Şimdi Ara

Lastik önerisi? (Pirelli,Goodyear,Continental,Michelin) (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
63
Cevap
1
Favori
63.768
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki

Lastik önerisi? (Pirelli,Goodyear,Continental,Michelin)


(En Son Oy Tarihi: 24.4.2024)
Giriş
Mesaj
  • 2 sene 20 bin km dir, goodyear egp kullanıyorum , bozuk yollara, köy yollarına vs. her çeşit yola girerim ,benim aldığım dönemde yanal destekleri zayıf diyorlardı , kaç defa irili ufaklı çukurlara düşmeme rağmen çok şükür balon yapma durumu vs . olmadı , çatlama deforme durumu yok , yol tutuşundan frenleme mesafesinden memnunum. Lastik ebadı 195/65/15
  • kaan0101 K kullanıcısına yanıt
    Olumlu bir deneyim süreci geçirmişsiniz, umarım bundan sonraki km'lerde de memnun eder sizi.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: souledge

    Bende aynı ebatta 3 kanallı goodyear efc grip var..Kesinlikle türkiye yollarına göre değil.uzak durmanı dilerim etiket değerleri ile alakası yok ses yapıyor,cirajda fazla esniyor,fren mesafesi yağışta öok kötü .Bu dediklerim tr üretimi 3 kanal için geçerli yurt dılı üretimi sanırım daha iyiymiş

    Hocam hangi araçta kullandınız acaba Goodyear efg yi? Araçtan araca değişiyor mu bu iş doğrusu merak ettim. Ben önceki aracım Hyundai de Goodyear EFG (Yerli olan 3 kanallı) kullandım inanılmaz memnundum, özellikle lastiklerin sessizliği (68 DB), ıslak hava da frenleme mesafesi falan tek kelime ile mükemmeldi. Beni tavsiyem üzere bir arkadaşım, Ford Fieste da, Bir arkadaşım, Fiat Fiorno da, bir arkadaşım da, Dacia Duster de kullandı onlarda çok beğendi. Yeni aracımda da aynı lastikleri kullanacağım.




  • Continental
  • Bu seçtikleriniz arasından good year mantıklı duruyor.

    Sizin ebat da bizim W210 ile aynı ve bu ebat oldukça pahalı.



    Bu fiyatları görünce babam Petlasa yöneldi ben Petlas istemedim onun yerine falken ze914 215 55 16 lastiği falken bayisinden tanesi 230 TL den aldık.



    4 tane de kaliteli çelik sibop aldık 970 TL tuttu.



    Antalya-Muğla-denizli-antalya yaptım hafta sonu bu lastikler ile 2 bin kmdir kullanıyorum henüz erken ama gayet hoşuma gitti ve güven verdi. Düşünürseniz testlerine bir bakın derim
  • tefennili kullanıcısına yanıt
    Bunları duymak güzel.



    Bugün Goodyear yetkili bayi ile görüştüm, bilgi aldım. Benim alacağım ebatlarda yerli üretim lastik yokmuş. 205'lerde mesela yerli üretim var dedi. Kalite olarak bir fark olmasa da performans açısından fark var, desenleri farklı, yurt dışı üretimi olan bir tık daha iyi dedi ve buna istinaden fiyatı biraz daha pahalı dedi.
  • bozak07 kullanıcısına yanıt
    İsabetli bir seçim gerçekleştirmişsiniz bence.



