Şimdi Ara

Lenovo ideapad 510 İncelemesi (23. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
5 Misafir - 5 Masaüstü
5 sn
905
Cevap
25
Favori
83.944
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
4 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 2122232425
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • ozandemir- kullanıcısına yanıt
    Modemi resetledim şifreyi ve modem ismini değiştirdim yarım saat kadar oldu şimdilik bir sıkıntı yok düzelir umarım
  • quote:

    Orijinalden alıntı: higungor

    Modemi resetledim şifreyi ve modem ismini değiştirdim yarım saat kadar oldu şimdilik bir sıkıntı yok düzelir umarım

    hiç bir cihaz bağlanmıyorsa sorun modemdedir. bazen uzun süre çalıştıktan sonra bir takım uyuşmazlık sorunları çıkarabiliyorlar. arada bir kapatıp açmak lazım.
  • 7 yıllık dizüstü bilgisayarımı HDD bozulduğu ve artık çok eskidiği için rafa kaldırdım. İ5 işlemcisi 420m ekran kartı ve 6gb Rami vardı.

    Biraz internette gezerken bu bilgisayarı buldum. Oyun olarak ara sıra cs go ve Rocket lig oynuyorum. Sizce bu bilgisayar yeterli mildir,



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi KNTLG -- 1 Mayıs 2017; 12:43:30 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • KNTLG kullanıcısına yanıt
    hocam oyun için bu bilgisayarı almayın bence. soğutma sistemi zayıf olduğundan orta ve ağır oyunlarda yüksek derecede ısınıyor. mesela ben denemek için euro truck 2 oyununu yarım saatten fazla oynadığımdan hissedilir derecede ısınmıştı. şahsen ben oyun için bu makineyi almam. işlemci 6300hq olmasına takılmayın. 7200u'dan %30'a varan derecede daha performanslı. u serisi işlemciler pil ömrü için tercih ediliyor genelde. aşağıdaki makineyi alırım oyun oynamak için. fiyatları aynı aşağı yukarı. ekran kartı oyunları makul grafik ayarlarında oynatır. m2 ssd slotu da var. iyi bir m2 ssd ile 2200 mb/s okuma-yazma hızlarına ulaşabilirsiniz.

    Teknik Özellikler
    Model Adı : CX62 6QD-234XTR
    İşletim Sistemi : FreeDos
    Ekran : 15.6" HD (1366x768) Yansımasız Ekran
    İşlemci : Intel® Core i5-6300HQ 2.3GHz İşlemci (6MB Önbellek, Dört Çekirdekli, Maks Turbo 3.2GHz, Intel® HD Graphics 530 ile)
    Chipset : Intel® HM170
    Ekran Kartı : Nvidia GeForce 940MX 2GB DDR3
    Hafıza : 8 GB DDR4
    Hafıza Yuvası : 2 yuva ile en fazla 32GB DDR4-2133
    Hard Disk : 1TB SATA HDD 7200Rpm
    Depolama Yuvası : 1 x 2.5" HDD + 1 x NVMe M.2 SSD by PCIe Gen3 X4 / SATA-SSD Combo
    Optik Okuyucu : DVD Super Multi
    Ön Kamera : HD type (30fps@720p)
    Kamlolu Bağlantı : Gigabit Ethernet 10/100/1000 Mbps
    Kablosuz Bağlantı : 802.11 ac
    Bluetooth : v4.0
    Hoparlör : 4x 2W
    Ses : Exclusive Audio Boost technology
    Kulaklık/Mikrofon : 1/1
    USB 3.0 : 2
    USB 3.0 Type-C : 1
    USB 2.0 : 1
    RJ45 : 1
    Kart Okuyucu : 1x SD (XC/HC) Card Reader
    HDMI : 1 (v1.4)
    Mini-DisplayPort : 1 (v1.2)
    Pil : 6 Hücreli
    Güç Adaptör : 120W
    Boyut (WxDxH) mm : 383(W) x 260(D) x 27~29(H)mm
    Ağırlık : 2.3Kg
    MSI Yazılım :
    PCI-e SSD (NVMe) ready
    SHIFT
    Exclusive Cooler Boost Technology
    Matrix Display 4K
    Audio Boost
    http://www.hepsiburada.com/msi-cx62-6qd-234xtr-intel-core-i5-6300hq-2-3ghz-8gb-1tb-15-6-tasinabilir-bilgisayar-p-BD602163



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi karakabus_ -- 1 Mayıs 2017; 16:50:13 >




  • KNTLG kullanıcısına yanıt
    Yukarıda bir arkadaş aşırı ısınıyor yazmış, fazla kafanıza takmayın hocam.



