Şimdi Ara

Lenovo e15 gen 2 Ryzen 4500u İnceleme & Ana Konu (6. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
339
Cevap
9
Favori
18.120
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
8 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 45678
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Bloodin kullanıcısına yanıt
    Ram konusunda çok fazla seçenek yoktu. Uyum sorunu yaşanmadığını belirttiniz zaten o yüzden diğer fiyat olarak cazip geldi diye onu alırım.
    970 evo pahalı geldi o yüzden XPG 512GB SX8200 PRO siparişi verdim.https://www.sinerji.gen.tr/xpg-512gb-sx8200-pro-nvme-okuma-3500mb-yazma-2300mb-m2-ssd-asx8200pnp-512gt-c-p-28900

    İncelemelerde de güzel puanları vardı. Umarım sorun çıkartmaz.
    İlk başta A2000 almayı planlıyordum fakat okuduğum yorumlarda bazılarında görmeme problemi felan oluşmuş ekstradan bir sorun görünce onu erteledim.
  • ugursimsek_03 kullanıcısına yanıt
    Çift kanal olarak mı görünüyor sizde hocam ?
  • servanvetes S kullanıcısına yanıt
    Evet Cpu-z programında dual yazıyor hocam.

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • servanvetes S kullanıcısına yanıt
    8200 Pro'yu ben de biliyorum fakat 970 Evo Plus ile aralarında öyle aman aman fiyat farkı olmadığından onu katmamıştım araya :) Hayırlı olsun

    Edit: Gerçi SX8200 Pro Sinerji'de ucuzmuş, orayı görmemiştim



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Bloodin -- 30 Ağustos 2020; 0:52:21 >
  • Bloodin kullanıcısına yanıt
    ugursimsek_03 kullanıcısına yanıt
    @ugursimsek_03 teşekkürler hocam. Tek kanalla aralarında fark oluştu mu yada hissettiniz mi ?

    @Bloodin Aynen en ucuzu sinerji de gördüm. İlk defa sinerji den alışveriş yapıyorum umarım sorun olmaz. 8200 Pro'yu önerir misiniz hocam ?
  • servanvetes S kullanıcısına yanıt
    Farkı bilemeyeceğim hocam çünkü bilgisayara ram ekledikten sonra Windows kurulumu yaptım. Oyun da oynadığım yok zaten bilgisayarda.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ugursimsek_03 -- 30 Ağustos 2020; 0:58:32 >
    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • ugursimsek_03 kullanıcısına yanıt
    En baştan işi garantiye almışsınız. Umarım herhangi bir sorun oluşmamıştır sizde. Özellikle ekran sorunu ile ilgili.
  • servanvetes S kullanıcısına yanıt
    Evet 8200'ü öneririm, çok güzel SSD'dir. Sinerji Türkiye'nin en eski bilgisayar distribütörlerinden biridir. Sorun yaşamazsınız. Çift kanal farkı günlük kullanımda asla görülmez, sadece dahili ekran kartının oyun performansını etkiler.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Bloodin -- 30 Ağustos 2020; 18:47:19 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bloodin kullanıcısına yanıt
    hsyn_38 kullanıcısına yanıt
    Teşekkürler hocam , Çift kanal farkı amd'lerde daha fazla belli ediyor bence.

    Benim sormak istediğim birşey var.
    Bilgisayarı şarja taktığımda fazlaca ısınıyor. Normalde fanların çalışmadığı durumda şarjdayken fanlar çalışmaya başlıyor.
    Bu durum bir tek bende mi var yoksa herkeste olan normal bir durum mu diye merak ediyorum.
  • servanvetes S kullanıcısına yanıt
    Sıkıntı yok hocam. Bende de aynı. Şarjda işlemci daha yüksek performanslı çalışıyor.

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • servanvetes S kullanıcısına yanıt
    Hocam hatirladigim kadariyla bende şarjdayken fanlar çalışmıyordu. Şarjdayken en yüksek performans modunda mi kullaniyorsunuz pc yi ?

