Şimdi Ara

Lenovo da yeni Exynos yonga seti için sıraya girdi

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
13
Cevap
0
Favori
194
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Lenovo da yeni Exynos yonga seti için sıraya girdi





    Samsung'un tarihinde ilk kez özelleştirilmiş çekirdekler ile donattığı Exynos 8890 yonga seti, şimdiden pek çok üreticinin ilgisini çekmiş gibi görünüyor. Yıl içerisinde Meizu'nun PRO 6 serisi telefonlarında yeni Exynos yonga setini kullanacağı iddialarının ardından Lenovo ile ilgili iddialar da gündemde. 




    Daha önce de gündeme geldiği gibi; Samsung, müşterilerine tedarik etmek üzere Exynos 8870 yonga setini hazırladı. Exynos 8890 ile aynı özelliklere sahip olan bu yonga setinde yine 4 adet özelleştirilmiş 64-bitlik ARM çekirdeği ve 4 adet Cortex-A53 çekirdeği yer alıyor. 




    Farklı olarak Exynos 8870 yonga seti daha düşük hızlarda çalışacak ve Mali-880 grafik biriminde de daha az çekirdek yer alacak. Böylece Exynos yonga setini kullanan diğer cihazlar Samsung cihazlarından daha düşük performansa sahip olacak. Yonga setinin GeekBench 3 skorlarında 2000 tek çekirdek skoru aldığı ve 2300 skoruna sahip Exynos 8890'dan epey geride kaldığı ifade ediliyor. 




    Kaynaklara göre Lenovo, yıl içerisinde piyasaya süreceği üst seviye akıllı telefonlarından birinde Exynos 8870 yonga setini kullanmayı planlıyor. Bunun için Samsung ile görüşmeler başlamış durumda. Lenovo geçmiş yıllarda da akıllı telefonları için Samsung'dan Exynos yonga seti tedariği yapmıştı. Bu bakımdan pek de yabancı sayılmaz. 




    Geçen yıl Exynos 7420 yonga setini Meizu PRO 5 amiral gemi modelinde görmüştük. Başarılı satış rakamlarına ulaşan modelin yer yer Galaxy S6 serisinden daha iyi bir performans sergilediği bile konuşulmuştu. İddialar doğruysa şimdiden en az 3 model Exynos 8870 yonga setini kullanacağını söyleyebiliriz ancak farklı olarak cihazlar Galaxy S7 serisinden daha düşük bir performans sergileyecek.  

     







  • Bu hızlar çok önemli değil aslında. 4 çekirdek 1,5 ghz tel kullanıyorum. Telefonda hiçbir yavaşlık yok.

  • Tabi, Qualcomm 810 ile üreticileri bu denli zor duruma düşürünce, çok doğal...

  • 820 yarı yarıya yavaş olsa güncelleme ve rom desteği için yine exynos almam.

  • +40K Antutu skoru alan cihazlar gayet akıcı ve sorunsuz çalışıyorlar, bu saatten sonra enerji verimliliği, ısınma sorunlarının rafa kalktığı, uzun pil ömrü sunan cihazlar görmek isteriz. Üst seviye cihazlar artık pil ömürleri konusunda orta seviye cihazların gerisinde kalmaya başladı. Umarım üreticiler tüketicilerin dertlerini anlarlar.
  • K4 Note'ta kullanılırsa çok iyi olur. 2K ekran, 23MP 4K kamera, 3 GB RAM, Exynos 8870, 4000 mAh pil ve stylus ile nefis olur.
  • 1.5ghz den sonrasi cok gerekli degil. Gerisi yazilima kaliyor.

  • Hızlar belli bir yere geldiler artık pile yönelik çalışmalar yapmaları lazım...

  • ah birde bu işlemci leri çoşturacak kaliteli oyunlar gelse ne olur sanki

  • İşemcileri zorlayacak oyun yok ki. Lenovo önce şu vibe x3 ü getirsin.

    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Mtk ya büyük darbe olur. Çekirdek skoru 2000 seviyesinde hızı düştüğü halde. Ki 810 bile 1100 civarı puan alıyordu. Samsung her türlü para kazanmaya devam edecek kısaca.

  • 170$ a satilan cihaza bu islemciyimi koyacaklar ?

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.