    Haftasonu 5 saat boyunca Cs:go oynadım ve ekran kartında maksimum sıcaklık 69 derece, işlemcide ise 61 dereceydi, oyunu High 1080p grafik ayarlarında oynadığımı belirtmek isterim.



    Cs:go, lol gibi oyunlar için ideal cihaz. Güncel oyunlardaki performansı sadece oynatabilir derecede fakat günümüzden yaklaşık 2 yıl önce çıkmış bir oyunu yüksek grafik ayarlarında oynatıyor.

    Ama tam olarak sadece oyun amaçlı kullanacaksınız arkadaşın önerisi en uygunu.



    Saygılarımla



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi SequentiaL -- 2 Mayıs 2017; 1:2:52 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Arkadaşlar ikinizede cevaplarınız için teşekküer ederim. Msi güzel ama freedos olması ve kasasının biraz büyük olması nedeniyle içime sinmedi.

    İlk önce mediamarkt tan asus aldım, eve bi geldim hdd den takur tukur ses geliyor. 2 saat içinde geri götürdüm , dedim böyle böyle bu cihaz arızalı hdd den ses geliyor ve biraz kullandıktan sonra takılıyor iade etmek istiyorum dedim. Ordaki eleman baktı, yok bu normal, bişi olmaz diyo, dedim dalgamı geçiyorsun sen, bozuk bu alet, değiştirmek istiyorum,olmaz diyı değiştiremeyiz önce servise gidecek onay gelirse değişecek, ya dedim 2 saatlik cihazı ne gönderecem servise . Olmaz değiştirin bunu, yok diyor olmaz. O sıra kendimi kaybetmişim, baya bir bağırdım falan , millet toplandı başımıza , dedim hem boZuk ürün satıyorsunuz ve malınızın arkasında durmuyorsunuz falan, atarlanınca bunlar değiltirmeyi kabul etti. Hani dedim değiltiremezdiniz ,şimdi nasıl kabul ettiniz. Bu seferlik sizi kırmayalım diyor bide, neyse gittim lenovo aldım , çok şükür sorun yok bunda, tıkır tıkır çalışıyor,

    Tekrardan cevaplarınız için teşekkür ederim.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • KNTLG kullanıcısına yanıt
    hayırlı olsun. güle güle kullanın. msı kasa olarak daha kalın. o kalınlık oyun için daha iyi havalandırma sağlıyor. freedos olması sizi korkutmasın bir formata bakar iş. bende lenovoyu freedos olarak aldım zamanında. SSD ile kullanıyorum ve de oyun oynamadığım için ihtiyaçlarımı fazlasıyla karşılıyor. mutlaka bir SSD alın, farkı farkedeceksiniz.
  • arkadaşlar merhaba bende cihazı 3 mayıs ta aldım ilk günü pek farketmedim ama bende de ışık sızması mevcut ayrıca klavyede F7 ve F8 tuşları bendede çalışmıyor.
    Bugün garanti durumuna baktığımda 2016-11-17 tarihinde başlamış olduğunu gördüm.Büyük ihtimalle iade edilen bir cihazı bana sıfır diye sattılar.
    Cihazı n11 den kuponla 2150 ₺ ye 6 taksitle aldım.
    Bu ürün için n11 e mesaj attığımda bana verilen cevap şu şekilde;
    "Garanti kapsamındaki yetkili servisten iade/değişim raporu alarak direkt olarak mağaza ile görüşmeden gönderebilirsiniz.
    Bu şekilde mağaza talbinizi onaylamak ile mükellefi kalır."
    Bu durumda size sormak istediklerim;
    Kadıköy'de bildiğiniz Lenovo Yetkili Servisi var mı?*
    Ben ürünü n11 üzerinden 6 taksitle aldığım için param iadesi durumu nasıl olacak her ay taksit tutarı mı verilecek yoksa toplu halde ürün bedelini mi iade edecekler?
    Cevaplarsanız çok sevinirim.
    Bu arada klavyesi çok hoşuma gitti bu yazıyı yazarken keyif aldım.Işıkları var bu arada onu da paylaşayım.
    Ürünün durumuyla ilgili fotoğrafları paylaşıyorum. Lenovo ideapad 510 İncelemesi Lenovo ideapad 510 İncelemesi Lenovo ideapad 510 İncelemesi Lenovo ideapad 510 İncelemesi Lenovo ideapad 510 İncelemesi



