Şimdi Ara

Leica M9 Macerası ve Leica bağımlılığı.. (10. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
1.023
Cevap
12
Favori
81.015
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
2 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 89101112
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • quote:

    Orijinalden alıntı: asukrumercan

    Son zamanlarda gordugum en guzel fotolardan biri, Leica M9 forumunda gordum.


    http://www.l-camera-forum.com/leica-forum/leica-m9-forum/175728-m9-ethiopia-3-images.html

    Etiopya ile ilgili ayni kisinin cektigi diger fotolar da var.


    http://www.flickr.com/photos/wpalank/sets/72157626456273382/


     Leica M9 Macerası ve Leica bağımlılığı..




    bir arkadaşım aldı.makina cidden çok iyi. adamlar bütün fazlalıkları atmış sadece fotoğraf makinası yapmışlar.
  • Leica da bundan daha iyi özetlenemezdi.
    Ustasının elinde adamı şoka sokar, aceminin elinde ulan bu mu Leica dedirtir
  • Evet, tam olarak bu başlıktaki arkadaşlar nedeniyle bu günahı işledim:
    http://forum.donanimhaber.com/m_48431812/mpage_1/f_/key_//tm.htm#48431812
  • quote:

    Orijinalden alıntı: odéon

    Evet, tam olarak bu başlıktaki arkadaşlar nedeniyle bu günahı işledim:
    http://forum.donanimhaber.com/m_48431812/mpage_1/f_/key_//tm.htm#48431812



    Bu günahtan alacağınız zevke değer. eminim daha çok günah işleyeceksiniz, bu sadece başlangıç..
  • quote:

    Orijinalden alıntı: asukrumercan

    Bu günahtan alacağınız zevke değer. eminim daha çok günah işleyeceksiniz, bu sadece başlangıç..

    Son cümlenize katılıyorum, siz de bir günah işleyeceksiniz gibi geliyor bana.
    :-)


  • Ah ah sormayın bu aralar bir günah işleyeceğim ama karar veremedim, iki günahı birden işlemek de biraz işin dozunu kaçırtacak... bu sebeple kara kara düşünüyorum... Ben bunları alırsam bunun bir karşılığını da hanıma almam gerekir tabii... laf önemli evdeki huzur saadet budur..

     Leica M9 Macerası ve Leica bağımlılığı..
    vs
     Leica M9 Macerası ve Leica bağımlılığı..
  • quote:

    Orijinalden alıntı: asukrumercan



    Ah ah sormayın bu aralar bir günah işleyeceğim ama karar veremedim, iki günahı birden işlemek de biraz işin dozunu kaçırtacak... bu sebeple kara kara düşünüyorum... Ben bunları alırsam bunun bir karşılığını da hanıma almam gerekir tabii... laf önemli evdeki huzur saadet budur..


    Rolex'î bir türlü sevemedim, Day-Date dışında alacağımı sanmam.
    Ben olsam şöyle bir günah işlerdim:
    http://www.omegawatches.com/gents/seamaster/aqua-terra-chronometer/23110422106001
    +
    http://en.leica-camera.com/photography/m_system/lenses/2183.html
  • Böylece ikisi birden Rolex'den ucuza gelir, Omega'da kibar hoş bir saatmiş ama burada bir Arabistan faktörü var... bakalım daha tam karar veremedim...
  • http://gallery.lfi-online.de/gallery/thumbnails.php?album=lastup&cat=-8788&page=1

    inanılmaz fotoğraflar var, incelemenizi tavsiye ederim.
  • Bir solukta okudum 4 sayfayıda..Biraz geç olsada hayırlı uğurlu olsun..Bu Leica'lar hakikaten bambaşka..Günaha girmeye değer..
  • quote:

    Orijinalden alıntı: UsbÇaydanlık

    Bir solukta okudum 4 sayfayıda..Biraz geç olsada hayırlı uğurlu olsun..Bu Leica'lar hakikaten bambaşka..Günaha girmeye değer..


    Çok teşekkürler UsbÇaydalık, bu gidişle cennet hayal olacak..

    quote:

    http://gallery.lfi-online.de/gallery/thumbnails.php?album=lastup&cat=-8788&page=1

    inanılmaz fotoğraflar var, incelemenizi tavsiye ederim.


