Şimdi Ara

Laptoptan Tv'ye görüntü aktarımı(hdmi kablo ile) (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
135
Cevap
7
Favori
449.334
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Kardeş sorunun hemen üstünde yazmış olduğum cevaplamada seninde cevabın var.

    Laptopunda gördüğün başlat çubuğu bilgisayarım simgeler vs mouse ne varsa hepsi laptopun ekranı 1. ekran olduğu için orda, lcd tv ise 2. ekran (uzatılmış masaüstü) olduğu için orda sadece laptopun ekranındaki masaüstü arka planı ne ise onu görürsün, yani renk seçersin renk olur resim seçersin resim olur, araba resmi koyarsan laptopunun ekranında simgeleri başlat çubuğunu görürsün ama lcd tv de sadece araba resmi görünür.

    Bunu düzeltmek için yapman gereken lcd tv yi uzatılmış monitör değilde birincil monitör olarak seçmen, eğer ekran kartı seçeneklerinde öyle birşey yoksa , ki var ama bazen etkienleşmeyebiliyor, onuda etkinleştirmek için;

    Klavyenin MAVİ RENK FN TUŞU + (F4,F5,F6,F7) TUŞLARINDAN BİRİNDE MAVİ RENK GÖRÜNEN İÇİ BOŞ KARE VE LAPTOP RESMİ OLANA AYNI ANDA BASACAKSIN, ONA BASTIKÇA;

    SADECE LAPTOP EKRANI VEYA SADECE LCD TV VEYA LAPTOP EKRANI+LCD TV ŞEKLİNDE DEĞİŞECEKTİR, HER BASIMCA DEĞİŞİR BU. BUNU BU ŞEKİLDE AYARLAYABİLİRSİN, LCD TV Yİ BİRİNCİL MONİTÖR OLARAK AYARLADIKTAN SONRA, SANIRIM RGB(VGA) KABLO OLDUĞU İÇİN MAKSİMUM 1600/1200 SEÇENEĞİDE ÇIKACAKTIR VE ONU SEÇEBİLİRSİN, HDMI İLE BAĞLARSA VE EKRAN FULL HD İSE 1920/1080 YAPABİLİRSİN LCD TV ÇÖZÜNÜRLÜĞÜNÜ.

    ANLADIĞIM PROBLEMİN BU, BAŞKA BİR SORUN OLDUĞUNU SANMIYORUM..




  • Tulgacan arkadaşım verdiğin bilgiler için teşekkür ederim..Şu an işteyim eve gidince dener sonucu buraya yazarım....Yanlız birşey soracağım...Ben vga kablosunu taktığımda 2.monitörü (yada Lcd tv)bazen hiç algılamıyor..bir kaç kez çıkartıp takıyorum, bazen 2.ekranı algılamıyor,bazen algılıyor. (Laptop daki görüntüyü 2.ekranda göstermesinden bahsetmiyorum).Algıladıktan sonra tek renk olsa bile yukarıda bahsettiğin çözümlerle halledebilirim diye düşünüyorum..Ama 2.ekranı hiç algılamaması vga girişinden kaynaklanan bir problemmi,yoksa işletim sistemi veya yazılım hatasından mıdır?.
    Nividia ekran kartı sürücüsü son sürüm yüklü..
    Tekrar yardım ve bilgileriniz için teşekkürler..
  • Aksamki denemenizden sonra yazmanizi bekliyoruz...
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Tulgacan

    Arkadaşlar herkesin kafasındaki sorular çok karışık sorunlar çok olduğunda dolayı ve bu işin içine yeni girmemizden kaynaklanıyor, eski arkadaşlar yeni arkadaşlara nekadar yardımcı olursa birgün yeni arkadaşlarda bu işte eskiyecekleri ve çok şey öğrenmiş olacakları için onlardan kendilerinden sonrakilere yardım edecekler, hergün daha farklı bir sorun ve çözüm ortaya çıkıyor, lütfen birbirimize imkanlar dahil,nde yardımcı olalım, sorulan soruları eğer biliyorsak boş geçmeyelim, çünkü sizin bildiğiniz şeyi yapamayan arkadaş olan bişi nasıl olmaz diye düşünnürken yanlış ürünmü aldım diye düşünebiliyor.


    GELELİM EN YAKIN SORULARA;

    AROST KARDEŞ, sen bomboş masaüstünden bahsetmişsin, bunun sebebi windowsu masaüstünü 2. monitöre uzatmandan kaynaklanıyor, yani 2. monitöre uzatınca 2 masaüstün boş çıkması ve pencere film vs gibi şeyleri sağa çekince 2. monitörüne gitmesi doğaldır, Bunu düzeltmek içinde 2 yol var.