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi albaycortez -- 9 Mayıs 2017; 20:56:9 >




  • albaycortez kullanıcısına yanıt
    hocam o ışık sızması sadece bios ekranında mı mevcut ? laptop açıldıktan sonra masaüstü ekranda da var mı? belki siyah ekranda full ışık ile belli olabilir. şahsen ben çok nadir full ışık ile kullanmadığım için sorun yok. loş ışıkta %40 ile kullanıyorum genelde. eğer bios'ta ışık sızması varsa takmayın kafanıza. bende de böyle. sonuçta bilgisayarı bios ekranında kullanmıyoruz.

    garanti tarihine gelecek olursak faturayı ve seri no gönderdiğiniz taktirde garanti tarihi sistemden düzeltiliyor. bizzat kendim yaptım.

    para iadesine gelecek olursak taksitle aldığınız için, her ay taksit tutarı kredi kartınıza iade edilecek. (büyük ihtimalle böyle olması lazım)
  • karakabus_ K kullanıcısına yanıt
    Hocam öncellikle cevapların için teşekkür ederim.
    1-) Işık sızması sadece bios ekranında değil film izlerkende öyle telefonla çektiğim için biraz daha açık renk gözükmüş o kadar değil ama sonuçta sızma var burada tek sıkıntı gece film izlerken olur benim düşüncem onun haricinde gün içinde hiç bir sıkıntı olmuyor zaten.
    2-) Garanti tarihi belki düzeltilir ama önceden başlamış olması beni şüphelendirdi açıkçası sonuçta sisteme giriş yapıldığı için sistemde belli bir tarih gözüküyor.
    3-)Para iadesi konusu seninde onayladığına göre iyi olmadı :)
  • albaycortez kullanıcısına yanıt
    deneme amaçlı karanlık odada ekran parlaklığını full, duvar kağıdını siyah renk yapıp, gece ışığını kapattım. ışık sızması çok az var bende. zaten karanlık odada full ekran parlaklığını kullanmak gözleri bozar. hele ki beyaz bir sayfa açtım, sanki led beyaz lamba gibi parladı, çok bakamadım. garanti tarihine pek takılmayın hocam. muhtemelen satıcıya gelen tarihi baz almış olmalılar. sonuçta satıcı da alıp satıyor, satıcıya da fatura kesiyorlar. ben böyle düşünüyorum.
  • karakabus_ K kullanıcısına yanıt
    dediğin doğru zaten akşamları film izlerken kısıyorum öbür türlü gözlerimi yoruyor hatta bende birde asus laptop var led ekran en kısıkta bile gözlerimi acıtıyor ama bunun en kısık hali hiç rahatsız etmiyor.
    fatura konusunda haklı olabilirsin.onu iyice araştırmam gerek gidip satıcıyla da konuşurum gerekirse gerçi iade cihaz demeyecektir. :)
    aldığım fiyatta piyasa için gayet uygun bence bu fiyatlarda böyle özellikler diğer markalarda yok ekranı fhd olsa ekran kartı amd r5 430 oluyor mesela yada i5 6200u oluyor vs.
    iade konusunda kafamda karışık açıkçası
    geriye tek sıkıntı F7 ve F8 tuşları kalıyor.
  • albaycortez kullanıcısına yanıt
    Merhaba albaycortez,

    Konu ile ilgili sizinle görüşmek ve yardımcı olmak isteriz. İrtibat bilginizi, PM olarak iletmeniz halinde ilgili ekibimiz en kısa sürede sizinle iletişime geçecektir.

    n11.com
  • Selamlar öncelikle. Geçen gün tesadüfen bu konuya denk geldim, son birkaç gündür yazılan çoğu şeyi okumaya çalışıyorum. Biraz da heveslendim açıkçası, benim de yazasım geldi.

    Yaklaşık 6 aydır Idepad 510 80SV00H0TX modelini kullanıyorum. Kaby Lake i5 işlemcili seriden. Ürünü Vatan Bilgisayar'dan 2650 TL karşılığında satın almıştım. Windows 10 Home önyüklü olarak geldi. Cihazı açar açmaz yaptığım ilk şey bir çoğu işe yaramayan, gereksiz yere sistemi yoran bloatware da denen üretici firma tarafından önyüklü olarak gelen utility programlarını teker teker kaldırmak oldu. Yazımın devamında da söz edeceğim SSD eksikliği zaten i5 7200u + 8 GB DDR4 gibi orta segment sayılabilecek bir konfigürasyonda bile Windows 10 deneyimini ciddi şekilde etkiliyorken bir de bu bloatware programlar cihazı kullanılmaz hale getirebilirdi, daha önce benzer sorunları yaşamıştım.

