Şimdi Ara

Lcs'de niye böyle bir taktik yapıyorlar

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
18
Cevap
0
Favori
1.702
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • İzlediğim bazı maçlarda mavi takım bot lane ile solo top , lane swap yapıp hızlıca kule düşürüp sonra tekrar bot lane'ye dönüyor bu sırada diğer takımda bot lanede olanlarda kuleyi düşürüyor amaçları nedir eşit bir gold kazancı oluyor aslında ?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Stretier -- 22 Mart 2014; 0:35:43 >

• up
  • Bugun yarım yamalak izledim tam görmedim ama mesela karşıda Nasus varsa stack yaptırmamak icin yapılabiliyor bazen.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 'İlk kuleyi almak' desem mantığına kule düştüğü anda yerlerine gelmiyorlar. Devam edip kendi kulelerinide veriyorlar. Bende merak ediyorum
  • Aslında tamamen şampiyolarla ilgili. Bir takımın solosu kule koruyobilirker diğeri koruyamayabilir.
  • Ilk kuleyi alıyorsun , ama onların 15saniye bile geç alması senin pushlayıp diğer kuleye vurman demek

• takip
  • hocam o taktik şöyle işliyor lane swap yapan takım 3.levelde kendi jungleri ile birlikte ilk önce kill sonrada kuleyi alıyor sonra rakip bot lane topa gitmiyorsa 2.kulede alınıyor ama dragon yada bottan 1 kule kaybediliyor sonuç olarak siz daha avantajlı çıkıyorsunuz.
  • earlyde op dediğimiz şampiyonlar seçilirse yapılıyor genelde. avantajını biraz olsun kaybettirmek için. ama takımlar bu durumda da ne yapılacağını çözdüğü için artık fazla görmemeye başladık. gittikçe azalır büyük ihtimalle
  • Bot lane'de diğerine üstünlük sağlayan karakterler varsa yapıldığını düşünüyordum ben açıkcası.Mesela cait-vayne gibi.Lane swap yapınca bir shen kule altı farm yapabiliyor ama rakip kule altı farm yapamazsa bu taktikle hem oyundan düşme riski olan adc rakip adcyle eşit kasılıyor ve kule altı farmı zor olan karşı solo lane oyundan düşürülürken swap yapan takımın kule altı kalan oyuncusu diğer oyuncuya göre daha fazla farm yapabiliyor.Benim düşüncem böyle.
  • amaç savaşları daha erken başlatmak nasıl diyim sen kule alarak altın kazanıyorsun sonuçta eşyanı daha hızlı bitiriyorsun karşısıda öyle ve 20.dk da savaş yapacaksınız diyelim 15.dk da yapıyorsunuz ve oyun daha kısa sürüyor istina hariç
  • counter pick den dolayı olabilir. ama bota giden top herosu bot lane i çok saglam korursa top lane den kule alırlarsa çok yararlı olabiliyor. çok farklı taktikler var daha o adamların kafalarından neler geçiyor kim bilir.

• Genel taktiği farma dayalı heroları csden mahrum bırakmak. Örneğin nasus gibi.
    Veya earlyde çok fazla damage veren rakibin(Draven gibi) hasarından biraz olsun kaçmak için.
    Bir diğer husus da karşısı late game bekliyorsa oyunu earlyde domine etmek için. Bunun da en iyi yollarından biri solo topı harasslayıp base göndererek kulesini almak.

• Vayne varsa tek kasması için
    Leona gibi 2 v 2 lanede kral olan bi hero varsa karşılaşmamak için vs.
  • O iki botlane i karşılaştırmak istemiyor olabilir bir taraf. Ya da toplane i. Ayrıca bazı toplane leri düşürmek icin. Sonuçta bu adamlar düşüyor digerlerine göre az farm yapıyorlar. Ya da kule altı rahat farm yapan bir top varsa oluyor. Eskiden kulelerin bazıları daha tank ti simdi oyle miydi tam emin olamadım ama 8. Dk dan erken düşürüp tankın ozelligi varken alma amacıyla olabilir. Birçok sebep var aslında. Karsi jungle düşük levelde dragon alamayacağı icin de yapılıyor.

• Bende mid le görmüştüm lane swap başarılı oluyo ki yapıyolar

• Bana göre earlyde karşı tarafa gank atma şansı vermemek içindir bu da kill alıp öne geçmesine sebep olur. Böyle oynayarak erkende iki kule düşürüp tüm takıma gold kazandırıp itemleri erkenden çıkmak için olabilir.
  • Swap yapan takımın top laner'ı karşı takımınkine göre 2v1'e daha iyi dayanabileceğinde yapılır genellikle.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.