    1) LCD(LAPTOP) + LCD(TV) bunu klavyenin FN + mavi işaretlenmiş ekran tuşu vardur f5, f6, f7 gibi tışlardan biridir, her ikisini birden basarak yapabilirsin, ayrıca ekran kartının ekstra özellikleri var ordanda yapabilirsin.
    2) LCD(TV) 1. MONİTÖR OLARAK KULLANMAK, bunuda ekran kartı seçeneklerinde ekran kartının modelinin yazılı olduğu ve açılan bir menü var, ordan aynı isimdeki 2. ekran kartını seçiyorsun ve masaüstüne uzatılmış seçeneğinin üstündeki " bu monitörümü 1. olarak kullan" seçeneğini seçiyorsun ve allttaki uzatılmış seçeneğini kaldırıyorsun, yine bunuda ekran kartının ekstra özellikleri var ordan daha rahat yapabilirsin. Sorununu çözmüş olsanda bu konuda bilgisi olmayan arkadaşlara ilerleyen zamanlarda yardımcı olur diye düşündüğüm için buraya yazdım.


    teşekkürler TULGACAN ewet halloldu saol tekrar




  • quote:

    Orijinalden alıntı: erolbey

    Merhaba arkadaşlar ....
    Asus F8S model laptopu alalı yaklaşık 1,5 yıl oldu ve gayet de memnunum.....Fakat lcd tv alıp, bu zamana kadar hiç kullanma ihtiyacım olmadığı Vga kablo ile laptopu tv ye bağlayayım dedim..Ama ne yaptıysam bir türlü başarılı olamadım..Aynı tv ye 2 tane farklı laptop taktım görüntüyü verdi..Ben Asus F8S laptopumu takıyorum görüntüyü alamadım..İşin ilginç yanı acaba Vga girişindemi bir arıza var diye düşündüm...Daha önce bu laptopla abimlerdeki vestel marka lcd ye vga bağlantı ile görüntüyü aldık hatta 720p film izledik..Bir problem yoktu...
    Evdeki masaüstü bilgisayarın monitöründe denedim, ekran ayarlarından 2.monitörü gördü..Tekrar Lcd tv ye taktım, bu sefer laptopun ekran ayarlarından Lcd tv'yi 2.monitör olarak gördü fakat bilgisayarımdaki masaüstünü tv den göremiyorum, sadece masaüstü rengi mavi ise tv de mavi oluyor,kırmızı yaparsam tv de kırmızı oluyor yani hangi renk yaparsan tv de de aynı renk oluyor ama ilginç olan masaüstündeki ne yazılar, ne resimler, ne de mous görünmüyor.sadece masaüstü rengi neyse o renk..
    Bu sefer işyerindeki monitörü bağladım laptopa ilk önce ekran ayarlarda 2.monitör olarak görmedi.Kabloyu çıkardım tekrar taktım otomatik gördü ve hem benim laptopun hemde masaüstündeki bilgisayar monitörün ekranı 640x480 gibi ekran boyutuna geldi.her ikisinde de masaüstü ekranı görebiliyorum..Bu sefer çözünürlüğü laptopun desteklediği 1280x800 e getirdim laptop ekran tamam, fakat masaüstü monitörün ekranında yine sadece renk var başka bir görüntü yok...
    Arkadaşlar inanın olayı bir türlü çözemedim..Bu konuda bana yardımcı olabilecek yada bu şekilde sorun yaşayan ve çözen arkadaşlar detaylı bilgi verebilirmi?..Ben mi biryerlerde hata yapıyorum?...Yardımlar için şimdiden teşekkürler....(Laptopda wista yüklü, Tv ise Samsung 40B530 )



    senin sorununda sanırım benimki ile aynı tulgacan arkadasın dediklerini uygularsan sorunun hallolur büyük ihtimal kolay gelsin




  • Arkadaşlar bir laptoptaki görüntüyü diğer laptopa hdmi kablosu ile aktarım yapabilir miyiz ? 2 pcde de hdmi girişi var kabloyu bağladık fakat hiçbirşey çıkmadı. İki pcde de windows 764 bit kurulu ... Bir laptoptaki görüntüyü diğer laptopa nasıl aktaracağız ?
  • Merhaba Arkadaşlar,

    Bende Laptopumun DVI cıkısını DVI to HDMI kablo ile 42lh7000 tv me gonderıyorum 1920*1080 cozunulukte ekranda goruntu var. ama tam ekrana oturmuyor.köşelerden daha fazla acılmış gibi ekranın dışna taşmış... bunu nasıl halledebilirim. eski laptopumda VGA çıkışından bagladıgım da tam oturmuyordu ama tv de bır tuş aktıf oluyor oraya bastıgımda ekrana tam oturtuyordu.. burda durum nasıldır?



