Şimdi Ara

laptop ve sıvı soğutma ?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
19
Cevap
0
Favori
5.731
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • arkadaşlar laptop soğutmak için sıvı soğutma çözüm olur mu?

olursa kolay olur mu ? mümkün mü böyle bişey??????????????

• masaüstünden farkı kalmaz daha dogrusu laptobun kasasını iptal etmen gerekir
  • olmaz ama olsa bile laptopun altının açık ve birazda yukarda olması gerek ki işlemciden gelen borular kıvrılmasın ve yanında Radyatör falanda cabası.. yakışmaz bence laptopu amacına uygun kullanmak gerek
  • Laptopun kasasının başta sıvı soğutmaya uygun tasarlanmalı. Mümkün mertebe soğutma boruları, hortum, vb. yapılı olmalı. Yoksa normal bir laptopu soğutmak imkansız. Buhar, nem, vb. den dolayı oksitlenme yapar ve yanar makine. Sakın deneme derim.
  • quote:

Orjinalden alıntı: fikofiko

arkadaşlar laptop soğutmak için sıvı soğutma çözüm olur mu?

olursa kolay olur mu ? mümkün mü böyle bişey??????????????

O zaman o laptop olmaz :)) laptopun kullanış amacına sığmaz
  • En büyük sorun pompa küçük az güç çeken bir dc pompa bulman lazım. Bunları yaptıktan sonra laptopun tamamını radyatör gibi kullanabilirsin tabiki özel bir tasarım yapman gerek. Tabanı ve Ekranın arkaının oluklu yapılması gerek.

Çipsetin üzerinede cnc de bakır blok yaptırman lazım muazzam para tutar bunlar.
  • yani aslında biraz da zevk meselesi bu laptobun alt kısmını yaklaşık 5 cm fazlalık yapıp sogutma sistemi bilşenleri içine toplaybilirsin
    yada laptobu evden çıkıarmıyorsan sabit yerde duruyorsa yapbilisin başka türlü kldırıp biyere götürdügün zmm ıbm monogram dan farkı kalmaz
  • olmazzzzzzzzzzzzzzzzzzz
  • hali hazırda firmaların üretmiş oldukları çözümler yok ama bazı uçuklar laptoplarını modifiye ederek su soğutmaya uygun hale getirmişler youtube da görebilirsin.Bence bunu hangi firma ilk olarak çıkarırsa büyük bir patlama yaratır.
  • ben yapmısdım saka yapmıyorum cıdden yapdım ıslemcı dırekt kosedeydı chıpset blogu da uyuyordu yapdım ama masautu nıyhetıne kullan sadefcece ses ıcın etkı etdı bıgwater 760 baglamısdım
  • ısı değerleri noldu peki
  • tabiki dusdu 12 lik ince radyator olmasına ragmen oda sıcaklıgında tuttu.laptop cok eski birsey 1ghz lik amd ıslemcısı var indirme bilgisayarı olarak kullanıyordum
  • Aklımda çok güzel bir proje var bu konuda, düşündüğüm projede laptop taşınabilirlik özelliğinden bir şey kaybetmiyor ama bunun için teknik olarak desteğe ihtiyacım var. Bu da projenin tarafımdan uygulanabilirliğini imkansız hale getiriyor. Okuduğum üniversitede hocalara sunucağım bakalım değerlendirme gayretinde bulunan olacakmı. Sonuç olarak hava soğutma laptoplar için yetersiz kalıyor, laptoplarda da oyun oynamayı verin diyen arkadaşlar oluyor forumda buna da acayip sinir oluyorum. Bakalım zamanla nasıl çözümler çıkacak.
  • 7-8 ay once konusunu acmısdım bıraz arastırıp lınkı bulabılırsınız 12 v akuyu parelel bagladım d400 pompa ile yapdım oldu
  • aradım bulamadım linkini verebilirmisiniz
  • pc ye gecince bakayım
  • benimde aklımda, laptop üzerine monte edilmeyen taşınabilir bir soğutma sistemi var. istediğin zaman laptopun yanına koyarak kullanabiliyorsun.
  • quote:

Orijinalden alıntı: exelsior

benimde aklımda, laptop üzerine monte edilmeyen taşınabilir bir soğutma sistemi var. istediğin zaman laptopun yanına koyarak kullanabiliyorsun.

aynen bende böyle bişi yapmak istiyorum borular içinde döşeli olacak istediğin zaman takıcaksın siboplu olacak borular kapatılabilip radyatör çıkarılabilicek
  • konuyu incelemenizi tavsiye ederim video size size herşeyi açıklayacaktır http://forum.donanimhaber.com/m_50775039/mpage_1/f_/key_//tm.htm#50799653
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.