    Bu arada benim laptop un hoparlorunun tamiri yapilmis, bu hafta elime gececek inşaallah. O zaman bakayim şarjda fanlar calisiyor muydu diye

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • ugursimsek_03 kullanıcısına yanıt
    @ugursimsek_03
    Yüksek performanslı çalışıyor ama ısınma katsayısı daha fazla gibi. Hızlı şarj ettiğinden dolayı mı acaba. Sizde de şarjdayken kendini belli eden ısınma oluyor değil mi ?

    @hsyn_38 Şarjdayken Daha iyi performansta çalışıyor (En iyi performans değil ). Fanlar ise hocam tam performansta çalışmıyor düşük performansta çalışıyor. Fanın sesi orta derece duyuluyor.
    Biraz beklediniz ama sonunda gelecek. Sadece hoparlör sorunu diye mi gönderdiniz ?
  • servanvetes S kullanıcısına yanıt
    Sanki ben hic fan sesi hatirlamiyorum bu bilgisayarda oyun haric. Gelince bakayim inşaallah hocam.

    Evet sadece hoparlorden dolayi gondermistim

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • hsyn_38 kullanıcısına yanıt
    Tamamdır hocam teşekkürler. Sonrasında ram ekleme durumuna bakabilirsin .
  • servanvetes S kullanıcısına yanıt
    Rica ederim. Yakın zamana kadar ram ekleme planım yok çünkü ağır işler yapmayacağım şu aralar. Ama eklersem yazarım buraya inşaallah

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Arkadaşlar notebookcheck üzerinde Thinkpad E14 Ryzen 5 4500u 'lu modelin incelemesi gelmiş.
    https://www.notebookcheck.net/Lenovo-ThinkPad-E14-Gen-2-laptop-review-Affordable-and-fast-thanks-to-AMD-Renoir.490256.0.html
  • quote:

    Orijinalden alıntı: servanvetes

    Arkadaşlar notebookcheck üzerinde Thinkpad E14 Ryzen 5 4500u 'lu modelin incelemesi gelmiş.
    https://www.notebookcheck.net/Lenovo-ThinkPad-E14-Gen-2-laptop-review-Affordable-and-fast-thanks-to-AMD-Renoir.490256.0.html
    İncelemeyi kendi fikirlerimizi de katarak özet geçelim, gerçi özetten baya uzun olacak :)

    Öncelikle cihazdan fiyat-performans şampiyonu diye bahsedilmiş.

    E14 Gen 2, Intel'li kardeşi E14'ün aynısı değilmiş, yeniden bir dizayn operasyonu geçirerek Intel'li modele göre öncelikle daha ince çerçeveli hale gelmiş. Üst kapak ve ilginç şekilde kasanın altı metal, yani cihazı kapattığınızda dış etkenlere açık her tarafı metal. İnce ekran çerçevesi ve avuç içinin geldiği alan ise plastik fakat çok kaliteli imiş. Kesinlikle premium bir kasa olmuş ama abisi E15 gibi metal olan alanlar parmak izini baya tutuyormuş. E15'in kasa altı metal değildi sadece kapak metaldi. Bu arada Intel'li kardeş E14'te tamamen plastik versiyonlar da var. Kasa ile ilgili son not da kapak tek elle açılabiliyormuş :)

    Boyut olarak E495'teki devasa ekran altı çerçevesinden kurtulununca özellikle genişlik oldukça düşürülmüş durumda. E495 242 mm, E14 (Intel) 232 mm, E14 Gen 2 ise sadece 220 mm. Bu da E14 Gen 2'yi neredeyse X1 Carbon gibi ultra premium dizüstüler kadar kompakt hale getiriyor. Ayrıca uzunluk (324 mm) ve kalınlık da (17.9 mm) E495'e göre bir tık düşürülmüş durumda. Ağırlık ise E495'e göre 1.8 kg'dan 1.6 kg'a düşmüş.

