Şimdi Ara

Lenovo e15 gen 2 Ryzen 4500u İnceleme & Ana Konu (11. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
339
Cevap
9
Favori
18.154
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
8 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 910111213
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Halil9847 H kullanıcısına yanıt

    Demek halen model kodunu düzeltmediler. Ben de o satıcıdan alacaktım son anda vazgeçtim, gönderecekleri IPS panel kalmamış olup yeni gelen de klavye aydınlatma olduğu söylemişlerdi. Bana gelecek ürünün kodu attılar sonra göndermeden iptal etmiştim TN görünce. IPS olan paneller satılmakta ancak çoğunda klavye aydınlatma yok maalesef.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi SunSets -- 11 Temmuz 2021; 23:0:10 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Lenovo e15 gen 2 Ryzen 4500u İnceleme & Ana Konu

    Arkadaşlar ben yandım sizde yanmayın allahtan evde çok iyi bir monitörüm var çünkü tn panel çöp.Görüş açıları çok kısıtlı beyaz tonları çok zayıf.Üstteki monitör profesyonel 3bin küsur lira tabikide o kadar beklentimiz yok ama bu kadar kötü de beklemiyordum.(parlaklık notebookta sonda monitörde %80)(monitör dell u2421E 350 nit gelen hurda panel 220 nit tn panel.)

    Firmayı sıkıştırmam sonucu hatalarını kabul ettiler kutuyu açmadan arayıp sormuştum ips panel denmişti.İade kabül ettiler.Detayları görüşüyoruz.


    Hergün bilgisayar almıyoruz ciddi paralar ayırıyor araştırma yapıyoruz.Farklı model numarası yazıp.Telefonla arayıp soruncada özellik var var demek.Çok ciddi bir ihmal.Aldığım şirket VOBİTEKNOLOJİ.Şimdi kargolama en az 1 hafta ve lisansladığım oem windows kaybım.Ama bu ekran kabul edilecek gibi değil.

    Lenovo e15 gen 2 Ryzen 4500u İnceleme & Ana Konu

    Başlat çubuğuna dikkat ederseniz siyahlar siyah değil simgeler çok belirsiz çok vasat bir ekran.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Halil9847 -- 12 Temmuz 2021; 15:44:51 >




  • Bende 20T8001STX modeli var.


    Ekran parlaklığından ben de çok memnun değilim. Fakat bendeki panel kesinlikle sizdeki gibi değil. Renkler ve dağılımları gayet düzgün.


    Ben olsam kesinlikle tüketici hakem heyetine başvururdum. Sonuçta bu cihazların tek arayüzü ekran. En önemli kısmı ekran diyebiliriz.

  • Halil9847 H kullanıcısına yanıt

    Kutudaki kodu okusaydiniz baştan daha güzel olurdu. Aynı cihazı bizde aldık kutu kontrol ettik doğrulanınca açmıştım. Kutusu açılmış bahanesi satıcıların değil disbiratör garantiler Lenovo Türkiye kutusu açılınca fatura başlıyormuş gibi sıkıştırmışlar yapıp satıcılar da ikinci el outlet olarak satıyorlarmış. Hatta yurtdışından getirip ucuza içine cihaz koyup öyle iade edende varmiş bu şekilde yöntemler yaptıkları için satıcılar da mağdur oluyor helâli ile iş yapanlar


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Hocam cihazın üretim tarihi şaşılacak kadar yeni psref te bulamadım ancak lenovo sitesinde varmış ordada içindeki tüm parçaların 5. Syfa listesi var.Dürüst olalım hiçbir tüketici bu kadar zor şeyler yapmak zorunda değil.Ayrıca açmadan satıcıyı aradım ips panel dedi olayın en kötü tarafı bu .Sonra Windows lisansladım denedim ve gerçek ortaya çıktı neyse ki 2 3 görüşme sonunda iade kabul ettiler kargoladım.Bugün ellerine ulaşır.Tekrardan thinpad alır mıyım kararsızım.Kendine has özelliklerinden mazisinden görünümden seviyoruz bu seriyi ama Lenovo bu seriyi biraz ihmal ediyor gibi üst sınıfa yakışmayacak çokça şeyle karşılaşılıyor.Trackpoint te hareket ettirdik sonra bir süre 5 sn kadar yukarı kayıyordu bırakmama rağmen (arasıra) .


