Şimdi Ara

lastiklere nitrojen gazı basıyorlar (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
68
Cevap
0
Favori
63.961
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • olayın tam olarak mantığını açıklayabilirmisin? yani ne şekilde tasarruf sağlıyor?
  • Azot gazinin molekul capi oksijeninkine oranla daha buyuk. Bu yuzden lastigin dokusundan kasic orani normal havaya gore daha yavas. Bu yuzden de lastigin basinc kaybetmesi daha yavas oluyor. Kesinlikle inmemesi soz konusu degil ama cok daha yavas oldugu icin inmiyor deniyor. Latik havasi azaldigi zaman icindeki hava nin isininca genlesmesi ve sogudukca yogunlasmasi nedeni ile lastik normal isisinin uzerine cikiyor, yogunlasinca da icinde su olusuyor. Lastik isinmiyor diye bir sey soz konusu degil, am abizim istedigimiz normalin uzerinde isinmamasi ve boylece lastigin yere basan yuzeyinin daha gec eskimesi. Azot gazi asal yani duragan bir gaz. O yuzden de lastik icindeki tellerde yada jant da paslanma olusumunu engelliyor.

    Bildiginiz gibi soludugumuz havanin %78 zaten azot. Amac lastik icindeki azot miktarini min. %95’e cikarmak. Faydalarini bundan sonra gorebiliriz.

    www.getnitrogen.com sayfasindan nekadar kazanc saglayacaginiz hesaplayabilirsiniz.

    Bizim web sayfamizda da gerekli bilgiler mevcutwww.nitralife.com

    Merak ettiginiz baska bir sey varsa lutfen sorun.

    METE TIMUR

    TARAY INTERNATIONAL CORP.
    INTERNATIONAL SALES
  • çüşşş. bu siteye göre(www.getnitrogen.com) yılda 16bin km yaparak 170 lira tasarruf edecekmişim. daha neler

    ben bastırdım. havası inmez dediler, indi. bilginize.
  • Yeniden Merhaba,

    Daha once belirttigim gibi Nitrojen ile doldurulmus bir lastigin kesinlikle inmemesi gibi bir durum soz konusu degil. Nitrojen ile dolu lastik, hava ile yani azot, oksijen, argon karisimi ile dolu lastige oranla cok daha yavas iner. Ayrica lastigin yavas inisinin disinda daha bir cok faydasi vardir.

    Bildiginiz gibi lastigin inmesine sebeb olabilecek bir cok faktor var. Bunlarin teker teker bakilmasi lazim. Dediginiz web sitesindeki degerler mil ve galon uzerinden hesaplanmistir. Eger koydugunuz degerleri mile ve galon'a cevirerek koyduysaniz ve hala bir anormallik goruyorsaniz bu rakamlari buraya yazmanizi rica ederim.

    Son olarak Nitrojen kullanimi yeni bir sey degil. Faydalari kanitlanmis ve basari ile kullanilan bir sistem. Tek yenilik, gelisen membrane teknolojisi ile artik daha ucuz uretiliyor ve direk soludugumuz havadan ayristirilarak lastige konuluyor.

    Saygilarimla,

    METE TIMUR

    TARAY INTERNATIONAL CORP.
    INTERNATIONAL SALES
  • arkaşlar ben bu topiği actıktan kısa bir süre sonra gittim ve üçretsiz lastiklere nitrojen gazı bastım ve herhangi bir sorun yaşamadım. Faydaları tabiki gözle görülür olmadığından bişey diyemiyecegim. Fakat yaptırdığıma memnunun ve faydalı olduğunada inanıyorum
  • Peki lastiklere nitrojen bastırdıktan sonra ,ileride üzerine hava basmamız gerekirse tekrar nitrojen mi kullanmalıyız?yoksa hava ilave ederek de oluyormu?
  • OHOOO BEN NİTROJEN İ 5 SENE EVVEL BASTIRDIM BENZİN KOYMAYA GEREK BİLE KALMADI.ARABA KENDİNDEN GİDİYOR...GEÇEN METAN BASTIRIYIM DEDİM AMA ÇOK KOKUYOR KIZLAR YANAŞMIYOR ARACA
  • sessizlik sağladığı söyleniyor. bende yaklaşık 1 ay önce bastırdım. bu ses olayına katılıyorum lastiklerine nitro bastırıp sessizleştiğini fark eden varmı ???
  • evet güzel sorular var, bilenlerin cevaplamaları gerekli.
    Örneğin jackal73'ün sorusu: Önce hidrojenle 4 lastik şişirildi, sonra birisi biraz inerse normal hava basılabilir mi?
    bazı arkadaşlarımızın da deneyimleri var.

