Şimdi Ara

LED AMPUL BÜYÜK GELDİ

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
4 Misafir (1 Mobil) - 3 Masaüstü1 Mobil
5 sn
5
Cevap
0
Favori
3.022
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Öncelikle herkese iyi akşamlar;

    Aracım Hyundai Elantra GLS 2015, aracımın kısa,uzun ve sis farları sarı halojen ampuldu. Bunların yerine led ampul taktım. Fakat far kapakları soğutucudan dolayı kapanmadı. Bi kaç aksesuarcıya gittim açık kalsın sorun olmaz dediler. Bu da benim işime gelmedi, farın içinde elektronik devreler falan var. Kirden, tozdan etkilenir diye düşündüm. Sorum şu, ledlerde soğutucu olmasa kapaklarım kapanıyor. Soğutucu olmayan led var mıdır? Bi de ısı kemerli led var. Bunu kullanan var mı? Tavsiye eder misiniz?

    KISA AMPULLERİM H7 (MERCEKLİ)
    UZUN AMPULLERİM H7
    (UZUN-KISA AYRI)
    SİS FARLARIM H8



  • Ledlerin sıkıntısı o zaten birebir halojen ile aynı boyda led yok. Bazıları far kapağını kesiyor ve soğutucu kısmı dışarı çıkarıyor, bir de çin malı kapaklar var aliexpresste satılıyor ledler için onlardan aracınıza uyan varsa alabilirsiniz. Açık kalması dediğin gibi sorun olur su girer toz girer. Sırf bu yüzden takmıyorum ben.
  • Tabii ki var. Arkası motorsuz olan modellerde mevcut lakin çok verimli değiller. Ben kullanmadım fakat bir kaç arkadaş öyle söylüyordu.

    Üstteki arkadaşın da dediği gibi far kapağını düzgün bir şekilde keserseniz kullanabilirsiniz. Fakat çevresini bir silikon yardımı ile set yapmalısınız. Yoksa az da olsa toz toprak girecektir.

    EDİT: İsterseniz diğer tip LED'leri püsküllü Led Xenon yazarak aratabilirsiniz.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi nk061 -- 8 Haziran 2018; 15:11:15 >
  • Aldığınız ledlerin resmini paylaşırsanız daha sağlıklı yardımcı olabilirim.

    Far ampul kombinasyonumuz aynı. Benim aracımında uzun kısa aydınlatmaları H7. Ledlerin fan kısmı uzun olan ledlerden denk getirdiniz büyük olasılıkla , fan kısmı kısa olan lümen gücü yüksek ledlerden alabilirsiniz. Veya söylediğiniz gibi pasif soğutuculu ledleride tercih edebilirsiniz. Xhp 50 hatta alabilirseniz Xhp70 dönüşüm kitli cree olanları tercih etmenizi öneririm.

    Farları kapaksız kullanmamanızı öneririm. Toz,su vs alırsa ilerde sorun yaşatabilir.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.