Şimdi Ara

Laptop pil içi değişimi (Lion pil hücreleri) (4. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
108
Cevap
9
Favori
75.758
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • quote:

    Orijinalden alıntı: bountr

    quote:

    Orijinalden alıntı: sfr+10

    Adam orjinal aldım diyor. İnternetten alışveriş yapabiliyor buraya gelip yazı yazabiliyor ki az çok orjinal ürünü eline aldığında anlar yani. Bu kadar uzatmaya ne gerek varki

    Güle güle kullansın ona bir şey diyen yok zaten. Yalnız biz de zamanında çok araştırdık bu işleri merak etme, orijinal ürünü o paralara pek satmiyorlar. Her orijinal diyenin lafina da inansak ohoo, herkes sanki orijinalden anlıyor da. Orijinal parfüm aldım diye 5 liralık parfüme 100 lira verenleri çok gördüm ben. Onlar da iddia ediyordu orijinal diye :). Arkadaş orijinal de almış olabilir ama pek sanmıyorum. Ayrıca konuyu dagitmaniza da gerek yok. Burada batarya içi pil değişimini tartışıyoruz. Bazen tek bir pil yüzünden bütün batarya şarj tutmayabiliyor, ya da pil değişiminden ziyade içindeki eprom devresini resetlemenin yollarını ariyoruz. Konuyu okursaniz anlarsınız.

    önceki sayfaları karıştırırsanız bu konuda daha önce de yazdığım mesajları görebilirsiniz. Aynı duruma bende düştüm eeprom resetleme işinin içinden çıkamayınca uğraşmaktan vazgeçip takibe başladım birileri bi çözüm bulurda bizde faydalanırız diye...saygı çerçevesinde yorum yaparsak daha sağlıklı bilgi paylaşımı yaparız. Iyi çalışmalar

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • Diğer arkadaş için dedim onları, onun mesajlarına bakarsanız görürsünüz.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: bountr

    Diğer arkadaş için dedim onları, onun mesajlarına bakarsanız görürsünüz.

    Tamam o zaman sorun yok kalp kırdıysam affola

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Önemli değil, neyse kimseyi kırmak değil amacımız zaten.
  • arkadaşlar sizin konunuzla tam olarak alakalı değil ama bir sorum olcak

    Laptopumun dc girişi anakarttan arızalı ve yapamıyorlar ama pille çalışıyor adaptor girişini pilin anakarta baglanan uclarından baglasam yada pili açıp pillerin baglandıgı uçlara versem laptop çalışırmı benim için bataryanın çok bi önemi kalmadı

    yada sizin başka önerebileceğiniz çözüm varmı ?
  • Yükselsin! Var mı bu işi bilen, deneyimi olan, hayatını laptop içi lion pil değişimine adamış olan?
  • up
  • meraba, bende laptoptan çıkan pilleri bataryası biten şarzlı matkapa monta ettim 6 lion pil koydum içine hepsini art arta lehimledim aynı şarz makinesiyle de şarz yaptım şu an kullanıyorum.

    Saygılar.
  • Ben de *ExtraTechx* arkadaşın aldığını merak ettim.
    aradan 1 yıl geçti ve aldığı pil şimdi ne kadar süre bilgisayarı çalıştırıyor merak ettim doğrusu...
  • quote:

    Orijinalden alıntı: abdulmecitakbal

    meraba, bende laptoptan çıkan pilleri bataryası biten şarzlı matkapa monta ettim 6 lion pil koydum içine hepsini art arta lehimledim aynı şarz makinesiyle de şarz yaptım şu an kullanıyorum.

    Saygılar.

    Pilleri ne tür bir adaptörü şarj ediyorsunuz

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • piller aynı değerde olacak ve şarzlı matkapın kendi adaptöründe şarzı bitmeden ediyorum.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: abdulmecitakbal

    meraba, bende laptoptan çıkan pilleri bataryası biten şarzlı matkapa monta ettim 6 lion pil koydum içine hepsini art arta lehimledim aynı şarz makinesiyle de şarz yaptım şu an kullanıyorum.

    Saygılar.

    abdulmecitbakkal 14.4ni-cd bataryayı lion-ion piller ile değiştirmek istiyorum ne tavsiye edersiniz
  • Bende de asus a42-a3 var içindeki pilleri değiştirtmek istiyorum nerde değiştirtirim?


    Teşekkürler
  • Merhaba arkadaşlar Dell Studio 1558 bilgisayar kullanıyorum. Pilim 10dkdan fazla gitmiyor. Bende yurtdışından 9 hücreli pil siparişi verdim. Geldi taktım ve bir süre gayet güzel ortalama 3 saatten fazla kullandım. Fakat dün pil azalınca şarja takmaya çalıştığımda bil şarj olmadı. Ayrıca bilgisayar açılırkende pilinizi değiştirin-tanımlanamayan pil şeklinde uyarı veriyor. Sanırım batarya devre kartı ile ilgili bir durum. Bu yüzden eski pilin devre kartı ile yenisini değiştirsem ne olur? Değiştirirken dikkat etmem gereken nedir? Bir fikri olan var mı? Yada Ankara da bu işi yapabilecek cengaverler varmı :) Tanışalım deneyelim.
  • akif_seksekci A kullanıcısına yanıt
    İlk mesajlarda zaten belirtmişler. Devre kartını çıkarırsan pillerden, entegre kendini kapatır, daha devreyi de bağlasan açamazsın. Resetlemen lazım entegreyi.
  • Pil neden patlıyor ben ona takıldım yani ne oluyorda patlıyor piller hava falan mı birikiyor. Biri anlatsında bilgilenelim.
  • konu sanki hortlamis gibi son durum nedir . pillerin degisimi gerceklesti mi ?
  • önce devre kartını sökmeden bağlayıp değişimi sonra yapacağım. Asıl kafamdaki problem şu ki 9 hücreli bataryanın devre kartı ile 6 hücreli bataryanın devre kartı arasında bir sıkıntı olur mu?
  • UUYARIYORUM 6 ADET Lİ-İON PİLİN ŞİŞİP PATLAMASI ODAYA EL BOMBASI ATILMIŞ ETKİSİ YARATIR.

    TRAP DEVRE DEN
    İLEN BELLİ VOLTAJIN ALTINA İNDİMİ EPROM LOCKED OLUR.

    EPROM WRİTERLARI ÖZELDİR ANVAK ÜRETİCİDE BULUNUR EDERİ EPROM WRİTERİN 9000 USD CİVARIDIR EVE AL İSTEREN Bİ TANE
  • Merhaba
    Bugün devre değişikliği yaptım. Pillerden ayırmadan yaptım. Öncelikle 4 tane kabloyu sağlam pillere lehimleyip sonra devreye lehimledim. Daha sonra da diğer devreden eski pilleri söktüm. Sürekli ısınma, şişme, koku kontrolü yaptım. Bataryayı topladım son olarak yalıtımı da yaptıktan sonra ölçümleri gerçekleştirdim. Çıkış voltajları eski piller ile aynıydı. Sıkıntı yoktur diye düşündüm ve pc ye taktım. Şarj ışığını görmek benim için çok mükemmel oldu fakat sürekli olarak %0 olarak göstermekte ve şarj etmiyor. Fişten çektiğimde ise kapatıyor bilgisayarı direkt olarak. Son olarak bu noktada takıldım. Bir fikri olan var mı arkadaşlar bu durum için?
  • 
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.