Şimdi Ara

League of legends, Dota vb. her türlü rekabetçi oyunu bırakmalısınız (2023 güncel) (11. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
336
Cevap
24
Favori
29.088
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
213 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 910111213
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Bob Seger

    10 yıl önce akıllı telefon yoktu. Evlerin yarısında interneti geçtim bilgisayar yoktu. İnternet kullanan ve online oyunlar oynayan nüfus bugünden çok daha az idi. Kısacası boş yapıyorsunuz.



    Alıntıları Göster

    Sen çok dolu yapmışsın kardeş. Haklısın 15 sene önce Knight Online'ı mağaradan bağlanarak oynuyorduk.

  • quote:

    Orijinalden alıntı: kdrylmztt

    Ben araba yarışı sevdalısı piste çıkma hayali olan birisiyim,bu tutkumu simracing de gideriyorum,oynadığım simulasyon yarış oyunu var,profesyonel yarışlar oluyor antreman yapıyorum süremi geliştiriyorum,rekabet edip yarışıyorum,genellikle kendimle yarışıyorum yeterince hızlı değilsem başkası beni geçti diye sinirlenmem.

    hocam direksiyonunun modeli ne? Bende düşünüyorumda çok pahalılar ya work and travel yapınca alcam artık anca pandemi falan düzelsin bakalım :)

  • Üniversite zamanlarımda yurtta kalıyordum. O dönemde bir odada 2, diğer odada ise 4 kişi olmak üzere toplam bir odada 6 kişi kalıyorduk. 4 kişilikte kalan bir arkadaşla tanıştım. Dönem başlangıcında baya çalışkan, sessiz, sakin ve dersleri düzenli olarak tekrar eden arkadaşım odamdaki diğer odadaki oyuncu arkadaşlar yardımıyla LoL'e başladı.

    Buna öğrettiler LoL' ün artık neyi varsa neyi yoksa. Çocuk bağımlısı oldu ve geceleri sabaha kadar ortak holde mini buzdolabının üstüne pc yi koyup LoL oynuyordu. Sürekli farenin tık tık tık sesini duyuyordum holde geceleri. Dönem başlangıcında çizim programları için lazım olan pc artık sırf oyun için lazım oldu onun için. Ona öğretenler onun kadar değildiler ve resmen çocuğun hayatını kararttılar. Bütün derslerden kaldı. Oyun için derslere, sınavlara girmemeye başladı. Okulu uzattı hemde 2.ci sene de devam etti. Ne kadar konuştuysam değmez diye ikna edemedim. Sonraki senelerde naptı bilmiyorum ben başka odaya geçtim.

    Bunu anlatıyorum ki burada " ben mesleğimi icra ediyorum aynı zamanda oyunda oynuyorum" diyen arkadaşlara lafım. Bu gibi insanlar bağımlı değiller ama olurda başkasının bağımlı olabileceğini kestiremezler.

    Siz şimdi bu tür yorumlarla iyice insanları bağımlılığa itiyorsunuz. Kaldı ki iş sahibi insanın da artık oyun işlerinde olmaması lazım. Herkesi etkileyen bağımlılık yapan bu tür oyunlar oynanmamalı.

    Konuyu açan arkadaş gibi düşünüyorum. Geçirdiğiniz vakit gerçekten boşa gidiyor. Bir an önce vaktinizi daha önemli işlere ayırın derim. LoL hiç oynamadım ve saçma geliyor bağımlılık yarattığını falan bilmiyordum o zamanlara kadar ama sizi ciddi anlamda hayattan koparıyorsa böyle oyunlar, bir başkasını dinleyipte oynamaya devam etmeyin. Bırakın başkası napıyorsa yapsın. Siz saçma oyunlarda gereksiz vakit geçirmeyin.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • quote:

    Orijinalden alıntı: Ryo41

    hocam direksiyonunun modeli ne? Bende düşünüyorumda çok pahalılar ya work and travel yapınca alcam artık anca pandemi falan düzelsin bakalım :)



    Alıntıları Göster

    G29 fakat gerçekten profesyonel olarak istiyorsan thrust master şart çünkü g29 larda dişli sistemi var,bu da ölü bölge yaratıyor verilen geri tepkimeler çok doğru olmuyor,thrust master da kayışlı bir sistem var,gerçeğe en yakın hissiyatı veren o,bütçen varsa t300rs kesinlikle.





