Şimdi Ara

Lazerle Göz Ameliyatı ANA KONU (Lasik, i-Lasik, No Touch, Smile Lazer, Femto Lazer, Wavefront, Prk) (53. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
1.288
Cevap
54
Favori
320.200
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
2 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 5152535455
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Yarın lazer operasyonu geçireceğim wavefront yöntemi ile. Doktorum çocukluktan beri göz kusurumun olduğunu ve bu yüzden numaralarımın değişmediğini söyledi.
    0.75 hipermetrop ve 2 astigmat ile 1.25 hipermetrop 2.5 astigmat varmış.
  • DH Specialist kullanıcısına yanıt
    3 gün önce Dünyagöz Çorlu şubesinde Op. Dr. BÜLENT AYAN tarafından wavefront ameliyetı oldum. Her şey toplamda 3950 tuttu.
    Doktordan memnun kaldım.
    Ameliyattan 2 saat sonra ağrı başladı ve 3 saat boyunca baya rahatsız etti. Ayrıca gözlerim oldukça fazla yaşardı.
    Ertesi gün kontrole gidince koruyucu lens çıkartıldı ve en küçük harfe kadar okuyabiliyordum.
    Ancak hala hafif bir bulanıklık, puslu görme var. Bu da sanırım ilk haftalarda normalmiş.

    Işığı çok daha fazla hassasiyet duyacağımı düşünüyordum ama beklediğimden iyiydi. Bir tek starbust denen ışık dağılması sorunu var bir miktar. O geçecek mi bilmiyorum.
  • Jrsmurfs J kullanıcısına yanıt
    şimdi gözleriniz nasıl hocam?
  • DH Specialist kullanıcısına yanıt
    Bu ameliyatı nerede oldunuz yaşınız kaç göz numaranız kaçtı acaba cevap yazar mısınız

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • cadin C kullanıcısına yanıt
    Önceki mesajlarımı okuyun hocam, hepsini yazdım.

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Kayseri Şehir Hastanesinde bugün muayene oldum miyop ve hipermetropum yok sadece astigmat var 6.50 sol 6.25 sağ wavefront yöntemini uygun gördüler cumaya tekrar muayene olacağım

    Geçen sene Nisan ayında ankarada çok ünlü bir göz hastanesinde muayene olmuştum lazer için kayseri şehir hastanesinde baktıkları gibi detaylı bakmamışlardı göz tembelliğim olduğu için gözlükle gördüğümün daha fazlasını göremiyeceğini söyledikleri için vazgeçmiştim



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi -Columbia- -- 18 Şubat 2020; 23:47:45 >
    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: -Columbia-

    Kayseri Şehir Hastanesinde bugün muayene oldum miyop ve hipermetropum yok sadece astigmat var 6.50 sol 6.25 sağ wavefront yöntemini uygun gördüler cumaya tekrar muayene olacağım

    Geçen sene Nisan ayında ankarada çok ünlü bir göz hastanesinde muayene olmuştum lazer için kayseri şehir hastanesinde baktıkları gibi detaylı bakmamışlardı göz tembelliğim olduğu için gözlükle gördüğümün daha fazlasını göremiyeceğini söyledikleri için vazgeçmiştim
    Yüksek astigmatta lazerde başarı oranı daha düşük diyorlar. Ama yine gözlükle gördüğün gibi görebilirsin diye tahmin ediyorum. Bu arada Şehir Hastanelerinin lazer ameliyatı yaptığını ilk defa duyuyorum.
  • Why Shy kullanıcısına yanıt
    Yüzfe 50 60 görme olacak kayseri şehir hastanesinde excimer lazer var hocam türkiyenin en büyük hastanesi diye biliniyor zaten

