Şimdi Ara

Laptoptan Fabrika Ayarlarına Dönme

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
7
Cevap
0
Favori
50.752
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Arkadaşlar, benim Asus K53SV laptopum var. Alalı yaklaşık 1 sene olacak. Yüklediğim onca şeyden sonra kasmaya başladı. Sistem özellikleri iyi olmasına rağmen bazı oyunlar kasmaya başladı (önceden kasmıyordu). Bana alırken hiçbir CD/DVD verilmedi. Bu yüzden format atamıyorum. Yaklaşık 1 buçuk ay önce ablamın laptopunda fabrika ayarlarına geri dönmek için uğraşmıştık ve başarmıştık. Şimdi aklımdan gitti ve ben de bunu yapmak istiyorum. Olay şöyleydi; PC açılırken F8 tuşuna basıp oradan yapıyorduk. Sadece D Sürücüsündeki dosyalar kalıyor. Diğer dosyalar gidiyor. 1 saatte tamamlanıyordu. Bana tam olarak nasıl yapıldığını analatabiliri misiniz? Yardımlarınızı bekliyorum acilen.



  • Laptopun kitapçını oku orada vardır, her laptopun farklı olabiliyor.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: MrFormader

    Arkadaşlar, benim Asus K53SV laptopum var. Alalı yaklaşık 1 sene olacak. Yüklediğim onca şeyden sonra kasmaya başladı. Sistem özellikleri iyi olmasına rağmen bazı oyunlar kasmaya başladı (önceden kasmıyordu). Bana alırken hiçbir CD/DVD verilmedi. Bu yüzden format atamıyorum. Yaklaşık 1 buçuk ay önce ablamın laptopunda fabrika ayarlarına geri dönmek için uğraşmıştık ve başarmıştık. Şimdi aklımdan gitti ve ben de bunu yapmak istiyorum. Olay şöyleydi; PC açılırken F8 tuşuna basıp oradan yapıyorduk. Sadece D Sürücüsündeki dosyalar kalıyor. Diğer dosyalar gidiyor. 1 saatte tamamlanıyordu. Bana tam olarak nasıl yapıldığını analatabiliri misiniz? Yardımlarınızı bekliyorum acilen.

    Hocam sizin HDD'nizde ayrılan bir Recovery bölümü vardır. Eğer siz buna zarar vermediyseniz ilk günkü ayarlara geri dönebilirsiniz. Genelde bilgisayar açılırken Alt+F10 fonksiyonu kullanarak açılıyor. Markaya göre değişebilir. Bunun için kitapçığı inceleyin. Eğer zarar verdiyseniz bu bölüme formattan başka çare yok.

    Bilgisayar ilk alındığında birkaç DVD'den oluşan recovery diskleri oluştursaydınız da aynı işlevi görecekti.




  • teşekkürlerrrr
  • Hocam windows açılıyorsa başlat programlar kısmında recovery management vardır oradan geri alabilirsiniz.
  • MrFormader kullanıcısına yanıt
    aynen hocam recovry den yapabilirsin tüm laptoplarda vardır ilk alındığında...
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.