Şimdi Ara

Laptop Temizleme?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
9
Cevap
0
Favori
434
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Arkadaşlar Datron PL5C adlı bi laptobum var asıl bilgisayarım servisteyken laptoptanda bişiler izliyem dedim ama baktım çoook yavaşlamış. Neden neden derken çoooooook ısındığını (elim yanınca) fark ettim. 90 dereceyi geçiyordu işlemci. İnternetten araştırdım laptoplar temizleme ihtiyacı duyuyormuş (daha ilk alındığından beri hiç temizlenmedi kaç yıllık laptop). Fanı çalışmıyordu yapış yapıştı bide. Dıştan silebildiğim kadar sildim yavaş yavaş ve tak tak sesle çalışmaya başladı. Ve bu sayede youtube de 480p diğer sitelerde 360p de donmadan izleyebiliyorum (ama donanımhaber videoları çok kasıyor en düşük kalitede bile 2si1 i idm ile indiriyom).Çok uzattım biliyorum her neyse işte laptobu açıp sileyim dedim ama her şeyi çıkardığım tüm vidaları söktüğüm halde açamadım internette videosu da yok hiç bu laptop un kısacası HELP

Eğer konu yanlış yerse özür

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Chestburster -- 27 Temmuz 2013; 1:57:48 >

• Hocam internette videoları yoksa ve açmayı başaramadıysanız bizim burdan anlatmamızla açmanız zor bir bilgisayarcıda temizletmenizi öneririm.
  • eğer fan işlemci ram ekran kartı direk kapak altındaysa gözlerinin görmesi ve ellerinin tutması temizlik için yeterli. ki temizlemenin nasıl yapıldığnı yine de web den izleyerek yap. ama söylediğim donanımlar makinenin üst kısmında yani klavye altında ise tecrüben yoksa bulaşma.
  • PL3C nin alt kapagni actgn anda sogutucu karsina cikiyordu. Pl5c de ayni sekilde diye hatirliyorum. Alttaki buyuk kapagi söktügün anda görürsün.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Ya kapağın tum vidalarını sokmeme rağmen kapak çıkmıyor ya içten vidalı yada anakart vb bişilere bağlı galiba ne bilem

Unutmadan cevaplar için teşekkür.
  • Yanlisiniz var. Oyle bi durum soz konusu degil. Butun vidalari soktukten sonra kapak kesinlikle cikar.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • çıkmıyor hani mouse tarafları 2 parmak kadar açılıyoda da orta ve ekran tarafları çıkmıyor zorlayıncada kırılcakmış gibi oluyo
  • KLAVYENİN ALTİNDAKİ VİDALARİ SOKTUKTEN SONRA ELİNE BİR PARCA PLASTIK BİRŞEY AL KARDEŞ İNCE VE TIRNAKLARİ YERİNDEN SÖKMEK İCİN YAVAŞ YAVAŞ İLERLERLE VE ORTADAN BAŞLAMA YAN KÖŞELERDEN BAŞLA EMİNİM Kİ KIRILMAYACAKTİR TIRNAKLAR YERİNDEN CİKACAKTİR EGER Kİ VİDEO OLMADİGİNDAN EMİNSEN ORADA MUTLAKA BİR TIRNAK İYİCE OTURMUŞTUR VE ONU KASİP CIKARTIRGEN SENDE KIRILIR DİYE FAZLA ZORLAMAMİŞİNDİR.VİDALARDAN EMİNSEN BENİM DÜŞÜNDÜGÜM BU SERT BİR CİSİMLE YAVAŞ YAVAŞ İLERLERSEN MUTLAKA CİKACAKTİR
  • quote:

Orijinalden alıntı: kaanaldemir

Arkadaşlar Datron PL5C adlı bi laptobum var asıl bilgisayarım servisteyken laptoptanda bişiler izliyem dedim ama baktım çoook yavaşlamış. Neden neden derken çoooooook ısındığını (elim yanınca) fark ettim. 90 dereceyi geçiyordu işlemci. İnternetten araştırdım laptoplar temizleme ihtiyacı duyuyormuş (daha ilk alındığından beri hiç temizlenmedi kaç yıllık laptop). Fanı çalışmıyordu yapış yapıştı bide. Dıştan silebildiğim kadar sildim yavaş yavaş ve tak tak sesle çalışmaya başladı. Ve bu sayede youtube de 480p diğer sitelerde 360p de donmadan izleyebiliyorum (ama donanımhaber videoları çok kasıyor en düşük kalitede bile 2si1 i idm ile indiriyom).Çok uzattım biliyorum her neyse işte laptobu açıp sileyim dedim ama her şeyi çıkardığım tüm vidaları söktüğüm halde açamadım internette videosu da yok hiç bu laptop un kısacası HELP

Eğer konu yanlış yerse özür

benim bildigim laptoplarda 90 dereceye cikinca kendni baypas etmesi lazım (kendini kapatmasi lazım) ve cunku o dize kondugu zaman dizlerin yanma his etmen lazım byük ihtimal senin laptop fanin önünde bulunan izgaralarda pislik kalmiştir ve bu pislikler orada zamanla bırıkme yapmiştir ve dişari hava veremiyordur.benim bilgisayarda daha önce garantili oldugu icin sökemiyordum fanin izgaralarina elektirikli süpürge ile cekiyordum garantisi bitince artık parcaladim fani temizleye biliyorum :) sende böyle birşey yapabilirisn elektırıkli süpürgeyi tutabilirsin ve sokemedigin yerinde bize resmini atarsan daha ayrıntılı görüp bildigimiz kadar yardımcı olabiliriz tamirci degilim ama kendi bilgisayarimi ve yigenim artı masa üstü bildisayarlar soka soka temizleye temizleye ayda bir temizle sagla fanlar yerine tak yaptıgım icin bende alışkanlik yaptı :)

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.