  • kdrylmztt kullanıcısına yanıt

    evet g29 da ölü bölge olduğunu duymuştum ondan çekiniyordum ucuzdu bir ara param yetiyordu ona. Demek dişli sistem olduğundan ölü bölge yaratıyormuş.

  • fatihburak95 kullanıcısına yanıt
    Hocam çok büyük bir değişim bu en yoğun meslekten en rahat mesleğe geçmişsiniz.Bunun nedenini sorabilir miyim?
  • cem_23 C kullanıcısına yanıt
    Çok kötü bir olay ya. Böyle bir şeye sebep olsam arkadaşa oyunu bıraktırana kadar düzgün uyuyamazdım.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • bu beyinlerin soluduğu oksijen boşa gidiyor


    sayıları o kadar çok ki hem oyun bilgisayarlarının hem kendilerinin saldığı co2 seviyesi ile bunları başka gezegene yollamak lazım orda oksijen üretebilirlerse yaşasınlar kendi emekleri ile


    işe yaramazlar topluluğu

  • Zaten oyun zaman geöirmek için oynanır
  • EUW'de D1'e kadar çıkmış, yabancı pro oyuncularla oyunlarda oynamış, challenger adamlarla turnuvalara girmiş biri olarak yazıyorum. Daha iyi olmak için hiç hırs yapmayın, mümkünse bırakın. Bu işin sonu yok, bir süre oynamazsanız çok geriliyorsunuz zaten, oyunda ne kadar iyiyseniz o kadar bağımlı yapıyor. Oyunda kötüyseniz bırakmanız da o kadar kolay, kendinizi şanslı sayın.

    Şu anda sadece arada bir aram atıp çıkıyorum. Genelde tam sezon bitmeden önce hesapları sezon ödülleri için plat yapıp bırakıyorum. Bu da arkadaşın yazdığı Riot'un psikolojik taktikleri sayesinde oluyor, ödüllere kanıp zamanımı ranked oyuna harcıyorum normalde oynamama rağmen. Friend listim boş, ekleyen olursa da siliyorum.

  • Faydalı konu .


    bu tarz oyunların yerine gidin spor yapın


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bu tür oyunlar bana eğlenceden çok iş yapmak gibi geliyor. Sanki biri zorluyormuş gibi.

  • Online oyun oynamam ben zira ben mi oyuna hizmet ediyorum o mu bana?

    Oyun dediğin oynayanın emrine amade olmalıdır. Oyuncu istediği anda tek bir tuşa basıp oyundan çıkıp gidebilmeli, yıllar sonra girse bile her şeyi aynı şekilde bulmalıdır bana göre.


    Şimdi online oyunda gerek mobil olsun gerek PC olsun oyuncuyu bağlayan çok fazla unsur var. Mesela "Ben çıkıyorum" deyip çıkamazsınız. Ya ceza alırsınız ya bir şeyleri kaçırırsınız. Kurulu parti mis gibi takılırken çıkmak demek, deli gibi expi kaçırmak demek. 5v5 rekabetçi oynarken çıkmak demek, ceza almak demek. Event gece saat 1'de ama 12'de yorgun düşüp uyumak demek, başkalarının alabileceği ödülü alamamak ve onlardan geri kalmak demek.


    Single player oyunlarda bunların hiç birisi yok. Canım istediği anda oyunu kapatır, ertesi gün ya da 3 sene sonra hiç bir kaybım olmadan aynı kaldığım yerden devam edebilirim. Dert yok tasa yok. Oyunun amacı da bu değil mi ya? Kafa dağıtmak?


