Şimdi Ara

Laptop Sıvı Teması

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
7
Cevap
1
Favori
807
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Arkadaşlar öncelikle merhabalar,

    Birkaç saat önce laptopumda oyun oynuyordum ve bu esnada laptopa biraz su damladı. 5-10 saniye süre içerisinde hemen fişini çektim ve arkasından bataryayı çıkardım. Suyun döküldüğü kısım klavyenin ön tarafındaki bölüm (reklam etiketlerinin olduğu kısım). Suyun miktarı çok fazla olmadığı için pek önemsemedim ve suyu selpakla temizledikten sonra o şekilde bıraktım. Sanırım ilk hatam bu oldu (Laptopu ters çevirmemek). Aradan bir yarım saat-45 dakika geçtikten sonra ev sakinlerinden biri bilgisayarı açmaya çalışmış ve bana gelip açılmadığını söyledi (İkinci hata). Ben de hemen laptopun başına koştum . Sorun şu ki laptopun power tuşuna bastığımda, laptopun önündeki power ışığı bir-iki saniye yanıp sönüyor. Bu esnada fanlarda devreye girmiyor. Şu an laptopun güç bağlantılarını kestim ve bebek bezlerini laptopa bantlayarak balkonda ters çevrilmiş şekilde kurumaya bıraktım.

    Sizden istediğim sorunun ne olduğunu yorumlamanız ve yardımcı olmanız.

    Marka-model: Samsung NP-350E7C-S01TR
    Garantisi hala devam etmekte olduğu için vidalarını söküp kurcalamak istemedim. Son çare olarak garantiye vereceğim ama nasıl bir sonuç alırım bilmiyorum. Muhtemelen sorunun müşteri kaynaklı olduğunu söyleyecekler ve ücret talep edecekler, en kötü ihtimalle bana kaça patlar?

    Yardımcı olan arkadaşlara şimdiden teşekkürler...







  • benim bilgisayarımın numerik tuşlarının uzerine bi bardak su dokuldu güç baglatılarını kesip fön makinasıyla kuruuttum 10 dk sorna açtım çalıştı.
    5 sene once de başka bilgisayarımın klavyesine kahve dokulmuştu, bilgisyarcıya gidip klavyeye degiştirmiştim. (bazı tuşlar çalışmıyodu)

    bencde sorun 2 3 damla su olamaz. Bide sticker ların oldugu kısımdan içeriye su sızmaz bence.
  • Bugün öğle saatlerinde sadece bataryayı takıp bir daha açmayı denedim. Sonuç yine aynıydı ama güç ışığının yanma süresi biraz daha uzun sürdü gibi.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 3-4 kilo pirinç alıp kapalı bir kabın içine leptopla birlikte koy. 1-2 gün beklet sonra güseşte biraz daha bekletmeye bırak. laptp un içini açabiliyorsan pirinçleri içine de dökebilirsin.

    bu nemini alacaktır. baktın çalışmıyor muhtemelen bir yerde kısa devre aluşuyordur.

    laptobun oçok eski değilse anakart dahil diğer entekre olan cihazlarda bu tip kısa devreler için önlem vardır, biraz rahat olabilirsin.

    baktın hiç bir hayat belirtisi yok, al servise getir derim artık...
  • Benim de düşüncem kısa devre oluştuğu yönünde çünkü laptopa elektrik giriyor ama muhtemelen bir şey sistemin çalışmasını engelliyor gibi. Laptop da elektriği keserek kendini korumaya alıyor gibi görünüyor. Bu arada pirinç yöntemini deneyeceğim.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Arkadaşlar yeniden merhaba,

    2 hafta önce garantiye gönderdiğim laptopum bugün elime ulaştı ve sorunsuz bir şekilde çalışıyor hatta şu an bu mesajı laptoptan atıyorum. Birçok insan garantiyle ilgili sıkıntı yaşadığını dile getiriyor ama benim cihazımı, benim hatamdan kaynaklanan bir sebeple bozulmasına rağmen ücretsiz bir şekilde tamir ettiler ve geri gönderdiler. Bundan dolayı samsung yetkili servisine teşekkür ediyorum. Tek sorun laptopun format atılmış bir şekilde, C-D ayrımı yapılmaksızın sıfırlanması oldu. Yine de böyle bir olaydan bu şekilde kurtulduğum için duruma razı olmak zorunda kaldım :). Mesajı yazmamdaki amaç bu konuda çekinceleri olan arkadaşlar varsa çekinmeden garantiye yollamaları. Umarım kimsenin başına böyle bir olay gelmez...
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.