Şimdi Ara

Laptop masaüstü ikilemi

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
5
Cevap
0
Favori
923
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Sevgili arkadaşlar, ben 40 yaşını devirmiş ama hala kendini oyun oynamaktan alamayan birisiyim. Şimdiye kadar evimde müsait bir odam, iyi kötü bir bilgisayarım vardı. Ancak çocukların odasını ayırınca oda gitti, bilgisayarda o odada kaldı. Başka yere taşıma olasılığı yok (Hanım faktörü). Şimdilik ara ara kullanabiliyorum. Ancak daha çok kullanım saatim saat 10 dan sonra olduğu için çocuklar yatınca kullanamaz oluyorum. Önümüzdeki 6 aylık bir süreçte bilgisayarımı yenilemeyi düşünüyorum. Yaklaşık bütçe 3000-3500 tl.
    Şimdi sorum şu: Gidip bir oyun için olan laptoplardan mı almalı yoksa yine ne olursa olsun masaüstü mü almalı.
    Kafamdaki laptop almak. Ancak sorun şu ki hiçbir zaman donanımsal olarak masaüstünün keyfini vereceğini düşünmüyorum. Masaüstü toplarsam şimdilik eski bilgisayarımdaki hd 5570 ekran kartını takıp sonra daha iyisini almayı düşünüyorum. Bütçe ile ekran kartı hariç monitör dahil bir sistem toplamayı düşünüyorum.
    Sonuçta masaüstü beni odaya bağımlı kılarken, laptop daha az kalite ile beni hareketli kılıyor. Laptopu istersem tv ye bağlayıp (ne kadar verim alabilirim bilmiyorum) keyfimi arttırabilirim. Ama masaüstünde upgrade yapabilecekken laptopta 3 -4 yıl sonra ihtiyaçlarımı karşılayamam. İşte size benim ikilemim. Yardımlarınızı bekliyorum. Özellikle isteklerimi karşılayabilecek laptop önerisi alabilirsem daha da sevinirim







  • Herkesin söyleyeceği gibi taşınabilirlik önemli ise laptop almanız gerekiyor ama aynı fiyatta toplanacak bir masaüstü kat kat daha yüksek performans verir. Sizin taşınabilir bir sisteme ihtiyacınız var gibi gözüküyor (hanım faktörü ) Benim tavsiyem biraz daha bekleyip bütçenizi 4000 lira üzerine çıkarıp en az GTX 970M'li bir dizüstü almanız bu sizi masaüstü performansına bir nebze yakınlaştıracaktır. Masaüstü GTX 960'ın GTX 970M'den çok az farkla iyi olduğu söyleniyor. Ben de masaüstü bilgisayarları sevsem de çok fazla seyahat ettiğim için laptop tercih ediyorum.

    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • MeTeN kullanıcısına yanıt
    Oyunda masaüstü her zaman daha uzun ömürlü olur ve laptopdan daha performanslıdır.Laptoplardaki i7 işlemciler masüstünün i3 ne anca denk geliyor ekran kartlarıda aynı şekilde.Oyun için masaüstü öneririm
  • Teşekkür ederim.
    Laptopla oyun oynamak zevk vermiyor.
    Ekran küçük kalıyor.
    Ancak tv ye bağlasam performans etkileniyor sanırım.
    İyi bir laptop 4000-4500 tl civarı.
    Tamam o kadar ödeyebilirim belki ama mantıklı gelmiyor.
    Heves edip ps3 almıştım. fps oyunlarda çok zorlanınca kullanamadım.
    Mantık masaüstü desede pratik açıdan laptop almak gerekiyor.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.