Şimdi Ara

Lenovo dizüstülerine sessiz mod geliyor

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
3
Cevap
0
Favori
258
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj


  • Masa üstü olsun dizüstü olsun bilgisayar sistemlerinde soğutma çözümleri hep rahatsız edici sesleri nedeniyle eleştirilmiştir. Son dönemde soğutma çözümlerinin değişken fan hızları sayesinde gürültü sorununu çözdüğünü görüyoruz. Lenovo ise bunu yaygınlaştırmak istiyor.



    Lenovo Ultra Quiet Mode nedir?



    Dizüstü sektörünün satış rakamı açısından lideri durumunda olan Lenovo, dizüstü modellerine Ultra Quiet Mode adında yeni bir özellik ekliyor. Anlaşılacağı üzere mod; soğutma çözümlerini sessizleştirmeyi amaçlıyor.



    Ayrıca Bkz.UMURO Games'den yeni Osman Gazi oyunu



    Hali hazırda testleri devam eden sessiz mod, sistemin fanlarını dinamik hale getiriyor. Düşük yoğunluktaki yüklerde fanlar yavaşlayarak gürültü seviyesini düşürüyor. İşlemci gücünü arttırınca bu kez otomatik olarak sistem fanlarını hızlandırıyor.



    Lenovo'nun bu özelliği ne zaman ve hangi dizüstü bilgisayarlarına sunacağı henüz açıklanmadı. Ayrıca özelliğin günlük performansa bir etkisi olacak mı o da belli değil.



     








  • Benim MSI PS63 bilgisayarımda da varmış bu özellik. Aldıktan 3 ay kadar sonra Creator Center yazılımını kurcalarken buldum. Bir şeyler izlerken, internette takılırken falan çok iyi oluyor. Bence her dizüstü bilgisayarda fanları kapatma seçeneği olmalı artık.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Ulan Musk -- 29 Ocak 2020; 23:13:23 >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.