    Panelin sağ alt ve üst köşelerinde, konu altında paylaşılmış fotoğraflarda olduğu kadar olmasa da sadece açılış ekranında belli olan ışık sızmasını ben de aldığım gün fark etmiştim. Ancak günlük kullanımda (Film izlemek vs. buna dahil) hiçbir şekilde fark etmediğim için servise başvurmayı düşünmedim. Yine aynı şekilde ekranın çerçevelerinde hafif açıklık var, ancak bunun bir üretim hatasından ziyade malzeme kalitesiyle ters orantılı şekilde oluşan bir şey olduğunu düşünüyorum, zira çerçeveler bildiğimiz ince plastik. Bir önceki dizüstü bilgisayarım Toshiba A300D'de de aynı şey vardı, 8 yıl boyunca ilk gününden beri aynı şekilde kullanmıştım, sorun yaşatmadı. Bunların haricinde cihazın genel ekran kalitesinin başarılı olduğunu düşünüyorum ben. Kesinlikle gözü yoran bir ekran yok karşımda, bir de ek olarak f.lux kurdum, sorunsuz kullanıyorum. Kaldı ki bilgisayarı alırken yanına koyduğum alternatiflerin (MSI CX62 ve Asus K556UQ) ikisinin de ekranları 768p idi, bu fiyat seviyesinde, bu donanımın denginde 1080p paneli olan bilgisayar pek fazla yok. Bu yüzden ekran konusuna fazla takılmak gerektiğini düşünmüyorum.

    Buna ek olarak, cihazın genel tasarımı güzel, malzeme kalitesi ortalamanın üzerinde sayılabilir. Metal olan tek kısım klavyeyi de tutan üst panel. Zaten gün içinde temas ettiğiniz tek bölge burası olduğu için gayet premium bir his veriyor. Bahsettiğim diğer iki seçeneğin de kasaları tamamen plastik idi, bu anlamda cihaz rakiplerinden öne çıkıyor bence. Çoğu fiyat/performans ürününde karşılaşıldığı gibi klavyeyi kullanırken asla esneme olmuyor. Tuşların hissi güzel, alt ışığının bulunması da harika bir detay, özellikle karanlıkta hayat kurtarıyor. Son olarak, kasanın sağ üstünde yazan "audio by Harman" ibaresi insanı direkt kendine çekiyor, ancak cihazı kullandıkça fark ettim ki ya Harman fazla özenmeden tasarlamış bu hoparlörleri, ya da Harman markasının eski kalitesi kalmamış. 8 yıllık Toshiba'mın da hoparlörleri Harman idi, 2+1 ses sistemlerine kafa tutacak cinsten bir performansı vardı, bayılıyordum. Bunda da aynı performansı görememek beni biraz hayal kırıklığına uğrattı. Ama yanlış anlaşılma olmasın, cihazın ses kalitesi genel anlamıyla güzel, yeterli bir seviyede. Sadece üzerinde Harman yazısını görünce insan beklentilere giriyor ve ne yazık ki o beklentiyi karşılayamıyor.

    Bilgisayar özellikle açıldıktan sonraki ilk 5-10 dakika boyunca yavaş, hantal. Bunu çok üzülerek söylüyorum, çünkü hayal kırıklığı yaşamıştım kullanmaya başladığımda. 2004 yılında topladığım Core 2 Duo E4500 + 2 GB DDR2 konfigürasyonlu masaüstü bilgisayarıma SSD takmıştım geçtiğimiz yaz, cihazın şuanki halinden yaklaşık 2 kat daha hızlı çalışıyor günlük kullanımda. Bazen sağ tıkta bile beklettiği oluyor, ödediğim fiyatı da düşündüğümde üzülmüyorum değil. En azından 5400 yerine 7200 RPM bir disk olsaydı içinde (Belirtmeden geçemeyeceğim, MSI CX62 1 TB 7200 RPM disk ile geliyor) böyle sorunlar yaşatmazdı. Kısacası cihazın kırmızı alarm veren tek eksiği SSD. Bu tarz, ara ara kendini hissettiren yavaşlıklar haricinde cihazın genel performansından mutluyum. Photoshop, Lightroom, After Effects ve Sony Vegas kullanıyorum gün içinde aktif olarak. Vegas'ta 1080p 60 FPS video düzenleyip render da aldım, Lightroom'da RAW formatında fotoğraf işleyip Photoshop'ta büyük boylarda afiş de hazırladım, SSD eksikliğinden kaynaklı bekleme süreleri hariç hiçbir yavaşlama, kasma, donma problemi yaşamadım. Yalnızca işlemcinin MSI CX62'deki gibi, HQ serisi bir işlemci olmasını isterdim. U serisi işlemciler bildiğiniz gibi çift çekirdekli ve i5 beklenildiği gibi bir i5 performansı veremiyor ne yazık ki. Bazen tercihimi CX62'den yana kullanmadığım için pişman oluyorum.

