • marcos_alonso M kullanıcısına yanıt
    Hocam eğer sıkıntı bu şekildeyse çözüldüyse nasıl yaptığını açıklar mısın? Bu yaptığın işlem dosyaların silinmesini gerektirecek mi?

    Bu arada DDR4.
  • agnydn A kullanıcısına yanıt
    Önceki mesajımda da bahsettim aslında.

    Aynı sıkıntıyı yaşadım ben de. Sıfırdan kurulum yaptım. Kurulum aşamasındaki "dil, bölge, klavye seçimi ekranı"nda her şeyi seçtikten sonra o kutuların sol alt tarafında "Türkçe" yazan hafif silik bir yazı çıktı. Ona tıklayınca kurulum yönergeleri tamamen Türkçeye dönüştü. Şu an sistemin her yeri Türkçe.

    İşletim sistemi sıfırdan kurulduğundan C sürücüsündeki dosyalar gidecektir. Eğer oraya bir şey kaydettiyseniz yedeklemelisiniz.

    Ayrıca, aygıt yöneticisi gibi pencereler açtığınızda yazılar ve resimler puslu görünüyor. Sizlerde de aynı durum söz konusu mu? Ve yedekleme olayı hakkında fikir verebilecek var mıdır?

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • evet kardeşim harddisk sesi bende de var çok ince bir cızırtı sesi benide arada rahatsız etmiyo değil ama mousepad saçmalaması falan bende hiç olmadı işin gerçeği ssd taktırmadım ben bilmiyorum garanti olayını açıkçası gider mi gitmez mi gitmesi çok saçma ama ayrıca yurtdışı modellerinde ssd ile geliyor zaten laptop niye böyle bir cevap verdiler bilmiyorum hocam
  • Garanti konusunda kılavuzunda "şarj kablosu hariç hiçbir aksesuarının değiştirilmemesi yönünde" uyarı var. Garanti hususunda Lenovo'nun cevabını dikkate almak gerek.

    Sorun olarak ben şunları aktarabilirim:

    1- Sistemi başlattıktan sonra bende de bazen klavye ve touchpad çalışmıyor, yeniden başlatmak gerekiyor.

    2- İlk açılış performansı beni çok düşündürüyor. Elimdeki Win8.1 yüklü i7+8GB'lik HP bilgisayarın açılışıyla kıyaslayınca bir hayli geride kalıyor. Mühendislik ya da grafik programlarında henüz denemedim.

    3- Aygıt yöneticisi, disk yönetimi gibi ayar pencerelerinde puslu bir görüntü var yazılarda ve simgelerde. Gerçi bu Win10 ya da ekran çözünürlüğü kaynaklı bir durum olabilir.

    4- Görüntü çok mat geliyor gözüme. Yine elimdeki diğer bilgisayar HP ile kıyaslayınca henüz alışamadım.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi marcos_alonso -- 31 Mart 2016; 3:49:36 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • Arkadaşlar iyi akşamlar yarım gidip almayi düşüyorum bende ama bir kaç sorun vardı.
    Lenovo y5070 almayi düşünmüştüm ilk başka bu gün vatan bilgisayar daki görevli önerdi. Siz ne diyorsunuz. Y5070 mi yoksa 700 mü? 128 gb SSD yada 250 gb SSD taktik diyelim. Onu sadece sistem c olarak kullansak. İçinden çıkan 1 tb Sata yi da Hari hard disk gibi usb 3 ile bağlayıp d gibi kullanmak ne kadar mantıklı yada olur mu

