Şimdi Ara

Laptop oyun oynarken ekran pikselleşiyor ve beyazlaşıyor

Bu Konudaki Kullanıcılar:
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
3
Cevap
0
Favori
135
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
Öne Çıkar
0 oy
Sayfa: 1
Giriş

Elimde NVIDIA GeForce 940MX ve i5 7200U Casper bir laptop var. Chrome'da veya notepad++ gibi programlarda herhangi bir sıkıntı vermiyor. Fakat geçen farklı farklı uygulamalarda şunlar oldu;

Cryengine 5 --- motoru açıp en düşük ayarlara aldığımda hiç sıkıntı çıkmıyor fakat high ve very highde bozulmaya başlıyor.

Epic Games Launcher --- bunda da direkt Launcher da belli ediyor bozulmalar berbat bir şekilde göz alıyor.

The godfather oyunu ------ araba camlarında ve anamenüde fazla göze batmayan fakat belli olan pikseller oynuyor.

Assetto Corsa da olmamıştı en son oynadığımda

Mafia III Deluxe Edition oynarken hele o zaman daha kötü oldu resimi de ekleyeceğim.

-----Ayrıca bu daha önce Ready or Not oyununda da oldu ikisinde de grafikleri değiştiriyorum düzelmiyor.-----

-----Ekran kartı driverlarını DDU ile silip yeniden yükledim birkaç kere fakat işe yaramadı------

Laptop oyun oynarken ekran pikselleşiyor ve beyazlaşıyor

gpu vramler ölmüş gibi yani yazılımsal degıl donanımsal bir sorun var ekran kartını detaylı vram gpu testi yapan bi yazılım var şimdi tam ismi aklıma gelmedi ama furmark değil tabi önce furmark deneyebilirsin ama bu benim dediğim testi usbye atıp biostan usbyi seçerek pc açılmadan yapıyorsun vram ve gpu çipi kontrol ediyor pass veya fail yazıyor önce furmark yap sonra bu testi yap ama test sadece benim dediğim donanımsal arızayı kanıtlayacaktır.

yapabileceğin tek bir aksiyon var o da pcnin içini açıp gpu tarafı ve etrafindaki vramlere sıcak hava uygulamak ve düzelmesini ummak yani tamirciler buna gpu fırınlamak derler reballing fln uğraşırlarmı bilmiyorum bu pc için sen sıcak havayı denersen belki düzelir.

rabi pcyi açmışken kapatmadan önce temizlik ve termal macun ped degisimlerini yap

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi rayli82 -- 23 Ağustos 2025; 9:9:40 >
    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Oyunlar Yarım Ekran Açılıyor
    14 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.