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: -Columbia-

    Yüzfe 50 60 görme olacak kayseri şehir hastanesinde excimer lazer var hocam türkiyenin en büyük hastanesi diye biliniyor zaten
    Türkiye'nin en büyük .... diye başlayan yerler hep fiyasko oluyor. Lazer ameliyatı için bilindik, göz hastaneleri ve bolca lazer ameliyatı yapmış tecrübeli doktorları tavsiye ediyorlar. Ben şahsen devlet hastanesinde lazer olmam.
  • Why Shy kullanıcısına yanıt
    Hocam açıkcası ankara venividide muayene oldum geçen sene doktorlar 4 5 makineye soktu fazla titiz davranmadılar ama bu hastaneyi çok övdüler 2 3 arkadaşım var lazer olan memnunlar bi sıkıntı yapamadılar bende nevşehirde yaşıyorum burada çok titiz ve ilgililer ilaçlı muayene yaptılar cuma günüde tekrar bi muayene var o zaman belli olcak

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Ben de 5 hafta önce oldum ve aşırı pişmanım.Gözünüzü elletmeyin, gözlükle ve lensle devam edin sonra çok pişman olabilirsiniz benim gibi !!! Benim yakında veya odaklanınca uzakta sorun yok ama etrafta buğulanma var ,rahatsız edici bir şekilde.En iyi doktora yaptırdığımı düşünüyordum ama sonuç bu maalesef. SAKIN LAZER YAPTIRTMAYIN !!!
  • EyeMan E kullanıcısına yanıt
    Merhabalar, 5 ay önce klasik oldum .Odaklandığım nokta çok iyi etrafı bulanık görüyorum hep Özellikle çok ışıklı,spotlu mekanlarda.Siz ce bu durum nasıl devam edecektir? Teşekkürler.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: alexkatz

    Ben de 5 hafta önce oldum ve aşırı pişmanım.Gözünüzü elletmeyin, gözlükle ve lensle devam edin sonra çok pişman olabilirsiniz benim gibi !!! Benim yakında veya odaklanınca uzakta sorun yok ama etrafta buğulanma var ,rahatsız edici bir şekilde.En iyi doktora yaptırdığımı düşünüyordum ama sonuç bu maalesef. SAKIN LAZER YAPTIRTMAYIN !!!
    hocam hangi hastane de oldunuz acaba?
  • 25 Şubatta Dünyagöz Sincan şubesinde testler yapılıp 26 şubatta Tunus şubesinde PRK Wavefront yöntemiyle ameliyat oldum. İki gözümde 1 derece miyoptu. 2 seçenekte sunuldu iLasik veya PRK dediler. Prk yı seçtim. Ameliyat günü randevu sabahtı, hastaneye gittim bir iki test daha yaptılar. Maksimum 10 dakika sürmüştür ameliyat sürem. İlk gün ağrılı geçti ve çok sulanıyordu gözlerim. 2. ve 3. gün yavaş yavaş normale döndü gözler. Telefona ve PC ye bakabilmeye başladım. 6. Günde koruyucu lensler alındı. 7. günümdeyim pc ve telefon kullanırken çok az rahatsızlık veriyor ama sıkıntı değil. Uzağı günden güne iyi görmeye başladım. Sanki derecesi benim gözlerden yüksek gözlük kullanıyormuş gibiyim ve her geçen gün iyice güzelleşiyor görüşüm. Ameliyat olmadan önce en çok tedirgin olduğum şey Halo, Starburst effect gibi yan etkilerdi neyse ki hiç birini yaşamadım.




