Şimdi Ara

LEGO Pirates of the Caribbean PSP İncelemem

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
16
Cevap
0
Favori
2.608
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  •  LEGO Pirates of the Caribbean PSP İncelemem


    Film oyunları...Yüzlerce para kazanmak için yapılmış,dağıtıcı firmaların yapımcı firmaları oyunun tarihinin filme yetişmesi için baskı uyguladıkları,bunun yüzünden bir halt olmayan film oyunları,berbat film oyunları,"Filmi sevenler oyununu da alır" düşüncesi yüzünden filmi sevenlerin alıp elinde kalan film oyunları.İntihar sebebi film oyunları...

    LEGO Pirates of the Caribbean,yani Lego'nun Karayip Korsanları oyunu böyle bir film oyunu değil işte.Bambaşka bir oyun,gerek kırıp geçiren Lego oyununun klasikleşmiş espri kalitesi,gerek bulmacalar,gerek yine Lego oyunlarında diyalog olmadığı için karakterlerin harika mimikleri ve sesleri,gerek eğlenceli oyun yapısı,gerek çok fazla karakter olması,gerek bu karakterlerle oynayıp bitirdiğimiz bölümü oynamak (Free play),gerek bu karakterlerin dış görünüşlerinden karma oluşturup yeni bir karakter oluşturmak...LEGO Pirates of the Caribbean çok güzel bir oyun olmuş.Kesinlikle oynamalısınız.

    quote:

    Karakter demişken oyunda 70’in üzerinde karakter mevcut. Dört filmdeki bütün ana ve yan karakterler oyunda da bulunuyor. Dediğimiz gibi oyunun oyun mekaniği diğer oyunlarla aynı. Yine etraftaki eşyaları kırarak topladığınız ufak LEGO parçaları, oyun para birimini oluşturuyor ve bu parçalar ile karakterleri, ekstraları ve farklı korsan gemilerini açabiliyorsunuz.


    Oyun 4 filmi de kapsıyor.Evet 4 filmi!Son filmde dahil yani.Bu filmlerin hikayesini internetten bakarak yada filmi izliyerek oyunun hikayesini de öğrenebilirsiniz.Zaten oyun film oyunu olduğu için aynı hikayeye sahip.Bu filmlerin içine Lego oyununun esprili ve eğlenceli yapısı girince,oyun çok zevkli bir hale giriyor.Oyun toplamda 20 bölümlük,yani 1 filme 5 bölüm düşüyor.Bir bölüm ortalama yarım saat sürüyor ve bazen çok kolay bir bulmacayla bir o kadar uğraşıyorsunuz.Böylece bakmakla görmek arasında ince farkı farkediyorsunuz ve oyunun süresi biraz daha uzuyor.Ve oyun free playler hariç en az 10-11 saat sürüyor.Tabii bulmacalarla uğraşma sürenize göre bu süre artıyor yada azalıyor.

    Oyundaki bulmacalar çok çeşitli değiller ama yeterince çeşit var.Bazı bulmacaları çözmek için karakterlerin özellikleri gerekiyor.Mesela yan yana duran 2 hedef tahtasını tek kurşunla vurabilmek için ve bir bulmacanın gömülü bir parçasını bulmak için Jack Sparrow'a ihtiyaç var.Will balta fırlatabiliyor,kadın karakterler erkeklerden daha yukarı zıplayabiliyor,Marty ateşli silahlar kullanıyor.Zaten oyun size neyin/kimin hangi eşyaya ihtiyacı olduğunu belirttiği için size bir tek o eşyayı çevrede arayıp bulmak kalıyor.

    Kamera küçük sorunlar oluşturabiliyor.Mesela bazen kamera yüzünden ulaşmak istediğimiz altının nerede olduğunu algılıyamadığımız için altını alamıyoruz.Kontroller ise çok rahat.

    Bu özellik Lego oyunlarının bir klasiğidir fakat ben bu özelliği pek sevmiyorum.İnsanoğlu açgözlüdür bilirsiniz.Ve oynadığımız mekanlarda o kadar çok altın dağıtan parçalanan eşyalar ve altınlar var ki...
    Açgözlü bir yapıya sahip olduğumuz için bölüme konsantre olamıyoruz.Altın manyağı yapıyoruz kendimizi.Tabii bu altınlar işimize yarıyor.


