Şimdi Ara

Lenovo g500 ekran kartı problemi

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
2
Cevap
0
Favori
1.290
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
Öne Çıkar
0 oy
Sayfa: 1
Giriş
  • Arkadaşlar 3 gün önce kardeşime g500 i3 olan modelinden aldık. Fakat ekran kartı ile ciddi problem yaşıyorum.
    Yardım ederseniz sevinirim daha aldığımızın ilk haftası geri iade yada garantiye göndermek istemiyoruz.
    Problem şu ; Ekran kartı sürekli sağ alt tarafta hata mesajı veriyor. Driver durduruldu tekrar çalıştırılmaya çalışıyor vb. diye.
    Amd 8750 kart var üstünde ayrıca galiba onboard intel var. Özellikle bu hata mesajını resim yada oyun açmaya çalıştığım zaman veriyor.
    Benim bildiğim normal işlemde intel çalışırken performans isteyen şeylerde amd'ye geçmesi lazım. Fakat o geçiş olmuyor yada oluyor amd hata veriyor.
    Sisteme 4-5 kere format attım kendi recoverysi ile olmadı. Hem intel hemde amd ekran kartlarını güncel driverlerını yükledim gene olmadı.
    Sistemdeki tanıtılmış bütün driverları silip direk güncel olanı yükledim olmadı. Bir türlü oyun açarken hata mesajı vermesini ve oyunu açmayı başaramadım.
    Tam diyorum resim açarken yada normal modda beklerken hata vermiyor düzeldi oyun açmaya çalışıyorum pat ekran gidip gelip driver hatası alıyorum.
    Amd catalyst ayarlarından oynadığım oyun olan TERA'yı önceliğe alıp geçiş yapması için ayar kısmından seçiyorum maximize olan ayarı gene olmuyor.

Lütfen bilen arkadaşlar bu sorunları nasıl düzelteceğimi detaylı anlaşılır anlatırsa sevinirim. İyi günler. İyi forumlar.

• herseyi bilen adam H kullanıcısına yanıt
    Merhabalar,

Ekran kartı çalışma sistemiyle ilgili ufak bir bilgilendirme yapayım;

Oynadığınız oyun OpenGL yada DirectX 9 kütüphanesi ile yazılmış bir uygulama ise Intel ekran kartı ile çalıştıracaktır, oyun DX10, DX11 yada daha üst bir kütüphane ile yazılmışsa AMD ekran kartı ile çalıştaracaktır. OpenGL yada DX9 kütüphanesi ile yazılmış uygulamalara AMD ekran kartını atayamazsınız bazı oyunların içerisinde bu ayar yer alıyor; Örneğin oyunun video ayarları içerisinde OpenGL yada DX9 seçiliyse bunu DX10 yada DX11 yapabilirsiniz.

Not : Tüm oyunlarda yer almıyor malesef.

Ekran kartı ile ilgili almış olduğunuz hataya gelecek olursak, Windows 8 olan sürümü Windows 8.1'e yükseltince bu sorunla karşılaşabilirsiniz. Eğer yazılımsal olmadığını düşünüyorsanız. Lenovo Solution Center programını indirerek; "Check up" bölümünden donanımsal test başlatabilirsiniz. Test esnasında hatayla karşılaşırsanız yada test esnasında donanım ünitesinde hata bulursa çağrı merkezini arayarak, onarım merkezine yönlendirmeniz gerekir.

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    MSI LAPTOP EKRAN SORUNU
    7 yıl önce açıldı
    Laptop Ekran Kartı Sorunu
    7 yıl önce açıldı
    HP G62 Ekran Kartı Sorunu
    12 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.