Şimdi Ara

League of legends, Dota vb. her türlü rekabetçi oyunu bırakmalısınız (2023 güncel) (14. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
336
Cevap
24
Favori
29.062
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
213 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1213141516
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • quote:

    Orijinalden alıntı: SarıSarman

    Dünyanın en saçma konularından biri. Affedersiniz de siz bu insanlardan ne yapmasını bekliyorsunuz?

    Ben yıllardır lol oynuyorum. Bu oyun sayesinde 1 ingiliz 1 ispanyol arkadaş edindim. 2 senedir konuşuyoruz sayelerinde İngilizce öğrendim. İspanyol olan bu yaz Antalya'ya gelecekti beraber tatil yapacaktık ki kendisi benden 5-6 yaş büyük corona yüzünden gelemedi biraz da maddi yönden sıkıntıdaydı.


    1000 saatten fazla cs oynadım. Genelde 5 kişi takılıyorduk ve ciddi oynuyorduk. Bazen sabahlara kadar gülüp eğlendik. Tüm sıkıntımızı orada attık. Lise boyunca kitap açmadık son sene bıraktık oyun oynamayı 1 sene ders çalıştık. Aramızda ilk 10 bine giremeyen yok. Şu an da 3.senemiz hiçbirimizin 2.5 altında ortalaması yok farklı bölümlerde. kimimizin daha zor bölümlerde olmasına rağmen.


    En uyuz olduğum tavsiye işine yönelik şeyler yap bu oyunları oynama? Eee ben bu oyunu lise-üniversite çağımda oynamadım? deli gibi çalıştım çabaladım bir işe girdim. 30 bin tlde maaşım oldu diyelim. Lan ben sabah 8 akşam 7 işe gidip gelmekle uğraştıktan sonra yıllarımı çalışarak geçirecek olduktan sonra. Oyun oynamaya vaktim olmayacaksa ne yapacam? Yılda toplasan 30 gün izinim var gittim yurtdışını gezdim ee geri kalan 330 gün köle gibi çalışmaya devam.


    Bizim cepte para yok çoğu Türk gencinde yok ne yapalım? Kitap oku ee okuyoruz. Başka ne var film izle dizi izle. 1 senedir korona var zaten gidilmiyor gelinmiyor. Gidiliyor olsa bizde para mı var?


    Oynayın arkadaşlar hırslanın mücadele edin en üste çıkmaya çalışın. Ben bu oyunlar sayesinde mücadele etmeyi öğrendim.

    Kolay kolay bir şeylere sinir olmamayı öğrendim.

    Bir işe giriştiğim zaman sonuna kadar gitmeyi öğrendim.


    Bf1de oynadım. Division da oynadım. Hepsine de saatlerimi gömdüm. Zerre pişman değilim bu oyunlarda arkadaşlarımla veya tanımadığım insanlarla yaşadığım şeylerin 10da1ini Türkiye de yaşamam imkansız.


    Oynayın arkadaşlar sokakta avel avel dolaşıp şahinle filan turlayıp kız keseceğinize oyun oynayın. Mal gibi dümdüz oynamayın ama arkadaş edinin bir sürü insanla tanışın ufkunuz açılsın özellikle yabancı insanlarla beraber oynayın başka ülkelerde hayatın nasıl olduğunu görün.


    Görgünüzü arttırın ne kadar çok şey görürseniz size o kadar katkısı olur. Bunu da Türkiye gibi bir yerde yapmanın en iyi yoludur oyunlar.


    Dediğim gibi en önemli uyarım yabancılarla tanışın korkmayın. Arkadaş olun konuşun İngilizceyi öğrenin. Gerisi zaman ile hallolur.


    Bu oyunlar boş iş ise dizi, film, fantastik kitaplar vs her şeyi bırakın. Sadece ders çalışın. Faydacı olarak yaklaşın olaya sadece işinizle ilgili şeylere yönelin.


    Bundan sonra da hiçbir şeyin tadını alamadan 65 yaşınıza kadar çalışın milyonlar kazanın. Sonra da 5-10 sene bahçede çiçeklerinize bakıp en iyi ihtimalle gemi turuna filan çıkın işte eliniz ayağınız tutmuyorken ne kadar olursa. Sonra ölebilirsiniz çocuklarınıza da 3-5 ev ve 1-2 milyon lira bırakırsınız en iyi ihtimalle. Süper bir hayatmış gerçekten.


    Tatlı filanda yemeyin zararlı ve bağımlılık yapabiliyor. Sağlıklı beslenin. Arkadaşın dediği gibi hobi edinin :D. Türkiye de ne edinebiliyorsanız ondan işte...

