Şimdi Ara

Laptopta rami görmüyor

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
6
Cevap
0
Favori
76
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Laptopta normalde 12 gb ram var. Laptop yeni değil 4 senelik. Sonradan 4 gb ramle çalıştığını 8 gb rami okumadığını farkettim. CpuZ programından baktığımda rami görüyordu ama windows hala 4 gb gösteriyor. BİOSu güncelledim rami taktım çıkardım slotu diş fırçasıyla temizlemeye çalıştım, rami silgiyle sildim birşey değişmedi. Yeni ram aldım yine aynısı oldu. Rami farklı slotta deneme şansım olmadı anakart(x550vx) üzerinde tek ram slotu var diğer ram anakarta gömülü.

Windows 4 gb görüyor.

Laptopta rami görmüyor

Cpu-Z programında 8gb rami görüyor.

Laptopta rami görmüyor

Aida64 programında da rami görüyor.

Laptopta rami görmüyor

Daha önce böyle bir sorunla karşılaşan veya çözüm yolu bilen var mı?

• görev yöneticisi /performans/ bellek kısmında ne yazıyor

olmaazsa rami sök 2 taraf uçlarını silgiyle sil temas edilen yeri yani

• görev yöneticisi kısmında da durum aynı

Laptopta rami görmüyor

silgi ile de sildim sonuç değişmiyor

• Best Free Windows To Go Creator Wizard Helps Create Portable Windows 10/8/7! (easyuefi.com)

bunu kurup başka bir windowsla dene..... bu rogram usb den hazır wndowsla açılıyor... herhangi bir windows iso dosyası indir .. win7 8 yada başka bir 10...

aşağıdaki programla win iso indir

https://www.heidoc.net/php/Windows-ISO-Downloader.exe

• https://www.asus.com/tr/Laptops/X550VX/specifications/

Bütünleşik 4 varmış ve 16 ya kadarda desteklediği yazıyor , bios güncelleme ile sorun çözülmüş çoğu durumda . Diğer programlar algılıyor aslında . Acaba bios da görüyor musun? Sanki windows gıcıklık yapıyor gibi.Belki taktığınız ram uyumsuzluk yapıyordur. Başka bir ramle deneme şansınız olsaydı . Anakart çipset yazılımları da güncelleyin varsa . Bios ayarlarını varsayılana döndürün (windows açılmazsa boot seçenekleri ile oynamanız gerekecektir)

Son aklıma gelende taktığınız bellek 2400 Mhz üstündeki 2133 ise bu da sorun yaratıyor olabilir , masaüstü pc de benzer sorunu yaşamıştık ,normalde düşük frekansta çalışması gerekiyor ama kaçta denklem var işin içinde.

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Bilgisayarım SSD yi görmüyor
    2 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.