Şimdi Ara

lcd arıza

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
5
Cevap
0
Favori
465
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
Öne Çıkar
0 oy
Sayfa: 1
Giriş
    bir sorunun var benim lg lh5000 medel ekranımda tv ilk actıgımda ekranı ortadan ikiye ayırıp sol tarafı bozuluyor sağ taraf ise hiç bir sorun yok ekran 5,10 saniye icinde vaye ekranı sol üşt kösesine cok kücük tıklama ile düzeliyor neden kaynaklanıyor veya ne yapmalıyım garantişi doldu

not: ekranı arka kapagını actım solve sag sulotlarından sol tarafdakini giriş cıkıs solotların yokladım (hafif ittim ) fazlada kurcalamadım baska yapabilecegim birsey varsa yardımcı olursanız teşekkür ederim Paylaş:

ÖNEMLİ: ARKADAŞLAR PM İLE SORDUĞUNUZ SORULARA YETİŞEMEDİĞİM İÇİN CEVAPLAYAMIYORUM. FORUM ÜZERİNDEN ALINTIYLA BANA ULAŞABİLİRSİNİZ.
    AMD Phenom II X4 955 Black Edition AM3 3.2 GHz 8 MB Cache 4, Gigabyte 880GA- UD3H AM3 AMD 880G / SB850 DDR3 1866 MHz (O/C) DV, Kingston 4 GB (2x2 GB) KIT Hyperx DDR3 1333 MHz CL7 XMP Ram, Cooler Master HAF 912 PLUS GX 80PLUS 750W Midt ATX, Sapphire HD 6950 GDDR5 1 GB 256Bit AMD Radeon DX11, Samsung 1 TB 32 MB SATA 2 7200 RPM, LG 3D Cinema TV 42LW4500, Sony PS3, Sony PSP 3000, iPOD Touch 4G 32GB White

• ekranı actım ama sedece soketleri kontürel ettim tekrar topladım ve televizyonu ilk actıgım zaman oluyor 5,10 saniye sonra ısınıncamı ? neyse düzeliyor ufak bir yerinde bir sorunu var ama dırek tedavisinin bilen bir kişinin yönlendirmesiyle hallede dilirim diye düsünüyorum tesekkürler
    Ben tv konusunda uzman değilim , bu yüzden "hangi model tvyi almalıyım?" şeklindeki sorularınıza cevap veremediğim için lütfen alınmayın. Yine de soracağınız birşey olursa lütfen sadece PM ile sorun , lütfen mail atmayın, çünkü forumdan gelen mailler hotmailde spam olarak işaretleniyor.
    Tv konusu , ticari bir konu olduğu için forumda ve internette bilgi vermekten ziyade çoğu yerde yönlendirme ve ticari kandırmaca yapanlar kişiler ve websiteleri var. Sadece kullanıcı yorumlara bakarak tv seçin ve dikkatli olun.

Bir kişinin mesaj sayısının yüksek olması, o kişinin çok bilgili olduğunun ve hep doğru şeyleri yazdığının değil , sadece foruma çok mesaj attığının göstergesidir.
  • 1. Rutubetten dolayı olabilir. Lcd tvyi vidalarından aç. Baglantı flex kablo soketlerini çıkarıp tekrar tak. Lcd tv anakartın topraklama vidalarını gevşetip tekrar sık.
    2. Lcd Başka odaya al orda çalıştır. (elektriksel problem olabilir statik elektrik gibi)
    3. Osiloskopla kondansatörleri ripple konrolü yap. kondansatörlerden biri bozuk olabilir.
    4. Lcd tvnin görüntü çipi bozuk olabilir. bunu anlamak için tv çalışırken ekran düzeldikten sonra çipin üstüne yagsız kontak sprey sık çip soguduğunda ekran yarısı tekrar bozuluyorsa çip bozuktur.
    5. Koruyucu iş eldiveni tak anakartı çalışırken elle hafif bastır düzeliyorsa soguk lehim vardır. eldivensiz power kartına dokunma çarpılırsın. eldivensiz anakarda dokunursan çarpılabilirsin.
    eger bu yazdıklarım olmuyorsa yeni bir anakart takman gerekebilir. anakartta soguk lehim varsa bunu bulmak zor olabilir. kart nasıl bir yapıya sahip bilinmiyor. BGAmı yoksa başka bir türmü. Sıcak hava tabancası ile tekrar lehimleri ısıtmak gerekebilir. Bunun için yetenekli el becerisi sahip olmak gerekir. (lehipleri tekrar ısıtmak için thermocouple ve lazer ısı ölçer kullan.) Fazla ısıtırsan anakart bozulur çalışmaz.

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    LED Tv Arızası
    7 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.