    Oyun performansı da tıpkı cihazın genel performansı gibi ortalama seviyede. İyi bir oyuncuysanız, bilgisayarı kullanma amacınız çoğunlukla bu yöndeyse asla ve asla tatmin olmazsınız. Ben ağır oyuncu değilim, CS:GO ve FIFA ağırlıklı olmak üzere çeşitli oyunlar oynuyorum ancak birçok oyunda çözünürlüğü 720p'ye almam gerekti akıcı bir oynanış için. Grafik ayarlarına, oynama süresine bağlı olarak da cihaz ısınıyor. Şimdiye kadar yaşadığım en büyük ısınma GTA V'te oldu. 768p, medium ayarlarda minimum 35 FPS alarak akıcı bir şekilde oyunu oynayıp bitirdim, hiçbir zaman da elimi yakacak, hatta rahatsızlık verecek kadar bir ısınma söz konusu olmadı. Cihazın kasası ince, oynanan oyun da iyi grafikli bir oyun olduğunda haliyle bir miktar ısınıyor, ama üst kasa alüminyum olduğu için ısıyı daha çok yayıyor, haliyle fazla ısınıyormuş hissine kapılıyorsunuz. Piyasadaki birçok dizüstü bilgisayardan daha fazla ısınmıyor bence. Oyun haricinde cihazın ısınmasını sağlamanız için de yapabileceğiniz hiçbir şey yok, ısınmıyor.

    Isınma konusuna değinmişken, fandan da bahsetmek istiyorum. Ürünü mağazada incelerken fan çıkışının menteşenin hemen önünde olduğunu görünce çok hoşuma gitmişti, aslında ince, hafif ve şık kasasının yanına ek olarak bu modeli tercih etmemin sebeplerinden biri bu fan tasarımı. 6 aylık kullanım sürem boyunca tam da beklediğim gibi çalıştı, oyun oynarken elimi fan çıkışına koyduğumda bile rahatsız edecek bir sıcak hava hissetmedim. Sağda veya solda bulunmasından çok çok daha doğru bir seçim olmuş, kasaya da hiçbir şekilde zararı yok. Ancak söylenildiği gibi, fanlar sürekli çalışıyor. Özellikle gece, sessiz bir ortamda kullanıyorsanız oldukça düşük bir seviyede bile olsa fan sesi duyuyorsunuz. Ama ben haftada en az 4 gün bilgisayarı dışarıda kullanıyorum, kulağımı fana dayamadığım sürece oyun oynarken bile sesini duymuyorum.

    Son olarak pil performansına değinmek gerekirse, ben çoğunlukla şarja takılı kullanıyorum tam performans alabilmek için ancak ortalama 3-4 saatlik bir kullanım veriyor dengeli güç seçeneğinde.


    Toparlamak gerekirse, cihaz ödenen paranın hakkını veriyor ve bence rakiplerinden daha başarılı. Tasarımdan performansa kadar bütün özellikleri bence bulunduğu segment gibi "ortalama". Bazı konularda hayal kırıklığı yaşatsa da bazı konularda da beklentilerden fazlasını veriyor. Ancak SSD takviyesi yapmadan asla ve asla tam performans vermesini beklemeyin. Tam olarak burada da benim sorum ortaya çıkıyor:

    Cihazıma SSD takviyesi yapmak istiyorum. Ya HDD'yi çıkartıp harici yapacağım, ya da CD sürücüsünü iptal edeceğim ancak garanti durumu tam bir muamma. Garanti dışı kalmasını istemiyorum, bu yüzden eğer garantiyi bozuyorsa 2018 sonunu bekleyeceğim. Ama cihazın altında, açıldığında garanti dışı kalacağına dair herhangi bir etiket yok ve kolay upgrade edebilmek için RAM ve HDD yuvaları için birer vidalı kapaklar yapmışlar, nedense bu yüzden garanti dışı kalmayacağını düşünüyorum ancak kullanım kılavuzunda da CRU (Customer replaceable unit) olarak yalnızca CD sürücüsü belirtilmiş. Kafam çok karışık anlaşılacağı üzere. Kesin bir şekilde bu sorunun cevabını bilenlerden cevaplarını bekliyorum.




