Şimdi Ara

Lastikci rezaleti

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
6
Cevap
0
Favori
393
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Bugün başıma gelen bir olayı paylaşmak istiyorum, 4 adet Goodyear efficientgrip performance lastik almıştım bunları taktirmak için istanbul cevizlibag da sanayi içinde baya bi kalite aracında gittiği büyük bi lastikciye gittim, usta kısmının büyük çoğunluğuna guvenmedigim için her adımlarını izledim ta ki 30 km sonra eve vardığımda ön tekerin birinde siboba dokunana kadar... her dokundugumda bi miktar hava kacirdigini farkedince deli oldum, evime yakın başka bi lastikciye gittim lastik sökülüp sibop değişti bide havalara bakalım dedim :) 30-32-36-38 aynen değerler böyleydi:))) 32 olan ikinci lastikcinin 32 bastım dediği sibop değişen lastik. Nikelaj metal sibop kapaklarimi unutup plastik standart kapak taktiklarinida orda farkettim...ilk öküz lastikcide sıfır beetle aracın kaliperlerini hiç maskeleme yapmadan boyadiklarini görünce zaten anlamam lazımdı. 15 tl sibop parasının fişini aldım gidip ilk lastikciden isticam, siz siz olun hiç bir ustaya güvenmeyin kontrol edin, bu ülkenin en büyük sorunlarından biri de kimsenin işini düzgün yapmamasıdır.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >







  • Lastikçi sibop parasını vermez büyük ihtimalle, vermezse haklıdır çünkü suçun faili kim belli olmaz. Büyük bir yerse patronla konuşursun zaten, o da ne bilsin kimin ne yaptığını. Eğer direkt işlem yaptırdığın lastikçiye götürüp zararını tazmin etmelerini isteseydin haklıydın.

    Esas konuya değinmek gerekirse, Türkiye'de bu işler tecrübe ve zamanla oturuyor. Kurumsal bir firma gibi gözüken firmalar dahi ustaların ve çalışanların aymazlığından müşteri kaybına uğrayabiliyor. Yetkili servis örnekleri var önümüzde. İşletenlerin kafası örümceklendikçe kaliteli hizmetten yoksunuz. Performansa dayalı, sürekli kontrol altında yürütülen ve müşteriyi dinleyen işletmeler bu konuda daha başarılı olacaktır. Bunu sağlayan firma sayısı bir ilde ortalama bir el parmakları kadar ancadır. Bu yüzden, arada çukura bassan da deneye deneye kendi tercihlerini oluşturursun. Senin de bahsettiğin gibi, maskeleme uygulamadan kaliper boyayan zihin yarın bijonlarını dengesiz sıkıp lastiğini ters de takabilir. Lastikçilerin en başta yerine getirmesi gereken işlerden biri olan kompressor kalibrasyonları malesef yeterli sıklıkta ve ciddiyetle yapılmıyor. Geçmiş olsun...

    Aracımla elimden geldiğince kendim ilgilenirim, elimden gelmeyen konularda da an be an yapılanı takip ederim. İşletmesine kabul eden işletmeci veya usta da buna saygı duymak zorunda... Ağız burun kıvıranlara, surat yapanlara bir daha gitmem. Yetkili servislerden de bu sebeple uzak dururum. Mecbur kaldığım taktirde iş dökümünü alır aracı kendim tekrar incelerim. Bu şekilde ancak içim rahat ediyor.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Derin Mavi -- 31 Mayıs 2014; 19:41:11 >




  • Hocam fail bariz belli, vermezse kendi terbiyesizligi maksat 15 lira değil zaten 14-15 yaşında çocuklar takiyo sokuyor lastikleri yani bu tiplerle uğraşmak lazım, porsche Lamborghini ye lastik takiyoruz diye hava atmasını biliyor, 60 km istanbul trafigi cekmemek için geri gidemedim, günlerce lastik arastiriyorsun guvenli olsun diye yapılan işe bakınız.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: farukakgun

    Hocam fail bariz belli, vermezse kendi terbiyesizligi maksat 15 lira değil zaten 14-15 yaşında çocuklar takiyo sokuyor lastikleri yani bu tiplerle uğraşmak lazım, porsche Lamborghini ye lastik takiyoruz diye hava atmasını biliyor, 60 km istanbul trafigi cekmemek için geri gidemedim, günlerce lastik arastiriyorsun guvenli olsun diye yapılan işe bakınız.

    O zaman mümkünse telefonla iletişime geçerek durumu bildirmeniz yerinde olur. Red etme ihtimallerine karşı boş yere sinirlenmemiş ve boşa yakıt yakmamış, trafik çekmemiş olursunuz... Eğer hatalarını kabul ederlerse bir ara işiniz o tarafa düştüğünde uğrar halledersiniz.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Derin Mavi -- 31 Mayıs 2014; 20:24:47 >
  • farukakgun kullanıcısına yanıt
    14-15 yaşlarındaki çocuğa lastik taktıran işletmeden ne hayır gelir hocam?

    O hataya ben bir kere düştüm, az kalsın canımla ödüyordum. Çırak arka sol lastiğin bijonlarını iyi sıkmamış. E tabii lastikte dişin açılma yönüne doğru döndüğü için yavaş yavaş açılmış. Ama ne bir ses var, ne başka bir şey. E5'te 80km/h hızla ilerlerken "küüt" diye bir ses geldi ve arabanın sol arkası aşşağı çöktü. Hemen sağa çektim bir baktım lastik çıkmış. Allahtan altımdan fırlayıp gitmedi de arabanın altında kaldı.

    Gözünüzü iyi açın sanayi dükkanlarında.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.