    Premium modellerin hemen alt sınıfında yer alıp, premium modeller ile aynı testlere giren, negatif sonuçlar almayan, kullanıcılardan olumlu yorumlar elde eden ve sadece 200 liralık fiyatı ile oldukça dikkat çeken bir model olduğunu ben de fark ettim. Kesinlikle petlas seçeneğinden daha mantıklı olduğunu düşünmekteyim. Bu aşamada olmasa da, ilerleyen dönemlerde şans verebileceğim bir model. Şu an için premium modellerden birini deneyimlemek amacındayım.
  • tefennili kullanıcısına yanıt
    Citroen c4 te kullanıyorum.amotisörleri bağımsız bnm aracın ve süspansiyon çok sert ondan da olabilir ama eski öişneller çok çok daha iyiydi
  • Listeye koymamışsınız ama Nokian lastiklerini tavsiye ederim. Avrupa'da en çok satan lastik, isterseniz bi araştırın.
  • Tek kelime.
    Continental.
  • aquapolis kullanıcısına yanıt
    Nokian Line model lastiği kabaca incelemiştim. Oldukça tutulan bir model sanırım. Orta sınıf lastiklerin epey satılanı ve sevileni. Lakin, fiyatı üstte sıraladığım premium sınıf lastiklere çok yakın olduğundan ötürü, listeye eklemedim.
  • yaskoo_87 Y kullanıcısına yanıt
    Falken Ziex 914 oldukça iyi bir lastik, biz Corsa da 195 55 16 ebadında da bu lastiği kullanıyoruz, hem yumuşak hem oldukça güvenli bir lastik, ucuz grupta Petlas tan daha uygun ve daha kaliteli olduğunu düşündüğüm bir lastik, bu lastiğe alternatif olarak (fiyat kalite dengesi) Nexen N Blue HD Plus güvenle tercih edilebilir, her iki marka model lastikte testlerde orta seviye puanlar alarak güvenilir sonuçlar elde eederek önerilen lastikler olmuşlardır, Lassa-Petlas alınacağına bu lastikleri tercih ederim, ucuz grup Çin malı abidik gubidik markalı lastiklere değinmeye gerek yok sanırım.
  • yaskoo_87 Y kullanıcısına yanıt
    Teşekkür ederim. Son iki gündür 200 kimden fazla yol yaptım hala. Her anlamda verdiğim paranın karşılığını verdiğini söyleyebilirim şimdilik. İnşallah böyle devam eder.
  • Arkadaşlar, lastik arayış sürecimi tamamladım.

    Oyları ile ankete katılan ve yorumları ile konuya ilgi gösteren arkadaşlara teşekkür ediyorum.

    İlk başta 4 markanın lastiklerini belirlemiştim. Süreç dahilinde en çok gidip geldiğim iki model oldu: Continental ve Goodyear. Continental 'ın kullanıcı sayısı, olumlu yorumları, test ve incelemelerdeki başarısı oldukça göz doyurucuydu. Goodyear da neredeyse aynı oranda başarılı ve tatminkâr sonuçlar elde etmiş olmasının yanı sıra, uygun fiyatı nedeniyle de iyice göze batıyordu. Michelin 'i olumsuz yorumların fazla olması sebebiyle tercih etmedim. Testlerde epey başarılı sonuçlar almasına rağmen, kullanıcı deneyimi ve uzun dönem kullanım performansı zayıftı. Pirelli 'yi de, ülkemizde çok fazla kullanıcısını ve kullanıcı yorumlarını bulamamamdan ötürü cesaret edemedim. Zaten anketimizde de bu yönde bir sonuç çıktı ki, farkla en az oy alarak sonunculukta kaldı.

    Tercihimi Goodyear EfficientGrip Performance 93 V 'dan yana kullandım. 215/55R16 ebatlarında olup, lastik başına bana maliyeti 338 lira oldu. 2016 üretimi diye aldım ve 13/16 üretimli geldiler, yani Nisan 2016.

    Goodyear 'ı seçmemin en büyük sebebi, uygun fiyatı oldu. Diğerlerine göre gözle görülür eksisi olmayıp, hatta artıları olmasına rağmen, diğerlerinden hatırı sayılır bir farkla ucuza mal edebildim. Süreç boyunca, araştırdığım ve bulabildiğim fiyatlar şöle idi (indirim, kampanya ve puan dahil hesaplayarak, bana gelen maliyet fiyatlarını yazıyorum):
    Michelin - 485 lira,
    Pirelli - 323 lira (2015 üretimi), yoksa güncel üretimlisi için en uygun 430 bulabilmiştim,
    Continental - 400 lira,
    Goodyear - 338 lira (gittigidiyor üzerinden, bonus ve visa kampanya birleşimi ile bu fiyata mal edebildim).