    HAngi firmalar sıfır araçlarına nitrojen koyuyorlar? ya da nitrojenle lastikleri şişiren var mı?

    Nitrojenli lastiğin güvenliliği ve olumlu yönleri gerçekten var mı?

    Sonra kaş yapalım derken göz çıkarmıyalım da.
  • hikaye
  • yazın nitrojen basarsanız lastige yol tutusu farkedilir sekilde artar, kışın ise nitrojen basılmaz. Olay bundan ibarettir
  • ilk defa duyuyorum
  • kışın niye basılmasın ki?
  • etkisi olabilir ama % 70 oranı sizcede çok fazla değilmi birazda mantığa yatması lazım
  • kışın basılmaz çünkü soğuk havada gazın genleşmesi neticesinde lastikte bombeler oluşur, lastik özelliğini yitirir. Ama ilk bahar yazın nitrojen basın tavsiye ederim yol tutuşu harika oluyor



    quote:

    Orjinalden alıntı: vasago

    kışın niye basılmasın ki?
  • Helyum basalim, ucan arabamiz olsun..
  • arkadaşlar bu konu ile ayrıntılı bilgiwww.nitromatik.com adresinde var
  • 4 yeni lastik aldım, ve firma lastiklere nitrojen gazı basıldığını söyledi. Yaşadığım bir problem yok. Ancak lastiklerin dış yanaklarında renk değişiklikleri görüyorum. sanki morumsu bir renk oluşuyor. suyu görünce bişey kalmıyor ama kuru havalarda dış yanakların rengi değişiyor. lastik çürüyormu acaba diyorum kendi kendime, bu durumla karşılaşan oldumu acaba, ilgilenen ilgilenmeyen herkese şimdiden teşekkürler...
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Postal_Phreak


    kışın basılmaz çünkü soğuk havada gazın genleşmesi neticesinde lastikte bombeler oluşur, lastik özelliğini yitirir. Ama ilk bahar yazın nitrojen basın tavsiye ederim yol tutuşu harika oluyor



    quote:

    Orjinalden alıntı: vasago

    kışın niye basılmasın ki?




    Arkadaşım zaten nitrojen havanın genleşmesini en aza indirmek için kullanılıyor. Hava az genleşince lastiklerin havası azalmıyor. Bu kışın soba yanında kalan plastik toplardaki gibidir. Isınınca içerideki basınçla hava azalır. Soğuduğunda bir bakarsınız ki top sönmüş. Nitrojenle şişirilmiş lastiklerin hava basıncı fazla değişmez. Yani ideal lastik basıncınız korunur. Bu da yakıt sarfiyatınızın düşük lastik havasından dolayı artmasını önler. En büyük avantajı da budur.

    Ayrıca kışın soğuk havada gaz genleşmez, sıkışır. Tabi bu gazlar için genel bir ifadedir. Nitrojenin sıkışması da çok düşüktür. Normal havanınkinden az sıkıştığından kışın da avantaj sağlayabilir.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi fatihkarahan -- 28 Haziran 2010; 18:34:27 >
  • [simage]yol tutuşu harika oluyor[/simage]

    asflatı tırmıhlıyoree mi pençeleriyle ,nitrojen pençesi
  • 
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.