    Not: model numarası hala değiştirilmedi alacak arkadaşlar arayıp sorun derim.Şuan piyasada hem ips hemde aydınlatmalı klavye yok gibi.Tn panel almayın asla.


    Güncelleme : Vobiteknoloji teknik destek bölümünden B...n hanım yardımı ile sorunum karşılıklı uzlaşma ile çözülmüştür.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Halil9847 -- 13 Temmuz 2021; 18:3:32 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • Merhaba,


    Bende ryzen 7 4700u var.



    Aşağıdaki rami önerir misiniz acaba? Uyar mı, alternatif önerebilir misiniz ya da?

  • jvcjvc kullanıcısına yanıt

    Aynı rami kullanıyorum. 4500u işlemcili modelde sıkıntısız kullanıyorum.

  • hsyn_38 kullanıcısına yanıt

    Yanınıza beni de ekleyin hocam:) Hoparlör cızırtı sesi söylediğiniz videolarda ve böyle sanki bass fullersin ya arabada sonra cızırtı yapar onu kaldırmıyorsa hoparlör öyle oluyor. Bazı müziklerde dinlerken veya sesleri dinlerken cızırtı sesi hissetmiyorsun ancak öyle vırrr yapan burr yapan seslerde tizz seslerde de bende de duyuluyor. Kısaca her sesler de olmuyor ama bazı seslere göre iki hoparlörden de cızırtı çatlaması oluyor.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi SunSets -- 17 Temmuz 2021; 16:18:33 >
  • Merhabalar,


    windows ısrarla güncel grafik kartı sürücüsündense eski sürücüyü yüklüyor.


    Amdnin uygulamasıyla güncel sürümü yüklüyorum, ardından windows gelip eski sürücüyü yüklüyor ve radeon uygulamasını da çalışmaz hale getiriyor.


    Ben windowsun otomatik sürücü yükleme özelliğinin de gitmesini istemiyorum fakat grafik kartı sürücülerine de müdahale etmesini istemiyorum.


    Böyle bir sorunla karşılaşan oldu mu acaba ve ne yaptınız çok merak ediyorum.

  • jvcjvc kullanıcısına yanıt

    Aygût yöneticisi - ekran kartı bölümünden önceki sürücüye dön derseniz cihaz o donanım için otomatik sürücü güncellemeyi isteğe bağlı hale getiriyor. En azından benim ses sürücüsünde deneyimim böyle olmuştu


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • jvcjvc kullanıcısına yanıt

    wushowhide yazılımı ile kolay engellersin. High butonunda AMD ile ilgili olanları seçip ileri deyip engelleyebilirsiniz. DDU indirip nette bununla ilgili rehber var temiz kaldırıp AMD güncel sürücülerini kurabilirsiniz.


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • ram konusunda hala kafam karışık. Ram fiyatları uçmuş bir halde.


    Lenovo e15 gen 2 Ryzen 4500u İnceleme & Ana Konutrendyol.com
    Kingston 8gb D4 Sodımm 3200mhz Cl22 Kvr32s22s8/8 Fiyatı, Yorumları - TRENDYOL
    https://www.trendyol.com/kingston/8gb-d4-sodimm-3200mhz-cl22-kvr32s22s8-8-p-47984963

    acaba bu ram nasıldır? sonuçta overclock yapılmayacak bir şey yapılmayacak o kadar üst seri ramlere gerek var mı gerçekten?

  • jvcjvc kullanıcısına yanıt

    Hayır üst seri ram'lere gerek yok. Linkteki ram muhteşem şekilde işinizi görecektir :)

  • Bloodin kullanıcısına yanıt

    Teşekkür ederim. 488 liraya buldum o rami, zaten bu cihazın gömülü rami cas 22, e anladığım kadarı ile ram soketi yerinin kapağı yalıtım özelliğine de sahip, her türlü o ramler güzel soğur.


    Hoş standart kullanımda hiç arıza veren ömrünü dolduran bir ram de görmedim ben, sorunsuzuna denk gelindiği takdirde ramler en dayanıklı donanımlardan biri olabilir.