    Bağlantı noktaları konusunda sınıfta kalan E14 Gen 2'de sadece bir tane Type-C girişi bulunuyor. Onda da Thunderbolt özelliği yok ve cihaz oradan şarj edildiği için fişe takıldığında kullanılamıyor. Sadece 2 tane USB Type-A var ve bunların da bir tanesi 2.0. Micro SD kart slotu kaldırılmış. HDMI'da 2.0 özelliği yok, 1.4b destekli. Allahtan Ethernet girişini bize bağışlamışlar saolsunlar :D

    Wifi performansında ise Intel AX200 ile tam bir şampiyon, pek bir şey söylemeye gerek yok. Thinkpad T serisi ile birebir aynı, E495'in 600 küsür mbps ile veri alıp verdiği yerden 1400 mbps civarını görüyor. Aslında AX201 ile kağıt üzerinde daha üstün wifi modülüne sahip olan E14'ü bile geçiyor.

    İncelenen modelde parmak izi okuyucu ve IR kamera var fakat Türkiye'ye hangi özellikler gelir bilmiyorum.

    Bilgisayarın içi açıldığında ise cihaz küçülmüş olmasına rağmen ne soğutma sisteminde, ne de genişleme slotlarında E15'ten hiçbir farkı olmadığı göze çarpıyor. Çift bakır borulu, geniş fanlı soğutma, 2 tane M.2 SSD slotu, gömülü ram'e eşlik eden 16 gb 3200 mhz destekli bir ram slotu (maksimum 24 gb ram) ve 43 wh batarya. Küçük ekran ile bu batarya daha uzun gidecektir ama incelemenin ilerisinde göreceğiz :) Yalnız kasanın altını sökmenin çok zor olduğunu belirtmişler.

    Lenovo e15 gen 2 Ryzen 4500u İnceleme & Ana Konu

    Klavyeye gelince, klasik Thinkpad klavyesi, her zaman olduğu gibi müthiş ve E495'deki gibi ışıksız değil. Artık çift kademeli ışıklandırma var. Trackpad ve TrackPoint de her zamanki gibi müthiş.

    Ekran her zamanki gibi E serisinin, daha üst Thinkpad'lere göre zayıf yönlerinden biri olarak kalmaya devam ediyor. Thinkpad T serisi 400 nit ve %100 sRGB iken çok daha ucuz E14 Gen 2'de 280 nit ve %60 sRGB bir ekran var, E15 Gen 2 ile aynı.

    E14'de dahili ram yok tek ram slotu varken E14 Gen 2'de dahili ram ve bir tane de ek slot bulunmakta. Böylece E14'ün aksine çift kanal ram kullanılabiliyor.

    İşlemci konusunda abisi E15 gibi batarya modunda dahi asla kısıtlamaya gitmiyor ve her daim tam performansta kullanabiliyor. R5 4500U ile PCMark testinde neredeyse her işlemde kardeşi E14'teki i5-10210U'dan daha yüksek performans veriyor.

    Ekran kartı konusunda E14'ün cılız dahili ekran kartına toz yutturmakta hiç zorlanmıyor. 4500U'nun tüm yeteneklerini tamamen sergiliyor. Düşük ayarlarda da olsa oyunları akıcı çalıştırıyor. Fakat zaten 14 inçlik iş cihazı alacak birinin oyun düşüneceğini pek sanmıyorum. Belki benim gibi eski toprak oyuncudur. Onlar da yeni oyunlardan pek haz etmez zaten (Yaşasın EUIV, Patrician III, Civ II, Diablo II :D ).

    Fanları sessiz çalışan cihazın yük altında ısındığını belirtmek gerek, yüzey sıcaklığı 40 dereceleri rahatça geçebiliyor. Fakat günlük kullanımda da rakiplerinden daha serin

    Boşta:
    Lenovo e15 gen 2 Ryzen 4500u İnceleme & Ana Konu.