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ender -- 10 Şubat 2010; 9:05:18 >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: _EngiN_

    Arkadaşlar bir laptoptaki görüntüyü diğer laptopa hdmi kablosu ile aktarım yapabilir miyiz ? 2 pcde de hdmi girişi var kabloyu bağladık fakat hiçbirşey çıkmadı. İki pcde de windows 764 bit kurulu ... Bir laptoptaki görüntüyü diğer laptopa nasıl aktaracağız ?

    O maalesef mümkün değil. Pc deki hdmi'lar donanımsal ve yazılımsal olarak çıkışa ayarlanmıştır. Giriş yapılamayacağı içinde bu dediğiniz olamaz.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: HiGHWAYMOUSE


    quote:

    Orijinalden alıntı: _EngiN_

    Arkadaşlar bir laptoptaki görüntüyü diğer laptopa hdmi kablosu ile aktarım yapabilir miyiz ? 2 pcde de hdmi girişi var kabloyu bağladık fakat hiçbirşey çıkmadı. İki pcde de windows 764 bit kurulu ... Bir laptoptaki görüntüyü diğer laptopa nasıl aktaracağız ?

    O maalesef mümkün değil. Pc deki hdmi'lar donanımsal ve yazılımsal olarak çıkışa ayarlanmıştır. Giriş yapılamayacağı içinde bu dediğiniz olamaz.


    Peki dostum teşekkürler ....
  • arkadaşlar bende hdmı kabloyla göruntüyü lcdye aktarmayı başardım ama benim sorunumda sesii aktaramadım ses hala laptoptan geliyo bilen arkadaslar yardımcı olursa sevinirim teşekkürler
  • quote:

    Orijinalden alıntı: carpediem82

    arkadaşlar bende hdmı kabloyla göruntüyü lcdye aktarmayı başardım ama benim sorunumda sesii aktaramadım ses hala laptoptan geliyo bilen arkadaslar yardımcı olursa sevinirim teşekkürler


    Denetim masasından Sese tıklıyorsun. Açılan pencerede kayıttan yürüt sekmesine tıklıyorsun. Yine açılan yerde Üstte HDMI aygıtı altta hoparlör seçenekleri var. HDMI aygıtını aktifleştirip hoparlör seçeneğini pasif yapınca ses TV den gelmeye başlıyor.

    Aşağıdaki resimde daha iyi görebilirsin. LCD ye bağlandığı zaman Hoparlör seçeneğinin üstünde veya altında HDMI aygıtı diye bir seçenek daha çıkıyor. Benimkisi mesajı yazdığım anda LCD ye bağlı olmadığı için o seçenek görünmüyor.

    Not: Aşağıda varsayılan diye bir düğme daha var. ona basınca da HDMI seçilmiş oluyor.

     Laptoptan Tv'ye görüntü aktarımı(hdmi kablo ile)




  • quote:

    Orijinalden alıntı: carpediem82

    arkadaşlar bende hdmı kabloyla göruntüyü lcdye aktarmayı başardım ama benim sorunumda sesii aktaramadım ses hala laptoptan geliyo bilen arkadaslar yardımcı olursa sevinirim teşekkürler


    Deentim Masası - Ses den default ses çıkışını HDMI dijital (tam olarak ne yazabileceğini bilmiyorum, bende Samsung LCD HDMI gibi bir şey yazıyor) olarak seçerseniz ses LCD den geliyor.
  • teşekkürler bilgi için bende şuan şirkette oldugum için deneyemiyorum eve geçer geçmez aksam deneyecegim söyledigin ayarları umarım olur yoksa tekrar yazarım sana.dün 2 saatten fazla ugraştım olmadı inş olur
  • quote:

    Orijinalden alıntı: bianca


    quote:

    Orijinalden alıntı: carpediem82

    arkadaşlar bende hdmı kabloyla göruntüyü lcdye aktarmayı başardım ama benim sorunumda sesii aktaramadım ses hala laptoptan geliyo bilen arkadaslar yardımcı olursa sevinirim teşekkürler


    Deentim Masası - Ses den default ses çıkışını HDMI dijital (tam olarak ne yazabileceğini bilmiyorum, bende Samsung LCD HDMI gibi bir şey yazıyor) olarak seçerseniz ses LCD den geliyor.


