Latency 3000 çıkıyor.

-
-
Hattında belli ki sorun var, latency değerlerin inanılmaz yüksek + dediğiniz gibi upload'ı alamamış. ISP'niz her kimse iletşime geçin, ekip göndersinler baksınlar hattınıza.
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı > -
Millenicom müşteri hizmetlerine latency yüksek diyorum. O ne diyor. Bunları kim işe alıyor?
-
Öncelikle geçmiş olsun. Belki de derdinizi anlatırken "gecikme süresi" ifadesini kullanırsanız karşınızdaki problemi daha iyi anlayabilir ya da "ping" ifadesi daha yaygın. Herkes ingilizce bilmek veya ingilizce lügata hakim olmak durumunda değil elbette. Mesela "router" diyoruz, bazısı bunu sadece "yönlendirici" veya "modem" olarak biliyor. Hiç sıkıntı yok bu hususlarda. Baktınız derdinizi anlatamadınız, alternatif kelimeleri deneyin. Karşınızdaki kişi belki de ingilizceye hakim değildi lakin belki de işine hakim birisiydi sadece Türkçe ifadeye ihtiyacı vardı. Olabilir mi, elbette olabilir. İşine hakim biri mesleğinin gerekliliğini birçok dilde bilmelidir diyemeyiz ben buna katılmıyorum şahsi görüşüm. Bu kısmı kısa tutmak istiyorum. Bazen ben de arada hatalar yapıyorum ama genellikle Türkçe yazmaya - konuşmaya çalışıyorum.
Öncelikle paket hızınız - hat türünüz nedir? Millenicom kullandığınızı belirtmişsiniz ama sunucu tercihinde Türksat seçili. Test yaparken lokasyonunuza en yakın sunucuyu seçmeye gayret etmelisiniz (en yakın Türksat mı size bilmiyorum sadece bilgi olarak ekliyorum) Alternatif olarak fast.com deneyebilirsiniz (hız testi için alternatif)
Örneğin kablosuz ile mi bağlısınız, tüm cihazlarda mı aynı sıkıntı var yoksa sadece bir cihazda mı? Yönlendiriciyi kapatıp açtığınızda düzeliyor mu yoksa problem devam mı ediyor?
Bu gibi çok sayıda detay verirseniz problemi tespit etmek daha kolaylaşır.
Binanızda aynı kablosuz kanal ve frekansı kullanan başka yönlendiriciler varsa bu kablosuz performansını etkileyebilir ve sıklıkla karşılaşılan bir sorundur.
Mesajımdan bağımsız olarak ise şunu belirtmeliyim
Konu evveliyatında bazı sıkıntılar gördüm uslubunuzu bu şekilde sürdürürseniz moderasyon işlemi uygulamak durumundayım. Bunu genel uyarı olarak kabul edebilirsiniz. İyi forumlar diliyorum.
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X