    Sayın M@rvelous verdiğiniz linkin ipad aplikasyonu da var, ben arada bakıyorum, gerçekten çok iyi fotolar, birkaç da Türk kökenli fotografçı var. Bir ara aynı proğram ile Leica dergisini de Ipad'a uyguladılar ama sonradan vazgeçtiler, neden anlamadım.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: asukrumercan



    Ah ah sormayın bu aralar bir günah işleyeceğim ama karar veremedim, iki günahı birden işlemek de biraz işin dozunu kaçırtacak... bu sebeple kara kara düşünüyorum... Ben bunları alırsam bunun bir karşılığını da hanıma almam gerekir tabii... laf önemli evdeki huzur saadet budur..

     Leica M9 Macerası ve Leica bağımlılığı..
    vs
     Leica M9 Macerası ve Leica bağımlılığı..



    Kırmızı altın Daytona seviyorsanız biraz beklemenizi şiddetle öneririm, çünkü Daytona'ya seramik bezel ilk kez bu sene uygulandı. Yaz ortası gibi Rolex bayilerine gelmeye başlar saatler. Çelik olsa bulması çok zor olur, ama altın Daytona zor bulunan bir saat değildir genelde.

    http://www.rolex.com/en#/rolex-watches/basel2011/the-new-daytona/new-cosmograph-daytona

    Uzun süredir saatlerle ilgilenen biri ve halihazırda bir Rolex sahibi olarak ise tavsiyem, kesinlikle çelik Rolex modellerine yönelmeniz yönündedir. Altın Rolex fiyatları (bence) haddinden fazla pahalı. Çelik Daytona yaklaşık üçte biri fiyatı ile sahip olması daha kolay ve ikinci elde değer kaybı çok daha az olan bir saattir. Altının çok yumuşak olması nedeniyle çeliğe nazaran çok daha kolay çizilmesi de oldukça can sıkıcı bir durum.

    Bu arada, M9 beni fotoğrafa merak sardıran makine oldu, harika bir makineniz var. Güle güle kullanın.
  • Sayın Polemik yorumlarınız çok teşekkürler.

    Link verdiğiniz saat gerçekten çok güzel, broşürünü indirmiştim ama deri kayış bana pratik gelmiyor, umarım metal kayışlı modelleri de çıkar. Altın Rolex'lerle ilgili daha önce de sizin yorumunuza benzer yorumlar okudum. Çelik modeller anladığım kadarı ile daha revaçta. Henüz tam karar veremedim, biraz daha araştırayım.

    Leica gerçekten insanı kendine çekiyor. Bir yandan digital olması, bir yandan çok klasik kullanım şekli, bir yandan da Leica olması insanda tutku yaratıyor.

    ** Bana yinede çelik Rolex pek heyecan vermiyor... , belki de kolumda 15 yıldan beri çelik Omega De ville taşıdığım içindir...
  • Rica ederim.

    Konuyu daha fazla dağıtmak istemem, ama yazmadan da edemedim. Birkaç şey daha söylemem şart.

    Öncelikle, 15 yıldır kullandığınız De Ville artık çok özel bir saat olmuş, sizi tebrik ederim. De Ville cidden çok şık bir seri, bir gün ben de bir De Ville sahibi olmayı çok isterim.

    Altın Rolex meselesi hakkında ise şöyle düşünüyorum: Rolex gerçekten çok iyi spor saatler yapıyor. Uzun ömür, güvenilirlik, hassasiyet gibi konularda bence en üst sıralarda yer alıyorlar. Çelik modellerin fiyatları ise denk fiyattaki çoğu markanın saatlerine göre makul. Rolex bu markaların çoğuna da üstünlük sağlayabiliyor. Bir Submariner, Daytona, GMT Master 2 gibi modellerle denk fiyatlı alternatiflerin Rolex'e göre genelde eksikleri oluyor.