    Evet. Aynen böyle olacak. Mesela benimkinde de LG LCD HDMI gibi bişey yazıyor. Hoparlör seçeneğinin bir üstünde. Onu aktif edince ses TV den geliyor.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: bianca


    quote:

    Orijinalden alıntı: carpediem82

    arkadaşlar bende hdmı kabloyla göruntüyü lcdye aktarmayı başardım ama benim sorunumda sesii aktaramadım ses hala laptoptan geliyo bilen arkadaslar yardımcı olursa sevinirim teşekkürler


    Deentim Masası - Ses den default ses çıkışını HDMI dijital (tam olarak ne yazabileceğini bilmiyorum, bende Samsung LCD HDMI gibi bir şey yazıyor) olarak seçerseniz ses LCD den geliyor.



    selam
    arkadaşım laptop yanımda ama denetimden ses ayarlarına girdigimde kayıttan yürüt tarzı bir ekran açılmıyor bu arada benim kullandıgım işletim sistemi win xp senin anlattıgım vista yada win 7 için olabilirmi xpde nasıl ayarlayabilirim bu konuda yardım edersen sevinirim şimdiden saol




  • quote:

    Orijinalden alıntı: carpediem82


    quote:

    Orijinalden alıntı: bianca


    quote:

    Orijinalden alıntı: carpediem82

    arkadaşlar bende hdmı kabloyla göruntüyü lcdye aktarmayı başardım ama benim sorunumda sesii aktaramadım ses hala laptoptan geliyo bilen arkadaslar yardımcı olursa sevinirim teşekkürler


    Deentim Masası - Ses den default ses çıkışını HDMI dijital (tam olarak ne yazabileceğini bilmiyorum, bende Samsung LCD HDMI gibi bir şey yazıyor) olarak seçerseniz ses LCD den geliyor.



    selam
    arkadaşım laptop yanımda ama denetimden ses ayarlarına girdigimde kayıttan yürüt tarzı bir ekran açılmıyor bu arada benim kullandıgım işletim sistemi win xp senin anlattıgım vista yada win 7 için olabilirmi xpde nasıl ayarlayabilirim bu konuda yardım edersen sevinirim şimdiden saol




    denetim masası ses seçeneginde ses çalarken penceresinde varsayılan aygıt realtek hd audio output var sadece ama bir ayrıntı şuanda laptopa lcd baglı değil baglayınca o sekmenin oldugu yerde lcd ses seçenegide çıkarmı yoksa başka ayara gerek varmı ancak aksam deneyebilecegim için şimdi sadece bilgi olarak sormak istedim tşkler..




  • bıktırdım galiba kimsenden ses çıkmadıgına göre:) napim derbiye kadar şu olayı sorunsuz atlatmak istiyorumki arkadaslarla lcdden maç keyfi yapalım
    :)
  • quote:

    Orijinalden alıntı: carpediem82


    quote:

    Orijinalden alıntı: carpediem82


    quote:

    Orijinalden alıntı: bianca


    quote:

    Orijinalden alıntı: carpediem82

    arkadaşlar bende hdmı kabloyla göruntüyü lcdye aktarmayı başardım ama benim sorunumda sesii aktaramadım ses hala laptoptan geliyo bilen arkadaslar yardımcı olursa sevinirim teşekkürler


    Deentim Masası - Ses den default ses çıkışını HDMI dijital (tam olarak ne yazabileceğini bilmiyorum, bende Samsung LCD HDMI gibi bir şey yazıyor) olarak seçerseniz ses LCD den geliyor.



    selam
    arkadaşım laptop yanımda ama denetimden ses ayarlarına girdigimde kayıttan yürüt tarzı bir ekran açılmıyor bu arada benim kullandıgım işletim sistemi win xp senin anlattıgım vista yada win 7 için olabilirmi xpde nasıl ayarlayabilirim bu konuda yardım edersen sevinirim şimdiden saol




    denetim masası ses seçeneginde ses çalarken penceresinde varsayılan aygıt realtek hd audio output var sadece ama bir ayrıntı şuanda laptopa lcd baglı değil baglayınca o sekmenin oldugu yerde lcd ses seçenegide çıkarmı yoksa başka ayara gerek varmı ancak aksam deneyebilecegim için şimdi sadece bilgi olarak sormak istedim tşkler..



    İşte aynen dediğin olay olacak. laptopu HDMI den LCD ye bağlayacaksın. LCD yi açınca laptop TV yi algılayıp bahsettiğin yere LCD nin adını veya HDMI aygıtı diye bir yazı yazacak.


    quote:

    bıktırdım galiba kimsenden ses çıkmadıgına göre:) napim derbiye kadar şu olayı sorunsuz atlatmak istiyorumki arkadaslarla lcdden maç keyfi yapalım


    Estağfurullah. Bıkma diye bir şey yok. Sadece işten fırsat bulduğumuzda cevaplıyabiliyoruz. malum. Şu anda işteyiz.




  • biliyorum sadece şakaydıı teşekkürler ilginize eve gider gitmez deneyecegim iyi çalışmalar size
  • quote:

    Orijinalden alıntı: carpediem82

    biliyorum sadece şakaydıı teşekkürler ilginize eve gider gitmez deneyecegim iyi çalışmalar size


    Sonucu bildirirsin. merakta kalmayalım.
  • 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.