  • Atakan D. kullanıcısına yanıt
    öncelikle yazı için teşekkür ederim hocam oldukça açıklayıcı olmuş. audio by harman yazısının donanım olarak değil de yazılımsal olarak koyulduğunu düşünüyorum. yani donanımsal olarak gerçek harman hoparlör yok. yazılımsal destek vermiş olabilir harman firması. (yanılıyor da olabilirim.)

    MSI CX62 deki i5 işlemci lenovodaki i5 işlemciden %30 daha performanslı. hdd 5400 rpm'de olsa 7200 rpm'de olsa benim için bir farkı yok. ama SSD başka. mutlaka SSD alın kullanın farkı göreceksiniz.

    bizzat müşteri hizmetlerine sordum. dvd sürücüsüne yapılan müdahale garantiyi bozar dedi. RAM yükseltmek ve HDD yerine SSD takmak garantiyi bozmaz dediler.
  • karakabus_ K kullanıcısına yanıt
    Çok teşekkür ederim yanıt için.

    Ben Harman hoparlör konusunu direkt donanımsal olarak düşünmüştüm, bu açıdan bakmamıştım. Daha mantıklı geldi bana.

    Disk konusunda 5400 ile 7200 arasında dağlar kadar fark olmasa da en azından 5400 gibi yerlerde sürünmüyor, o açıdan demiştim. Yoksa SSD her şekilde şart tabii ki. Peki bir sorum daha olacak, HDD yerine SSD takarken orijinal Windows'u da olduğu gibi taşımak gerekiyor mu, yoksa yazılımı bozmak garantide sorun çıkarır mı? Gerçi Orijinal Windows'u olduğu gibi SSD'ye aktarmak mümkün mü ondan da emin değilim, sadece YouTube'da birkaç rehber görmüştüm SSD'ye veri transferi konusunda.
  • Atakan D. kullanıcısına yanıt
    windows yazılımı garantide sorun çıkarmaz hocam.

    windowsu taşımak için bir ssd ve hdd kutusu lazım hocam. EZ Gig IV Cloning Software with Data Select for Windows adlı programı aşağıdan indirin. alacağınız SSD'yi ve yine alacağınız HDD kutusuna takın bilgisayara bağlayın. sonra o dediğim programla windows'un tamamını olduğu gibi taşıyabilirsiniz. bu işlemi hiç denemedim, ihtiyacım olmadı çünkü. ama internette videoları var.

    programı buradan indirebilirsiniz. --->https://www.apricorn.com/upgrades/ezgig (24.34 MB)

    HDD kutusunu da buradan alabilirsiniz. --->http://urun.n11.com/dvd-ve-hdd-kasalari/tasinabilir-harddisk-kutusu-hdd-yedekleme-unitesi-laptop-25-ssd-P172458946

    laptoptan çıkan HDD' ide aldığınız HDD kutusuna takarak taşınabilir HDD olarak kullanabilirsiniz. (benim yaptığım gibi.)




  • karakabus_ K kullanıcısına yanıt
    Tekrar teşekkür ederim hocam yanıt için.

    HDD kutusu mevcut elimde bir adet. SSD siparişini de az önce verdim, elime geçer geçmez deneyip aktaracağım gelişmeleri.
  • Bu cihazda hangi oyunları ve hangi grafik kalitesinde oynayabiliyorsunuz?

    Benim denediklerim;

    NFS Hot Pursuit 2010'u 1080P, Ultra (Sorun yok 60 FPS'den aşağı düşmümüyor.
    NFS Carbon 1080P Ultra (GPU kullanımı %40 olmasına rağmen +100 fps veriyor)
    CS:GO 1080P, Normal (60 FPS'den aşağı düşmüyor)
    Guild Wars 2 1080P, Medium (Kalabalığa göre değişiyor minimum 20 maksimum 70)


    Sizden de gözlemlerinizi bekliyorum :)
  • GTA V te durumu nasıl acaba ona göre yükleyecem bende medium ayarlarda 30 fps altına düşüyorsa sıkıntılı

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: önceki 2122232425
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.