Şimdi Ara

Lenovo ideapad 510 İncelemesi (5. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
905
Cevap
25
Favori
83.956
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
4 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 34567
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • HDD sökülmeden ssd takılmıyor. Yani bir adet disk slotu mevcutmuş.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • ben i7 versiyonunu aldım ve yaklaşık 2 haftadır kullanıyorum. touchpad'İn solunda baya bi ısınma oluyor. yani şöyle söyleyim 5 yıllık casper laptop var yanında ikisinde de lol oynuyorum casper bu kadar ısınmıyor. Isı ölçen 1-2 program indirdim araştırdığıma göre ısı değerleri çok normal, tahminim kasa çok ince olduğu için ısı direk hissediliyor yani kasa kalın olsa hissedilmeyecek sıcaklık, kasa ince olunca hissediliyor. Beni rahatsız eden bu sol tarafın ısınması ve ekranın çok parlak olmaması( yine 5 yıl önce ki casper daha parlak). Fakat ekranı mat seven, parlak sevenler varmış alırken ona dikakt edin. Onun dışında ses caspera göre muazzam çıkıyor.ayrıca hdd 5400 rpm disk net şekilde hissediliyor yani bu donanıma bu disk çok yavaş ssd takılmasında fayda var. yine sorularınız varsa yardımcı olabilirim.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi khaldragon -- 28 Ağustos 2016; 23:05:22 >
  • Arkadaşlar bu laptop ile yakinda cikacak nba 2k17 yi oynayabilir miyim ?



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Lexleyr -- 29 Ağustos 2016; 0:18:03 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: khaldragon

    ben i7 versiyonunu aldım ve yaklaşık 2 haftadır kullanıyorum. touchpad'İn solunda baya bi ısınma oluyor. yani şöyle söyleyim 5 yıllık casper laptop var yanında ikisinde de lol oynuyorum casper bu kadar ısınmıyor. Isı ölçen 1-2 program indirdim araştırdığıma göre ısı değerleri çok normal, tahminim kasa çok ince olduğu için ısı direk hissediliyor yani kasa kalın olsa hissedilmeyecek sıcaklık, kasa ince olunca hissediliyor. Beni rahatsız eden bu sol tarafın ısınması ve ekranın çok parlak olmaması( yine 5 yıl önce ki casper daha parlak). Fakat ekranı mat seven, parlak sevenler varmış alırken ona dikakt edin. Onun dışında ses caspera göre muazzam çıkıyor.ayrıca hdd 5400 rpm disk net şekilde hissediliyor yani bu donanıma bu disk çok yavaş ssd takılmasında fayda var. yine sorularınız varsa yardımcı olabilirim.

    aynen, bakıyorum 55 derece ama sanki direk klavye bu sıcakta gibi. Eski bilgisayarım 90 dereceleri görünce bu sıcaklık hissediliyordu ama kalındı baya kasası. Bu laptopun kasası ince. Belki direk klavyeye değiyor bile olabilir. Ekran benim için tatmin edici geldi mat seviyorum ben, ayrıca çok ışığı açınca gözüm rahatsız oluyordu. Renkleri ayarlasın diye f.lux u kurdum şimdilik memnunum. Bir de bir yıldır SSD kullanan biriyim. Ne kadar leş bir şeymiş bu HDD. Hele 5400, bir şey yapsan hemen disk kullanımı %100 olup yavaşlatıyor bilgisayarı. Artık bundan sonra depolama harici kullanmak işkencedir HDD yi. 120gb de olsa SSD alıcan rahat edicen. Bir de FPS sınırlayın oyunlarda ben lolde 60 a sabitliyorum, ısınmasını geciktiriyor. Genel olarak memnunum yani oyun odaklı almadığım için. Diğer durumlarda ısınma vs. sorunu yok




  • OYUN PERFORMANSI: Bu laptopbu alacak arkadaşlara tavsiyem oyun için alıyorsanız 1080p'de düşük ayarda 30 fps min. Arada sırada oynuyorsanız işinizi görür.
    ISINMA: ETS 2'de1080p Orta ayarda &100 Ölçekleme gölge bitki kapalı 28-44 fps GPU:61c CPU:59 c (Sogutucu şart oyun oynayacaksanız toucpat'ın sol tarafı ısınıyor galiba ekran kartı orada.)
    FAN SESİ: yükte 40 Db boşta 35 Db bence fan devrini birazdaha arttıra bilirlermiş.
    PİL: Güç tasarruflu %100 parlaklık'da 4 saat civarı
    Ekran: Mat bir ekranı var parlaklık ideal (Işık sızması bendede var. alırken inceledim teşirdeki üründe'de var. forumda bi kaç kişi'de belirtmiş.
    Hdd: Hdd sesi mevcut pek rahatsız etmiyor.
    KASA KALİTESİ: 10/6.5 Kasa ince oyun oynarken ısıyı iletiyor. kalite olarak gayet iyi. ekranı zorlanmadan kapata biliryorsunuz. macbook gibi hafif.
    Ses : Ses kalitesi iyi fakat ses seviyesi beni tatmin etmedi. aynı şekilde kulaklık ses seviyeside kısık.
    Klavye: Kalitesi benim hoşuma gitti şift tuşu biraz tuhaf konumlandırılmış.

