Bildirim
laptopa kola döküldü
Daha Fazla 
Bu Konudaki Kullanıcılar:
Daha Az 

2 Misafir - 2 Masaüstü

Giriş
-
kimse yok mu ya -
:D geçmiş olsun dostum tuşlar keşke harf olsaydı takıp cıkarması bebek oyuncagı olurdu shift ve enteri bilmiyorum ama f tuşlarını cıkarıp takabilen sayılı kişiler var.benimkinede bira sonra gazoz dökülmüştü klavyeyi gözden cıkar artık bir süre sonra çalışmıycak dua et içine gitmemiştir yoksa oksitlenmeden laptop komple bozulur 1 2 ay içinde belli olur oksiktlenme olup olmadıgı -
Servise ver hemen -
oksitlenme diyonda usta bir bardağın çeyreği kadar döküldü ondan bisey olurmu
bide servise versem ne kadara patlar -
Merhabalar
Yaklaşık olarak 6-7 ay önce Klavyemin üstüne kola döktüm.(Dv6650 et) Kuruttuktan sonra klavye dahil herşey gayet iyi çalışıyordu. Dün Akşam Tuşlardaki ve tuşların altındaki yapışkanlığı gidersin diye klavyenin üzerine sprey sıktım. ''Özellikle Tuş aralarına ve altlarına'' fakat şimdi de ne klavye çalışıyor nede Synapticsin düğmesi.
Not : Hiç bir komutu algılamıyorlar, Synaptics'i notebooktaki bölümünden açıp kapatabiliyorum o zaman çalışıyor. Onun Dışında ne klavye Nede Synaptics in düğmesi çalışmıyor. Turuncu ışık Lacivert ışığa geçmiyor.
Sizce Sorun ne, Nerede veya ne arızalanmış olabilir ?
Saygılarımla İyi Günler
Edit: Eksik yazı.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi GGGA -- 30 Ekim 2009; 14:30:25 > -
quote:
Orijinalden alıntı: BabyIcey
Merhabalar
Yaklaşık olarak 6-7 ay önce Klavyemin üstüne kola döktüm.(Dv6650 et)Kuruttuktan sonra klavye dahil herşey gayet iyi çalışıyordu. Bugün Tuşların altındaki yapışkanlığı gidersin diye klavyenin üzerine sprey sıktım(Tui aralarına ve özellikle de altlarına), fakat şimdi de ne klavye çalışıyor nede Synaptics... Sizce neden kayaklanıyor olabilir ?
helal olsun diyorum sadece helal olsun sence neden olabilir -
Sıktığım sprey sıradan bir sprey değildi.Bilgisayar parçalarını temizleme ürünlerindendi...
Ayrıca ortada komik bir durumda göremiyorum. -
Arkadaşım öncelikle BabyIcey arkadaşın cevabını vereyim, laptop kurumadan çalıştırmaya kalktıysan çalışmaması gayet normaldir...
Konuyu açan arkadaşa da şu önerim olucaktır... keypedini sökebiliyorsan eğer, yerinden güzelce çıkar ve ılık suya yatır... daha sonra güneşte kurut iyice kuruttuğundan emin ol sonra tak çalıştır...
Not: Tecrübeyle sabittir, bir değil onlarca notebookta... -
quote:
Orijinalden alıntı: Dracos
quote:
Merhabalar
Yaklaşık olarak 6-7 ay önce Klavyemin üstüne kola döktüm.(Dv6650 et)Kuruttuktan sonra klavye dahil herşey gayet iyi çalışıyordu. Bugün Tuşların altındaki yapışkanlığı gidersin diye klavyenin üzerine sprey sıktım(Tui aralarına ve özellikle de altlarına), fakat şimdi de ne klavye çalışıyor nede Synaptics... Sizce neden kayaklanıyor olabilir ?
helal olsun diyorum sadece helal olsun sence neden olabilir
Neden olabilir bende merak ettim,pek zeki arkadaşımız açıklasın bakalım?
-
quote:
Orijinalden alıntı: Death666
quote:
Orijinalden alıntı: Dracos
quote:
Merhabalar
helal olsun diyorum sadece helal olsun sence neden olabilir
Neden olabilir bende merak ettim,pek zeki arkadaşımız açıklasın bakalım?
bilgisayar parçalarını temizleme spreyi adı altındaki şey lcd ve dış yüzeyleri temizlemek için olmasın sakın, touchpad in de ısıya duyarlı alıcı içerdiğini ve bu alıcıların kapalı alanda olmadığını touchpad in altından sıktığın zaman önceki giden kolayı da tekrar çözerek daha da dağıtacağını hesaba katarsan bu benim fazla zeki olduğumu değil senin bu zeka konuda biraz geri kalmışlığını gösterir bilmem anlatabildim mi
babyicey aynı zamanda o sprey dediğin şey de sıvıdır her türlü sıvı temasından koruman gerekir aleti su kola zarar verir sprey vermez diye kim dediyse sana heralde bu zeka fışkıran arkadaş gibi birisi söylemiş aldırma böyle hurafelere
adam bi de yıldız teknik öğrencisi ya yazık gerçekten acıdım şimdi ülkenin eğitim durumuna ya
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Dracos -- 30 Ekim 2009; 19:10:34 >
-
Ülkenin eğitim durumunu değerlendirmek sana kaldıysa ohoo.O zaman yandık asıl.Eğer benden daha iyi işler başarabileceksen gel benim yerime sen oku.
Ayrıca zeka meselesine gelince.Konuya yaklaşımın beni kızdırdı sadece.Yoksa klavyeler,tuşlar ve spreyler üzerinden senin zekanı değerlendiremem.Ki şimdi sende nasıl koydum lafı tarzı bi tutum görüyorum.Gerek yok bunlara.Hadi öpüyorum gözlerinden -
quote:
Ülkenin eğitim durumunu değerlendirmek sana kaldıysa ohoo.O zaman yandık asıl.Eğer benden daha iyi işler başarabileceksen gel benim yerime sen oku.