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • arkadaşlar ekran biraz fazla mat değil mi bende mi yoksa film dizi izlerken gereğinden fazla siyah ekran parlaklığı arttırıyorum bu seferde gözümü alıyo bu nasıl düzeltebiliriz
  • Ben de almayı düşünüyorum cihazı,kod yazmak ve oyun oynamak için alıcam,çok fazla oyun oynamam bu fiyat aralıgında sanırım en iyi cihazlardan birisi.SSD ile uçar sanırsam
  • Arkadaşlar bilgisayarı aldıysanız driver güncellemelerini kontrol edin, güncellemeyle birkaç sorunumu düzelttim ancak bir sorunum varki sizinle paylaşmak isterim;
    Bilgisayar şarjda değilken atıyorum %80 şarjı varken birden 'şarjınız %7 lütfen şarja takın' uyarısı çıkıyor, ardından 1-2 saniye içinde kendiliğinden kayboluyor ve tekrar güncel haline (%80e) geri dönüyor. Şu anlık bir sıkıntı yaratmıyor bu ancak kafamda soru işareti olarak kaldı, sizce neden oluyordur?
  • S.a arkadaşlar bilgisayarın performansı nasıl mühendislik programlarında deneyen varmı (autocad gibi) birde bataryası nasıl şarjı iyi gidiyor mu?

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Autocad ve 3dsmax performansı nasıl? Deneyen arkadaş olursa sevinirim.

    Ön inceleme linkihttps://www.youtube.com/watch?v=eZbo1HMf4yw



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi avb -- 19 Nisan 2016; 19:27:51 >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: agnydn

    Arkadaşlar bilgisayarı aldıysanız driver güncellemelerini kontrol edin, güncellemeyle birkaç sorunumu düzelttim ancak bir sorunum varki sizinle paylaşmak isterim;
    Bilgisayar şarjda değilken atıyorum %80 şarjı varken birden 'şarjınız %7 lütfen şarja takın' uyarısı çıkıyor, ardından 1-2 saniye içinde kendiliğinden kayboluyor ve tekrar güncel haline (%80e) geri dönüyor. Şu anlık bir sıkıntı yaratmıyor bu ancak kafamda soru işareti olarak kaldı, sizce neden oluyordur?

    hemen nootebook geri ver batarya ölmüş, hatta güç veren kapasitörleri çok zorlar ve senin anlıyamıcağın değişik tiz sesler verir,şarj da kullanımda

    hemen geri ver



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi DonsuzBalık -- 20 Nisan 2016; 18:48:05 >
  • hdd yapımı daha maliyetli iken,neden sadece ssd üzerinde uğraşmazlar

    farklı yoğunlaştırılmış teklonojiler ile, rahat 50 tb diskler çıkabilir

    şimdi tabi bazı konulara hakim olmadığınız için yuhh oha ne 50 tb,hayal gücün çok geniş diyebilirsiniz tabiki

    işin mantığı çok basit, çokz az bile dedim rahat 500 tb yapılabilir

    şunu unutmayın sanal verinin hiç bir zaman fiziksel ağırlığı yok, yani karınca boyutunda 1 tb olacağı gibi, 50 de çok rahat yapabilirler
  • quote:

    Orijinalden alıntı: DonsuzBalık

    ekrankartı ddr3 mü gpu modeli 950 çünkü 960m ddr5 var

    ddr3 hocam gtx860 tan yavaş bi ekran kartı gtx760 seviyesinde ayrıca işlemci oyun performansı konusunda 4720hq dan biraz geride kalıyor en iyisi bu fiyat seviyesinde y50-70 4k ekran almak daha mantıklı gibi
  • Arkadaslar bugün vatan da KDV kadar indirim kuponu hediye ediyorlar dı. Ben de gittim aldım. İnşallah sorunsuz bir şekilde uzun yıllar kullanırım.
    Bir sorum olacakti. Bunun içinde batarya gömülü. Ben evde kullanacağım genelde. Arada batarya yı bosaltmak gerekiyor mu.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Arkadaslar ilk msj larda arkadasar ssd portu mevcut istenirse takilabilir diye yazmışlar. Bugün vatan pc çalışan görevli ile konuştum bu konuyu. O da lenovo da gelen msj i gösterdi ssd portu var olduğunu . Ama ben şunu ögrenmek istiyorum. Ssd portu mevcut ama var olan hard disk'i çıkarmadan ssd yi takacak yer içinde mevcut mu aceba.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.