    Bu altınlarla oyuna başlangıç noktanız olan Port Royal aynı zamanda bizim hub bölgemizde yani oyun boyunca yaptıklarınızı kontrol ettiğiniz alanımızda
    karakter,ipucu açabiliyoruz. Buradan daha önceden tamamladığınız bölümleri tekrardan ister hikaye modunda isterseniz serbest modda oynayabiliyorsunuz. Serbest modun esas amacı daha önceki bölümlerde açamadığınız yerleri yeni kazandığınız karakterler ile açarak buradaki ödülleri de toplamak.

    Ve oyunda her filmin ilk bölümü açık başlıyor.Yani istersek ilk önce 4. filmi bitirebiliriz.

    Oyun çok kolay olmuş.Rakipleri 2-3 kere atak tuşuna basarak ortadan kaldırabiliyoruz.Bunun yanında boss savaşı denilebilcek savaşlar da çok kolay olmuş.İlk önce sürekli X tuşuna basıyoruz,sonra ekranda çıkan 3 tuşa basıyoruz,bunlardan ikisini doğru ve zamanında bassak rakibin canı gidiyor zaten.

    Oyunda yüzme imkanımız da bulunuyor. Bunun yanında insan karakterler için oksijen ihtiyacı mevcut. Dolayısı ile dakikalarca suyun altında kalamıyoruz. Ancak zombi karakterler için bu kısıtlama mevcut değil.Çünkü onlar insan değiller

    Oyunda yüklemeler çok fazla.Bazı bölümlerde 4-5 kere olabiliyor ama yüklemeler çok kısa,bende en fazla 1,5-2 saniye sürdü yüklemeler

    Co-op modu güzel ve arcade tadında,hatta 2. oyuncu oyuna istediği zaman girip çıkabiliyor.
    quote:

    Co-op modu hakkında söylemek istediğim bir iki şey de öncelikle yine split screen dediğimiz ekranın ikiye bölünmesi olayı gerçekten çok kullanışlı. İki karakter yan yana geldiğinde ekran bir bütün halini alırken birbirinizden ayrıldığınız anda ekranı iki üçgen oluşturacak şekilde köşelerden bölerek her karakterin kendi bulunduğu bölgeyi göstermeye başlıyor. Karakterler tekrardan yan yana gelirken de ekran yavaş yavaş bir bütün halini almaya başlıyor. Ancak co-op’taki bu rahatlığa rağmen sıklıkla kafanızın karışma ihtimali de muhtemel.


    Oyunun olduğu bazı başka konsollar da karakterler ayrı ayrı bedende olduğu için yönettiğimiz karakterler arttıkça ikiye bölünen ekranda karakterleri yönetmek zor oluyor.Fakat bu sorun PSP'de yok.PSP de karakterler Story modda da,Free-Play'de de,Co-op da da bütün karakterler tek insanda yer alıyor.Böylece PSP'mizin minik,güzel ekranında kalabalık olmuyor.


    Şimdi oyunun grafiğine,oynanabilirliğine ve sesine puan vereceğim.

    Grafikler:Grafikler güzel.Ama çok güzel değil.Teknik detayına inecek olursak, grafikler hakkında bir LEGO oyunundan beklendiği kadar. Renkler oldukça canlı ve ışıklandırmalar gayet başarılı. Karakter modellemelerinden veya animasyonlar klasik LEGO oyunlarındaki gibi.Çünkü altınlar mekandaki nesnelerin içinden geçebiliyor.Bu altınlara ulaşamıyoruz bazen.Bu da belli bir yerden sonra insanın canını sıkıyor.Ama karakter mimiklerini çok sevdim.Çok güzeller.Lego'nun işi de bu zaten.Seslendirme yoksa mimikler ve karakterin sesli tepkileri önemlidir.Mimiklerde güzel olmuş.Ben grafiklere 8.5 veriyorum.

    Ses:Oyunun müzikleri Karayip Korsanları serisinin orjinal film müziklerini ve HANS ZIMMER imzalı müzikleri barındırıyor.Ayrıca bahsettiğim gibi Lego oyunlarında diyolog olmadığı için bu diyologlar yerine mimikler ve karakterin sesli tepkileri önemlidir.Bu konuda sesli tepkiler çok güzel.Son olarak efektler de çok güzel.Ben seslere 10 puan veriyorum!!!!