    Ama sakın oyun oynamayın he hayatınız KARARIR hayatınız BİTER. :D :D :D

    Yemin ederim benim kafamda yazmışsınız. LoL gibi kitlesi toxic oyunlara birşey demem de offline oyunların bırakılmasına gerek yok bence. Ben mesela oyun oynamayı 2-3 yıldır bıraktım İngilizcem B2 yaptım şu an bir şirkette uzun dönem staj yapıyorum okulda hayvan gibi ortalama kastım ama ne oldu? Patronum lise mezunu, iş ilanlarına bakıyorum asgari ücret veriyorlar ve en az 2 yıl tecrübe istiyorlar üstüne de 50 tane özelliğin olsun istiyorlar. Hadi benim alanım böyle diyelim, şu düzende kendini geliştirsen legal yoldan en fazla doktor olup 10k civarı kazanırsın. Düşünsene hiçbir eğlence yok köpek gibi ders çalışıp maks 10-15k kazanılabiliyor. Ben niye bunun için kendimi paralayayım? Alım gücü desen malum zaten bu maaşla birikim de yapılmıyor. Daha yüksek paralar da kazanmak için ticaret lazım ona da sermaye lazım ailemizin de durumu malum. Eee elde ne var şimdi: 20 yıl köpek gibi ders çalış + 30 yıl da günde 10-11 saat mesai yap ama birikim bile yapamayacağın bir maaşla sadece hayatta kal. Bu mu karşılığı?

    Ben kendimi bu kadar harap etmektense eğlenmeyi tercih ediyorum. Sürekli boş duralım demiyorum ama herşey kişisel gelişim değil. Bu aralar trend olmuş herkes sürekli ders çalışalım Udemy de falan kurs dinleyelim istiyor, kişisel gelişim diye tutturmuşlar. Lan belki ben halimden memnunum? Mesela ben oyun değil de gezmeyle eğleniyorum. 2019 dan bu yana tam 4 şehre tatile gittim ve yaza da tur ayarlıyorum. Buradakilere kalsa o parayla kendini geliştir vs. diyecekler. Zamanınızı, paranızı neye ayırdığınıza kimse karışamaz. Kendini geliştirmek önemliyse buyurun siz geliştirin, burada bize demeç vermeyin.

    Fakat benim arkadaşlara tavsiyem : Gençken eğlenmesini bilin. Bütün gün dolanın serserilik yapın para harcayın demiyorum, dersinizi de çalışın, kişisel gelişiminize de vakit ayırın ama aynı zamanda eğlenin de. Bu eğlence de size kalmış tamamen, ister oyun ister film ister seyahat. Zaten iş hayatına girince ister istemez bunları bırakacaksınız çünkü zamanınız olmayacak. Çok da kasmayın zaten maks 10k alabiliyorsunuz onla da birikim bile yapamazsınız doğru dürüst.


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • Yahu bırakın şu kişisel gelişimci ağzıyla konuşmaları, Show TV gibi oyun gömmeyi.


    Yaşım 28. Yıllarca Metin2 oynadım. Evde bilgisayarım yoktu okuldan kaçıp internet kafede oynardım. Bütün devamsızlığımı kullanırdım lisedeyken. Ama okulda sınavdan en yüksek not alan 2. kişiydim.


    Üniversite zamanları LoL oynardım, sınıfımdaki en iyi 2. kişiydim. Üstelik sabahlara kadar oynardım öyle az uz değil.


    Ve bunları yaparken sabah 7 akşam 7-8-9 saatlerine kadar inşaatta çalışırdım. Yine eve gelir 2-3 el yorgunluğun el verdiği kadar oyun oynardım sonra uyurdum. Oyundan sıkılınca diğer oyuna geçerdim. Hiç olmadı dizi-film izlerdim. Açar belgesel izlerdim. (Uzaya aşırı merakım vardır.)


    Son 5 yıldır bilgisayarım yok, düze çıkınca hemen alacağım çünkü diğer hobiler arasında en ucuzu oyun oynamak.


    Haydi örneklendirelim:


    Benim yaşımdaki gençlerin bazıları araba-motor geliştirme üzerine yoğunlaşıyor. Mevcut olduğum arabamı ortalama bir şekilde güçlendirmek istesem en az 20bin TLyi gözden çıkarmam lazım. Görsel olarak geliştirmek istesem (mekaniği eleyerek) en az 10bin harcamam lazım.


    Diecast araç kolleksiyonuna heves ettim, fiyatlarını duyunca direkt araştırma bile yapmadan kaçtım.


    Doğa sporları yapayım desen ilki pandemi dönemindeyiz, ikincisi iş hayatınızın uygun olması lazım (en kötü Cumartesi günleri de tatil olan bir işte olmanız lazım), üçüncüsü en ucuzu olan bisikletçilik bile bu işi kaliteli yapmak isterseniz bir bilgisayardan pahalı. (Kalitesiz bisikletle anca asfalt yolda gezersiniz, doğa sporu için bahsediyorum ve standart LoL oynatacak bir bilgisayarla kıyaslıyorum.)


    Bu ülkenin şartları hobi edinmek için uygun değil. Aslına bakarsanız oyun oynamak için bile uygun değil de biz dibini sıyırmaya çalışıyoruz.


    Haa, 2000 sonrası nesil gibi elde sürekli telefon, bilgisayar başında hayatsızca oyun oynayın, 150 kilo olun demiyorum. Ama tutup da yukarıda Show TV haberleri gibi kötülemek, kişisel gelişimci gibi zırvalamak, yapmayın bunu...