    Ama iş 18 ayar altın Rolex'lere geldiğinde bence tam tersine dönüyor. Birkaç ay önce beyaz altın Submariner'ın Türkiye liste fiyatı 38.000 CHF civarındaydı. Bu saatin çeliğinin Türkiye liste fiyatı 9.000 CHF. Çelikte ortalama yüzde beş ila yüzde sekiz arasında indirim alırsınız ki kayda değer bir indirim değildir. Altında ise bu indirim yüzde yirmiyi bulur. Yani aynı saatin altını 30.000 CHF civarında iken çeliği 8.500 CHF civarında kalır. Alırken ciddi kaybettiğiniz gibi, satarken de altın Rolex'in değer kaybı çok daha fazla olacaktır. İşe bu açılardan bakınca altın Rolex benim gözümde çok kaybediyor.

    İşin diğer yanı var, ki bence bu çok daha önemli. 30.000 CHF ve üstü bütçenin söz konusu olması halinde, Haute Horologie denilen en tepedeki İsviçre markalarının spor saatleri de bütçeniz dahilinde demektir. Patek Philippe, Vacheron Constantin, Audemars Piguet, Breguet, Blancpain gibi markalara ulaşmak mümkünken Rolex sahibi biri olarak Rolex'i derhal ikinci plana atarım. AP 15202 Jumbo almak mümkünken Rolex almak bana göre değil açıkçası.

    Aslında, altın bir Daytona ile asla hata yapmış olmazsınız, ama o fiyat aralığında öyle saatler var ki oturup birkaç kere daha düşünmek gerekli bence. Büyük yabancı forumları takip ediyorum, buraya aktardıklarım genelde oralardan okuduklarımın bir derlemesi şeklinde. Ciddi Rolex fanatikleri var, onları ayrı tutuyorum. Ama koleksiyonunda Rolex, Patek, Breguet, AP, JLC ve Panerai olan biri de size benim söylediklerimi söyleyecektir. Ama tabi ki karar sizin.

    Saatlerle ilgili büyük bir konumuz var, arada uğrarsanız çok mutlu oluruz:http://resim.donanimhaber.com/m_20694539/mpage_360//tm.htm#48540612
  • Sayin Polemin saat linki ve diger marka onerileriniz icin tesekkurler, DH'de saat basligini bulamamistim, bundan sonra ugrarim.

    Saat icin demek ki diger markalara da bir goz atmak lazim
  • @ asukrumercan

    Bu konu her geçen gün daha da yoldan çıkarıcı oluyor. Yakında kapatmasalar bari.
    :-)
    Şaka bir yana Türkiye Saat Forumu isminde bir site var, orada güzel paylaşımlar ve tartışmalar oluyor. Bir ara uğramanızı tavsiye ederim.
    Saat konusunda benim düşüncelerim şöyle:

    Oldum olası Rolex'i sevemedim. Rolex firması güzel makineler üretiyor. Lakin bu makineleri yerleştirdiği saatlerini altına, pırlantaya bulayıp mekanizmanın güzelliğinden uzaklaşıyor. Ben Rolex'in yerine Omega'yı tercih ediyorum, Rolex'in 1960-1970 yıllarındaki yükselişini şu anda Omega yaşıyor. Eğer bir gün Rolex satın alacak olsam şu üç modelden birisini alırım:
    - Rolex DateJust 36 mm Steel: Mükemmel bir günlük saat, babamın tercihi.
    - Rolex Submariner 40 mm Stell: Spor görünümlü bir saat klasik olabilir mi? Oluyor işte.
    - Rolex Day-Date II 41 mm Platinum: Kesinlikle ucuz bir saat değil, hatta alternatifleri daha iyi. Ama gelin görün ki gerçek Rolex bu saattir.