Ayrıca zeka meselesine gelince.Konuya yaklaşımın beni kızdırdı sadece.Yoksa klavyeler,tuşlar ve spreyler üzerinden senin zekanı değerlendiremem.Ki şimdi sende nasıl koydum lafı tarzı bi tutum görüyorum.Gerek yok bunlara.Hadi öpüyorum gözlerinden
yok yetiyo bana şu anki üniversitem ben de zaten bilg. müh. okuyorum bu ülkede herkesin sadece hazır olan şeyleri kullanma üzerine ihtisas yapmada usta olduğunu düşünürsen merak etme çoktan yanmışız zaten istediğimiz değerlendirmeyi yapabiliriz laf koyma falan gibi bi amaçla da yazmadım yani sadece cevap verdim tutumuna aynı şekilde sorun yok yani
-
Yok dostum bak yanlış anlaşılmayalım.Ben kimseye hakaret etme veya saldırıda bulunma çabasında değilim.Adam bilmiyor sormuş.Bilmek zorunda da değil.Sana bir kastım yok.
Kusurumuz olduysa affola. -
Dracos ve Death666
Dün Akşam Notebook u açmaya karar verdim ve düzgün bir şekilde klavye yi yerinden çıkardım. Hiç çalışmadığı için klavye üzerinde çok rahat şeyler yapabildim. Koruyucu bandıyla beraber klavyeyi 4 parçaya ayırdım + Tuşlar. Uzun zaman önce kola dökmeme rağmen hala kola kalıntıları vardı ( Sıvı halde ve yapışkan bir halde) Alchol kullanarak en ince ayrıntısına kadar temizledim. Hatta alt alüminyum plakasını da ılık suyla yıkadım. Daha sonra düzgün bir şekilde parçaları birleştirdim. İnanırmısınız parçaları sökmek veya birleştirmekten çok Tuş takımlarını takmak zaman aldı ve hala da zamandan dolayı takamadıklarm var..Nihayet klavye bağladıktan sonra bataryasını taktım ve Notebook u çalıştırdım. Hiç çalışmayan tuşlardan bazıları çalışmaya başlamıştı. ( F serisi - Space - Cntrl - Fn vs.. vs..) Ama çoğu tuş çalışmıyordu. Bu yüzden de yeni bir klavye almaya karar verdim.
Biraz maliyetli olsada en azından kolasız olcak.
Teşekkürler , İyi günler
-
En güzelini yapmışsın, herkesi dinlemişsin ama kendi bildiğini uygulamışsın :) Kolasız laptop kullanımlara... -
quote:
Yok dostum bak yanlış anlaşılmayalım.Ben kimseye hakaret etme veya saldırıda bulunma çabasında değilim.Adam bilmiyor sormuş.Bilmek zorunda da değil.Sana bir kastım yok.
Kusurumuz olduysa affola.
ben zaten soran arkadaşa demedim bunu babyicey e demiştim sıktığım sıradan değildi falan demiş ya hani onun için bende de aslında bi kasıt yok etki tepki oldu biraz
babyicey sana gelince evet alkolle temizlemen güzel bişey de açmışken keşke aletin boardun üzerini de aynı şekilde alkolle veya daha fazla yoksa votkayla falan silseydin ama kurumasını bekle kapatmadan klavyenin herşeyini ılık suya koyman daha iyi olur senin için şu cillit bang falan gibi şeyleri dene bi tuşta boyasını çıkarmıyosa koy bi kaba az bişey karıştır biraz temizler o ama sadece tuşları değil altındaki şeyi de koy öbür elektronik yüzeyin de üzerini yine alkolle veya votkayla dediğim gibi sil şahsen votka daha iyi olur ben termal macun falan temizlerken şu satılan çilekli karpuzlu falan çakma votkalardan alırım bayaa güzel kokuyo sonra insanın içini açıyoo temizleme işini yapman önemli altına indiyse o yüzeyin kola sen sprey sıkınca veya önceden kötü olur sonrası için çünkü ısındıkça alet o kola olayı hissettirebilir kendini gene sen ya servise bilgisayarcıya bişeye ver tüm parçaları temizlesin kasanın içindeki ya da kendin yapabilirim diyosan kendin yap sonra board gider komple board değişimi olur 400 dolar falan bayarsın servise
-
Klavye için bir firma ile görüştüm. Klavye için 55 usd, servis için ise 10 usd istiyorlar. Ytl ye çevirince sanırım 100 tl yakın bir miktar oluyor. Biraz daha verip komple temizlik + klavye değişimi yaptırmam hem benim için hemde notebook için en hayırlısı olacaktır.
Saygılar -
Arkadaşımın Toshiba A serisi notebookuna da yarım bardak falan kola dökülmüştü..Tuşlar çalışır durumdaydı ama o yapışaklık,tuşların zor basımı falan sinir bozuyordu. Servise temizletti ve 60 Lira'ya mal oldu.. Bilgin olsun diye yazdım..
İyi Günler.. -
Ayqi
Bilg için Teşekkür ediyorum. Klavye'y değiştiriceğim firma ile görüşüp fiyat sorucam, eğer temizleme işlemi yapıyorlarsa orada yaptırırım aksi taktirde servise verip 50 - 60 Lira yı gözden çıkartıcam.
İyi Günler
Benzer içerikler
- laptop güç tuşuna basınca açılmıyor
- bios nasıl açılır
- bilgisayar hızlandırma
- yazılım için en iyi bilgisayar
Ip işlemleri
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X