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi yaskoo_87 -- 27 Temmuz 2017; 19:55:40 >




  • Michelin Primacy 3 asla tavsiye etmem yagmurda berbat..205e 16 focusta var kac defa islak yolda kaydi..bir degil iki degil esp zor kurtardı..nasil bu lastigi övüyorlar anlamiyorum..en kisa zamanda degistirecem lanet olsun..continental için iyi yorumlar var ama iyice arastirmadan almam..birde en pahali markaymis enteresan



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi road warrior -- 31 Temmuz 2017; 17:35:21 >
  • Başlığı hortlatıcam ama yaz dönemi yorumlarınızı alabilirmiyim. Busene kış ılıman geçti kış lastiğini daha fazla deforme etmek istemiyorum. Lastikten ne derece memnun kaldınız ses ve performans fikirleriniz nedir
  • Ülkemizi haritadan bilerek silen Continental almayında ne alırsanız alın ... TÜRKİYE yazmayı öğrensinler ...



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Mojaverok -- 7 Haziran 2018; 16:16:0 >
  • Cinturato P7 ve premium contact'i kullandım. P7 bence standart yaz lastikleri (touring summer) içinde direktlik ve keskinlik olarak çok iyi bir lastik, spor lastiklere çok yakın, yanakların sertliği hemen hissediliyor. Fakat tipik pirelli olarak kalkışta sarma sorunları var bence fazla sesli, konforu da ortalama. CPC ise tam zıt bir lastik, lastikçilerin "abi sakız gibi lastik vallaha" diye sattığı türden, taktığım gibi arabanın bütün dönüşte yanağa baskı geri bildirimi gitti, P7'deki keskinlik ve çizgi kararlılığı gitti, direksiyon hissi bitti, jöle kıvamında son derece sessiz ve konforlu bir sürüş başladı. Tutunması falan son derece iyi idi, 300hp araba neredeyse sarmadan kalkıyordu asfalt soğuk değilse, ıslakta da çok iyi idi ama ben lastiğin bu sürücüyü yoldan izloe eden hissine alışamadım. Çabuk bitiyor diyorlar conti için fakat trafikte işe gidip gelen, konfor, tutuş emniyeti ve sessizlik dışında lastikten beklentisi olmayanlar için çok çok ideal bir lastik Cpc5.




  • alcohol06 A kullanıcısına yanıt
    Ben genelde istanbul kırklareli arası uzun mesafe kullanıyorum Yada haftaonları dışarı çıkarken . Uzun yol için tutuş ve ses beni rahatsız etmesin istiyorum.
  • Selamlar

    Ciddi bir araştırma ile ben de kararımı Goodyear Eagle F1 Asymmetric 3 225/45R17 94Y XL den yana kullandım.

    İlk izlenimim yol sesinin farkedilir düzeyde düşmesiydi. Bugün çok sıcak bir havanın ardından hafif bir yağmur yağdı ve hemen kendini kanıtladı. Lastiğin rodajı bittiğinde tekrar değerlendirme yaparım.

    Aracım Golf7 H 1.6 DSG motor şanzıman Ecufast ve Pedal Commander ile hakkını veririm

    3.5 yay ve spacer ile çok yakışıklı durdu bastım sütü Taban kenarlarının oval/yuvarlak olması sportif bir görüntü kattı

    Bu kadar övgüyü bence hakediyor.

    Bayide taktırdım (14/18) geldi, 1 yıl garanti verdi balon dahil.

    200tl Goodyear Clup hediye çeki (hemen bi Jbl Bluetooth hoparlör şekli ya da yakıt kartı şekli)

    Toplam 1.500tl. verdim.




  • 
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.