Şimdi Ara

LEGO’dan programlanabilir robotlara dönüşen yeni set: Boost

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
15
Cevap
1
Favori
959
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • LEGO’dan programlanabilir robotlara dönüşen yeni set: Boost 
    Daha çok çocuklara hitap eden ancak son dönemde piyasaya sürdüğü ürünlerle yetişkinlerin de dikkatini çekmeyi başaran LEGO, şu sıralar Las Vegas'ta gerçekleştirilen Tüketici Elektroniği Fuarı’nda merakla beklenen "LEGO Boost"u tanıttı. Mindstorms NXT’nin devamı niteliğindeki oyuncak en basit tabirle çocukların kendi başlarına robot yapmalarını sağlıyor.
     
    Bildiğiniz gibi son birkaç yıldır Jimu ve Cozmo gibi bu tür robot ürünler piyasada mevcut ancak LEGO Boost kendi motor ve programlanabilir parçalarını bir araya getiriyor. Üstelik robot yaparken daha eski parçalar da etkin şekilde kullanılabiliyor. 853 parçadan oluşan set sayesinde "Vernie the Robot", "Frankie the Cat", "the Guitar 4000", "the Multi-Tool Rover 4 (M.T.R.4)" ve "the Autobuilder" olmak üzere beş farklı robot yapılabiliyor.
     
    Çocukların basit parçalardan motorlu ve harekete duyarlı robotlar tasarlamalarını sağlayan Boost’ta ayrıca yarattığınız robota seslendirme yapabilmeniz de mümkün. Programlama ve kontrol yetenekleri ise iOS ve Android cihazlar sayesinde kolaylıkla gerçekleştirilebiliyor. Beyin ve yaratıcılığın gelişmesine oldukça büyük katkı sağlayan LEGO Boost’un 2017 yılının ortalarında 160 dolar fiyat etiketiyle satışa çıkacağı belirtiliyor.
     







  • İleri düzey ürünlerde LEGO Technic'ten sonra Boost çıtayı biraz daha yükseltti. Belli yaştan itibaren yetişkinlerin de uğraşacağı güzel bir ürün.
  • Çocuklara tablettir, telefondur alınacağına veya TVnin karşısında saatler geçireceğine bunla oynasın geleceğine de bir katkısı olur

  • Okullarda çocuklara süt kuru üzüm verileceğine bir kereliğine hadi bunlardan veremiyorsanız Arduino falan dağıtın her sınıftan değil, her okuldan yeteneği ve kapasitesi olan bir çocuğu kazansak, ülke olarak teknolojide yerimiz 15-20 yıla değişir. Ama o kadar kim bekleyecek değil mi?

  • Haberde yanlış yönlendirme var sanırım. Bu ürün Mindstorm un devamı değil de küçük çocuklar için daha basitleştirilmiş hali. Sanırım yaş olarak daha küçük çocuklar hedeflenmiş. (7 yaş civarı)

    Farkederseniz hem parçalar daha büyük, hem programlama daha kolay hale getirilmiş.

  • çocuğu geç bunlarla ben bile oynarım ya :)

  • motor ve programlanabilir parçalar yeni birşey değil,bu setin özellikleri gelişmiş durumda,hatta ülkeemizde lego robotik programlama uygulamaları yapılıyor,devlet okullarında bile var,hatta yarın turnuva başlayıp pazar gününe kadar devam ediyor.

  • Cyber Robot ürününe benziyor. Farkı sadece Lego olması. Fiyatları ülkemizde tavan olabilir. Lego City ve Lego NinjaGo daha çok satılıyor ama umarım bu da satılır.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bunun öğretici olacağını zannetmiyorum. Alın aliexpress ten 15 dolara araba kiti. İçinde 2 tekerlek, 2 motor, plastik kasa, vidalar falan var. Üzerine arduinoyu oturtup programını yazın ve bingo. Ben bu şekilde telefonla kumanda edilen (onu da kendim yazdım) araba yapmıştım, çok zevkli oluyor hem.
  • Aklıma nedense Wall-e'yi getirdi nedense. Özellikle haberin ana fotoğrafındaki robot.

  • quote:

    Orijinalden alıntı: Ac1DBuRN

    Çocuklara tablettir, telefondur alınacağına veya TVnin karşısında saatler geçireceğine bunla oynasın geleceğine de bir katkısı olur

    İyi diyorsun ama kim bilir fiyatı ne kadar bunun. 5 dolarlık raspberry pi bile 50 TL'ye sayılıyor ülkede

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Lego boost mükemmel bir ürün. Bravo Lego.http://www.brainbox.com.tr/urun/lego-boost-17101-creative-toolbox de ürün detayları çok güzel verilmiş.

  • Takla atabiliyorlar mı ondan haber ver.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Legonun şöyle bir ürününü de gördüm geçen gün. Daha önce satın alan var mı? Çocuğuma almayı düşünüyorum sizce eğitici mi? https://www.robolinkmarket.com/ev3-lego-mindstorms-education-ana-set

  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.