  • Herkes anlayamıyor iste arkadaşlar. Siz insanlara iyiliginiz olsun diye dusunseniz dahi sizi kötüleyebilirler. Olsun biliyorum ki bu yazıları okuyan, anlayabilen, öngörülü kardeşlerim de var. :)

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • valla ben arkadaşlarımla oynamıyorsam max 2-3 maça bıkıyorum. aynını tavsiye ederim. maç kazanmadan bütün gece oynamak aşırı saçma zira.

  • Alternatifin ne?

    Elli yıllık hikayeyi yazmışsın zaten, bağımlılık yapıcı olduğunu dopamin reseptörü harabiyetini, oyuncuları sürekli bağlı tutma mekaniklerini herkes biliyor. Herkes doyurucu ve müthiş hayatlar yaşıyor da sonra birdenbire oyun oynamaya başlıyor gibi yazmışsın. Ne yapacak sabahtan akşama kadar productive olup kendini mı geliştirecek? O daha büyük kandırmaca. Zengin aileden doğmayan ölene kadar köle kalıyor, bırak da herkes ne istiyorsa öyle tatsın mutluluğu

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Her şeyi bırakırım oyunları bırakmam lan. Güzel deneme yazmışsın Montaigne ama yemez gülüm. Tek bir ömrüm var zevk aldığım şeyi hunharca kullanırım. Hayır insanların oyun oynaması sizi neden bu kadar geriyor? Size ne lan. Gidin alfa erkek, gerçek erkek, güçlü erkek, kişisel gelişim, dünyayla savaşma zırvalıklarınızı ekşi sözlükte, kırmızı hap forumlarında falan yapın. Bu forumda hele hele bu başlık altında kimse sizi sallamaz agalar. Bol bol para kazanın. Köle gibi, it gibi çalışın belki iki üç karı size de bakabilir bu gerçek erkekliğiniz sayesinde. Oyun oynayınca hobi, spor falan yapılamıyor sanki. Neyin kafasısınız oğlum siz? Patron falan mısınız lan? Şirketiniz için yeni köleler yetişmemesinden mi korkuyorsunuz? Geçin o sizleri düşünüyoruz, hata yapıyorsunuz, sizi düşünüyoruz falan ayaklarını. Erkek gibi hissetmek için mi insanların ne yaptıklarını karışıyorsunuz bu kadar? Böyle insanlara yol gösteriyorum, biz bunları gördük geçirdik Pelinsucum ayakları falan gibi geldi bana bu oyun, eğlence karşıtı yazılar. Neyse gideyim de Hearthstone'da rakiplerimin amel defterlerini karıştırayım.



    Edit: Şöyle biraz yorumlara falan baktım da konu sahibi arkadaş abilik taslıyor millete puahahahah Bu şey değil mi ya, oyunlar çocuk işidir yetişkin adamın oyunla işi olmaz falan diyen tayfa. Oğlum komiksiniz lan harbi xd.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-386561231 -- 8 Mart 2021; 17:49:20 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • tolgahan22 kullanıcısına yanıt
    Hocam 21 yaşında ağustosun ortasında yazokulunda aldığım fizik dersinin sınavına uyanamayınca DANNN diye fark ettiğim noluyor diye sorgulama sonucunda nedenini bulduğum olaydır kendisi.

    https://www.youtube.com/watch?v=ZzPuUL719wM&feature=youtu.be

    Hikayeli oyunlarda amaç süreç olduğu için oyun bitince de bende bir şeyler bırakabiliyor sonuç o kadar da önemli olmuyor ama rekabetçide rank atlama hırsı leş bir şey.

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • hakan_sp kullanıcısına yanıt
    Far cry 3 ün ambiansı ormanlarda gizlenme hissinin ve skrillex eşliğinde Esrar otlarını yakmanın yanında csgo lol dota halt etmiş hocam

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • Hayatımın en büyük pişmanlığı lole başlamakdı. Çok şükür bıraktım da kurtuldum.

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: cicibebe bağımlısı

    Hayatımın en büyük pişmanlığı lole başlamakdı. Çok şükür bıraktım da kurtuldum.

    Dota basla


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 36 kullanıcısına yanıt
    Grafikler çok kötü. Beğenmedim.

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • Oyunu oynarken inanılmaz zaman kaybı olduğunu biliyorum. Fakat oynamaktan da alamıyorum kendimi gerçekten. Oynamayan hiç bulaşmasın.

  • ben bu aralar oynamıyorum ama full lol forumlarını cevaplıyorum bence de herkes bıraksın çok zaman kaybı

  • Yapacak daha iyi işin olsa oynamazdın zaten


    Keyfini çıkar


    Ben de oynuyorum günlük




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-38EAF14ED -- 1 Eylül 2021; 10:30:22 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Ülkede öyle bir kanser kitle var ki bu oyunlar bağımlılık yapmıyor.

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • Bu konuyu açan arkadaşa ne kadar teşekkür etsem az

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • 
Sayfa: önceki 1213141516
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.