    Saatler üçe ayrılır:
    1- Günlük (Casual) Saatler
    Bu tür saatler sürekli kullanabileceğiniz, maddi ve manevi olarak yerine koyması zor olmayan saatlerdir. Omega'nın ve Rolex'in çelik kasalı, çelik bileklikli olanları en iyi seçimdir. Dayanklılığı ve kullanım kolaylığıyla sizi üzmezler.
    Tavsiyem:
    - Omega Seamaster Aqua Terra
    - Rolex DateJust 36 mm Steel
    2- Prestige Saatler
    Bu tür saatler iş görüşmesinde ya da itibar için önem arz eden yerlerde kullanmak içindir. Sık bilinenin aksine Rolex'ler değildir; Audemars Piguet olsun, Patek Philippe olsun ve hatta Frank Müller olsun bu iş için idealdir.
    Tavsiyem:
    - Audemars Piguet Royal Oak SW H&M
    - Patek Philippe Calatrava
    3- Salon (Dining) Saatleri
    Bu tür saatler çok özel davetlerde kullanılır, deri kordonlu olmaları nedeniyle günlük olarak kullanılmazlar. Takdir edersiniz ki günlük kullanımda hangi deri olursa olsun ter emmekte ve niteliğini yitirmektedir. Patek Philippe, Vacheron Constantin ve tabii ki Breguet akla gelmekte.
    Tavsiyem:
    - Vacheron Constantin Patrimony Contemporaine
    - Breguet Classique SW
    4- Manevi Saatler
    Bu gruptaki saatlerin maddi değerinden ziyade manevi değeri vardır, çoğu zaman babadan kalmadır.
    Tavsiyem:
    Üniversiteyi kazandığımda babam bana Omega Seamaster 300M almıştı, benim için en değerli saat odur. Siz siz olun manevi değeri olan saatlerinize iyi bakın.

    Rolex Daytona'ya gelirsek bence (1) numaralı gruba ya da (2) numaralı gruba göre düşünün derim.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi odéon -- 17 Haziran 2011; 22:01:06 >
  • Sayın Odeon doğrusu olayı güzel özetlemişsiniz, zevkiniz de güzel ve üst düzeyde.

    Önerdiğiniz saatler kibar ve ağırlığı olan saatler, Doçent ünvanını aldıktan sonra Üniversiteden ayrılmasaydım, şimdi Prof olarak bahsettiğiniz saatleri çok severek takardım, zaten bazı modeller benim Omega De Ville'i andırıyor. Şu andaki sosyal statüm ise Üniversite Prof'luğundan Arabistan'da konsültan doktorluğa değişti, bu sosyal statü ile Rolex daha uygun gözülüyor. , ince zevklerden ziyade daha toplumsal, halka yönelik..

    Seramik Bezelli olan yeni Rolex Daytona çok hoş gözüküyor, çizilmeye karşı dayanıklı olması da önemli. Belki onun piyasaya çıkmasını beklerim ama deri değil de metal kayışlı modelininin çıkışını beklemek lazım, o da ne zaman olur kimbilir?

    Bir de İstanbul foto'su koyalım, keyfimiz devam etsin..

    Summicron 28mm ile

     Leica M9 Macerası ve Leica bağımlılığı..
  • @asukrumercan hocam

    Ben biraz değişik bir soru sorayım,Suudi Arabistana kendi aracınızla gidip veya oradan araç kiralayıp turist olarak dilediğiniz şekilde gezebiliyor musunuz? Tabi arabistan derken tüm yarımada diyebilirm Yemen,Umman,Bahreyn vs hepsi dahil.Çöl fotoğrafları için sanırım oldukça güzel güzel yerler.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: tenekekutu

    @asukrumercan hocam

    Ben biraz değişik bir soru sorayım,Suudi Arabistana kendi aracınızla gidip veya oradan araç kiralayıp turist olarak dilediğiniz şekilde gezebiliyor musunuz? Tabi arabistan derken tüm yarımada diyebilirm Yemen,Umman,Bahreyn vs hepsi dahil.Çöl fotoğrafları için sanırım oldukça güzel güzel yerler.



    Suudi Arabistan dışında heryere turist olarak gidebilirsiniz, Suudi Arabistan ise turist kabul etmiyor, sadece müslümansanız hac için gelebilirsiniz ve hac şehirleri dışına çıkamazsınız. Çöl fotografları için buralar iyi gerçekten ama pek fazla özgürlük olmayınca doyasıya gezip foto çekemiyorsunuz, bir de toplumlar çok ilkel seviyede, nerede ne olacağı belli olmuyor. Çöl'e çıkmak çok güvenli değil.


    Bu arada iphone'una Leica almak isteyen olursa aşağıdaki ürün fena durmuyor.

     Leica M9 Macerası ve Leica bağımlılığı..
  • @asukrumercan, hocam voigtlander'ın leica m bayonetli lenslerini denediniz mi? 0.95, 1.1 diyaframlı çok güzel lensleri var Noktonlar galba.
  • 
Sayfa: önceki 89101112
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.