    Yük altında:
    Lenovo e15 gen 2 Ryzen 4500u İnceleme & Ana Konu

    Harman tarafından yapılan hoparlörler küçük bir cihaza göre güçlü ses veriyor ve hatta hafif bir bas bile içeriyor. Olumlu yorumlar almış. Tahminimce E15 Gen 2 ile birebir aynısı. Notebookcheck'te E15 Gen 2 detaylı inceleme olmadığından karşılaştırma fırsatım da olmadı.

    E14 Gen 2, tıpkı T serisi gibi, E495 ve E14 ile farklı markalardaki rakiplerine göre bir tık daha fazla enerji harcıyor. Fakat şarjı da berbat değil, 545 dakika internette gezebiliyor, 500 dakika video izleyebiliyor. Berbat olduğu tek konu tam yük. Tam yükte rakiplerinin hepsinden çok daha güçlü işlem yapabiliyor olsa da bu durum rakiplerinde 100 dakika civarı olan şarj ömrünü E14 Gen 2'de 55 dakikaya indiriyor.

    Sonuç olarak E14 Gen 2, E (ekonomi) sınıfı olmasından dolayı ekranı ve giriş çıkış portlarının yetersizliği gibi bazı zayıflıkları olsa da kasa sağlamlığı ve performansı ile sınıfının (ucuz 14 inç ultrabook tarzı cihazların) lideri olmayı başarıyor. Zayıflık dediğimiz alanlarda da aslında aynı fiyat bandındaki rakiplerinden geride değil. Ortalama olarak onlar ile aynı ekran kalitesini ve portları sunuyor. Hatta rakiplerinin çoğunda Type-C portunda DisplayPort ve Power Delivery özelliği bulunmuyor da diyebiliriz fakat keşke fişe takılı iken orayı işgal etmeseydi.
  • Bloodin kullanıcısına yanıt
    İki depolama biriminin olması ve ikisinin de PCIe 3x4 desteklemesi güzel birşey. Toplamda max 1,5 TB depolama seçeneği sunuyor. Çift kanal ram desteği , e495'in içindeki dahili GPU dan daha iyi sonuç veren grafik kartının olması , dış yüzeylerdeki sağlamlık ve bunlara ek olarak ryzen 4000 serisi CPU ile gelmesi avantajlar arasına girmesini sağlıyor.

    İş ortamı için güzel bir seçenek bence.

    E15 gen2'nin Ryzen 7 4700u'lu versiyonun incelemesi olacak onu da bekliyoruz.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi servanvetes -- 31 Ağustos 2020; 21:38:54 >
  • Bloodin kullanıcısına yanıt
    E15’in alt kasası neden metal değil acaba? Metal olsa daha iyi olmaz mıydı?

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • mratkpnar M kullanıcısına yanıt
    Bu biraz tercih meselesi, genellikle daha hafif olması veya daha ucuza piyasaya sürebilmek amacıyla orta-üst denilebilecek cihazlarda dahi metal yerine kaliteli plastik kullanımı tercih edilebiliyor. Ayrıca plastik dayanımı ve verdiği his cidden müthiş de olabiliyor. Örneğin eski plastik Thinkpad T modelleri bugünkü çoğu metal kasalı bilgisayardan çok daha dayanıklıdır. Gerçi T serilerinin dışı plastik olsa da içlerinde çelik kasa sistemi var orası ayrı mesele Ama benim kastettiğim plastik dış kasaları da çok sağlam. Aynı şekilde Thinkpad E15, Thinkbook 15 veya Acer A515-55G gibi orta seviye cihazların kasalarının plastik olan bölümleri de sağlam bir hissiyat veriyor.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Bloodin -- 1 Eylül 2020; 16:30:51 >
  • 
Sayfa: önceki 45678
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.