    Genel degerlendirmem bu şekilde benim birader için aldım autocad için kullanıcak. 2500'e aldık bence 2300 civarı ederi donanım gayet iyi oyun için bekledigim performansı alamadım. oda ekranın 1080p olmasından kaynaklanıyor.


    EDİT: Bios güncellendi



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi fox-03-34 -- 31 Ağustos 2016; 15:27:27 >




  • Arkadaşlar bu laptopta karar kıldım ancak fan olayı canımı sıksın istemiyorum aldıktan sonra ekran bozulmasın durduk yere ısıdan. Gta 5 oynarken hwmonitor görüntüsü atabilecek varsa çok sevinirim

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: kaleargon

     Lenovo ideapad 510 İncelemesi

    Arkadaşlar ben bulutlanma testi yaptım mavinin tonlarında bulutlanma yok ama siyah renkte % 100 ekran parlaklığında bu şekilde ekranın alt tarafında bulutlanma var ama % 60 ekran parlaklığında böyle bir şey yok sizin bilgisayarınızda da var mı bu şekilde, geri iade edeyim mi?

    Bende de aynı yerde ışık sızması mevcut. teşir ürününde'de aynı yerde ışık sızması mevcuttu.




  • Thinkpad e460 kullanıyorum bende de aynı şekilde ışık sızması mevcut. Siyah ekran full parlaklıkta oluyor bu.http://lightbleedtest.com/# şu siteye full parlaklık girip aida64 ile panel modeline bakarmısınız bir analiz çıkartalım.
  • thunderstruck7 kullanıcısına yanıt
    Hocam bahsetiginiz yer bu galiba bu laptopta fan devirini artırabilirmiyiz.





     Lenovo ideapad 510 İncelemesi
  • O ışık sızması mat ekranlarda oluyor. İdepad 50de de var. Bence önemli olan sıcaklık

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Maalesef o konu hakkında bir fikrim yok bu arada bende atayım.
     Lenovo ideapad 510 İncelemesi
     Lenovo ideapad 510 İncelemesi




  • vatandan almıştım bilgisayarı değişim talebiyle servise gönderdiler bekliyorum.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 7 güç içinde koşulsuz değişim oluyor diye biliyorum.
  • fox-03-34 kullanıcısına yanıt
    bilmiyorum müşteri hizmetlerine götürdüm onlarda incelediler ürün iki günlük ve ışık sızması mevcut değişim talep ediliyor yazıp gönderdiler. bakacağız çarşamba gnü gönderdim.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • İ5 8gb ram 2bg gt940mx versiyonunu ben de aldim bu bilgisayarin. Oyun hic oynamadim. Oyun oynamiyorum zaten. Genel gunluk islerde pek isinma yok. Ekranda az da olsa isik sizmasi var. Fan sesi ve hdd sesi bence yuksek. Gece heryer sessizken harddiskin tikirtilarini rahatlikla duyuyorum. Insallah bugun ssd ile degistircem hdd yi. Sadece fan sesi kalir. Fan sesiyle ilgili tekrar bilgi veririm.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Hdd yi degistirdim. Simdi sadece fan sesi kaldi. Cok yuksek degil. Gece sessizliginde sesini daha rahat dinleyebilirim. Gunduz vakti fan sesi yok denebilir kisaca. Suan icin memnunum bilgisayardan.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • ozeba O kullanıcısına yanıt
    @ozeba Işık sızması ne derecede hocam benimki yukarı mesajda.
    @kaleargon Ucuz IPS panellerde oluyor maalesef. Yabancı forumlarda baktım adamlar değiştirmiş hep ışık sızmalı gelmiş yine. Eğer çok rahatsız oluyorsanız iade edin bence. Ben göndermemeye karar verdim. Cihazın notebookcheck incelemesine bakıyorum orada da ışık sızması var. Kime sorsam ışık sızması diyor o yüzden benimki kabul edilebilir derecede olduğundan mutluyum.

    Skylake FHD DDR4 940MX notebook u 2 bin küsür liraya alıyorsunuz arkadaşlar bana kabul edilebilir geldi ışık sızması. Adam bu fiyata ne kadar kaliteli panel koyabilir ki cihazlara.
  • haklısın cihazı sürekli %100 parmaklıkla kullanmıyorum ama artık kafama takıldı bir kere müşteri hizmetlerine götürdüm ben sol alt ve ortada görsüm onlar bir de sağ altta gördüler eğer değişi yapılırsa yeni gelende öyle olursa iade eder asus k55ub vardı onu alırım bakalım .

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: kaleargon

    haklısın cihazı sürekli %100 parmaklıkla kullanmıyorum ama artık kafama takıldı bir kere müşteri hizmetlerine götürdüm ben sol alt ve ortada görsüm onlar bir de sağ altta gördüler eğer değişi yapılırsa yeni gelende öyle olursa iade eder asus k55ub vardı onu alırım bakalım .

    Gelince buraya yaz bizi ihmal etme

    Edit: Sızıntılı FHD ekranı sızıntısız 720p ekrana tercih ederim



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi thunderstruck7 -- 31 Ağustos 2016; 22:49:30 >
  • Bende hiç sızıntı yok ya da ben farkedemiyorum
  • 
Sayfa: önceki 34567
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.