    Ben stres olmak, dertlenmek, ekstra sorumluluk v.b istediğim için oynamıyorum ki bu mereti? 2017'de Knight takıldım bir süre (Daha geçmişim de var), gece yatıcam yarın iş var derim, adamlar "FT var gel gir sonra yatarsın" der. Çünkü girersem kutu alıcam da onu satıcam oyun parası kazanıcam. Gece saat 1 olmuş sabah iş var, parti deli gibi akıyor, çıkmam lazım diyorum ama mis gibi NP'yi kaçırmak istemiyorum. İşe giderken charı pazara bırakıyorum, akşama diyorum ki bütün itemler satılır, yarım saat sonra DC olmuş boşa umutla beklemişim. Ulan oyun mu bu be? Resmen dert. Bir de üstüne oynamak için para veriyorum işin komik tarafı, oyunu oynamak için para verdiğim gibi, PVP'de adamlara rakip olabilmek için PUS'a da para veriyorum. Saçmalığa bak?


    Şimdi mesela SP oyunlarda canım istediği anda "ESC > Save Game > Game saved succesfully > Exit Game > Yes" deyip çıkıyorum. Kafam rahat. MMORPG havası mı istiyorum? İndiriyorum Kingdoms of Amalur: Reckoning'i, WOW tadında grafikleriyle gidip 2-3 görev yapıp çıkıyorum. Ya da Grim Dawn giriyorum, 3-5 boss v.b kesip çıkıyorum. Mis. Dert yok tasa yok.


    FPS mi istiyorum? Ya CSGO'yu Botlarla açıyorum ya Unreal Tournament 3 var onu açıyorum. Bot zorluğunu da yenebileceğim ama uğraştıracak şekilde ayarlıyorum. Baktım kolay oluyor biraz daha aşina olmadığım silahlarla dengeliyorum mis gibi eğleniyorum.


    Zaten oyunlarda beklenti eşiğim de düşük. 2004'ün NFS Underground 2'si bana hala müthiş zevk verir mesela (En azından mobil yarış oyunlarındaki gibi "Ay canım sen jantı mı değiştirmek istiyorsun? 3 elmas ver jantını değiştireyim" saçmalıkları yok, tek sefer yapılan ödeme ile bütün içerik benim). Ya da Grim Dawn'da Unique item arama zevkini dibine kadar yaşarken hiç bir ek ödeme, aylık ödeme v.b ihtiyacım olmuyor.


    Günde 1-2 saat oynuyorum zaten, onda da kafa dağıtmayı tercih ediyorum.





  • Kendi kişisel problemlerinizi baz alıp bunu bütün topluluğa mal etmeyin lütfen. Basit çıkarımlarınız kendinizde kalsın.


    Şu oyunu oynamayı bırakıp, bunu aşırı büyük bir marifetmiş gibi göstermeniz de ayrı bir utanç konusu  




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Cruella -- 9 Ocak 2021; 17:46:50 >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Cruella

    Kendi kişisel problemlerinizi baz alıp bunu bütün topluluğa mal etmeyin lütfen. Basit çıkarımlarınız kendinizde kalsın.


    Şu oyunu oynamayı bırakıp, bunu aşırı büyük bir marifetmiş gibi göstermeniz de ayrı bir utanç konusu  

      

    Buyrun monoloğunuza devam edin. Çekinmeyin lütfen.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Bob Seger -- 9 Ocak 2021; 23:16:26 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bob Seger kullanıcısına yanıt

    Monotonluk barındıran tek şey, başlık ve içerik. Kişisel çıkarımlarınla yaptığın şeyi, bütün herkese dayatarak açıklaman aşırı komik ve trajik  