    Oynanabilirlik:Oynanış çok kolay ve eğlenceli.Oyun esprili.Ve bu esprili hava gerçekten güldürüyor.Karakterlerin mimikleri ve sesleri çok güzel;esprili,eğlenceli bir yapıları var.Oyunda altınlar mekandaki nesnelerin içinden geçebiliyor.Bu altınlara ulaşamıyoruz bazen.Bu da belli bir yerden sonra insanın canını sıkıyor.Bulmacalar daha çeşitli olsa daha iyi olurmuş.Ve yazıda dediğim gibi altın manyağı yapıyoruz kendimizi.Oyun karayip korsanları oyunu değil altın toplama oyunu mübarek. Ama bu altınlar lazım oluyor bize.Fakat bi yerden sonra altın toplamaktan bıkıp internetten hilesini bulup hile yapıyorsunuz.Ama hile de sadece karakter açıyor.Böylece oyunun zevki azalmıyor,ve bir nebze altın manyaklığımız azalıyor.Oyunun diğer özelliklerini gerek alıntılarla,gerek kendi klavyemle yazdım Oyun kendini free play modu ve açılabilir özellikleriyle tekrar oynatmayı başarıyor. Oyunun oynanabilirliğine 8.8 puan veriyorum.


    OYUN GENEL OLARAK BENDEN 9.1 PUAN ALIYOR


    8 adet SS


     LEGO Pirates of the Caribbean PSP İncelemem

     LEGO Pirates of the Caribbean PSP İncelemem

     LEGO Pirates of the Caribbean PSP İncelemem

     LEGO Pirates of the Caribbean PSP İncelemem

     LEGO Pirates of the Caribbean PSP İncelemem

     LEGO Pirates of the Caribbean PSP İncelemem

     LEGO Pirates of the Caribbean PSP İncelemem

     LEGO Pirates of the Caribbean PSP İncelemem

     LEGO Pirates of the Caribbean PSP İncelemem



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Max.Payne -- 7 Eylül 2011; 14:43:08 >







  • Bir lego oyununa 9.0 mı
    Ben 8.0 veriyom
  • quote:

    Orijinalden alıntı: ijustine fan

    Bir lego oyununa 9.0 mı
    Ben 8.0 veriyom

    Benim fikrim bu.Herkes aynı fikre sahip değil.Ben puan verdim ama niçin verdiğimi açıkladım.Sen "Ben 8 veriyom" deyip kestirip atıyorsun.Ayıca lego oyunu deyip küçümsemen çok yanlış.Sen firmaya mı bakıyorsun?Oyuna mı?Ben saat harcıyorum incelemeye.Sen beni ve lego firmasını "Bir lego oyununa 9.0 mı" diyerek küçümsüyorsun!!! Bir "Eline sağlık fakat bence fazla vermişsin" demekten aciz misin?!



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Max.Payne -- 7 Eylül 2011; 17:53:51 >
  • Eline saglık kaça aldın
  • quote:

    Orijinalden alıntı: ijustine fan

    Eline saglık kaça aldın




    Teşekkür ederim psp'm fwli olduğu için internetten torrent indirdim
  • Bende indirmeyi düşünüyorum. Eline sağlık inceleme güzel olmuş
  • Bu oyunun senaryo kısmını keyif alarak bitirdim, ben tavsiye ederim.
  • biraz nintendo oyunlarına benzemiş, inceleme için teşekkürler güzel olmuş
  • Oynanisi benziyor desene pardon ben bu oyunun seviyesiyle karsilastirdigini sandim
  • quote:

    Orijinalden alıntı: ijustine fan

    Oynanisi benziyor desene pardon ben bu oyunun seviyesiyle karsilastirdigini sandim

    tabiki oynanış yoksa gameboy micro ds lite ve dsi alıp aynı oyunları ve eski modellerini oynayacak kadar bende nintendocuyum
  • Ben bu oyunu Zelda seviyesinde tutugunu zannetim özür dilerim
  • hepinize teşekkürler,ijustine fan,önemli değil
  • oyunu oynadım, gerçekten eğlenceli bir oyun bende tavsiye ederim
  • sonuna kadar okudum psp olsaydı eger alırdım nintendo 3ds alıcam insallah ona da çıkmış sanırım onda oynarım artık
  • güzel inceleme
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.