    İlk fırsatta alacağım :)

  • Hepsi burada şu laptop konudaki laptop mu almaya değer mi ips ekran var mı ?

    https://www.hepsiburada.com/lenovo-thinkbook-amd-ryzen-5-4500u-8gb-256gb-freedos-156-fhd-tasinabilir-bilgisayar-20vg006xtx-p-HBV00001A3A68?magaza=Sepetist&url_src=and-product-detail

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • ozzyken kullanıcısına yanıt

    thinkbook o thinkpad değil

  • Bloodin kullanıcısına yanıt

    Merhaba,


    Ne yazık ki olmadı. Bilgisayarı alıp kenara bir güzel çarpasım geliyor.


    Bir de onayımı almadan, kafasına göre bir ara yüklüyor.


    Parçalamamak için zor duruyorum, fakat kabahat ne yazık ki bende.


    Amd'yi 2008 senesinde 47xx serisi kartları çıkardığı dönem sürücü sorunları nedeni ile terk etmiştim.


    O dönemden beri de bir gıdım ilerleyemediklerini görmek beni şaşırtmadı. Muhtemelen microsofta yeni sürücüleri bildirmediler bile.


    Bilgisayarı aldığıma aşırı pişmanım. Her açtığımda bir sürücü ile uğraşmam gerekiyor.


    2021 senesinde yaşadığım derde bak ve işim gücüm var, uğraştığım şeye bak.


    Fakat dediğim gibi kabahat ne yazık ki bende.


    Bilgisayarıma 3. parti yazılımlar yüklemeyi sevmiyorum ve uğraştığım şeye bak. Şimdi satsam maddi olarak da zarar yaşayacağım. Aşırı pişmanım.

    Lenovo e15 gen 2 Ryzen 4500u İnceleme & Ana Konu




  • SunSets kullanıcısına yanıt

    Böyle yapmama rağmen ne yazık ki devam ediyor. Israrla o güncelleme çıkıyor ben çıldıracağım artık. Yazılımda da o güncelleme çıkıyor engelle diyorum yok yani gene çıkıyor. Bela mıdır neden bulaştım ben bu bilgisayara ya. Mis gibi Intel cihaz varken çektiğim çileye bak.


    Hayır uygulamada da güncelleme gizli güncellemelerde görünüyor ama gene işimin ortasında çat diye sürücü yüklemeye başladı nedir bu ya bela mıdır allah kahretsin ben nasıl bir bilgisayara denk geldim böyle ya.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi jvcjvc -- 20 Temmuz 2021; 17:18:28 >
  • jvcjvc kullanıcısına yanıt

    DDU ile ekran kartını kaldır ve söylenen Rehbere göre altta görsel atacağım aynısı yapıp güvenli modda ekran kartını kaldır. Sürücüyü kurduktan sonra iki AMD seçeneği gelecek ve böyle yapınca sürücüleri kurmuyor. DDU İNDİR Wushowhide İNDİR


    Lenovo e15 gen 2 Ryzen 4500u İnceleme & Ana Konu


    Lenovo e15 gen 2 Ryzen 4500u İnceleme & Ana Konu



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi SunSets -- 20 Temmuz 2021; 18:24:46 >




  • jvcjvc kullanıcısına yanıt

    Hocam takılacak durum yok, niye çözülebiliyor ve bu ThinkPad özel değil elime bir sürü AMD laptop cihazlar geçti arkadaşlarım da yaşadığında 2 yöntem uyguluyorum. Ya tamamen DDU ile kaldırıp önce MC üzerinden güncelleyip üzerine AMD ekran kart güncel sürücü kuracaksın, ya da DDU ile kaldırıp direk AMD sitesindeki güncel sürücüyü kurup dediğim yazılım ile geriye kalan AMD güncellemeleri bulmasını gizleyeceksin ve format atana kadar o öyle kalıcı oluyor tabii büyük yeni Windows 10 yeni rev güncelleme gelip düzeltmezse kafasına göre. Otur aşağı, ölü piksel yok, cızırtı ses tonları yaşamıyorsun yazılımla olacak şeyler çok kolay. Keşke herkeste böyle yazılımla çözülecek hatalar olsa. Zaten Win11 gelecek belki MC AMD ile ilgili olan Bug'ı da çözecektir.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi SunSets -- 20 Temmuz 2021; 23:59:8 >
  • 
Sayfa: önceki 910111213
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.