    Iııığ arkadaşlar şekeri bıraktım ve o günden beri hayatım aşırı iyi süper bir insan oldum şeker bağımlılık yapıcıdır bunun psikolojide bir açıklaması var ama ne olduğunu söylemiycem ııığ şekeri bırakın!!1!11!!bir

  • quote:

    Orijinalden alıntı: Cruella

    Monotonluk barındıran tek şey, başlık ve içerik. Kişisel çıkarımlarınla yaptığın şeyi, bütün herkese dayatarak açıklaman aşırı komik ve trajik  


    Iııığ arkadaşlar şekeri bıraktım ve o günden beri hayatım aşırı iyi süper bir insan oldum şeker bağımlılık yapıcıdır bunun psikolojide bir açıklaması var ama ne olduğunu söylemiycem ııığ şekeri bırakın!!1!11!!bir

    Monolog kelimesinin anlamına bakmanı tavsiye ederim. (Monoloğu monoton olarak okumuşsun)


    Ha bir de neden sürekli laf sokma çabası içerisindesin onu anlayamadım. Oysaki mental problemleri olmayan ve aşmış bir insan olarak konuya katılmadığını ve katılmama nedenlerini belirtip çıkabilirdin.  





  • Bob Seger kullanıcısına yanıt

    Disleksim var doğru, farkedemedim kelimenin nasıl yazıldığını.


    Farkettiysen, karşı olup almadığıma dair hiç bir yorum getirmedim zaten. Saçma olan fikrin değil, bunu sunuş biçimin.


    Yarın başka biri "arkadaşlar oyun bağımlılık yapmaz bunun psikolojide açıklamaları var!! Evet evet var o yüzden herkes oyun oynasın çünkü bağımlılık yapmıyor" derse de aynı cümlemi kopyalar, oraya yapıştırırım.


    Burdaki asıl saçmalığın, bir ya da bir kaç kişiden yola çıkıp; "şunu yapın, şunu yapmayın, şu şöyledir" gibi kesin yargılarla çıkman. Her cümlende bu var. Son cümlen de öyle misal:


    Alıntı

    metni:
    Oysaki mental problemleri olmayan ve aşmış bir insan olarak konuya katılmadığını ve katılmama nedenlerini belirtip çıkabilirdin.


    Sen beni ne kadar tanıyorsun ki? Ben seni ne kadar tanıyorum? Tanımadığımız kişiler hakkında, herkesi genelleyecek çıkarımlar nasıl yapabiliyoruz? O yüzden Şule Yüksel Şenler edasıyla öğüt vermenin, cahilce yapılmış bir manipülasyondan farkı yok.




    Konunun fikrine dönecek olursak, bağımlılığı getiren şey oyunun rekabeti değil, insanın kendisi. İnsanı böyle bir şeye bağımlı yapan şey de oyun değil, insanın kendi içinde yaşadığı şeyler. Bunun bağımlılık yaptığını bir olgu olarak kabul etmemiz gerekiyorsa, her insan için - büyük daha küçük - aynı etkiyi bırakması gerekiyor.


    Bugün gelip rekabetçi oyunlara bağımlı olmuş kişileri tespit edip, o oyunlara erişimini engellersek, iddia ediyorum %99'unun hayatında olumlu anlamda hiç bir değişme olmaz. Çünkü sorunu çözmüyoruz, sorunun belirtileri olan bir şeyi yok ediyoruz sadece.


    • Ailesiyle ilgili sorunları olan birinin sorunları devam edecek.
    • Hayattan bir beklentisi olmayan insan, oyunu bıraktığı için beklenti duymaya başlamayacak.
    • Sosyal problemleri olan biri, oyun yasaklandığı için birden sosyal bir insan olup çıkmayacak.



    Sorunun özüne girdiğin zaman, bunu çözebilirsin. Sonuçlarını yok ederek değil.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Cruella -- 10 Ocak 2021; 15:7:44 >




  • 
Sayfa: önceki 910111213
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.