  • Geçen hafta dunya gozde ameliyat oldum.Ilk gün ağrılı ve acılı geçmişti.Damlalara devam ediyorum.Ameliyat sonrasi 3. gün dr bastan savma da olsa harfleri okuttu okudum ama harfleri net göremiyordum ic ice girmis gibiydi.Ya tam sıfırlama olmadı yada zaman geçtikçe düzelecek bilemiyorum ama suanki durumundan gorusumden memnun değilim özellikle akşamları ve kapalı havalardaki görüntüden.Doktorun ilgisiz olması ve baştan savma davranması yuzunden bu hastaneyi kara listeye aldım ve kimseye tavsiye etmiyorum.Her şey parayı alana kadarmış.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi bloodletting. -- 7 Mart 2020; 19:50:30 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 20 yılı aşkın süredir gözlük takıyorum. Yaklaşık 7sene evvel lazer ameliyat olmak için kararımı verdim ve dünyagöz feneryolu şubesinin yolunu tuttum. Muayene olduğum doktor gözlerimin lazer için uygun olduğunu -hatta o kadar uygunmuşki birden fazla olabilirmişim- söyledi. Muayene esnasında ameliyatı yapacak doktorun gözlük kullandığı gözüme çarptı. Kafamda deli sorular oluşmaya başladı. Hiç beklemeden sordum.
    - Siz neden gözlük takıyorsunuz dedim. 2 kelime ile “Tercih meselesi” dedi.
    Sonradan jeton düştü, yaklaşık 1500 ameliyata girdiğini söyleyen doktor bile kendine bu yöntemi uygulamıyor. Tercihini gözlükten yana kullanıyor. Demek ki lazer ameliyatları risk almaya değmeyecek kadar kötü bir tedavi.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Sawasson -- 5 Mart 2020; 8:29:21 >
    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: yasinsil

    25 Şubatta Dünyagöz Sincan şubesinde testler yapılıp 26 şubatta Tunus şubesinde PRK Wavefront yöntemiyle ameliyat oldum. İki gözümde 1 derece miyoptu. 2 seçenekte sunuldu iLasik veya PRK dediler. Prk yı seçtim. Ameliyat günü randevu sabahtı, hastaneye gittim bir iki test daha yaptılar. Maksimum 10 dakika sürmüştür ameliyat sürem. İlk gün ağrılı geçti ve çok sulanıyordu gözlerim. 2. ve 3. gün yavaş yavaş normale döndü gözler. Telefona ve PC ye bakabilmeye başladım. 6. Günde koruyucu lensler alındı. 7. günümdeyim pc ve telefon kullanırken çok az rahatsızlık veriyor ama sıkıntı değil. Uzağı günden güne iyi görmeye başladım. Sanki derecesi benim gözlerden yüksek gözlük kullanıyormuş gibiyim ve her geçen gün iyice güzelleşiyor görüşüm. Ameliyat olmadan önce en çok tedirgin olduğum şey Halo, Starburst effect gibi yan etkilerdi neyse ki hiç birini yaşamadım.
    18 gün oldu ameliyat olalı. Şuanda gece ve gündüz görüşüm mükemmel. Çok ışıklı ortamlarda uzun süre (komple tavan aydınlatmalı kapalı ortamda 7.5 saat çalışıyorum) durursam görüntü hafif gölgelenmeye başlıyor. 10-15 dakika gözleri dinlendirirsem düzeliyor. Onun dışında başka hiç bir problem çıkmadı umarım daha da çıkmaz.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • yasinsil kullanıcısına yanıt
    Nerde oldunuz ?
    Hangi teknikle oldunuz hocam
    Ameliyat sonrası sancılı bir dönem oldu mu?
    Kısaca ameliyat ve sonrası için biraz bilgi verir misiniz zahmet olmazsa ?

