Şimdi Ara

LAPTOP LCD'SİNİ DESKTOP KULLANABİLİR MİYİZ?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
10
Cevap
0
Favori
783
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
Konunun Etiketleri
Şehir #İstanbul
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Merhaba arkadaşlar.

    Elimde bozuk bir laptop var. Bunun LCD ekranını çıkararak masaüstünde kullanmak istiyorum. Konuyla ilgili deneyimi olan var mı?



    ______________________________


    Bu kullanıcının dükkanına eklenen son 10 ürün

  • bu konuyu teknik yardım bölümüne yazsanız daha iyi olur
  • yapacağınız iş teknik olarak mümkün ama orta düzeyli elektronikçi veya bilgisayarcıların halledebileceği birkonu değil laptop lcleri bağlı oldukları anakarttan bağımsız çalışamazlar.Bilgisayar ekran kartından çıkış vga dır buradan aldığınız çıkışlarla lcd yi çalıştıramazsınız.Arada dönüştürücü birdevre kullanmanız şart bunu sanırım siz yapamazsınız o yüzden konuyu iyice açmanın anlamı yok bence laptobu o haliyla satın lcd ekran alın daha uygun olur.Özellikleri yazarsanız biz müşteri olabiliriz ...saygılar
  • aslında bu sorunun cevabını ben de merak ediyorum. lcd ekranlar için ayrı çıkışı olan ekran kartlarında çalıştırmanın bir yolu varmıdır acaba? onarım yapılamaz hale gelen notebooklar için işe yarıyabilir bu çözüm.
    modlar sayfayı ilgili bölüme taşırsa, belki soruyu cevaplayabilecek birileri çıkar düşünüyorum.
  • yazdğım şey cevap sayılır..önce illaki uygulamayı öğrenmek itiyorsanız şöyle:
    önce lcd sökülür,marka ve modeline bakılarak herhangi bir kaynaktan application (uygulama )şemasına bakılır,bu uygulama şeması lcd monitorü sürme şeklini gösterir,daha sonra pc de kullanacağımız için vga veya varsa dvi uçlarının pin açılımıyla lcd ekran sürme kartının arası bir tür adaptör devreyle tamamlanır yani bu ekonomik bir yol değildir üstelik sağlam bir elektronik altyapısı ister bu işten uzak durmanın daha uygun olduğunu düşünüyorum bu bir tüp bulup bunu crt monitore döndürmek istemeniz gibi birşey...
  • uğraşmanıza gerek yok,eğer laptopunuz iyiyse çalışan parçaları ekranıyla beraber 200-350 $ arası bir fiyata satabilirsiniz.böyle bozuk laptopları yedek parçalardan faydalanmak üzere alanlar var.250$ a satsanız zaten biraz daha eklersiniz gidersiniz sıfır lcd alırsınız.
    hem sorduğunuz sorunun zahmetli ve uğraştırıcı yanıtını da bulmak zorunda kalmazsınız.çünkü o çok zor,ikisinin teknolojileri çok farklı,volt larından tutun da mimarisine kadar...
    benim tavsiyemle çok zaman kazanmış olursunuz.bozuk laptopu burada bile satmanız mümkün..
  • Şimdi moderatör topiği şutlayacak ama ilgili bölümlerde de açtım, yalnızca iki arkadaş cevap yazdı. Bu ikinci el bölümü bulunmaz kaynak bence:)

    Notebook çok eski olduğu için (P120) para etmez, ayrıca HDD, CDR vs. bozuk.

    Herkese çok teşekkür ederim. Turkom arkadaşım bu işten anlıyor, belli. Ben de zaten öyle yapıp konnektör şemalarını (LCD+CRT) buldum. Elbette ki burada görünenler standart masaüstü LCD ve CRT şemalarıydı. Siemens sitesinden veya başka bir yerden appl. şemasını bulmam zordur sanırım, bulamadım. Şimdi acaba içindeki kabloların renkleri standart olabilir mi? (Backlight, vs. beslemeleri zaten kendini belli ediyor da, diğerleri hem sayıca çok fazla, hem de anlamsız.) Ayrıca dediğiniz gibi bir adaptör devresini de öğrendim (Jumptech DIMM-PC/COMBO). Bakacak olursanız çok kapsamlı ve fazla gelecek bir adaptör ama fikir verebilir.

    İşin Türkçesi, hem uğraşmak istiyorum fakat başlangıç noktasını bulamıyorum, hem de sanırım bu konuyu merak eden yüzlerce kullanıcı vardır. Yapabilirsem burada (ilgili bir bölümde:) paylaşacağım.

    Başka bir bilgisi olan var mı arkadaşlar?
    ______________________________


    Bu kullanıcının dükkanına eklenen son 10 ürün





  • bizim şirkettede var bi kaç eski noebook(PII350 gibi) ve lcd ekranları hareketli görüntülerde sondece vasat performans gösteriyor. yani sözün özütü başarabilecek olsanız bile alacağınız sonuç o ekran ile tatmin edici olmayacaktır. ama bence devamını getirmeye çalışın. elyapımı bir lcd monitör kazanmış olursunuz böylece.

    manuel alıntı: "Şimdi moderatör topiği şutlayacak ama ilgili bölümlerde de açtım, yalnızca iki arkadaş cevap yazdı. Bu ikinci el bölümü bulunmaz kaynak bence:)"
    hakketten öyle galiba. bi de halen modlar topiği farketmedi. :D
  • Pusere katılıyorum.Bununla uğraşmak zevkli olabilir ama bende de Celeron 533 işlemcili bir notebook var ve o dönemin TFT ekranları hareketli görüntülerde bir çeşit "motion blur" efekt yaratıyor ve hiç zevk vermiyor.2 boyutlu görüntülerde tatmin edici olabilir.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.