Şimdi Ara

legalsounds.com legal mi?

Bu Konudaki Kullanıcılar:
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
3
Cevap
0
Favori
420
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş

Evdeki Dire Straits albümlerimden birini bir arkadaşıma vermeye söz verdim, ama bulamayınca internette mp3lerini aramaya başladım.. Bu arada internetten mp3 indirmeyeli bayağıolmuş :)

Google'dan arama yaparkenwww.legalsounds.com 'u buldum.

Kısıtlı zamanımda inceleyebildiğim kadarıyla inanılmaz bir site.
    Şarkılar için ücret ödeyip mp3 olarak download ediyorsunuz. Bu tip başka siteletrde var anladığım kadarıyla ama bu sitedeki ses kalitesi ve arşivi başka bir sitede bulamadım.. vardır belki ama çok da aramadım başka site..

Bir şarkı 0,09 USD. Bir albüm ortalama 1 usd civarı..!! Bir albüm ortalama 1 USD'ye geliyor yani..

Şarkı kaliteleri de iyi en düşük 128 kbps.. 160, 190 ve 300'e de rastladım çokça..

Ücret karşılığı olduğu için yasal olduğunu düşündüm. Başka bir yerde araştırma yapmadan bir meblağ gönderip deneme yaptım.. Bir kaç mp3 inidirdim..
    3 GB kotalı ADSL'im var.. Şarkılar bayağı bi hızlı yüklendi.. Siteden indirilen bir download programı da var.. oldukça kullanışlı.. ve ses kalitesi oldukça tatmin edici..

Bugün gündüz aradım taradım biraz site hakkında haber.. Türk sitelerde hiçbir şey bulamadım.. Bulduklarım hep yabancı siteler oldu..

Sanırım yaklaşık 1 sene önce kurulmuş bu site.. Ruslar'ın işi :)
    İlk zamanlarında yasal mı değil mi tartışması olmuş.. Bir görüşe göre sitede yasal olduğunu belirten iareler sadece Rusya için geçerli, tabi tersi görüş de mevcut. Bir diğer görüş ise şu; örneğin Beatles şarkılarının download store'lardan satılmasına izin vermemiş ama bu sitede var albümleri..

Daha fazla bilgi edinemedim.. Yaklaşık 1 yıldır faal site anladığım kadarıyla.. ve inanılmaz bir arşiv mevcut..
    Fiyatı ise inanılmaz..

Bu site hakkında bilgisi olan varsa paylaşırsa sevinirim..

Korsan'a karşı savaşta bu yöntem iyi bir tercih elbette..

Ama detaylarda bir şeyler gizli mi bilmiyorum..

NOT: Umarım bu mesaj nedeniyle ceza almam, zira bu sitenin 1 yıldır faal olması ve ücret karşılığı albümlerin paylaşılması ve okuduğum diğer yorumlar bende yasal olduğu izlenimini uyandırdı. Yasal olduğunu düşündüğüm için paylaşmak istedim. Forumun arama bölümüne de legalsound yazdım herhangi bir şey bulunamadı..

• dostum çoğu sitede fiyat aynı zaten
    0.09, 0.10, 0.15arasında dolaşıyor
    yahoo gibi sitelerde biraz pahalı

rus sitesi demişsin
    doğrudur zaten bizden sonra mp3 olayında ruslar ikinci
    kasdettiğin olayı bizimkiler de yapmış bunu
    "müyap"
    dergide okumuştum
    adresi hatırlayamıyorum

sen korsana savaş açmışsın da
    bizimkilerin pek korsanla savaştığı filan yok
    1 şarkı 1 ytl
    yorum sizin
  • quote:

Orjinalden alıntı: asean20

dostum çoğu sitede fiyat aynı zaten
    0.09, 0.10, 0.15arasında dolaşıyor
    yahoo gibi sitelerde biraz pahalı

rus sitesi demişsin
    doğrudur zaten bizden sonra mp3 olayında ruslar ikinci
    kasdettiğin olayı bizimkiler de yapmış bunu
    "müyap"
    dergide okumuştum
    adresi hatırlayamıyorum

sen korsana savaş açmışsın da
    bizimkilerin pek korsanla savaştığı filan yok
    1 şarkı 1 ytl
    yorum sizin

1 şarkı 1 YTL mi??
    Tam Türk işi..

Başka siteleri de biliyorum ama legalsounds kadar geniş arşivleri yok sanırım.. gerçi uzun uzadıya inceleyemedim henüz.. ama şunu görebildim ki legalsounds daki şarkıların ses kalitesi harika..

Hafta sonu detaylı inceleyeceğim.. yazarım buraya da..
    Gerçi biz de beleş olanlar daha makbul oluyor :)

Ama bence bu ses kalitesinde Metallica albümünü 1 USD'ye indirmek oldukça tatmin edici

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.