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Aslında yazmıştım yukarıda ama tekrar yazayım. Ankara Sincan şubesine giderek muayene oldum. Kornea kalınlığı, göz tansiyonu, miyop derecesi ölçümü, damlalı ölçüm vs.. yapıldı. Korneam kalın olduğu için Prk ve iLasik ikisininde uygun olduğunu belirtti doktorum. İki yöntemle de 3900 TL dedi. İleride askeri mülakat filan düşünürsen iLasik muayenede belli olur haberin olsun dedi. iLasik ağrısız hızlı iyileşir, prk ağrılı ve uzun sürede iyileşir dedi. Ben de zaten öncesinde araştırmıştım. Travma anında, yumruk gelmesi, bir yere çarpmak gibi durumlarda iLasik yönteminde açılan flap in kayma durumu varmış yıllar geçse bile. Bunu öğrendiğim için, okuduğum yabancı forumlarda insanların prk önermeleri ve iLasik yönteminde göz kuruluğu sorununun daha çok yaşandığını öğrenmem sebebiyle Wavefront PRK yöntemini seçtim. Ameliyat Ankara Tunus şubesinde yapılıyor. Ameliyat günü sabah geldim birkaç ölçüm daha yaptılar Wavefront mevzusu. Girdim ameliyathaneye uyuşturucu damla damlattılar gözlerime. Daha sonra gözüme yüzük gibi birşey koydu. İçine alkol damlatarak yüzeydeki epitel dokuyu sıyırdığını söyledi. Bunu elindeki her neyse sıyırırken hissediyorsunuz ağrı acı yok bu sırada ama hissediliyor :) daha sonra cihazdaki kırmızı noktaya bakmamı istedi. 7 saniye filan sürecek derece düşük olduğu için dedi. Dediği gibi kısa sürdü lazer işlemi bitti su tuttu koruyucu lens taktı diğer göze geçti aynı işlemi yaptı. Evine git karanlık ortamda uyuyabilirsen uyumaya çalış dedi. Çıktığımda ilk yarım saat filan hiç bir ağrı, sulanma yoktu. Sonrasında bi ağrı ve sulanma başladı çok fena. Sanki birisi yanımda gözlerimin içinde soğan doğruyormuş gibi yanma ve sulanma oldu. Katlanılır mı dersen katlanılır sonuca değer yani. Ameliyat olduğum gün boyu devam etti ağrı ve sulanma. Ağrı kesici falan etki etmedi. İlk gün böyle ağrılı ve eziyetli geçti. İkinci gün yavaş yavaş ağrı geçmeye başladı. Akşamına tamamen geçti. Ama gözlerimi hala açamıyordum. Işığa karşı baya bir hassasiyet oluşmuştu. Çok koyu bir güneş gözlüğü ile çok kısık bir şekilde etrafa bakıyordum acaba nasıl görüyorum diye ama hala net görünmüyordu ki zaten gözleri zor açıyorsun :D 1 saniye bakıp geri kapanıyor gözler. 3. gün iyileştiği baya belli oluyor. Normalde gözleri açık tutamazken 3. Gün evde güneş gözlüğü ile gayet normal bir şekilde takıldım. Akşamına telefona bakmaya başladım. 4. Gün zaten telefon televizyon hepsine bakabiliyordum tabi normal halindeki gibi olmuyor rahatsız ediyor. 6. Gün koruyucu lens çıkarıldı. 1 hafta sonra günlük yaşantıma döndüm. İşime başladım, bilgisayar oynadim, televizyon telefon normale döndüm. Görüş olarak gayet net görmeye başladım. Tabi hala damlalar var göz kuruluğu için damla antibiyotik vs.. ilaçları hastane sana detaylı kağıt hazırlayıp veriyor ve anlatıyor zaten. Ben şuanda memnunum iyi ki olmuşum diyorum. Gözlerim 1 er derece miyoptu bunu da bilmeniz lazım iyileşme sürecini kıyaslarken. Sonuç olarak lazerle daha az bir yüzey aşındırılıyor. Şuanda dediğim gibi 18 gün geçti görüşüm çok güzel. Sadece çalıştığım yerde çok yoğun ışık var, kapalı bir ortam. Gözlerim yoruluyor ki normalde de yoran bir yer :) buna bağlı olarak görüşüm çok az bir şekilde gölgeleniyor. Çalıştığım ortamdan çıkınca tekrar net görüşe kavuşuyorum. Bunun da geçeceğini düşünüyorum. Biraz roman gibi oldu ama kb :)



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi yasinsil -- 15 Mart 2020; 21:59:26 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • yasinsil kullanıcısına yanıt
    Kusura bakma hocam yeni farkettim ama sağolasın kırmayıp uzun uzun yine yazmışsın çok sağol
    Yıllardır olacam bir türlü cesaret edemiyorumda olanlardan moral topluyorum kendime :))

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • 
Sayfa: önceki 5152535455
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.