Şimdi Ara

Laptop ile LCD TV'de film izlemek için, Laptop Full HD mi olmalı? (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
26
Cevap
1
Favori
9.011
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
Giriş
Mesaj
  • quote:

    Orjinalden alıntı: Judge34

    higwaymouse kardeş ;
    şimdi bende de acer5920 laptop var.. HDMI çıkışı da mevcut.. 720p film nerden bulabilirim? bu filmler internetten mi indiriliyor? internetten bilgisayara yükleyeceğim oradan hdmi çıkışla plazmaya versem 720p film izleyebilir miyim?

    Tabi internetten bulunuyor. Plazmanda pc bağlantısıyla çokta güzel 720p olarak seyredersin.

    Bu işin çeşitli yol ve yordamları var elbet. Forum kurallarına aykırı olabilir diye yazmakta zorlanıyorum. Şayet öyleyse silsin yönetici arkadaşlarımız.

    -İlk önce utorrent denen programı bul ve pc'ne kur.
    -Sonrawww.m ininova.org adresine git.
    -Search kısmına aradığın filmin ismini yaz.
    -Arama sonucunda pek çok link çıkar karşına. Bunlardan 720p ibareli olanları bul. Ve bunlardan "Seeds" sayısı çok olanı tercih et.
    -Bu linke tıkladığında Download sayfası açılır. İlgili linke tıklayınca indirme başlar. Bitince açayım mı, kaydedeyim mi? diye sorar. Aç dersen Utırrent programı devreye girer ve indirme işlemi başlar.

    Hepsi bu...




  • quote:

    Orjinalden alıntı: realpassion


    quote:

    Orjinalden alıntı: HiGHWAYMOUSE


    quote:

    Orjinalden alıntı: realpassion

    Benim sorunum şu eski laptopumun ekran kartı 1024x768 destekliodu vga ile lcd bağladığımda 1280x720 ayarını yapabiliyodum ama şimdi yeni bi laptop aldım bu laptop 1280x800 desteklio ama lcdye bağladığımda 1024x768 e kadar ayar yapabiliyorum 1280x720 seçeneği yok ekran ayarlarında 2. ekrana seçtiğimde orda bütün çözünürlükler var ama ordan da 1280x720 seçmeme rağmen lcd ekranını bu görüntüyü veremiyorum lcd ekranında 1024x768 görüntü ile kullanmak zorunda kalıyorum buda film izlerken beni rahatsız ediyor gerçi full screen yapıo ama 1024x768 yapıp sonra onun full screene yapsak bile 1280x720 bir film full ekran olması gerekirken siyah bandlı şekilde izlemek zorunda kalıyorum.Ekran bağlantısı konusunda yardımcı olabilirseniz çok sevinirim


    Lcd'ni bilmiyorum ama genelde HD-Ready tv'ler Vga bağlantı ile maksimum 1280*768 destekler. Bazıları ise 1360*768 destekleyebilir. Bu yüzden eğer yeni notebook'unun seçeneklerinde bu ikisi varsa, bu çözünürlükleri denemelisin.

    Ayrıca BSPlayer gibi oynatıcı programların içinde 16:9 ekran, çok geniş ekran gibi seçenekler vardır. Bunlarda bir ölçüde seni rahatsız eden "insanların geniş olması", "görüntünün alttan-üstten bantlı olması" gibi sorunları azaltır.


    Zaten eskiden bu seçenekler varken şimdi bu seçenekelri göremiyorum o yüzdende yapamıyoru ama neden eskiden olan şey şimdi görünmüyor. Ekran kartımdan mı kaynaknalıyor acaba bu sonuçta bu yeni laptop'un ekran kartı iyi değil ama önemli olan ekranın destekleyip desteklememesi değilmi



    Notebook ekranı 1280*800 dediğine göre mutlaka ekran kartında en azından o kadarlık bir destek vardır. Çözüm adına aklıma gelen şey ise sürücü güncelleme oluyor. Bir dene istersen.




  • Teşekkürler deneyip sonucu buraya yazarım
  • Driver ı güncelledim ama malesef sorunumu çözmedi
  • Sormak istediğim biraz farklı olsa da yeni bir konu açmadan burda cevabımı alabilirim diye düşünüyorum. Yukarıdaki yorumlardanda kısmen aldım diyebilirim.
    Arkadaşlar ben FULL HD ve Bluray film indirip bunları 40 inc Full Hd tvmde izlemek istiyorum. Bana göre en iyi media player oynatıcı codec desteğiyle laptoplarda. İşimi görebilecek bir laptop alığ hdmi çıkışından Tvye bağlayarak film zevkini katlama düşüncesindeyim.
    Şimdi alacağım laptopta işlemci i5 olacak . Laptoplardaki işlemciler gerçektende aldı başını gitti masaüstü pc lerin işlemcilerine yaklaştılar. Hem güç tasarrufu hemde performans açısından bence zirvedeler. İşlemcisi I5 olan 3. nesil 3210 lar bana fazlasıyla yetecektir. Fakat mobil ekran kartlarında durum işlemci kadar iyi değil. Mobil grafik kartları gelişimi mobil işlemci gelişimine nazaran kağnı gibi diye düşünüyorum. Piyasada Nvdia cephesinde Gt 610m, Gt630m var. Amd cephesinde bunların muadili nedir pekte bilmiyorum..
    Bu noktada benim gibi düşünen ve deneyen arkadaşlar bana hangi laptopları önerebilirler? Ekran kartı ne olmalı. Kasma olsun istemiyorum film izlerken rahatça açmalı her türlü formatı mkv x264 Hd Hd rip Bluray bluray rip vs. 1080 piksel görüntü almak istiyorum 3d filmde izlemek istiyorum ayrıca Tvmde..
    I5 te mutabıkım şahsım adına, ekran kartı ne olmalı? Ayrıca Hdmi kablo tavsiyesi yaparsanız güzel olur. 100 tl ye de var 30 tl ye de malum. 1080 piksele 3d ye girdin mi kablo veri transferi de önemli bir hal alıyor.
    Buarada konu hortladı sayemde fakat yeni konu açmaktan iyidir. Saygılar..




  • 
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.