Şimdi Ara

LAZER GÖZ AMELİYATI (YALNIZCA LASEK VEYA PRK OPERASYONLARI)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
11
Cevap
0
Favori
1.230
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Arkadaşlar birçok konu var lazer konusunda ama benim özellikle bu konuyu açmamın nedeni yalnızca LASEK operasyonu. Yani korneada kesme işlemi yapmadan uygulanan ve 3-5 gün ağrılı, acılı olan yöntem... Yaşım 22 ve göz numaralarım sağ -1.25, sol -1.25 miyop. Göz numaralarım 4 senedir değişmiyor.

    1) Aranızda Lasek veya PRK operasyonunu geçiren varsa halinden memnun mu? Bize söylemek istediği bir şey var mı?

    2) Operasyon sonrası göz numaralarınız geri geldi mi? (birçok kişi bundan şikayetçi)

    3)Benim durumumu göz önüne alırsanız operasyondan sonra gözlerim nasıl olur? Yaşım yeterli mi? 4 senedir değişmeyen göz numaraları operasyon sonrası geri gelir mi?

    Çok soru sordum ama konu göz olunca insanın gözü hiçbir şey görmüyor arkadaşlar :) Yardımlarınızı bekliyorum. Hangi operasyonu geçirdiğini bilmeyenler yorum yapmazsa daha sade ve doğru bir forum oluştururuz. Teşekkürler. Sağlıklı günler dilerim.







  • Bence 1,25 için hiç uğraşmayın derim. Gözlüksüz bir çok işi yapabilecek durumdasınız. Birde benim duruma bakın ? 3.25+0.25 astigmat + 3.75+0.75 astigmat var. Yani tavsiyem hiç yaptırmamanız yönünde. Çok ayrıntılı iş yaparken gözlük kullanırsınız sadece. İleride de yakını görme sorununuz olursa ikisi birbirini eşitler numaranız sıfırlanır. Bence gerek yok.
    Saygılarımla,
    OctaCore
  • yakını görme problemi olunca eşitlenir, sıfırlanır falan.. böyle bir şey mi var ? Aylardır araştırıyorum yeni duydum. Kaldı ki miyopların yakını görme problemi, normal insanlara gore bir 10 sene geç olur. Yani normal bir insan 50 yasinda yakini gormede problem yaşiyorsa , miyop bir insan 60 yasinda problem yasar. Cevabin icin tesekkurler.
    Bana gelince ; ne araba kullanabiliyorum, ne dersi izleyebiliyorum, ne tv izleyebiliyorum ne de halisahada maç yapabiliyorum.. Ameliyatin hicbir sakincasi yok. Tek problemim ve sorum şu ki tekrar numaralarim gelir mi ? Yaşım bunun icin yeterli mi?



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi feriköylü24 -- 30 Ocak 2015; 1:12:57 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: feriköylü24

    yakını görme problemi olunca eşitlenir, sıfırlanır falan.. böyle bir şey mi var ? Aylardır araştırıyorum yeni duydum. Kaldı ki miyopların yakını görme problemi, normal insanlara gore bir 10 sene geç olur. Yani normal bir insan 50 yasinda yakini gormede problem yaşiyorsa , miyop bir insan 60 yasinda problem yasar. Cevabin icin tesekkurler.
    Bana gelince ; ne araba kullanabiliyorum, ne dersi izleyebiliyorum, ne tv izleyebiliyorum ne de halisahada maç yapabiliyorum.. Ameliyatin hicbir sakincasi yok. Tek problemim ve sorum şu ki tekrar numaralarim gelir mi ? Yaşım bunun icin yeterli mi?

    Bunu doktorlar ve optikçilerden duydum hatta internettede okudum. Mantıken de uyuyor. Miyop = Göz normalden uzun elips benzeri ve görüntü sarı benek önünde, Hipermetrop ise göz içe doğru basık ve görüntü sarı beneğin arkasında oluşuyor. Bu iki kusur birden olursa göz miyopta içe doğru basıklaşacağından dolayı göz normal şeklini alır. Numaran sıfırlanmasa bile düşer herhalde. Birde ameliyatın göz için sakıncası yok demişsiniz. Doğru yok gibi birşey ama göz kuruluğu veya numaranın tam sıfırlanmaz ise eski açılmamış gözlerinizden olursunuz bence. Tabi şöyle birşey var . Ben lazer yaptırcakmıyım ? Evet. Çünkü göz numaram sıfırlanmazsa veya düşerse yine eski halinden iyi olacağı için benim açımdan sıkıntı olmayacak. Bende zaten hipermetrop olsa bile maximum 1,5 numara düşer herhalde. Yine kötü durumda olurum o zaman. Risk alıp göz sıfırlanmazsa bile ilerde hipermetrop olunca sıfırlanma ihtimalini göze aldığımda yaptırabilirim diyorum. Ama sizin numaralarınız düşük. Şahsen ben o numalarda olsa gözlerim yaptırmazdım. Benim düşüncem bu. Sonuçta çok riski yok ama gözün içini açıyorlar sonuçta.
    Saygılarımla,
    OctaCore




  • OctaCore kullanıcısına yanıt
    Bak sevgili dostum sana gönül rahatligiyla yanlis bilgiler edindigini soyleyebilirim. Optikcilerden bu konuda yardim bekleme bosuna. Orasi ticarethane ve sana gozluk ve lens disinda hicbir sey soylemez, sacmalar durur. Doktorlarinsa beni şaşırttı.Bu iki goz kusuru birbirinin tam olarak zıttı degildir ve birbirini örtmez. Öyle olsaydi babam hem yakın hem de uzak gözlüğü kullanmazdi
    Hadi hersey senin dedigin gibi diyelim. Ama kardesim ben gozlukten 20-25 yasinda kurtulmak istiyorum. 50-60 yasinda takacagim gozluk isterse kavanoz dibi olsun umurumda degil. 60a kadar kim ölee kim kala.
    Sen hipermetropsan ve çizdirdiginde miyop olma riskin varsa yaptirma. Çünkü yakın gozlugunu gün icinde toplasan iki saat kullanirsin ama uzak öyle degil. Her daim takiyorsun ve cikardiginda dünyan karariyor. Hele bir de iyicr gozluge alistiysan ( numaralarin kucuk olsa bile ) vay haline...

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • OctaCore kullanıcısına yanıt
    Mesajin sonunda gözü açiyorlar yazmissin. Bahsettigim LASEK yonteminde korneaya ve göze herhangi bir açma, kesme işlemi uygulanmaz. Eski bir metottur ama risksizdir. Benim icin kabul edilebilir olmasinin nedeni de bu zaten

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Upp

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • up
  • u

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Up

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.