Şimdi Ara

Lastik Değişimi hakkında

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
8
Cevap
0
Favori
134
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
Öne Çıkar
0 oy
Sayfa: 1
Giriş
  • Merhabalar, aracımda 13.08.2010 tarihinde sıfır aldığımızda üzerinde olan 2010 4. ay üretimi 185/65/R15 ebatında Barum marka lastik var ve araç şu anda 35 bin km'de. 5-7 bin km kadarı kış lastiğiyle kullanıldı desem, 28 veya 30 bin km yapmış bir lastik yani. Zaman olarak epey oldu kullanılmaya başlayalı ancak sizce bu sene değiştirmeli miyim yoksa gelecek sene kışlıkları çıkartınca mı değiştirmeliyim bu lastikleri?

• premium markalarda maximum veya km hangisi önce gelirse değişim yapılır km gelmezse bu zaman 2 yıl raf ömrü 3 yıl kullanım ömrüdür. toplamda 5 yıldır ama bu premium lastik markaları için geçerlidir. yol ile aramızdaki temas noktası lastiktir ben herzaman lastiğe en çok önemi veririm. karar sizin.
  • quote:

Orijinalden alıntı: mevsimsiz_kar45

premium markalarda maximum veya km hangisi önce gelirse değişim yapılır km gelmezse bu zaman 2 yıl raf ömrü 3 yıl kullanım ömrüdür. toplamda 5 yıldır ama bu premium lastik markaları için geçerlidir. yol ile aramızdaki temas noktası lastiktir ben herzaman lastiğe en çok önemi veririm. karar sizin.

Görüldüğü üzre çok yol yapmıyorum, çoğu şehir içinde düşük süratte olmak üzere yapıyorum yolu da. Senede bir bilemedin iki sefer 700 km gidiş geliş yapıyorum son iki senedir de. Kararsız kaldım açıkçası, lastiklerin durumu görünüş olarak iyi, sürüşte de hissedilir bir fark görmedim ancak bilemiyorum da.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

So, so you think you can tell Heaven from Hell,
    blue skies from pain.

And did they get you to trade your heroes for ghosts?
    We're just two lost souls swimming in a fish bowl, year after year.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Pink Floyd

Yol tutuyorsa devam, ben 2010 dan beri kullandığım lastikleri geçen gün değiştirdim. Dişleri artık kabak olmuştu, araba savruluyordu.

Yol tutuşunda bir sıkıntı yok hocam, biraz sert hamurlu bir lastik zaten Barum çok aşınma yapmadı, km de çok değil neredeyse ilk günkü gibi duruyor hala. Kış lastiği olarak yine aynı ebattaki Goodyear ultragrip 9 kullanıyorum, Barum sert hamur olduğundan kış lastiğinden bile daha çok ses yapıyor yaz lastiği olarak. Giderken yolda parçalanma, yırtılma, delinme yapmazsa benim için çok da büyük problem değil lastik. Zaten şehir içi kullanıyorum, arada bir de uzun yola çıkıyorum. Uzun yolsa beni tehdit etmezse sıkıntı yok.

Orijinalden alıntı: Gravaze

quote:

Orijinalden alıntı: Pink Floyd

Yol tutuyorsa devam, ben 2010 dan beri kullandığım lastikleri geçen gün değiştirdim. Dişleri artık kabak olmuştu, araba savruluyordu.

Yol tutuşunda bir sıkıntı yok hocam, biraz sert hamurlu bir lastik zaten Barum çok aşınma yapmadı, km de çok değil neredeyse ilk günkü gibi duruyor hala. Kış lastiği olarak yine aynı ebattaki Goodyear ultragrip 9 kullanıyorum, Barum sert hamur olduğundan kış lastiğinden bile daha çok ses yapıyor yaz lastiği olarak. Giderken yolda parçalanma, yırtılma, delinme yapmazsa benim için çok da büyük problem değil lastik. Zaten şehir içi kullanıyorum, arada bir de uzun yola çıkıyorum. Uzun yolsa beni tehdit etmezse sıkıntı yok.

Yakından incele kılcal çatlaklar var mı diye?
    bi de sert frenlerde abs çabuk devreye giriyosa sertleşmiştir artık.

• Mantıklı olan seneye kışlıklardan direk yeni yazliklara geçmek

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
    7 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • Lastiklerde çatlak vs göremedim. Kış lastiklerini çıkarmadım hala, havalar düzelene kadar gitsin, yazlığa geçecekken tanıdık bir lastikçiye durumunu bir sorayım o zaman. Genel kanı sıkıntı olmaz yönünde anladığım kadarıyla. Zaten araç öyle yüksek suratler yapacak, limitlerinde kullanılacak bir araç değil, dacia logan. Otobanda bile en fazla yokuş aşağı giderken 130-140, normal yolda da 100-110 maksimum. Güvenlik açısından limitlere ulşamadan pek de sıkıntı çıkartmayacaksa kullanılabilir anlaşılan.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Gravaze -- 26 Mart 2016; 20:45:47 >
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.