Şimdi Ara

League Of Legends nasıl oynanmalıdır? West'e geçmeli miyim konuları hakkında.

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
7
Cevap
0
Favori
3.351
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Merhaba ben West'te bir yıldır falan oynayan ama üniversite sınavı yüzünden son zamanlarda oynayamayan West'te gold 1 hesabı bulunan Tr'de de 22 level olan bir oyuncuyum. Oyunu iyi oynamıyorum zaten sınav yüzünden çok zamanım da yok yazın adam akıllı kasmayı planlıyorum ama konu bu değil, büyük ihtimalle buradakilerin %99'ından kötü değilimdir ve Starcraft'tan geldiğim için de stratejik olarak da zayıf bir oyuncu olduğumu düşünmüyorum. (Youtube'a nickimi yazarsanız birkaç maç görebilirsiniz.)

    Son zamanlarda sadece ders çalıştığım için oyunu sadece forum, reddit, stream olarak takip ediyorum ve Riot'un kendi forumunda da burada da acayip bir şekilde Tr şöyle leş, Tr pişmanlıktır diye konular gördüm. Fakat en önemli nokta hatayı kendinde aramayan oyuncular gördüm. Öncelikle naçizane fikrime göre bu oyun nasıl oynanmalıdır:

    1. Temel kural, Ana Kural, Tek kural, League Of Legends ve her oyunda geçerli olan kural= "Eğlenmek için Oynayın" eğer bizim oyunları oynamamızın tek bir amacı varsa o da eğlenmektir. Yenmek için oynarsanız hata yaparsınız çünkü zaten istatiksel olarak bu oyunda yenebileceğiniz ortalama oyun sayısı normal bir oyuncu için %50 biraz daha iyiler için %60'dır. Bu da demek oluyor ki oynadığınız oyunların en az %40'ında sıkılacaksınız, üzüleceksiniz ve sinirleneceksiniz.

    2. Tekrar söylüyorum Yenmek için oynamayın, Gelişmek için oynayın. Bunu anlamayan çok fazla oyuncu var. Her yendiğiniz ya da yenildiğiniz oyun sizi daha kaliteli bir oyuncu olmaya götüren bir adım.

    3. Eğer yenildiyseniz bunu Feeder'larda ya da Afk olan oyuncularda aramayın ben Tr'ye başladığımdan beri 10 levelken 30'larla oynamama rağmen %70'e yakın bir winrate tutturduysam bu benim çoğu oyunu tek başıma taşımamdan, takımımdakilere yön vermemden ve en önemlisi çok çok nadir sinirlenip chat'te aşağılamamdan kaynaklanıyor. Aynı zamanda unutmayın ki istatiksel olarak sizin takımınızda bir Afk/Feeder olmasıyla karşı takımda bir Afk/Feeder olması her zaman sizin lehinize çünkü sizin takımınızda sizin dışınızda 4 kişide bu risk varken karşı takımın 5'inden biri böyle bir oyuncu olabilir ki bu sizi oyuna girerken %20 daha şanslı yapar. Eğer bir arkadaşınızla girerseniz %40'a artıyor ve böyle gidiyor. Son madde ise West'e geçişlerle ilgili.

    4. West'te olan Troll sayısının kesinlikle ve kesinlikle Tr'den farkı yok. Siz eğer 5-10 levellara troll diyorsunuz hiç Eu West'te Plat V olan troll görmemişsiniz demektir. Yeni sistemde bu oyuncuların artık liglerinden düşme şansları kalmadıklarından dolayı yaptıkları rezillikleri saymak istemiyorum. Aynı zamanda West'te olan smurf sayısı da çok fazla bunun nedeni de toksik olan bütün Gold, Platinum oyuncularının sürekli banlanıp yeni hesaplar açmaları ve oyuna burada ki çoğu kişi yeni başlayan ya da acemi olanları yenerek tatmin olmaları. Aynı Zamanda West'in silverında sayısızca bulunan toksik oyuncular. Amumu banlamadığınız için karşı rakipteki Amumu'ya gidip ölenler, Shen banlanmadı diye hayatında ilk defa Shen gidip 0-8 gidenler vesaire yani durumun pek bir farkı yok.

    Sonuç olarak her şey sizin elinizde eğer kaybettiyseniz büyük ihtimalle yeterince iyi taşımadınız demektir. West'e geçince bir anda her şey tozpembe olmayacak. West'e geçmek isteyen sadece Tr diamond ve Challenger'larının mantıklı bir mazereti bulunabilir çünkü Türkiye'de high level oynayan daha oturmuş çok kişi olmadığın match-making zamanlarında sıkıntı olması muhtemel. Lütfen daha bu seviyelere gelmeden Tr ile ilgili bir sürü gereksiz yorum yapmayın çünkü Tr'de olan her toksik oyuncu için 2-3 oyuncu West'te bulunmakta.

    Lolking Hesaplarımı da vereyim(Troll'lerle taşımak imkansız diyenler için):
    http://www.lolking.net/summoner/euw/23672823
    http://www.lolking.net/summoner/tr/462692

    Teşekkürler.







  • ne oldum tahmin et
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Talha59

    ne oldum tahmin et

    ?
  • Destan.zip

    Eline sağlık güzel yazı olmuş.
  • inanamıyorum hepsini okudum
  • Teşekkürler yorumlar için, yazın geniş bir guide hazırlamayı düşünüyorum. Tr Server'ında benim de beğenmedim bazı alışkanlıklar ve yanlış bilinenlerle ilgili ks ya da ss gibi.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.