Şimdi Ara

Laptopa su döktük iyi mi!

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
8
Cevap
0
Favori
258
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
Öne Çıkar
0 oy
Sayfa: 1
Giriş
  • şimdiden uzun yazı olacak onu belirteyim.tüm aksilerin beni bulacağı tutar ya hep, neyse bindik uçağa yanımda laptop var çantanın içinde, sular dağıltı içmedim, şu otobüslerde verilen küçük kutucuk sulardan içmedim laptopun yanına koyacağım tuttu, onu bana al şunu çantana koy deseniz kafan mı güzel kardeşim derim ama olacağı var ya kafam yerinde değildi zaten, uçak stresinden dolayı, su bildiğiniz patlamış dökülmüş hep, hemen pili çıkardım yalnız şunu merak ettim, şimdi toshiba laptoplarda yün bir ekran koruyucu oluyor bayağı bildiğiniz poşet gibi ekrana geçirilen, su zaten ekran tarafındaydı, çoğu suyu yün emmiş, ve alt taraf kupkuruydu yani anakarta su kaçmamıştır umarım, klavyede kuruydu ben hemen pili çıkardım peçeteyle pil yerini falan sildim oralarda su vardı çünkü ve hemen fan tarafı altta kalacak şekilde çevirdim, anında oldu bunlar uçaktan inerken suyu koydum daha bagajı almadan yaptım bunları zaten suyu yün emmişti,malum şanlıurfadayım su koysan buhar olacak bir sıcaklık, en sıcak odaya koydum 1-2 gün bekleyeyim diyorum ne olur ne olmaz, sizce bu süre zarfında yine fan altta kalacak şekilde dursun mu?(zaten 2-3 saat oldu ineli) uzun oldu ama tam aktarmak istedim, şimdiden yapmam gereken başka şey varsa söylerseniz sevinirim, işin parasında değilim ancak değerli birinden hediyeydi değerli bir laptop benim için manevi olarak.

I am The Alpha and The Omega, the beginning and the end, the first and the last.
  • konuyu açtıktan sonra biraz da fön makinasıyla kuruttum. ne olur ne olmaz diye.

I am The Alpha and The Omega, the beginning and the end, the first and the last.
  • Ne olur ne olmaz diye fön makinesi ile kurulamak?

Hiç bu konu hakkındaki makaleleri okumadınız mı? En son yapılacak şeydir saç kurutma makinaları.

Normal ortamda 1-2 gün bekleyin çok su almadı diyorsunuz sorun olmaz sanırım.

• geçmiş olsun öncelikle. fön makinasıyla bilgisayarın sadece dışını kurutabilirsiniz. iç donanım kesinlikle kurumaz.güneşe bıraksanızda kurumaz. ki zaten güneşe bırakmanızda doğru omaz bu durumda. kesinlikle içinin açılıp temizlenmesi gerekiyor.aşırı derece oksitlenmesi çok daha kötü olacaktır çünkü. bence bir teknikere gösteriniz.

bu arada fön makinası düşük devirde soğuk ve uzaktan uzaktan tuttum içini açıpta kabloları yakacak şekilde değil. rüzgar gibi düşünün.

@büyükpatron bu dediğiniz içindeki parçalara su gitmesi durumunda geçerli değil mi? çünkü alt tarafa su gitmemişti bütün su ön tarafta birikmiş ve bir çoğu kumaşta kalmıştı, zaten bu şehirde adam gibi yer bulamam, hepsi adam kazıklamak peşinde birde içini açıp daha kötü ederler diye korkuyorum açıkcası.

dediğim gibi arkadaşlar klavyede bile su yoktu sadece ekrana taktığım yer ıslanmıştı ama yine de içim rahat etmedi.

• adana da olsan getir yapalım diyecem kardeşimde urfa uzak ya :) yardımcı ol dersen yine de pm atabilirsin.
  • aleti çalıştırdım, tabi önce ne olur ne olmaz diye içini açtım tahmin ettiğim gibi su yoktu kupkuru zaten girmediği anlaşılıyordu, çalıştırdım fakat ekranda su birikintisi gördüm, hemen kapattım ve yine yan yatırdım. sanırım garanti dışı bırakıyor bu olay? sizce kendi kendine kuruma ihtimali var mı? evde masaüstü var zaten acelem yok.

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • İlk yaptığınızda batarya ve fişi çıkarıp ters çevirip 1 gün bekletebilirdiniz kaldıki bir sıkıntı olsa şimdiye kadar baş gösterirdi klavye koruyucusu anakarta sıvı geçirmemiş muhtemelen zaten kuru olduğunu söylemişsiniz geçmiş olsa bazı şeyler ters giderdi.Doğru sıvı teması olduğu görülürse garanti dışı kalır.bir kenarda batarya ve fişi çıkarın 1-2 gün beklesin.
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.